Desavanje u tramvaju br3

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
schtab

#451 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

PeroKosoric wrote:
schtab wrote:
PeroKosoric wrote: Bljedoliki? :lol: Haug! Jesi li platio kartu :)
Bravo vozaci. Sadeta, schtab, sunrise i sijancer ;) (CCCC), na njihovu veliku zalost, nisu bili na licu mjesta :( Torbica bi nestala i vozaci, kotrolori, GRAS i sandzosi bi bili krivi.
pero to ti mene lopovom nazivas,
Nazivam.
klocu vrijeme i mjesto i da to rijesimo...ako hoces moze i u tramvaju :lol: ti placaj, niko ti ne brani...a svojim zivotnim frustracijama nemoj zamarati ljude ovdje ...

a opet kad skontam, kad vidim koliko si zaosto...grehota bi bilo...ti raspravljaj ovdje, to ti je jedina zanimacija u zivotu :sax:
PeroKosoric

#452 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

Bravo vozaci. Sadeta, schtab, sunrise i sijancer ;) (CCCC), na njihovu veliku zalost, nisu bili na licu mjesta :( Torbica bi nestala i vozaci, kotrolori, GRAS i sandzosi bi bili krivi.
schtab wrote:pero to ti mene lopovom nazivas,
PeroKosoric wrote:Nazivam.
schtab wrote:klocu vrijeme i mjesto i da to rijesimo...ako hoces moze i u tramvaju :lol: ti placaj, niko ti ne brani...a svojim zivotnim frustracijama nemoj zamarati ljude ovdje ...

a opet kad skontam, kad vidim koliko si zaosto...grehota bi bilo...ti raspravljaj ovdje, to ti je jedina zanimacija u zivotu :sax:
Kako tacno mislis da se to rjesava?

Moji su kriteriji jednostavni: ne placas za uslugu koju koristis -- lopov si.

Mozes prebiti koliko god zelis postenih ljudi, opet si lopov, i mozes prijetiti i galamiti koliko hoces, opet si lopov.

Schtab -- lopov si.
schtab

#453 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

PeroKosoric wrote:
schtab wrote:pero to ti mene lopovom nazivas,
PeroKosoric wrote:Nazivam.
schtab wrote:klocu vrijeme i mjesto i da to rijesimo...ako hoces moze i u tramvaju :lol: ti placaj, niko ti ne brani...a svojim zivotnim frustracijama nemoj zamarati ljude ovdje ...

Kako tacno mislis da se to rjesava?

Moji su kriteriji jednostavni: ne placas za uslugu koju koristis -- lopov si.

Mozes prebiti koliko god zelis postenih ljudi, opet si lopov, i mozes prijetiti i galamiti koliko hoces, opet si lopov.

Schtab -- lopov si.
jesam li Alaha ti :lol: :lol: :lol:

ako si ti reko da sam lopov onda uredu, ja se izvinjavam
PeroKosoric

#454 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

Irm@ wrote:puno mojih prijateljica su imale neugodna iskustva sa uistinu moram reci divljacima koji rade kao revizori...
situacija 1 ugl... prijateljica se vozils od marin dvora do skenderije... revizori su usli na marin dvoru... i trazili kartu prijateljica je rekla da nema i da izlazi na skenderiji ali da ce svejedno kupiti kartu jer je tek usla u tramvaj... jedan od njih je krenuo sa njom do vozaca i kad je kupila kartu revizor joj je uzeo kartu i kako je vidio licnu trazio podatke i da plati dopunsku kartu od 20 i nest... ugl nakon sto se raspravljala s njima na tramvajskoj stanici na skenderiji napisali su joj kaznu od 100 i nest KM...stoka bezobrazna...
situacija 2... prijateljici su dosli prijatelji iz Zagreba i maltretirali su ih jer nisu ponistili kartu... te su im oni nazalost platili tu dopunsku kartu jer ih se bilo sramota raspravljati...
situacija 3: 2 prijateljice su revizori drzali u tramvaju do zeljeznicke nisu dali vozacu da otvori vrata jer nisu imale karte...
ali bash mi nije jasno kako im nije palo na pamet da zovu policiju stoki bezobraznoj...koja se izivljava na djevojkama
Ovo je smijesno.

