Desnica je ovaj žuti..
Desnica Radivojevic SDA
-
braco3
#26 Re: Desnica Radivojevic SDA
Desnica je ovaj žuti..
- nellington
#27 Re: Desnica Radivojevic SDA
A zato Babi Papuška ima braduwillson wrote:Vjeruj meni to se zna da svima nama kojima su pretci dovedeni iz Vlaske i Karavlaske poslije poraza Vlade Drakule ( Tepesa ) jer su bili njegovi vojnici i par excellence ratnic da cuvaju Krajnu od stranih napad i ostala nam ta prezimena i starij su skloni malo cudnim imenima ono neuobicajenimPipiDugaDevetka wrote:Je li to naučno dokazano da je svaki Srbin u BiH, a koji ima prezime bez ić, ustvari Vlah?willson wrote: Ja pa ni ja nemam prezime na ic .Svaki Srbin bez ic je Vlah
Gdje je @Goran_35 da ovo potvrdi ili demantuje?
![]()
I obaveza brada
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#28 Re: Desnica Radivojevic SDA
Hvala na informacijama, ovo potpuno mijenja stvar i probleme sa Dodikom i njegovim dodikovanjem. Kamufliran je, ustvari, on! Šta li na vlaškom znači riječ ''dodik/dodig''?willson wrote:Vjeruj meni to se zna da svima nama kojima su pretci dovedeni iz Vlaske i Karavlaske poslije poraza Vlade Drakule ( Tepesa ) jer su bili njegovi vojnici i par excellence ratnic da cuvaju Krajnu od stranih napad i ostala nam ta prezimena i starij su skloni malo cudnim imenima ono neuobicajenimPipiDugaDevetka wrote:Je li to naučno dokazano da je svaki Srbin u BiH, a koji ima prezime bez ić, ustvari Vlah?willson wrote: Ja pa ni ja nemam prezime na ic .Svaki Srbin bez ic je Vlah
![]()
I obaveza brada
- nellington
#29 Re: Desnica Radivojevic SDA
prezime Dodig izrazito je stočarsko prezime aromunsko-vlaškog porijekla, nastalo od imenice dodig/dodigalac koje su u značenju "doseljenik"PipiDugaDevetka wrote: Hvala na informacijama, ovo potpuno mijenja stvar i probleme sa Dodikom i njegovim dodikovanjem. Kamufliran je, ustvari, on! Šta li na vlaškom znači riječ ''dodik/dodig''?
- nellington
#30 Re: Desnica Radivojevic SDA
[/quote]willson wrote:A zato Babi Papuška ima braduVjeruj meni to se zna da svima nama kojima su pretci dovedeni iz Vlaske i Karavlaske poslije poraza Vlade Drakule ( Tepesa ) jer su bili njegovi vojnici i par excellence ratnic da cuvaju Krajnu od stranih napad i ostala nam ta prezimena i starij su skloni malo cudnim imenima ono neuobicajenimnellington wrote:?
![]()
I obaveza brada
![]()
![]()
Svakome revolucionaru i ustaniku brada je sastavni dio imidza ,
Da je Tito imao bradu a ne bio onako uredno izbrijan pravio bio on Bihacku Republiku jos u Julu '41.
Zato je Draža u selu Ba napravio sve i svašta
Jah, imam i ja ovu lenjinovsko-marksovsku bradu (što bi Babi rekao: brada razočaranja), ali nije ni Che sam digao revoluciju, pa neću ni ja
-
bicebolje
#31 Re: Desnica Radivojevic SDA

Sulejman Spaho
Sulejman Spaho, potomak jednog od najznačajnijih bosanskih političara prošlog vijeka, u Narodnoj skupštini Srbije je poslanik Srpske radikalne stranke. Kada je izabran u Skupštinu, za Dane je izjavio: "Biti poslanik je ponos za svakog čoveka, a posebno kada ste poslanik Srpske radikalne stranke." Ne čudi ako se zna da je Spaho deklarirani četnik koji je tokom proteklog rata bio na ratištima u Hrvatskoj, a vjerni je saputnik haškog optuženika Vojislava Šešelja. Na posljednjoj skupštini Narodne skupštine, održanoj prije nekoliko dana, Spaho je ovako govorio: "(...) Radovan Karadžić je uhapšen, ali, verujte mi, čovek koliko god je branio svoj narod, branio je takođe i one građane koji su druge veroispovesti, tj. islamske. (...) Radovan Karadžić će se u Haagu odbraniti sigurno, kao što će se odbraniti i kao što se već odbranio dr. Vojislav Šešelj. (...) To što je bilo, bilo je, ali mi tražimo odgovor na pitanje zašto je Radovan Karadžić uhapšen. Posle svega onoga što se dešavalo u Haškom tribunalu, tj. sramnih presuda Naseru Oriću i Ramušu Haradinaju..."
