Deblokada Sarajeva???

Post Reply
zateznistub

#7551 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

hamza_sa wrote: 29/03/2020 03:56
CPT wrote: 27/03/2020 12:55

SDA je kupovala oruzja (najvise od Slovenaca), svaka je papreno placena i nekog ekstra profita nije moglo biti. Clanovi SDA preprodavali naoruzanje koje su kupovali od Srba. I to obicno platili glavom. To je ekstra profit mogao biti jer je u startu naoruzanje dolazilo dzaba do Srba koji su po "akcijskim" cijenama prodavali dalje.
Druze, hajde ti poslusaj ovu budalu koja ti se obraca, nemoj vise molim te pisati ovakve postove. Postove koji su afirmativni u odnosu na SDA i pripreme za odbranu od agresije na RBiH.

I ako me ne poslusas pa nastavis, molim te ubuduce napisi "moje je misljenje".

Obraticu ti se licno. Druze, vrijedjas me. Ne samo mene. Nego mnogo mojih prijatelja koji su ili polozili zivot ili danas kao invalidi kroce ovom nasom mrtvajom.

Kakva bolan ne bio SDA?!?!?!?

Nekulturno je stavljati sebe u neki prvi plan, ali ako stvarno hoces neku istinu od malog obicnog covjeka, koji je postao vjerni vojnik u odbrani RBiH, njenog opstanka, njenih ideala i svega sto cini nju onim sto jeste, bujrum stojim ti na raspolaganju pa cu ti ja ispricati sve o tome i ucescu SDA u svemu tome.

Odvojicu ti dio svog zivotnog vremena, da ti iz prve ruke ispricam kako smo se naoruzavali za odbranu od agresije, jer sam u tom historijskom momentu prolio krv, kada je ta prica i u tim krugovima te iste SDA bila tabu tema.

Ustvari mozda i necu.

Ne znam koji me djavo natjera da ti ovo sve i ispisem. Jer ti ces uvijek vise vjerovati jednoj izdrkotini od lokalne televizije koja je emitovala seriju u kojoj je Bakir ranjen u odbrani Sarajeva, nego nekome ko je stvarno bio sudionik toga.

Pa, tako ces stvarati svoju percepciju, a vala i stvorio si je kada je u pitanju odbrana i deblokada Sarajeva pa i citave RBiH, citajuci ratne eseje poznatih SDA boraca iz raznoraznih pozadinskih bunkera, a vjerovatno ti je utisak pojacavalo pisanje onih iz istog esalona samo iz raznoraznih europskih i bjelosvjetskih gradova.

Vidisi druze, sto bi otpjevao Dino Merlin, ne idu mi sa godinama ove bore i kosa bijela, ali sve je to posljedica onoga sto dozivjeh i prezivjeh. I vjeruj nije mi ni truni zao, ali nemoj mi, ziv i zdrav bio, u sve to utkivati kult ni stranke ni licnosti.

Dodji i prosetacemo planinama bosanskim i imaces priliku oslusnuti da ni jednom nece odjekivati SDA. Cuces samo huk vjetra, a ako dobro naculis usi cuces imena najboljih sinova Bosne, koji krocise njima. Neki ostavise tu zivote svoje, neki dijelove tijela, neki prolise krv. Hvala Bogu velika se vecina vrati kucama netaknuta, ali sa velikim oziljcima na dusama svojim.

Vjeruj, nigdje neces cuti SDA. A ti zivi i dalje u uvjerenju svom.

