@@ Roald Amundsen
Ma kakvi majstore ne ljutim se ja na tebe niti imam razlog.

:

izet:
Odmah nesto da rascistim,kada gledas sa pozicije kako ti kazes fajta tu nema sta ni da se doda ,niti oduzme,odnosno istina je da su jedinice 2 i 3 korpusa ABIH,oduvale jedinice pretezno 2 krajiskog korpusa sa jos nekim jedinicama 1 krajskog korpusa,znaci sto se tice toga dijela kapa dole za akciju i sa tim pricu o fajtu zavrsavam THE END.
E sada mene je ovdje iziritirao sam naziv teme ,odnosno njen bombastican naziv ''
Dosije Vozuca '',kao da nije bilo mogucnosti da se tema drugacije nazove npr karikram Bitka za Vozucu ili mozda Oslobadjanje Vozuce itd.Sam naziv Dosije Vozuca inplicira na neke krivce na nesto sto su kriminalne radnje ,neke nerazjasnjenje stvari itd.Istina je sljedeca da ce pod nazivom Dosije Vozuca naci propagadni ratni materijal Patriotske Lige koji je nastao samo iz njima znanih razloga,i koji se danas povlaci po internetu,znaci ovaj naziv i tekst u njemu je tekst Patriotske lige,mislim sa samog pocetka rata,iz kojeg se mogu procitati razne nebuloze.Poslije rata niko nije htio da se prihvati odgovornosti za napisani tekst,sto sve govori o tome.Ljude nazivati cetnicima koji je za Srbe bio naziv tokom citavog rata je po meni nekako za to vrijeme bilo prihvatljivo jel su takodje pripadnike Muslimanskog naroda nazivali balijama,odnosno Hrvate ustasama.Takodje ja sam uvijek za to da ljudi koji su odgovorni za zlocine uvijek odgovaraju i najstrozije kazne,bez obzira kojoj strani pripadali,jel suza majke,djeteta,oca itd ista je bez obzira bila ona Srpska ili Muslimanska.Znaci ako je utvrdjeno da je bilo zlocina od strane Srba u Vozucoj nad Muslimanima u smislu ubijanja civila ili ratnih zarobljenika,pocinioce treba naci i najstrozije kazniti,a ako je bio kako ti kazes ''Fajt'',a poslije prikazes kao civile e to je vec onda propaganda,ako me razumijes sta hocu da kazem posto u ovom prljavom ratu, sve tri stranama ova prica nije bila nepoznata.
Ja pripadam porodici koja je u Vozucoj izgubila pripadnika uze familije,ali vojnika koga je granata raznjela,bio je legitiman cilj kao vojnik,o siroj necu ni da pisem mnogi su stradali u stavicnom zlocinu mudzahedina.
Takodje pisati o nekim ugledim Zavidovicanima kao cetnicima koji su napali neduzno civilno stanovnistvo je je u najmanju ruku smijesno,prije bih rekao nebulozno,jel taj ko je pisao taj tekst nije imao pojma o cemu pise,vec po necijem diktatu,jel da je nesto znao sigurno nebih pisao to sto je napisao,npr Miladi Ilic,covjek je bio prvi Gradonacelnik Zavidovica poslije prvih visestranackih izbora krajem 1991,njegova mana je bila zato sto je na tu funkciju dosao kao podpresjednik opstinskog odbora SDS-a Zavidovica,zatim pokojni Slobodan Stjepanovic,Predsjednk Izvrsnog Odbora Opstine Zavidovic,takodje izabran na tu funkciju poslije prvih visestranackih izbora,njegova mana je bila to sto je bio jedan od osnivaca SDS-a Bosne i Hercegovine ciji se potpis kao jednog od osnivaca i dan danas nalazi u sudu u Sarajevu i jedini predjednik u istoriji SDS-a za dvije opstine ,opstinu Zavidovici i Zepce,zatim Miladin Ilic,pokojni,koji je ubijen u zasjedi sa jos dvije osobe,od strane pripadnika ABIH na novoprokopanom putu Vozuca-Gostovic,privatnik koji je imao sopstveni autobus koji je vozio na relaciji Zavidovici -Beograd,njegova mana je bila zato sto je takodje imao funkciju u lokalnom SDS-u ,da li je i to mana? Ostali su vozucki lokalci koji nisu ni vrijedni pomena,iz mnogih ljudskih razloga jos iz prijeratnih dogadjaja.
U predjasnim diskusijama sam rekao da je Sefik Dzaferovic gospodin covjek,i iza toga i sada stojim,jel je on takodje u predratnim desavanjima u Zavidovicima imao funkciju kako u lokalnom takoi republickom SDA-a,kao ugledni gradjanin grada Zavidovica i muslimanskog naroda,cak sta vise SDA i SDS su u Zavidovicima imali jako dobru saradnju sto se moze vidjeti iz dogadjaja kada su muslimanski funkcioneri sklanjali barikade u muslimanskim selima a srpski funkcioneri u srpskim selima.Takodje ne smije se zaboraviti da je rat na teritoriji opstine zavidovici medju zadnjima krnuo,i to ne na njenoj teritoriji vec je unesen sa teritorije opstine Banovici u vec opisanim dogadjajima u Zeljovi i Predrazicima.Gospodin Dzaferovic je zrtveni jarac,da bi se mozda bitniji ljudi sklonili,jel ipak nije on postrojavao mudzahedine u Vozucoj vec Alija Izetbegovic i ,,Mali Alija''.
Medjutim izbijanjem ratnih dejstava na podruciju opstine Zavidovici,na rukovodeca mjesta i sa jedne i druge strane dolaze malo manje obrazovani ljudi.
I jos nesto za kraj.Dosije Vozuca se vadi iz naftalina negde krajem devedesetih pocetkom dvijehiljadite godine,kada na vidjelo izlaze strahoviti snimci ratnih zlocina pocinjenih od strane jedinice El Mudzahid,pa onda se taj Dosije Vozuca koristi kao nesto eto oni su nama to ucinili,pa im, mi vratili,nesto poput kada Srbi pricju o dogadjajima u Srebrenici i oko nje.ZLOCIN NE OPRAVDAVA ZLOCIN!
PS:volio bih znati da li je istina da li su Vozucko ratiste u jedinicama ABIH nazivali tabut ratistem,i da se tu islo po kazni,kazu da se po kazni u VRS islo na vozucko ratiste.