Ovo je zaista zanimljivo!
Mozda pitanje zvuci degutantno, ali, sta ce jedan Bošnjak u SRS i sta mislite o njemu?
-
braco3
#32 Re: Desnica Radivojevic SDA
I on Vlah...bicebolje wrote:
Sulejman Spaho
Sulejman Spaho, potomak jednog od najznačajnijih bosanskih političara prošlog vijeka, u Narodnoj skupštini Srbije je poslanik Srpske radikalne stranke. Kada je izabran u Skupštinu, za Dane je izjavio: "Biti poslanik je ponos za svakog čoveka, a posebno kada ste poslanik Srpske radikalne stranke." Ne čudi ako se zna da je Spaho deklarirani četnik koji je tokom proteklog rata bio na ratištima u Hrvatskoj, a vjerni je saputnik haškog optuženika Vojislava Šešelja. Na posljednjoj skupštini Narodne skupštine, održanoj prije nekoliko dana, Spaho je ovako govorio: "(...) Radovan Karadžić je uhapšen, ali, verujte mi, čovek koliko god je branio svoj narod, branio je takođe i one građane koji su druge veroispovesti, tj. islamske. (...) Radovan Karadžić će se u Haagu odbraniti sigurno, kao što će se odbraniti i kao što se već odbranio dr. Vojislav Šešelj. (...) To što je bilo, bilo je, ali mi tražimo odgovor na pitanje zašto je Radovan Karadžić uhapšen. Posle svega onoga što se dešavalo u Haškom tribunalu, tj. sramnih presuda Naseru Oriću i Ramušu Haradinaju..."
Ovo je zaista zanimljivo!
Mozda pitanje zvuci degutantno, ali, sta ce jedan Bošnjak u SRS i sta mislite o njemu?![]()
![]()
-
braco3
#33 Re: Desnica Radivojevic SDA
Ne bježi, a da to malo ne elaboriraš..willson wrote:Neznam kako ovo da kazem a moze biti da je covjek preobracenjak pa pokusava da se vrati veri pradedovskoj .![]()
![]()
![]()
-
Hipatija
#34 Re: Desnica Radivojevic SDA
@ willson, onda si ti kamuflirani wehabija ( il je bilo il će bit).
Last edited by Hipatija on 02/01/2011 14:42, edited 1 time in total.
- nellington
#35 Re: Desnica Radivojevic SDA
Ni Draza nije imao bradu dok se nije odmetnuo u ustanike i dokopao se Ravne Gore,willson wrote:Zato je Draža u selu Ba napravio sve i svaštasve sa bradom
![]()
Jah, imam i ja ovu lenjinovsko-marksovsku bradu (što bi Babi rekao: brada razočaranja), ali nije ni Che sam digao revoluciju, pa neću ni ja
Ja ti imam bradu ko moj djedo onako uredno podsisanu samo do prsa.
Onda ti izgledaš Amerima k'o terorista, još kad kažeš da si iz Baznija...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#36 Re: Desnica Radivojevic SDA
Uh, ne staj @willsonu na muku dosta mu je kanadskog ''bijelog sranja'' i propitivanja imigracionih službi. Jesi li ti u Kanadi, @willsone?nellington wrote:Onda ti izgledaš Amerima k'o terorista, još kad kažeš da si iz Baznija...willson wrote:Ni Draza nije imao bradu dok se nije odmetnuo u ustanike i dokopao se Ravne Gore,Zato je Draža u selu Ba napravio sve i svaštasve sa bradom
![]()
Ja ti imam bradu ko moj djedo onako uredno podsisanu samo do prsa.Šta zna Amer šta je brada zvanja, brada klanja, brada razočaranja
Last edited by PipiDugaDevetka on 02/01/2011 14:46, edited 1 time in total.