Samo cu te jos jednom zamoliti da ubuduce kada pises o agresiji, napises "moje je misljenje".
Bravo!
tetejac

#7552 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tetejac »

PM72 wrote: 29/03/2020 13:18 Imam druga koji je išao na obuku u Zagreb preko SDA.Inače je sa Sokoca a kad su Srbi saznali da je tamo - proglasili ga zengom i vršili prijetnje njegovoj porodici.
Helem,bilo ih je ukupno 30 a obuka je bila "ubitačna".Rasklopi pištolj i pušku (ako nisu bio u JNA) i hajd na stražu.Tako 2 mjeseca.Ni uniformi nisu imali kako treba.Kad se vratio i otišao kod Juke,gledali ga ko Stivena Segala a on nije znao ni zolju rasklopit'.
Jeste, baš tako bilo ih ukupno 30 :roll:
8.7.1991 SDA Sarajevo, Ulica Maršala Tita br.7-a/4 - Spisak kandidata za obuku specijalaca u MUP-u Republike Hrvatske... Sad pvdje ide imena od ukupno 463 osobe iz svih krajeva BiH sa završnom napomenom:”...nastavak na ovaj spisak dobit ćete za 7 dana”. U potpisu je sekretar SDA, Hasan Čengić. :kiss:
PM72

#7553 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Ja bih volio da si ti u pravu...jer,da je bilo tako...nismo imali potrebe ni ratovati,Srbe bi pojeli ti tvoji "obučeni" specijalci.A kakva im je bila obuka - napisao sam već.
A ovih 463 sa spiska SDA iz ulice Maršala Tita 7... :lol: neko te izradio,tamo je pivnica.Bila a i sad je.Teško da je Čengić iz pivnice slao spiskove za obuku. :D
tetejac

#7554 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tetejac »

PM72 wrote: 29/03/2020 14:03 Ja bih volio da si ti u pravu...jer,da je bilo tako...nismo imali potrebe ni ratovati,Srbe bi pojeli ti tvoji "obučeni" specijalci.A kakva im je bila obuka - napisao sam već.
A ovih 463 sa spiska SDA iz ulice Maršala Tita 7... :lol: neko te izradio,tamo je pivnica.Bila a i sad je.Teško da je Čengić iz pivnice slao spiskove za obuku. :D
Ma ja, pivnica bila a ja sam sve izmislio. Meni samo nije jasno koji vrag se stalno zakačiš za mene a pojma nemaš o onome što pišem :roll:
SDA Sarajevo, Ul. Maršala Tita 7a, Tel:(071) 518-945, 518-967, Fax:36-771.
Uput za kandidata (ime kandidata), broj 1258-2/91, datum 11.07.1991 i sad shodno zajedničkom dogoovoru itd. itd. mole MUP RH da prime ovog kandidata na obuku. Toliko o povnicama :thumbup: I još da ti kažem, ljudi koji su bili obučavani nisu išli Juki. A sad ohani malo stari od mene, naporan si postao.
PM72

#7555 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Sjedi Čenga u pivnici i pravi spiskove mladih muslimana koje šalje u Zagreb da postanu specijalci... :-)

Specijalna jedinica MUP-a SRBiH imala je oko 90 pripadnika od kojih je 30 ostalo da brani grad.I odbranilo (sa ostalim patriotama naravno).30 ljudi.A Čenga poslao 463 u Zagreb.Sad zamišljam da se frtalj od tih 463 vrhunski obučenih specijalaca vratilo u Sarajevo...Srbi ne bi ostali ni na Sokocu.

Onaj moj prijatelj koji je "vrhunski" obučen u Zagrebu jedva se vratio u Sarajevo.I bio je kod Juke - nije mu Zagreb davao ratni raspored nego je ostavljen ko govno na prtini,snalazio se privatnim vezama da se vrati.

Pošto ja nemam pojma o čemu pišem,kad budeš dolazio u Sarajevo otiđi na adresu Titova 7 pa potraži SDA.Ako je ne nađeš i ako ti se budu smijali - nema veze,popij pivu-ionako je to pivnica a to može biti samo regrutni centar za alkoholičare nikako za specijalce.

Smrt fašizmu - sloboda narodu.
tetejac

#7556 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tetejac »

PM72 wrote: 29/03/2020 14:43 Sjedi Čenga u pivnici i pravi spiskove mladih muslimana koje šalje u Zagreb da postanu specijalci... :-)

Specijalna jedinica MUP-a SRBiH imala je oko 90 pripadnika od kojih je 30 ostalo da brani grad.I odbranilo (sa ostalim patriotama naravno).30 ljudi.A Čenga poslao 463 u Zagreb.Sad zamišljam da se frtalj od tih 463 vrhunski obučenih specijalaca vratilo u Sarajevo...Srbi ne bi ostali ni na Sokocu.