Valjda su revizori trebali kontrolisati ima li mladog luka, krompira i parika u cekerima kod putnika.
PeroKosoric

#455 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

Irm@ wrote:puno mojih prijateljica su imale neugodna iskustva sa uistinu moram reci divljacima koji rade kao revizori...
situacija 1 ugl... prijateljica se vozils od marin dvora do skenderije... revizori su usli na marin dvoru... i trazili kartu prijateljica je rekla da nema i da izlazi na skenderiji ali da ce svejedno kupiti kartu jer je tek usla u tramvaj... jedan od njih je krenuo sa njom do vozaca i kad je kupila kartu revizor joj je uzeo kartu i kako je vidio licnu trazio podatke i da plati dopunsku kartu od 20 i nest... ugl nakon sto se raspravljala s njima na tramvajskoj stanici na skenderiji napisali su joj kaznu od 100 i nest KM...stoka bezobrazna...
situacija 2... prijateljici su dosli prijatelji iz Zagreba i maltretirali su ih jer nisu ponistili kartu... te su im oni nazalost platili tu dopunsku kartu jer ih se bilo sramota raspravljati...
situacija 3: 2 prijateljice su revizori drzali u tramvaju do zeljeznicke nisu dali vozacu da otvori vrata jer nisu imale karte...
ali bash mi nije jasno kako im nije palo na pamet da zovu policiju stoki bezobraznoj...koja se izivljava na djevojkama
Meni isto dosli prijatelji iz Zagreba. Prvo smo se sverali po tramvajima, ufatilo nas pa su mos mislit bili neugodni. Onda smo Iznajmili rent-a-car (necemo nikad platiti, jer je vozilo preslo bezobraznih 50,000 km.). Nakon sto smo pobjegli, ufatilo nas jer nismo platili rent-a-car, pa su nam napravili strasne neugodnosti. Zatim smo otisli u Strosmajerovu na kafu i kiselu. Nismo platili jer je pjena na kavi bila vrlo mala i CO2 iz kisele nije kaO u Jamnici. Ganjalo nas i ufatilo, imali smo neugodnosti. Poslije nismo htjeli platiti hotel, jer su ostaVili samo jedan sapun, pa onaj drugi nismo moglu ukrasti (ukrali smo sampon i kondicioner), ali nakon sto su nas ganjali i ufatili, morali smo platiti. Cavape u Mrkve nismo htjeli platiti jer su bili po mom misljenju neslani. Kako ovi domaci mogu jesti neslane cevaope i jos platit. (Istina bio je kardanfil na stolu ali svejedno - vidis da sam posten). Poslije su nas ganjali ali smo ovaj put - uf - uspjeli pobjeci. Bezobraznog li svijeta. Nisam lopov, samo mi je do pravde. Ovaj grad je krajnje negostoljubiv.
Last edited by PeroKosoric on 12/04/2009 01:06, edited 1 time in total.
bez_ideje

#456 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by bez_ideje »

Nije ovdje problem samo karta.........vec ponasanje radnika GRASA cije sam usluge PRINUDJENA koristiti jer ne postoji drugi prevoznik,auta nemam,a noge cuvam za stare dana....
elem..Kupujem mjesecne kupone odkad znam za sebe,znaci kartu uvijek imam
situacija :
1.ulazim u skoro prazan trolejbus na prva vrata,izvadim novcanik da pokazem kartu revizoru koji tu stoji.....al on me ne registruje,okrenut j eprema vozac i crkavaju od sege......ja prolazim do polovice trolejbusa i sjedam da bi se revizor kasnije dreknuo :" Kako ja to ulazim u trolejbus " !?!

