Pa naravno da su posljedice politke koja se vodi 20 godina, mislim ako to nemozes skontati pomisliti ce ljudi da si na budzetu.shalla wrote:Jedan od legendarnijih argumenata koje procitah je da su "jucerasnje paljevine posljedice, ne uzrok"...Awesome...
Onda po toj logici mozemo reci i da je rat bio posljedica a ne uzrok
Sent from my HTC One
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
elcaliente
#6526 Re: Demonstracije u Tuzli
Last edited by elcaliente on 08/02/2014 13:53, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#6527 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
A jeste zapeli za Poljine... a ko bi trebao organizovati prevoz do tamo? GRAS, Centrotrans, planinarsko društvo? 
-
Nokian808
#6528 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Klix zivi od para tj. Ko plati vise...pomogli su u zakuhavanju a sada placeni od SDA I SDP vrse spinovanje o huliganima....Casual's wrote:Jesam ja nešto propustio ili je Klix prodan nekome iz vlasti ? Ovi tekstovi zadnjih dana su previše režimski....
- don vito
#6529 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vecina ovih koji (svjesno ili nesvjesno) prihvataju ove spinove SDA/SDP vlasti i njihovih medija (3.entitet, droga, razbijanje drzave itd itd)VjecitiStudent wrote:Janjicar wrote:p206 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140208035
12 kg droge, odvadite malo majku mu... e jbg sad, stvarno ofirno lažu
u ovo ni dijete ne bi povjerovalo![]()
![]()
![]()
Ovo je stvarno hahahaha
Gori je klix sto prenosi ovoUhapsili su magare na kojem je droga transportovana
Nisu uspjeli zgrade čuvati, a ko fol su, u pauzama, uspješno trkeljali izgrednike.
garantujem da se takvi sutra ne nekoj drugoj temi pricati kako su Srbi taoci Dodika, da ovaj manipulise sa njihovim osjecajima, da zive u medijskom mraku...
- Janjicar
#6530 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mozewebby-x wrote:Možeš li precizniji biti i preporučitiBasvod wrote:Mora li iz krajnosti u krajnost? Od San Franciska 68e za JMB pa do pojasa Gaze juce...
prosvjednicima što bi trebali uraditi,
a da bude efikasno?
Kahvica, zastavice, "Banja Luka mi vas volimo", i pred drzavni parlament.
Nedjeljom od 12 do 13h i kuca
i tako 40 godina...
Onda ce pomrijeti ovi na vlasti a mi cemo biti u dubokoj starosti bez penzije ali smo barem osigurali mladim bolju buducnost.
-
FreakyStyley
#6531 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Casual's wrote:Jesam ja nešto propustio ili je Klix prodan nekome iz vlasti ? Ovi tekstovi zadnjih dana su previše režimski....
- shalla
#6532 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa jeste al hocemo li onda opravdati i sve sto se u ratu dogodilo, na to aludiram...webby-x wrote:Pa rat i jeste bio posljedica.shalla wrote:Jedan od legendarnijih argumenata koje procitah je da su "jucerasnje paljevine posljedice, ne uzrok"...Awesome... Onda po toj logici mozemo reci i da je rat bio posljedica a ne uzrok
@ elcaliente, niti ja niti iko iz moje porodice nije zaposlen u budzetskoj firmi. A ako ces iskreno, i da jesam ne bih osjecao griznju savjesti, znam kako sam gazio kroz zivot, u se i u svoje kljuse...
Sent from my HTC One
Last edited by shalla on 08/02/2014 13:55, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
#6533 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I to jako uspjesno. Obicno im je vrhunac pronaci parsto grama marihuane.VjecitiStudent wrote:Nisu uspjeli zgrade čuvati, a ko fol su, u pauzama, uspješno trkeljali izgrednike.
-
__Phoenix__
#6534 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vjerovatno, kad ti Avaz daje realniju i objektivniju sliku onda se trebaju zapitati....Casual's wrote:Jesam ja nešto propustio ili je Klix prodan nekome iz vlasti ? Ovi tekstovi zadnjih dana su previše režimski....
12 KG, strašno poltronstvo MUP-a...
- webby-x
#6535 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Što drugo ljudi mogu?JohnnyS wrote:Ne proglašava se vanredno stanje zbog par stotina demonstranata niti se policijski sat proglašava olako van ratnih uvjeta. Jučer po Mostaru ljudi normalno šetaju 200 metara zračne linije od zgrade Vlade kantona u plamenu. Kakvo je to vanredno stanje, pa vjerojatno su sjedili u Nextu na kafi i gledali kako Vlada gori. Kakvo vanredno stanje?