Onaj moj prijatelj koji je "vrhunski" obučen u Zagrebu jedva se vratio u Sarajevo.I bio je kod Juke - nije mu Zagreb davao ratni raspored nego je ostavljen ko govno na prtini,snalazio se privatnim vezama da se vrati.

Pošto ja nemam pojma o čemu pišem,kad budeš dolazio u Sarajevo otiđi na adresu Titova 7 pa potraži SDA.Ako je ne nađeš i ako ti se budu smijali - nema veze,popij pivu-ionako je to pivnica a to može biti samo regrutni centar za alkoholičare nikako za specijalce.

Smrt fašizmu - sloboda narodu.
Dobro je stari, uništiš smisao pisanja. Javio sam se NSP-u i rekao mu oko obuke, ljudstva i kampova. Šta ti znaš o tome, osim da upadneš sa glupim podjebavanjem i forama? Jel znaš išta o obuci vaših u RH? Daj mi odgovor molim te. Znaš li? Znaš li gdje su bili kampovi, ‘ko je to vodio, koliko je ljudi obučeno, ‘ko je to plaćao? Znaš li? Jel Zuka zna rasklopit zolju? Idi pitaj ga gdje se i ‘ko ga je naučio. I prestani trolat svaki moj upis, naporan si.
hamza_sa

#7557 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by hamza_sa »

Nekako s proljeća wrote: 29/03/2020 08:00 Znam ja koji ti je ''djavo'' rek'o , nagazi onog CPT-a jer je ovakav ili onakav, previše zelen a mi svako malo imamo potrebu da uz red trolanja uvrstimo i red politike. Ostani kući :) , proći će i ovo , sve će se lani zvati. Ali činjenice će ostati za one koji koračaju putem istine, zbog sebe prije svega.

Rat je nastavak politike drugim sredstvima.

Ispravi me ako grijesim, ali imam osjecaj da kad god ja nesto napisem ti to nazivas trolanje.

Ukoliko je to tvoje misljenje o mom pisanju reci cu ti da malo popustis, jer nisi Bogom dat da odredjujes ovdje sta ce ko pisati. Pogotovo sto niti sam balavac niti malouman. Ukoliko smatras da krsim neka pravila foruma, znas postupak. Ako, nisi mislio na mene onda zaboravi napisano.

Drugo, za ovog CPT-a, niko mi nije rekao da ga nagazim ili bilo sta u tom smislu, a pogotovo ne zato sto je "previse zelen", jer me boli neka stvar ko je zelen, crn, crven ili narandzast. Jedino sto me boli i sto necu dozvoliti sebi je da presutim da me neko ubjedjuje da je laz istina. Kako zbog sebe, tako i zbog moje ratne brace.

Godine od zavrsetka agresije neumitno proticu, pa se tako sa tim protokom vremena mjenja i percepcija desavanja od pred pocetak agresije i tokom iste, na osnovu pisanja pojedinaca koji nisu metka ispalili, a jos mi je gore sto se to desava od strane onih koji nisu ni bili ovdje.

I da budemo nacisto, politicku nit na ovu temu je upravo protkao taj CPT, pa je isprovocirao moj odgovor.

I na kraju da ti napisem sto se rata tice, malo imas pogresno shvatanje o meni kao covjeku koji je sav svoj radno-sposobni vijek proveo kao vojnik i ratujuci. I to ne samo u nasoj RBiH. Imam ja jos koji rat iza sebe. A iz svakog sam izlazio sa komandujucim iskustvom, ali sa veoma malim vremenom provedenim po raznoraznim stabovima. Tako, da vjeruj mi, meni ne trebaju pisanja pojedinih tzv "strucnjaka" kako bi mi se objasnilo kako se ratuje.