2.5 tog istice kupon,5 tog se vozim prema trgu Austrije da kupim novi...a revizor mi dobacuje da se ne "zajebavam" da ne bi ostala bez iskaznice !?!

3.Ulazim na Otoci na trolu ,pokazujem kartu na ulazu...revizor trazi da je izvadim..kaze skenirana :shock: ...reko nije skenirana,nisam luda ,znam dje sam je kupila...skenirana i Bog......jest ,nije....povuci potegni....citava trola gleda u mene...skupio se konzilij revizora da bi nakon 10 minuta zakljucili da nije skenirana :roll:
jel treba da napomenem da nisam dobila i od izvinjenja !

Djubrad,gamad,banda nepismena nekulturna.........toliko od mene
Kad ubace drugog prevoznika moje oci ih vise vidjet nece
PeroKosoric

#457 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

bez_ideje wrote:Nije ovdje problem samo karta.........vec ponasanje radnika GRASA cije sam usluge PRINUDJENA koristiti jer ne postoji drugi prevoznik,auta nemam,a noge cuvam za stare dana....
elem..Kupujem mjesecne kupone odkad znam za sebe,znaci kartu uvijek imam
situacija :
1.ulazim u skoro prazan trolejbus na prva vrata,izvadim novcanik da pokazem kartu revizoru koji tu stoji.....al on me ne registruje,okrenut j eprema vozac i crkavaju od sege......ja prolazim do polovice trolejbusa i sjedam da bi se revizor kasnije dreknuo :" Kako ja to ulazim u trolejbus " !?!

2.5 tog istice kupon,5 tog se vozim prema trgu Austrije da kupim novi...a revizor mi dobacuje da se ne "zajebavam" da ne bi ostala bez iskaznice !?!

3.Ulazim na Otoci na trolu ,pokazujem kartu na ulazu...revizor trazi da je izvadim..kaze skenirana :shock: ...reko nije skenirana,nisam luda ,znam dje sam je kupila...skenirana i Bog......jest ,nije....povuci potegni....citava trola gleda u mene...skupio se konzilij revizora da bi nakon 10 minuta zakljucili da nije skenirana :roll:
jel treba da napomenem da nisam dobila i od izvinjenja !

Djubrad,gamad,banda nepismena nekulturna.........toliko od mene
Kad ubace drugog prevoznika moje oci ih vise vidjet nece
Posteno i ja se slazem s tobom (vrlo vazno ;) ).
Dok ne obezbjedimo sebi bolji gradski prevoz, mislim da nam valja trpiti ovaj sto imamo, ili ici pjeske, biciklom, taksijem, padobranom ;). Potpuno se slazem da ima svega po GRAS-u, kao i u svakoj drugoj firmi. Nadati nam se da ce ova firma sto je jednom bila ponos Sarajlija, opet doci na svoje. Samo ne pristajem da vadiona za lopovluk bude usluga sto nam se ne svidja.
travar

#458 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by travar »

Dokle god se vozači bude prema putnicima odnosili kao prema vrećama krompira (Tramvaj: potez od stupa do energoinvesta, trola: uvijek),
dokle god se vrata vozila budu zatvarala a putnik ili tek ulazi ili izlazi (nisam se jednom našao u situaciji da vrata poklope samo što sam zakoračio), dokle god se putnici moraju derati sa srednjih vrata da ima izaći, pa se nerijetko desi da ne otvori i nastavi voziti.... oni mogu naplaćivati uslugu samo za osnovni prevoz koji iz dana u dan liči na onaj u indijskim selima, gdje životinje i ljudi zajedno putuju sjedeći jedni na drugim, i mogu očekivati i dalje ovakav odnos putnika prema plaćanju karte!
Sunrise00