Last edited by webby-x on 08/02/2014 14:20, edited 1 time in total.
-
FreakyStyley
#6536 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
...i kad dodjes valja preko zidina i rotvajlera.ultima_palabra wrote:A jeste zapeli za Poljine... a ko bi trebao organizovati prevoz do tamo? GRAS, Centrotrans, planinarsko društvo?
- Corto Maltese
#6537 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Super, koji su im zahtjevi?Nokian808 wrote:Protesti se nastavljaju na Skenderiji se ljudi okupljaju!
- Drvosjeca iz Dejcica
#6538 Re: Demonstracije u Tuzli
Rat je uvijek i svugdje samo posljedica (sredstvo postizanja ciljeva) a uzroke ratova, nemira i nasilja valja potražiti na drugoj strani.shalla wrote:Jedan od legendarnijih argumenata koje procitah je da su "jucerasnje paljevine posljedice, ne uzrok"...Awesome...
Onda po toj logici mozemo reci i da je rat bio posljedica a ne uzrok
Sent from my HTC One
No reci mi iskreno, onako iskreno kao kada ostaneš sam sa sobom, jesi li ti zadovoljan današnjim sistemom i uslovima u kojima mi svi živimo?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 08/02/2014 13:55, edited 1 time in total.
-
FreakyStyley
#6539 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Stvarno su smijesni. Falsifikuju bez trunke mjere i suptilnosti. Barem slazi da valja, majku mu.__Phoenix__ wrote:Vjerovatno, kad ti Avaz daje realniju i objektivniju sliku onda se trebaju zapitati....Casual's wrote:Jesam ja nešto propustio ili je Klix prodan nekome iz vlasti ? Ovi tekstovi zadnjih dana su previše režimski....
12 KG, strašno poltronstvo MUP-a...
-
Basvod
#6540 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Otkud ja znam. Nisam profesionalac. Valjda je neko iz ovih NVO koji organizuju proteste nesto naucio na casovima a da se moze primjeniti na sadasnju situaciju.webby-x wrote:Možeš li precizniji biti i preporučitiBasvod wrote:Mora li iz krajnosti u krajnost? Od San Franciska 68e za JMB pa do pojasa Gaze juce...
prosvjednicima što bi trebali uraditi,
a da bude efikasno?
- Banksy
#6541 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pitanje za milion dolara ...Corto Maltese wrote:Super, koji su im zahtjevi?Nokian808 wrote:Protesti se nastavljaju na Skenderiji se ljudi okupljaju!
- iPod
#6542 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
.ad0 wrote:
svaka cast premijeru
- red evil
#6543 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Narode nastavi sa nasiljem i izađi na mjesto događaja

- dakine
#6544 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vidim vecina osudjuje nasilne proteste, al ja kazem neka. Takvi nam i trebaju. Mi vec 20 godina pravimo korak naprijed, nazad dva. Mi ne zivimo, mi prezivljavamo. Od mirnih protesta nije bilo nikada nista. Steta sto ovaj nije bio organizovan i sa zacrtanim ciljevima, ali da su bili ciljevi, bili bi ispunjeni sigurno. Ovako suma jeste popaljene zgrade, unistene zgrade, ali se bojim se da je ovaj metak uzalud ispaljen. Narod je glup. Protestvovati bez jasnih ciljeva je suludo, zbog toga ostaje zal jucerasnjih nereda...al sad su svi pametni i zele da budu drugaciji...cool, nismo mi huligani, mi smo kultura, pa kultura i mirno posmatranje nas i jeste dovelo do ovog jada i bijede...da nam je neko pricao o ovim neredima prije mesec-dva svi bi ih podrzali, a sad se kao svi zgrazavaju na njih..al takvi smo mi, uvijek kontra.
-
Breathless
#6545 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
p206 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140208035
12 kg droge, odvadite malo majku mu... e jbg sad, stvarno ofirno lažu
u ovo ni dijete ne bi povjerovalo
Irfan Nefic je osoba viskoh moralnih i ljudskih kvaliteta i zato mu treba vjerovati, cak i kad nam plasira ove holivudske scenarije. U prilog tome ide cinjenica da je isti skrivilo tesku saobracajunu nesrecu u Brezi, pri tome tesko povrijedio motociklistu Amara Muratovica, a potom pobjego s lica mjesta. Za to je 2011. godine osudjen na kaznu zatvora, a kao sto vidimo jedna takva osoba i danas nastavlja da savjesno obavlja svoje duznosti.