Budi mi pozdravljen!
PM72

#7558 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

tetejac wrote: 29/03/2020 14:52
Dobro je stari, uništiš smisao pisanja. Javio sam se NSP-u i rekao mu oko obuke, ljudstva i kampova. Šta ti znaš o tome, osim da upadneš sa glupim podjebavanjem i forama? Jel znaš išta o obuci vaših u RH? Daj mi odgovor molim te. Znaš li? Znaš li gdje su bili kampovi, ‘ko je to vodio, koliko je ljudi obučeno, ‘ko je to plaćao? Znaš li? Jel Zuka zna rasklopit zolju? Idi pitaj ga gdje se i ‘ko ga je naučio. I prestani trolat svaki moj upis, naporan si.
Griješiš.Ne uništavam ja "smisao pisanja" nego ti sa svojim preuveličavanjem i izmišljanjem.Kakve desetine hiljada obučenih i kakve stotine specijalaca...to možeš pisati nekom ko baruta okusio nije.Dobićeš odgovor svaki put kad zafrljaciš bombu...to nek ti bude jasno,od sad pa nadalje i ubuduće.

Smrt fašizimu - sloboda narodu.
tetejac

#7559 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tetejac »

PM72 wrote: 29/03/2020 14:59
Griješiš.Ne uništavam ja "smisao pisanja" nego ti sa svojim preuveličavanjem i izmišljanjem.Kakve desetine hiljada obučenih i kakve stotine specijalaca...to možeš pisati nekom ko baruta okusio nije.Dobićeš odgovor svaki put kad zafrljaciš bombu...to nek ti bude jasno,od sad pa nadalje i ubuduće.

Šta ja tebi trebam ovdje stavit’ spisak ljudi a ti da im ideš na vrata da ih pitaš, jel’? Čuj bombu :roll: Nemoj bolan nebio da pišem ovdje po internetu i iznosim imena bez veze. Za onu braću sa Ilidže sam te pitao jer su mi ostali u sjećanju. Idi pitaj njih gdje su bili, ‘ko ih je obučavao i znaju li razvuć’ zolju? To su sve fini ljudi koji su pomagali i koji su volili i vole BiH. Ja osobno ne bih volio da mi se ime povlači po netu, vjerujem ni ti. I nemoj molim te više davit’ jer ovo nisu nikakve bombe. Većina vaših kriznih štabova je bila u Hrvatskoj. Ja sam jednom napisao neka imena ovdje pa mi kasnije bilo žao. To su sve normalni ljudi koji su radili na ustroju Armije BiH u samim počecima. Tebe strašno jebe što je dosta ljudi prošlo kroz HR, i ljudi i tehnike. Svakim postom to umanjuješ, omalovažavaš i glumiš mangupa. Idi bolan pričaj o stvarima gdje si bio i nemoj se petljat u stvari o kojima ne znaš. Mene bi sramota bilo da tako ljudima upadam. Stvarno imaš problem i kompleks neki i tjeraš me da skeniram neke stvari što ne želim.
invincible1921

#7560 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by invincible1921 »

Ma covjek hoce da prikaze kako nam je hrvatska bila iskreni prijatelj, a kako mi to nisom znali cijenit, pa smo ih zbog toga mi njih "prvi napali" 93...sto puta ispricana prica od istog :D Hoce da prikaze da su hrvati iz hrvatske i HV u BiH branili Hrvatsku i nisu bili agresori. Malo ga presude yebu al haj :D

Hoce da kaze da su nam sve dali, a mi debili nismo znali to iskoristit :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7561 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Chmoljo »

Ko je kriv bošnjama što nisu usvojili znanja sa te svemirske obuke.

Da su se obučavali za mješalicu, bilo bi boljih rezultata. :zoka:
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#7562 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by parappa »

Chmoljo wrote: 29/03/2020 16:53 Ko je kriv bošnjama što nisu usvojili znanja sa te svemirske obuke.