#459 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Sunrise00 »

travar wrote:Dokle god se vozači bude prema putnicima odnosili kao prema vrećama krompira (Tramvaj: potez od stupa do energoinvesta, trola: uvijek),
dokle god se vrata vozila budu zatvarala a putnik ili tek ulazi ili izlazi (nisam se jednom našao u situaciji da vrata poklope samo što sam zakoračio), dokle god se putnici moraju derati sa srednjih vrata da ima izaći, pa se nerijetko desi da ne otvori i nastavi voziti.... oni mogu naplaćivati uslugu samo za osnovni prevoz koji iz dana u dan liči na onaj u indijskim selima, gdje životinje i ljudi zajedno putuju sjedeći jedni na drugim, i mogu očekivati i dalje ovakav odnos putnika prema plaćanju karte!
:thumbup: :D

upravo ja to ovdje pokusavam reci sve vrijeme :roll:
PeroKosoric

#460 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

travar wrote:Dokle god se vozači bude prema putnicima odnosili kao prema vrećama krompira (Tramvaj: potez od stupa do energoinvesta, trola: uvijek),
A da ides pjeske, biciklom, ili taksijem?

Za pjeske i bicikl, dobro ce ti ciniti, a za taksi, sigurno ces stici na vrijeme gdje si naumio, a jos ces napraviti i dobro djelo jer ce i taksista zaraditi. Ne bi vjerovao kako se biciklom moze brzo i sigurno doci gdje si naumio.

Napisi pismo zalbe GRAS-u (evo ja idem sada), mozda otpuste bezobrazne vozace i revizore. i zaposle prave ljude. Nemoj samo da pravdamo i odobravamo lopove neplatise koji pljackju nas ostale sto placamo voznju, jer za svaku neplacenu, platise placaju duplo...
Last edited by PeroKosoric on 12/04/2009 02:02, edited 1 time in total.
mahalas505

#461 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mahalas505 »

Za gradski prevoz moze se reci da predstavlja ogledalo kako je ustvari sam grad organizovan. To mislim da vrijedi za ogromnu vecinu gradova u svijetu. U nasem primjeru se vidi da ni grad, a ni gradski prevoz su na jadnom nivou sto se tice organizovanosti i kvaliteta usluge za gradjane.
Mislim da je pogresno ici sa tim da ne treba placati kartu, jer ipak svuda se prevoz placa, to je usluga kao i sve ostale koje se placaju.
Vec su neki predlagali da treba uvesti i konkurenciju, zato ima i dobrih i losih argumenata. Ali uvodenjem konkurencije gradjani ce izgubiti kako takvo pravo glasa kod npr. uvodjenja nove gradske linije. Bas zbog ovih drugih aspekata, koji nisu komercijalni, u dosta gradova Evrope(a i sire) gradski saobracaj je pod kontrolom gradske uprave.
Ako se sjetimo za koga smo glasali na predhodnim izborima, onda bi trebali da su ti isti ljudi postavili i direktore javnih poduzeca(neka me neko ispravi ako grijesim). Ako idemo to logikom, i kazemo, ja sam za tebe glasao, ti postavio Bimbu ili petog desetog, ja svaki dan kad se prevozim gradskim saobracajem padnem u bandak(nesvjest), zbog kvalitete istog. Treba li opet da glasam opet za istog? Ovo je samo banalan primjer u kontekstu ove teme.
Po meni, prvi i osnovni preduvjet da se poboljsa kvalitet usluga gradskog prevoza, jeste da se dovedu skolovani i neiskvareni ljudi na celne pozicije kompanije. Ostali uslovi u koji spada i "nas" mentalitet, kakav on god bio, bi se postepeno doveo u red.
Vares City

#462 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Vares City »

U sva tri slucaja(ma imas ti toga jos,...)tvoja prijateljica je svjesno usla u vozilo BEZ KARTE i za tebe su revizori "stoka nekulturna"jel' :?:
Pa sve da i jest tako,da je imala tu .ebenu kartu ne bi morala spoznati da zu oni stoka,.......
A ona je tako fina,postena,.....
Vares City

