Nema potrebe da mi stavljaš u usta nešto nisam ni rek'o. Sedamnestu krajišku nisam ni pomen'o. U Sedmoj sam služio vojsku krajem devedeseti, pa ti mogu potvrditi iz prve ruke o kakvim se tu tipovima radilo.7mvbr wrote:Istina je da je sedma imala te ispade sa kupacima, kaficima po Zenici itd. Medjutim ovaj drugi dio o udajama i zenidbama si pomjesao sa odredom el-mudzahid, a sa njima smo se mi brzo razisli. Sto se tice ovih kafica i kupaca, na jednoj strani ljudi ginu na drugoj se senluci. I na kraju, ti mozes imati misljenje kakvo hoces, ali sedmoj i sedamnaestoj krajiskoj, tim "seljackim" brigadama kako ti kazes, nije mogao politi na ruke niko, barem kada je rat u pitanju.
Kasarna na Bilmištu je devedeseti bila stjecište tog vehabijskog pokreta, mnogi pripadnici iz rata su ostali kasnije u VF-u. Bilo je tu svašta od zikr manifestacija Halila Brzine do selefija koji su regrutima branili da gledaju MTV spotove.
Situacija po kojoj jedni šenluče, a drugi ginu, bilo je u svim mjestima, no, ne znam da je iko koga utjeriv'o u suru kako su to radili po Zenici i sličnim gradovima. To nema veze sa time o čemu ti govoriš.
Ali, zapravo, to je i poenta cjelokupne priče bivših pripadnika Sedme, pogotovo oficirskog kadra, kojeg sam se nasluš'o, kao mi smo krvarili guzicu, drugi su ispijali kafe. Jesu kurac, da prostiš...sokolačke "Kobre", u jeku ofenzive na Kruševu, ubacuju se VRS-u iza leđa i dižu im u zrak kamion sa smjenom. Al', eto, takve storije mogu se danas čuti samo kad je riječ o Vozućoj, El Mudžahidu, Sedmoj. Bog te nejebo, pa sve ste oslobodili u ovoj zemlji.