- Drvosjeca iz Dejcica
#6546 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mislim da nije teško odgovoriti.Banksy wrote:Pitanje za milion dolara ...Corto Maltese wrote:Super, koji su im zahtjevi?Nokian808 wrote:Protesti se nastavljaju na Skenderiji se ljudi okupljaju!
-Smanjenje plata političarim ana max. dvije prosječene plate u BiH
-Rad u komisijama i upravnim odborima je volonterski ili uz simboličnu nadoknadu od 1KM
-Ukidanje tzv. bijelog hljeba, gdje funkcioner nakon završetka mandata dobiva punu platu još godinu dana
-Raspordati sva luksuzna službena vozila snege preko 90KS
Nastavite...
-
bochy_17
#6547 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
U potpunosti se slažem. Zato i govorim, ljud dragi, ne dozvolite pobogu više da vam se mažu oći! Evo i ovo s drogom. Ja bogami odvalio sa stolice. To je toliko ružno, podlo i providno da mi je muka. Jučer je u svim gradovima bilo po procijeni s portala više od 20 000 prosvjednika i svi oni se do jednog proglašavaju drogerašima, propalicama, djecom, huliganima dok je tih tzv huligana bilo svega 2% na prosvjedu. Strahotno. I nisam za paljevinu ljudi, samo za hapšenje političara odgovornih i smjene, dalje će se sve odvijati svojim tokom. Isto tako ovaj Čaušević će nam sada ostvariti pravo da 1,5 godinu prima svoju premijersku platu. A vas ljudi tko hebe.iPod wrote:Ne, naši političari mogu prodavati samo maglu u BiH, samo našem narodu i nikom više.bochy_17 wrote:Koliko se raja prepala i kako su izmanipulirani to je nevjerovatno. Pa nasi politikosi mogu predavanja drzati svim stranim politicarima kako se manipulira. Kao da gledam politicare kako nam govore: ma sta ces, ha? Odkud tebi pravo da izadjes na ulice. Pa ti si huligan, lopov. Sutra da si dosao konju glupi i pocistiti za sobom. Sram da te bude da protestvujes. Cuj prosvjeduje, a ja konja.
Jucer nisu bili dostupni jer su se zakazivali sastanci na tajnim lokacijama, koketirali i smisljali kako da odgovore na nastalu situaciju tugo moja. Ne izdvajajte mi poneke politikose jer su svi isti.
Dok se mi ovdje prepiremo oko trivijalnih stvari Lagumdžija, Bakir i Zeljković nam se već smiju u lice. Jedan glumi plač, drugi govori "koja gladna djeca i koji gladni ljudi Sarajeva", treći govori kako se ne smatra odgovornim za bilo šta što se dešava u BiH, a sjedi 3 godine u predsjedništvu, i krčmi iz iste stranke koja na KARA sve skupa 20. godina 365 dana.
Imamo ministra sigurnosti koji je jedva dočekao ovo sve, skače sa televizije na televiziju daje intervjue likuje nad problemima građana i tako prikuplja poene.
-
Iker C
#6548 Re: Demonstracije u Tuzli
srpska politika uzrok rata posljedica rata veliki broj zločina uništena infrastruktura itd. srpska politika-zločinishalla wrote:Pa jeste al hocemo li onda opravdati i sve sto se u ratu dogodilo, na to aludiram...webby-x wrote:Pa rat i jeste bio posljedica.shalla wrote:Jedan od legendarnijih argumenata koje procitah je da su "jucerasnje paljevine posljedice, ne uzrok"...Awesome... Onda po toj logici mozemo reci i da je rat bio posljedica a ne uzrok
@ elcaliente, niti ja niti iko iz moje porodice nije zaposlen u budzetskoj firmi. A ako ces iskreno, i da jesam ne bih osjecao griznju savjesti, znam kako sam gazio kroz zivot, u se i u svoje kljuse...
Sent from my HTC One
političari uzrok nereda posljedica uništene zgrade.političari-uništene zgrade
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6549 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
zapaliti Zemaljski muzej, jer smo pustili da se zatvori.Corto Maltese wrote:Super, koji su im zahtjevi?Nokian808 wrote:Protesti se nastavljaju na Skenderiji se ljudi okupljaju!
- Pokerboy11
#6550 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pleme li mu njegovo!iPod wrote:.ad0 wrote:
svaka cast premijeru
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk