Sve je ok..Bobi wrote:
samo za dug, ne moze se porediti tada i sada...
Sve je ok..Bobi wrote:
Pa pogledaj Njemacku, koliko je bila duzna u ta doba, a koliko je danas..ultima_palabra wrote:Na primjer?
Jesu grohnuli...molice oni boga da se pojavi neki novi TitoBobi wrote:
Zaduzenost je porasla, ali se GDP povecao jos vise. Osim kod balkanskih zemalja, tu je jos uvijek manji od prijeratnog.animals wrote:Pa pogledaj Njemacku, koliko je bila duzna u ta doba, a koliko je danas..ultima_palabra wrote:Na primjer?
ili neke slicne stvari..
ili koliko je Bosna bila duzna prije sto god, a koliko danas...
bas sve gluposti...
uzmes primjer samo sebe, koliko si imao odjece kad si bio mali, a koliko imas danas...
Pa recimo, da BIH, odluci napraviti onoliko auto puta,ultima_palabra wrote:Zaduzenost je porasla, ali se GDP povecao jos vise. Osim kod balkanskih zemalja, tu je jos uvijek manji od prijeratnog.animals wrote:Pa pogledaj Njemacku, koliko je bila duzna u ta doba, a koliko je danas..ultima_palabra wrote:Na primjer?
ili neke slicne stvari..
bas sve gluposti...
uzmes primjer samo sebe, koliko si imao odjece kad si bio mali, a koliko imas danas...
Glupo je porediti Hrvatsku i njemacku nemozes nikaga porediti sa njemackom ..nemoze porediti Francusku i Englesku sa njemackom akamoli Hrvatskuanimals wrote:Pa pogledaj Njemacku, koliko je bila duzna u ta doba, a koliko je danas..ultima_palabra wrote:Na primjer?
ili neke slicne stvari..
bas sve gluposti...
ako nebi krali moze sa pola manje zaduzenja i da napravi vise puteva i ostalog...u Hr je bar 30% a i vise pokradeno od zaduzene sumeanimals wrote:
Pa recimo, da BIH, odluci napraviti onoliko auto puta,
koliko je Hrvatska napravila, da bi privukla turiste, sta mislis koliko bi se zaduzila...
Znam, ali Njemacka je duzna preko tisucu milijardi...spreca wrote:Glupo je porediti Hrvatsku i njemacku nemozes nikaga porediti sa njemackom ..nemoze porediti Francusku i Englesku sa njemackom akamoli Hrvatskuanimals wrote:Pa pogledaj Njemacku, koliko je bila duzna u ta doba, a koliko je danas..ultima_palabra wrote:Na primjer?
ili neke slicne stvari..
bas sve gluposti...
Ne vjerujem, jos je u BIH, konfiguracija terena, da bi bilo i skuplje po km...spreca wrote:ako nebi krali moze sa pola manje zaduzenja i da napravi vise puteva i ostalog...u Hr je bar 30% a i vise pokradeno od zaduzene sumeanimals wrote:
Pa recimo, da BIH, odluci napraviti onoliko auto puta,
koliko je Hrvatska napravila, da bi privukla turiste, sta mislis koliko bi se zaduzila...
Svugdje u Evropi opada natalitet...Maraschino wrote:Problem lezi u prvom redu a vi kako hocete.
Maraschino wrote:Problem lezi u prvom redu a vi kako hocete.
Ne , ja se sjecam koliko je djeca u mome mjestu imala svaka kuca, a koliko danas...ultima_palabra wrote:Mislis prije 150?
Njemacka ce vratiti svoje dugove bez problema...problem je kod drzava nastalih posle raspada Yu......kako i od cega cemo vracati dugove koji nam ne izgledaju veliki ,kad imamo unistenu privredu ,kad sposobni odlaze vani za par godina nece ko imati da puni budzet i penzione i ine fondove...nema nas nigdje jaraneanimals wrote:
Znam, ali Njemacka je duzna preko tisucu milijardi...
sad pitanje je koliki joj je godisnji prihod...
vjerovatno veci od duga...
Znas ti jarane, da je u Njemackoj ili na zapadu stoljecima uvijek bilospreca wrote:Njemacka ce vratiti svoje dugove bez problema...problem je kod drzava nastalih posle raspada Yu......kako i od cega cemo vracati dugove koji nam ne izgledaju veliki ,kad imamo unistenu privredu ,kad sposobni odlaze vani za par godina nece ko imati da puni budzet i penzione i ine fondove...nema nas nigdje jaraneanimals wrote:
Znam, ali Njemacka je duzna preko tisucu milijardi...
sad pitanje je koliki joj je godisnji prihod...
vjerovatno veci od duga...
Nije teze nego kroz Liku i dalmaciju.....u BiH su vec urali bar 15-20km auto ceste a koliko ce pokrasti dok zavrse bolje ne misliti....gledam na pinku zabranjeni forum a tema elektrone zdravstvene knjizice i Za koje je izbrana neka firma za 20miliona maraka na milion osiguranika a srbija je to sve isto platila 3 pta manje odnosno 6 miliona ali za skoro 7 miliona osiguranika...e sad vidi koliko mi krademo na tenderimaanimals wrote:
Ne vjerujem, jos je u BIH, konfiguracija terena, da bi bilo i skuplje po km...
Ne znam ja u kakvom si 'mjestu' ti odrastao, ali moj stari ima jednu sestru, a stara dvije.animals wrote:Ne , ja se sjecam koliko je djeca u mome mjestu imala svaka kuca, a koliko danas...ultima_palabra wrote:Mislis prije 150?
znam jarane...ali statistika kaze da smo prije skoro 30 godina stajali bolje nego sada ...svi odose na gore samo mi tonemo u sopstvenim kaljuzhama i govnima...mislim na novo nastale drzave ..jedina slovenija nekako se borianimals wrote:
Znas ti jarane, da je u Njemackoj ili na zapadu stoljecima uvijek bilo
bolje nego kod nas... i bit ce uvijek...
Nije problem sav u natalitetu ...nego bandi koja nas vodi i nasim banditskim vladama koje nad nama vrse etnicko ciscenje i raseljavanje po evropi....ode sav mladi narastaj....sela se polako prazne...ostali samo starci ..nikad nam sela nisu starija bila nego sadaanimals wrote:Svugdje u Evropi opada natalitet...Maraschino wrote:Problem lezi u prvom redu a vi kako hocete.
pa sjeti se , prije 50 god, svaka obitelj je imala po osmero djece...
danas jedno, dvoje...
Mozda je tako i bolje...spreca wrote:Nije problem sav u natalitetu ...nego bandi koja nas vodi i nasim banditskim vladama koje nad nama vrse etnicko ciscenje i raseljavanje po evropi....ode sav mladi narastaj....sela se polako prazne...ostali samo starci ..nikad nam sela nisu starija bila nego sadaanimals wrote:Svugdje u Evropi opada natalitet...Maraschino wrote:Problem lezi u prvom redu a vi kako hocete.
pa sjeti se , prije 50 god, svaka obitelj je imala po osmero djece...
danas jedno, dvoje...