Da su se obučavali za mješalicu, bilo bi boljih rezultata. :zoka:
Pa obučili su se sad... Ako opet bude rat ima da se gradi kineski zid umjesto rovova i tranšeja.
A koliko će drugoj strani značiti perfekcija u pranju guzica moramo vidjeti
CPT

#7563 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

hamza_sa wrote: 29/03/2020 03:56
CPT wrote: 27/03/2020 12:55

SDA je kupovala oruzja (najvise od Slovenaca), svaka je papreno placena i nekog ekstra profita nije moglo biti. Clanovi SDA preprodavali naoruzanje koje su kupovali od Srba. I to obicno platili glavom. To je ekstra profit mogao biti jer je u startu naoruzanje dolazilo dzaba do Srba koji su po "akcijskim" cijenama prodavali dalje.
Druze, hajde ti poslusaj ovu budalu koja ti se obraca, nemoj vise molim te pisati ovakve postove. Postove koji su afirmativni u odnosu na SDA i pripreme za odbranu od agresije na RBiH.

I ako me ne poslusas pa nastavis, molim te ubuduce napisi "moje je misljenje".

Obraticu ti se licno. Druze, vrijedjas me. Ne samo mene. Nego mnogo mojih prijatelja koji su ili polozili zivot ili danas kao invalidi kroce ovom nasom mrtvajom.

Kakva bolan ne bio SDA?!?!?!?

Nekulturno je stavljati sebe u neki prvi plan, ali ako stvarno hoces neku istinu od malog obicnog covjeka, koji je postao vjerni vojnik u odbrani RBiH, njenog opstanka, njenih ideala i svega sto cini nju onim sto jeste, bujrum stojim ti na raspolaganju pa cu ti ja ispricati sve o tome i ucescu SDA u svemu tome.

Odvojicu ti dio svog zivotnog vremena, da ti iz prve ruke ispricam kako smo se naoruzavali za odbranu od agresije, jer sam u tom historijskom momentu prolio krv, kada je ta prica i u tim krugovima te iste SDA bila tabu tema.

Ustvari mozda i necu.

Ne znam koji me djavo natjera da ti ovo sve i ispisem. Jer ti ces uvijek vise vjerovati jednoj izdrkotini od lokalne televizije koja je emitovala seriju u kojoj je Bakir ranjen u odbrani Sarajeva, nego nekome ko je stvarno bio sudionik toga.

Pa, tako ces stvarati svoju percepciju, a vala i stvorio si je kada je u pitanju odbrana i deblokada Sarajeva pa i citave RBiH, citajuci ratne eseje poznatih SDA boraca iz raznoraznih pozadinskih bunkera, a vjerovatno ti je utisak pojacavalo pisanje onih iz istog esalona samo iz raznoraznih europskih i bjelosvjetskih gradova.

Vidisi druze, sto bi otpjevao Dino Merlin, ne idu mi sa godinama ove bore i kosa bijela, ali sve je to posljedica onoga sto dozivjeh i prezivjeh. I vjeruj nije mi ni truni zao, ali nemoj mi, ziv i zdrav bio, u sve to utkivati kult ni stranke ni licnosti.

Dodji i prosetacemo planinama bosanskim i imaces priliku oslusnuti da ni jednom nece odjekivati SDA. Cuces samo huk vjetra, a ako dobro naculis usi cuces imena najboljih sinova Bosne, koji krocise njima. Neki ostavise tu zivote svoje, neki dijelove tijela, neki prolise krv. Hvala Bogu velika se vecina vrati kucama netaknuta, ali sa velikim oziljcima na dusama svojim.

Vjeruj, nigdje neces cuti SDA. A ti zivi i dalje u uvjerenju svom.

Samo cu te jos jednom zamoliti da ubuduce kada pises o agresiji, napises "moje je misljenje".
Malo manje patetike i melodrame ti ne bi skodilo. To ti nije argument. Nisam pisao svoje misljenje vec cinjenice. Cinjenice koje se mogu dokumentovati tj. vec su dokumentovane. Osim toga dio tih "cinjenica" je dobar dio moje obitelji platio glavom. To sto mrzis SDA je jedno, a istina
nesto drugo. Usput, iskreno mi se hebe za SDA u politickom smislu. Daleko su od onog sto bi trebali biti. Ako te zanima ko te naoruzavao, kako i kada postoje izvori. Sa originalnim dokumentima, dopisima, slikama... Sve do najmanjega detalja i nije "samo moje misljenje".
Knjige tj. dokumente mozes naruciti ovdje: https://www.sanje.si/v-imenu-drzave-odprodaja.html

Dokumenti su izmedju ostalog koristeni u vise parlamentarnih komisija koje su obradjivali materiju. Nemaju nikakve veze sa SDA, BiH ili Bakirom.
Last edited by CPT on 29/03/2020 17:38, edited 1 time in total.
Nekako s proljeća

#7564 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Nekako s proljeća »

PM72 wrote: 28/03/2020 07:18 NSP,
Mislis da su Malik i Juka izveli Mlađene?
Napisao sam MUP Novi Grad što podrazumijeva i Krivića kao hijerarhijski nezaobilazno ovlasteno lice, a obzirom da je riječ o civilima nekako mi i logično. Baza ''Stela'' je po mom sjećanju nekakoviše bila pod ingerencijama Samira Kahvedzića Kruške, mada to izgleda Juka i Kruško k'o prst i nokat. Ne insistiram, pišem po sjećanju. Obišao sam malo to naselje nešto poslije njihovog iseljavanja pa mi je tako nekako rečeno, i da su navodno otišli na neku begovinu bošnjačku haman zajedno.
Kada smo razbili tzv ''petu kolonu '' u njihovom okruženju a naročito naše namjere da zauzmemo Vodovod, njihova pozicija je postala bezizlazna.Vjerovatno je i bolje što su napustili naselje, mada mi nije jasno što se nisu vratili nakon dolaska mira, al' hajd'.
pirpa

#7565 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

PM72 wrote: 29/03/2020 14:59

Ono što se može papirom pokriti je cifra od 2500 ljudi koji su imali neki vid obuke u HR kampovima. Što obične obuke ,što specijalističke... Period 91-93...
Emiremir33

#7566 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Emiremir33 »

Nekako s proljeća wrote: 29/03/2020 17:38
PM72 wrote: 28/03/2020 07:18 NSP,
Mislis da su Malik i Juka izveli Mlađene?
Napisao sam MUP Novi Grad što podrazumijeva i Krivića kao hijerarhijski nezaobilazno ovlasteno lice, a obzirom da je riječ o civilima nekako mi i logično. Baza ''Stela'' je po mom sjećanju nekakoviše bila pod ingerencijama Samira Kahvedzića Kruške, mada to izgleda Juka i Kruško k'o prst i nokat. Ne insistiram, pišem po sjećanju. Obišao sam malo to naselje nešto poslije njihovog iseljavanja pa mi je tako nekako rečeno, i da su navodno otišli na neku begovinu bošnjačku haman zajedno.
Kada smo razbili tzv ''petu kolonu '' u njihovom okruženju a naročito naše namjere da zauzmemo Vodovod, njihova pozicija je postala bezizlazna.Vjerovatno je i bolje što su napustili naselje, mada mi nije jasno što se nisu vratili nakon dolaska mira, al' hajd'.
Otisli su u Beograd,Lukavicu i Trebinje.Pa NSP bili se ti vratio da si pucao po komsijama,i da su ti nasli toliko oruzja?
PM72

#7567 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Dobro su unovčili svoja imanja a da su ostali vjerovatno ne bi dobro prošli.Nađeš mu minobacač i PAT u pijesku i da ga častiš hurmašicama?

Inače,to naselje je meni jedno od ljepših lokacija za živjet.Bar što se tiče opštine Novi grad.
PM72

#7568 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

pirpa wrote: 29/03/2020 17:39
Ono što se može papirom pokriti je cifra od 2500 ljudi koji su imali neki vid obuke u HR kampovima. Što obične obuke ,što specijalističke... Period 91-93...
Slažem se s tobom.Pomogli jesu uz ono ali...sve su naplatili i još zaradili.Svaki topli obrok i konak koje su dali izbjeglima naplatili su troduplo a za svaki metak koji nam je svijet poslao/prodao i koji su nam propustili sebi su uzeli tri.Aktivno su učestvovali u rušenju naše države,zajedno sa četnicima.
Nekako s proljeća

#7569 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Nekako s proljeća »

Ma dobro, ja jednom napisah da nas je samo i isključivo zanimalo oružje kod ovakvih primjera, imućno pleme i kao takvo se naoružalo nekim od kanala ''S'' faktora. Ništa strašno. Ali kada pročitam da ih se poziva na odgovornost za ubistvo Dine, druga od @Tromblona , onda to naravno mijenja neki moj odnos ka njima. Kojeg su oni bili dio plana na tom području ne znam sa sigurnoscu, samo pretpostavljam. Ali da je bila jaka baza-jeste.
pirpa

#7570 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

PM72 wrote: 29/03/2020 17:55
Slažem se s tobom.Pomogli jesu uz ono ali...sve su naplatili i još zaradili.Svaki topli obrok i konak koje su dali izbjeglima naplatili su troduplo a za svaki metak koji nam je svijet poslao/prodao i koji su nam propustili sebi su uzeli tri.Aktivno su učestvovali u rušenju naše države,zajedno sa četnicima.
Nema džabe ni kod babe... interesi se mjenjaju od pozicije do pozicije...

Nisu oni nama bili pomagali u otvaranju kampova i obuci što su nas volili, već što su željeli da se što prije otvori drugi front da bi se rasteretilo težište sa HR..
invincible1921

#7571 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by invincible1921 »

PM72 wrote: 29/03/2020 17:55
:thumbup:

Naplaceno i preplaceno,,,kako novacnim tako i geostratskim valutama. Da ne govorim koliko su stvari oko izbjeglica uradili da bi se ulizali MZ. Nase kupljeno oruzje nam davali na kasicicu, cisto toliko da nas srbi ne uguse nije im padalo napamet da nas ojacaju...

Da ne ulazim u to, da su od samog pocetka rata imali za cilj ono sto su pokusali 93...sve malo po malo mic po mic, tamo ucjena, vamo pljacka, pa malo isprobaj kakav mini drzavni udar u opstini vidi kako ce ARBIH reagovat, pa malo oslabi ARBIH u opstini vako, malo je oslabi nako...pa jedan dan BUM mucki s ledja

Sad ce ti ovaj rec da si nezahvalan :D
CPT

#7572 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

hamza_sa wrote: 29/03/2020 03:56Samo cu te jos jednom zamoliti da ubuduce kada pises o agresiji, napises "moje je misljenje".
Znam da ti sve znas ali svejedno... Apel Muhameda Cengica i donacija/prodaja naoruzanja pred ocekivanim napadom na BIH tj. Sarajevo koje se eksplicitno pominje...

Image

Image

Donosi se odluka o donaciji polovne opreme i prodaji naoruzanja BiH....

Pa dogovori u vezi kampa za obuku:
Image
...
..
.
CPT

#7573 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

I jos konkretan apel za prodaju naoruzanja za Sarajevo:
Image
PM72

#7574 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Od samog početka odigrali su kvarno.U septembru 1992 krenuli smo na liniju na Otes i na Stupu te dočeka punkt HVO.Bunker,nove uniforme,naočale,šahovnica na banderi i traže nam "dozvolu" za prolazak kroz hrvatsku opštinu Stup.Čak sam vidio i registarske tablice SA sa šahovnicom.Oni dole trguju sa četnicima,nemaju nikako liniju prema njima jer oni ne ratuju sa četnicima,proglasili hrvatsku enklavu...tražili nam podatke koliko nas ima,vrstu naoružanja,gdje ćemo biti smješteni...u roku sat bi na Ilidži znali gdje smo i koliko nas ima.
PM72

#7575 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

CPT wrote: 29/03/2020 18:18 I jos konkretan apel za prodaju naoruzanja za Sarajevo:
Image
Čengić je "prosil" da nam prodaju a dobili smo ,kako se kaže na slovenačkom ona stvar? Još lete našim helikopterom koji su nam prisvojili.
Post Reply