Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
K'o sto Dzoni rece, obrati paznju na posljednju stvar... fakat ne ocekivano
jao, citav sadrzaj filma je napisan na nivou djetata prvi drugi razred osnovne, a sto se tice rezije, Jack London je rodjen 1876., a umro 1916. godine.
amrica wrote:Slabo kontam ovako kasno, sta je sega Jack London?
Draga Amrice,
ubola si temu, neocekivano (bar za mene).
Glede pitanja - Jack London je pisac koji je napisao knjigu/pricu "Bijeli Ocnjak" prije nekih 100-ak godina. Ta je knjiga bila obavezna lektira nama prije nekih 30-ak i kusur godina.
Reziser filma bi trebao biti neko drugi - osim ako se isto ne zove Jack London!
Ja sam procitala bar 30-ak knjiga koje je napisao Jack London, Bijeli ocnjak je najpoznatija, ali i prilicno djecija. Pisao je uglavnom avanturisticke romane, od kopanja zlata na Alajsci, do putovanja po Juznim morima, o teskom zivotu americke sirotinje i jos tezem radu, radio je i kao novinar, pokusao pisati i polticke oglede (Gvozdena peta = promasaj, radio sve i svasta, jedva se spasio od alkoholizma (Kralj alkohol), odlican roman Martin Idn itd, ne da mi se kopati po internetu i po ormarima i traziti spiskove knjiga.
A fakat ne znam da li se reziser filma iz 1991. isto zove Jack London, bilo bi malo previse ofirno.
White Fang (1991/I)
advertisement
* photos * board * trailer * details
Register or login to rate this title
User Rating: 6.4/10 (2,586 votes)
more
Overview Director:
Randal Kleiser Writers (WGA):
Jack London (novel)
Jeanne Rosenberg (screenplay) ...
more
Release Date:
18 January 1991 (USA) more
Genre:
Adventure / Drama more
Plot Summary:
Jack London's classic adventure story about the friendship developed between a Yukon gold hunter and...
Pa more biti bidne da jest...tema ...a more isto tako biti i da ne bidne...kako god. Ja bih valahi & bilahi ...surduknuo...umjesto ...Mirtzine Piskinje (jer to ne predstavlja osobu koja pise ...no mensecini ... osobu koja piski)...jednu spisateljicu ...istina, spisateljica zvuci malo sasavo ...i (ne)malo kroatofilski ...al moze biti i grdje.
Scenaristkinja odnosno Scenaristica ...meni barem ...ne izaziva gnusanje...ne znam kako kod vas.
Stari wrote:Pa more biti bidne da jest...tema ...a more isto tako biti i da ne bidne...kako god. Ja bih valahi & bilahi ...surduknuo...umjesto ...Mirtzine Piskinje (jer to ne predstavlja osobu koja pise ...no mensecini ... osobu koja piski)...jednu spisateljicu ...istina, spisateljica zvuci malo sasavo ...i (ne)malo kroatofilski ...al moze biti i grdje.
Scenaristkinja odnosno Scenaristica ...meni barem ...ne izaziva gnusanje...ne znam kako kod vas.
Scenarista je meni kul ovo PISKINJA je na racun one teme o fazanici i ajkulKi i ostalome....
Pisacica mi je takodjer kul
Pa ja sam citao ko dijete Dickensa u prevodu ...Lower Halliford je tad bio Donji Haliford...ali nemojte se oneraspolizivati .....takvim pojavama ...toga ima svugdje...Da vidite samo svedske prevode Selimovica, Andrica i ostalih ...heh...mozda bi pomalo poceli bivati manje pod pritiskom komplexa inferiornosti...a mozda i nebi ...haj ga znaj sad.
Stari wrote:Pa ja sam citao ko dijete Dickensa u prevodu ...Lower Halliford je tad bio Donji Haliford...ali nemojte se oneraspolizivati .....takvim pojavama ...toga ima svugdje...Da vidite samo svedske prevode Selimovica, Andrica i ostalih ...heh...mozda bi pomalo poceli bivati manje pod pritiskom komplexa inferiornosti...a mozda i nebi ...haj ga znaj sad.
On my way to Bugojno, I had to drive through Lower Wakoof.
...Och ...No, no, no ...Mirtzie nisi bas odvec dosljedna u svojim nastupima....jer zaboga ako je vec Lower Wakoof.....onda bi valjda trebalo i Boogoyno...zar ne mislis da je tako?
Stari wrote: ...Och ...No, no, no ...Mirtzie nisi bas odvec dosljedna u svojim nastupima....jer zaboga ako je vec Lower Wakoof.....onda bi valjda trebalo i Boogoyno...zar ne mislis da je tako?
BUSTED!!!!
Najjaca mi je ELEKTROMAGNETNA LIVADA, i BOG TE BLAGOSLOVIO (umjesto nazdravlje)...
Zato cijenim kad vidim PRIJEVOD I ADAPTACIJA pa ime i prezime...