#463 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Vares City »

mahalas505 wrote:Za gradski prevoz moze se reci da predstavlja ogledalo kako je ustvari sam grad organizovan. To mislim da vrijedi za ogromnu vecinu gradova u svijetu. U nasem primjeru se vidi da ni grad, a ni gradski prevoz su na jadnom nivou sto se tice organizovanosti i kvaliteta usluge za gradjane.
Mislim da je pogresno ici sa tim da ne treba placati kartu, jer ipak svuda se prevoz placa, to je usluga kao i sve ostale koje se placaju.
Vec su neki predlagali da treba uvesti i konkurenciju, zato ima i dobrih i losih argumenata. Ali uvodenjem konkurencije gradjani ce izgubiti kako takvo pravo glasa kod npr. uvodjenja nove gradske linije. Bas zbog ovih drugih aspekata, koji nisu komercijalni, u dosta gradova Evrope(a i sire) gradski saobracaj je pod kontrolom gradske uprave.
Ako se sjetimo za koga smo glasali na predhodnim izborima, onda bi trebali da su ti isti ljudi postavili i direktore javnih poduzeca(neka me neko ispravi ako grijesim). Ako idemo to logikom, i kazemo, ja sam za tebe glasao, ti postavio Bimbu ili petog desetog, ja svaki dan kad se prevozim gradskim saobracajem padnem u bandak(nesvjest), zbog kvalitete istog. Treba li opet da glasam opet za istog? Ovo je samo banalan primjer u kontekstu ove teme.
Po meni, prvi i osnovni preduvjet da se poboljsa kvalitet usluga gradskog prevoza, jeste da se dovedu skolovani i neiskvareni ljudi na celne pozicije kompanije. Ostali uslovi u koji spada i "nas" mentalitet, kakav on god bio, bi se postepeno doveo u red.
Bravo,jako fin post
Riba od glave smrdi.Zasto traziti krivce na nizim pozicijama,vozaci,revizori,...
LJudi samo rade sta im "sefovi" narede,inace :run:
homar

#464 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by homar »

mahalas505 wrote:Za gradski prevoz moze se reci da predstavlja ogledalo kako je ustvari sam grad organizovan. To mislim da vrijedi za ogromnu vecinu gradova u svijetu. U nasem primjeru se vidi da ni grad, a ni gradski prevoz su na jadnom nivou sto se tice organizovanosti i kvaliteta usluge za gradjane.
:thumbup: :thumbup:
Hladan kao led

#465 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Hladan kao led »

elcho71 wrote:Javljaju na radiju, Kameleon radio da je djevojka izmaltretirana od srtane trojice onih balvana koji pregledaju karte po tramvajima. Zavrsila je u hitnioj pomoci, zavrtali su joj ruku a ni ostalim putnicima nisu dali da izadju iz tramvaja. Kakvi su to "muskarci" koji se izivljvaju na djevojci i to njh trojica? Sve se to desavalo na stanici M.Dvor. Dokle vise taj bezobrazluk GRAS-a?
za tebe je bezobrazluk sto gras trazi da se plati karta :lol: ta ista cura ima novce za kavicu u kaficu a nema z trajvan :thumbup:
slatka_mala

#466 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by slatka_mala »

Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Ili platiti kartu ili se ne voziti. Gras treba da uvede rigoroznije kazne za ne placanje od recimo 80-100 KM. I sa policajcem da idu revizori jer bi on kontrolisao i revizore a i putnike da ne bude kakve zabune. Dovoljna su samo 2 revizora i jedan policajac, i to je to. Kada narod vidi da se kazne placaju i da je bolje kupiti kartu onda nece biti problema. Ko nece da placa neka fino bicikl kupi, auto, taxi. Usluge grasa su katastrofa, al ili ih koristi po pravilima il ih nemoj nikako koristiti pa nek gras propadne. Ovi sto se hvale ne placanjem karte su obicni malogradjani.
Cuj policajac da hoda s revizorima, policija da je sposobna obavljala bi svoj posao kojeg ima i previse, a oni sve sto rade naplacuju kazne vozacama golfova 2, i tako slicnih slabijih auta jer ne smiju da zaustave nijednog lopova kao sto je direktor Grasa koji vozi audija ili bmw-a. Vecina revizora su krkani nepismeni, jako ih je malo normalnih, koji znaju sta je kultura i kako se treba ophoditi prema onim od kojih zivis, a to su putnici koji se voze gradskim prevozom, ako se one njihove kante prljave mogu nazvati prevoznim sredstvima. Branite ih vi koji ne koristite svaki dan njihov prevoz i nemate pojma kako to izgleda, i sta ti revizori rade ali samo djevojkama. I kao oni su fini i posteni i treba im placati kartu, a njihovi radnici na salterima Grasa prodaju falsifikovane kupone, zamislite kakav sok dozivite kad platite kupon 50KM i dodje im vam tako neki sirovi papak i svasta vam se nagovori, i na kraju kad se ispostavi da su mi oni prodali taj kupon, cek mi se i ne ispricaju na neugodnostima koje sam pretrpjela od njihovih radnika. I njima treba platiti kartu, ne treba im niko ni feninga dati.
slatka_mala

#467 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by slatka_mala »

zgembo_sa wrote:
suncica24 wrote:Tako, kada sve saberete skonta se zapravo koliko novca "na foru" GRAS izvlaci od gradjana. I, da li, uopste, treba kupiti kartu
Ja evo stvarno ne kontam ovo. Jel ti kad odes u prodavnicu i uzimas proizvode koje ne volis i zato sto ih ne volis onda ne platis?! Kakva su ti to pitanja. Ako ti se ne svidja nemoj koristiti njihove usluge!
U prodavnici kad uzmes jedan hljeb ne naplate ti deset, vec samo JEDAN, u Grasu ti voznu jedne stanice naplate kao deset, sve je isto, i vozis se zato sto si primoran jer drze MONOPOL i ne daju nikome drugom stajalista jer znaju da se niko vise ne bi vozio u njihovim kantama sa njihovim krkanima revizorima.
pOZz

#468 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by pOZz »

Kada bude prema svima isti kriterij, nek' rade šta god hoće sa putnicima. 8-)

Ovaj mjesec nisam uzeo kupon, nek' me gonjaju da platim. :mrgreen:
PeroKosoric

#469 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

pOZz wrote:Kada bude prema svima isti kriterij, nek' rade šta god hoće sa putnicima. 8-)

Ovaj mjesec nisam uzeo kupon, nek' me gonjaju da platim.
Svrati usput i do pijace. Kad "nabavis" sve sto ti treba, trci iz sve snage da te ne uhvate.
febo_acm

#470 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by febo_acm »

Nema se svrhe raspravljati sa Zgembom i Perom, oni su plaćenici GRAS-a.
slatka_mala

#471 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by slatka_mala »

zgembo_sa wrote:
black wrote:zgembo ohladi malo, shta si dovezo se "par zutih kovanica", mozda neko za to kupi sebi hljeb, neki mizerni doruchak na poslu (jer nemaju TO od 11 km), neko kome je vazna svaka "zuta kovanica", i ti sad nazivash ga papkom, kriminalcem itd., i ti bi ga mrtav hladan pustio da hoda pjeske po snijegu, kishi...jer nemoze da plati kartu..
evo i ja sam papak na kvadrat jer ne placam kartu kad se vozim jednu ili dvije stanice..a ti i dalje budi shminka i dingospo i nastavi gledati na druge "s visoka" jer nemaju "par zutih fucking kovanica"
Ponavljam opet, GRAS nije humanitarna organizacija i nema obavezu da bilo koga voza dzabe pa makar nemao ni tih par zutih kovanica. Nikako da shvatim zasto opravdavate i ne osudjujete ovaj oblik kradje, za razliku od recimo kradje u nekoj prodavnici.

