Vrbanja most

Ova posljednja slika jel to onaj tenk sto je unisten u pokusaju da dodje do skenderije, onaj dan kad su niski specijalci povaljeni na mostu?

Tako nekako,ali ipak pod kontrolom snaga VRS-e.Gledao sam mu 1993/4 unutrasnjost sa Šanca( odmah iznad Tranzita), to je pravac jugozapadno od centra na stadionu.Kao na dlanu ...ni ptice nisam vidio. Dobar dio vremena je taj prostor oko stadiona bio ''zona razmjene roba i ljudi''. Kao i Šoping u početnom periodu.Da čovjek ne povjeruje kojim su se sve načinima koristili za tranfer ljudi i roba...bach wrote:Pod čijom kontrolom je bio Željin stadion? Je li bio "no mans land" ?
Da,ali ne želim da pišem o tome dajući prostora onoj sorti ljudi koju i danas prezirem, i tako obezvrjeđujem doprinos boraca.Jedino ti mogu reći da su sve te aktivnosti (profiteri sa obje strane) išle u prilog etničkog čišćenja. A cijenu su plaćali građani , u strahu za vlastiti život. Bilo novcem a nerijetko i životom. Dakle u ime tih žrtava -njihove trgovine,1402 wrote:Nekako s proljeca da li si upoznat s pokusajem bijega naseg stanovnistva s grbavice preko Miljacke ili kanalizacijom?pa ako znas nesto o tome mozes li napisati ? negdje sam to citao il igledao.. i jos nesto jel nassnajper dejstvovao s bristola i izvrsnog vjeca po grbavici?
1402 wrote:Hvala.onu temu o Snajperima sam vec jednom citao.A o ovom "Sjecanje na ljubav ". imas vise na temi o Snajperima u Sarajevu.Kazu da su ih nasi smaknuli jer je taj "Romeo" bio vojnik Armije BiH ili TO i krenuo da prebjegne kod svojih preko Milajcke.
Isto i ja cuo. Da je on pokusao preci na Grbavicu pa dalje " u Svijet " ali da je Caco cuo za lovu koju je imao kod sebe, pa da su ga zato ubili.Creasy wrote:1402 wrote:Hvala.onu temu o Snajperima sam vec jednom citao.A o ovom "Sjecanje na ljubav ". imas vise na temi o Snajperima u Sarajevu.Kazu da su ih nasi smaknuli jer je taj "Romeo" bio vojnik Armije BiH ili TO i krenuo da prebjegne kod svojih preko Milajcke.
Ja sam opet cuo da su ga ubili Cacini ljudi radi neke torbe sa lovom navodno. Po toj prici Bosko nije bio u Armiji BiH vec je pokusao da izadje iz grada zbog nekih prijetnji, a izlazak mu je sredio Celo Bajramovic...
s one strane miljacke?Dasi wrote:Ovde sam ja bio do marta '93. Ne ponovilo se nikome!!!
Da, s one strane Milje.eyesburn wrote:s one strane miljacke?

a živio si u onim bijelim neboderima ili u onim niskim zgradama preko puta nebodera (do onog igrališta)?Dasi wrote:Da, s one strane Milje.eyesburn wrote:s one strane miljacke?
Vidim da nisam jedini ovde koji je prezivio Grbavicu.
@Sa_dy i @O'zone drago mi je sto ste uspjeli sacuvati zivot a nadam se i vasa porodica. Koliko ste imali godina u to vrijeme ako nije tajna? Ja sam imao 14, bio sam sam sa mamom na Grbavici i zvao sam se Aco (novo ime mi je par puta spasilo zivot).
Za srpsku novu godinu 1993 ovaj lik http://www.voanews.com/bosnian/news/a-2 ... 78802.html sa jos jednim kretenom je silovao i brutalno prebio komsinicu (60 godina, divna zena) vrata do mojih. Njenog muza (oko 70 godina) brutalno prebili i postavili preko fotelje odbrojavajuci do nove godine da ga zakolju. Sreca u nesreci pa je VP uletila u stan u zadnji tren i tako spasila komsiju od sigurne smrti. I sad mi u glavi odzvanjaju plac, preklinjanje i galama. Sutra su ih uredno pustili, a ovi, govna ko govna, odmah su dosli ispod nasih prozora kreveljili se i prijetili prstom preko vrata (kao poklace nas). Kasnije kad smo ja i stara imali razmjenu to isto govno me ufati za ruku i pocne vuci u stranu sa rijecima "On ne moze, kad predje tamo otici ce u muslimasku vojsku". Sreca pa je tu bio lik za ciju zenu i kcerku cu nas razmjenjivali pa se on umjesao. Sve u svemu, govno dobije 5 godina, boga pitaj sta je jos radio, zali se na uslove u Zenici http://www.mhrr.gov.ba/PDF/UredPDF/?id=331 dobije premjestaj i jos 4.000 eura na ime materijalne stete.![]()
![]()
![]()
![]()
Ovaj sa kacketom i bradom pognute glave.
http://dzonlic.blogspot.com/2005_11_01_archive.html
Kad se zakuhalo ja imao 12 godina išao nekad u školu Bane Šurbat kasnije nakon godine pauze nastavio da idem samo što se tada zvala škola Radojka Lakić čak dobio i pohvalu razrednog većaDasi wrote: Vidim da nisam jedini ovde koji je prezivio Grbavicu.
@Sa_dy i @O'zone drago mi je sto ste uspjeli sacuvati zivot a nadam se i vasa porodica. Koliko ste imali godina u to vrijeme ako nije tajna? Ja sam imao 14, bio sam sam sa mamom na Grbavici i zvao sam se Aco (novo ime mi je par puta spasilo zivot).![]()

*ebes ga ... dobra slika...
ins wrote:Sarajman, molim te slijedeci put posjeci stabla da ne smetaju co'eku