To sto nemas novca ne znaci da mozes dzaba koristiti ono sto hoces. Evo ja nemam novca za Audija Q7, jel to znaci da mogu da udjem u salon Audija i odvezem to auto?! Syebana vam je logika totalno.
Nije Gras huminitarna organizacija, ali je država ta koja te lopove subvencionira, a ljudima nije obezbjedila pristojan posao da bi mogli da plate tu kartu, a ne da ih izrabljuju svi polupismeni privatnici koji su se nakrali kao i ovi iz Grasa, pa ne znaju sta ce od sebe, pa maltretiraju narod, sto tu subvenciju Grasa ne daju ljudima da imaju za pristojan zivot i ne otvore im firme da mogu da rade, a ne da rasprodaju svu drzavnu imovinu, i zato bolje ti je suti zahvali Bogu sto nisi u poziciji tih ljudi koje ne mogu da plate kartu jer su tu 1,60KM dali svom djetetu da ne gleda kako ostala djeca jedu sendvic i piju sok, a ono nema za to.
PeroKosoric

#472 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

AMD wrote:Nema se svrhe raspravljati sa Zgembom i Perom, oni su plaćenici GRAS-a.
Nisi cuo: Elvis i H*tler su zivi, a piramidu u Visokom izgradili su doseljenici sa Plejada, kako bi natjerali neduzan svijet da placa za voznju, sve ovo u dosluhu sa zavjerenicima iz GRAS-a.
jeza u ledja

#473 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by jeza u ledja »

:thumbup: :thumbup:
slatka_mala

#474 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by slatka_mala »

PeroKosoric wrote:Rjesenje je vrlo jednostavno: Molimo "putnike" ;) bez karte da napuste vozilo, kako bi GRAS mogaso nas ostale s placenom voznjom udobno prebaciti kud smo naumili.

Na ovaj nacin svi problemi bi se rijesili: lopovi sto ne placaju ne bi imali na sta da se zale (jer se ne voze), a mi ostali sto uredno placamo bismo imali udobna poluprazna vozila (nema lopova da prave guzvu), koja saobracaju po redu voznje po vrlo prihvatljivoj cijeni prevoza. Takodjer problem dzeparosa bi se rijesio, nema guzve, a i lopovi su ostali napolju. GRAS bi beneficirao, jer mu lopovska rulja ne bi razvaljivala amortizere, vrata, preopterecivala motore, i na vlastito zadovoljstvo pruzali bi dobre usluge gradjanima koji su za to spremni platiti. Revizori bi bili fini, jer ne bi imali kome zavrtati ruke ;)

Ako ovj prijedlog ne naidje na ocekivanu podrsku kod lopova, onda neka bar jedan dan naprave "protest" pa ne koriste usluge mrskog nam GRAS-a. Siguran sam da bi kod ostatka populacije ovaj potez naisao na siroko odobravanje.
Ma kad bi ti to bila poluprazna vozila, ujutru na terminalu na Ilidzi dok ulazis u tramvaj gines bez zrna baruta, jer nemaju dovoljno vozila pa 15 minutu u 7h cekas tramvaj dok vozac popije kafu i smiluje sa da sjedne u tramvaj i radi svoj posao, ili kad se ljudi vracaju s posla od 16-18h bila bi poluprazna vozila, bi ali malo sutra. Ja placam kartu i vozim se grasom jer nemam novaca za taxi ili vlastiti automobil i nemam alternativu nikakvu, i kazem da su najveci lopovi i krkani i samo jednog revizora poznajem koji je kulturan i gospodin. A da odrzavaju svoja vozila ne bi im se raspadala, vec kad se totalno pokvare onda se oni sjete da uloze koju marku u njega, tad ga vec mogu prodati u staro gvozdje, jer tad vise nema popravljanja. A ciscenje ih ne kosta puno, sa malo vode i bilo kakvim sredstvom mogu da ociste vozila a to ne rade, i nek izdvoje malo novaca za jednog dobrog predavaca o licnoj higijeni koji je prijeko potrebno revizorima.
zgembo_sa

#475 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

AMD wrote:Nema se svrhe raspravljati sa Zgembom i Perom, oni su plaćenici GRAS-a.
Rece intelektualac :D
Locked