DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
- Herr Flick
#76 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
Last edited by Herr Flick on 08/02/2014 14:04, edited 1 time in total.
- Casual's
#77 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
Idemo na bolnice,to je leglo korupcije !!!
..eno Sarajevo osiguranje već iskorištava situaciju :'Zbog paljenja prostorija (zavjese izgorile
) necemo biti u mogucnosti mnogim građanima nadoknaditi štetu' 
..eno Sarajevo osiguranje već iskorištava situaciju :'Zbog paljenja prostorija (zavjese izgorile
- BHCluster
#78 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
Sto se neide pred centrale politicki stranaka pa opleti i zapali. Eno nam i OHR samo jede i nista nerade a imaju politicke mehanizme da nesto urade.
- Havatar
#79 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
BHCluster wrote:Meni ovo oko arhiva je veoma sumljivo, to je 100% ciljano. Iskoristena situacija.hazbi wrote:ne znam vise ni sta bih mislio...
da li je moguce da je Arhiv tako slabo cuvan.....presjedio sam danas od 14 casova kraj tv-a i kompjutera.....
sagledao,upotpunio ranija saznanja,iskustva....poredio clanke i izvjestaje....
da li se samo meni cini da ce na kraju svega ovoga sadasnji ministar sigurnosti izvuci najvecu politicku korist...
svakako sam za proteste ali bez ljudskih zrtava i palenja....
ponavljam se-da li je stvarno moguce d je jedan takav objekat toliko slabo cuvan
-
zoomba
#80 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
tuzla otjera svoga dzelata a sta cemo mi sad? hoce li nasi traziti ostavke ovih glavesina a ne da podturaju svoje poltrone da se zmiji otikine glava i da se raspisu novi izbori , ni tamo ni vamo smo... 
-
muzicar_iz_parka
#81 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
Sta vi mislite kakva bi reakcija bila kad bi demonstranti otisli do imovine politicara?
U tome slucaju bi bilo mozda i mrtvih glava a sigurno tesko povrijedjenih, boli njih briga za drzavnom imovinom, sve te zgrade ce narod opet platiti da se poprave ili naprave.
U tome slucaju bi bilo mozda i mrtvih glava a sigurno tesko povrijedjenih, boli njih briga za drzavnom imovinom, sve te zgrade ce narod opet platiti da se poprave ili naprave.
-
Symantec
#82 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
Eno...ja ih prozva danas i oni već večeras potvrdiše na dnevniku....neuspiješni sportisti konaković, fazlija i (opet sam mu zaboravio ime, onaj sa kosicom na razdijeljak iz Naše stranke), stavljaju se na stranu protestanata i hinjski nude svoje usluge politikanata, a upravo zbog njih i njima sličnih su spaljene zgrade i vrijednosti.
Dok im se glava ne skine neće se smirit'.
-
narcisaa
#83 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
SBB i Naša stranka se stavili na stranu ovih "demonstranata" huligana i vandala, Jasna Žbanić (na ** No links ** Portal) negira paljenje Arhiva biH :Symantec wrote:Eno...ja ih prozva danas i oni već večeras potvrdiše na dnevniku....neuspiješni sportisti konaković, fazlija i (opet sam mu zaboravio ime, onaj sa kosicom na razdijeljak iz Naše stranke), stavljaju se na stranu protestanata i hinjski nude svoje usluge politikanata, a upravo zbog njih i njima sličnih su spaljene zgrade i vrijednosti.
JASMILA ŽBANIĆ, BH. REDITELJKA: Reakcionarni mediji sabotiraju demonstracije i prikazuju ih kao akciju obezglavljenih ljudi!
Mediji će pokušati obezglaviti ljude. Jučer su objavili da je kompletan Arhiv BiH spaljen. To je bila laž kojom su pokušali građane okrenuti protiv demonstranata. Toga će biti još puno, smatra Jasmila Žbanić "
http://** No links **.ba/front/reakcionarni-medij ... enih-ljudi
-
narcisaa
#84 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
narcisaa wrote:SBB i Naša stranka se stavili na stranu ovih "demonstranata" huligana i vandala, Jasna Žbanić (na ** No links ** Portal) negira paljenje Arhiva biH :Symantec wrote:Eno...ja ih prozva danas i oni već večeras potvrdiše na dnevniku....neuspiješni sportisti konaković, fazlija i (opet sam mu zaboravio ime, onaj sa kosicom na razdijeljak iz Naše stranke), stavljaju se na stranu protestanata i hinjski nude svoje usluge politikanata, a upravo zbog njih i njima sličnih su spaljene zgrade i vrijednosti.
JASMILA ŽBANIĆ, BH. REDITELJKA: Reakcionarni mediji sabotiraju demonstracije i prikazuju ih kao akciju obezglavljenih ljudi!
Subota | 08.02.2014.
Mediji će pokušati obezglaviti ljude. Jučer su objavili da je kompletan Arhiv BiH spaljen. To je bila laž kojom su pokušali građane okrenuti protiv demonstranata. Toga će biti još puno, smatra Jasmila Žbanić
jasmila žbanić novaNagrađivana bosanskohercegovačka redateljica, Jasmila Žbanić, smatra kako će mediji pokušati obezglaviti ljude te da je laž da je kompletan Arhiv BIH spaljen jer time samo žele okrenuti građane protiv demonstranata, donosi portal H-Alter.
"Prosvjedi su očekivani i bilo je pitanje dana kada će se desiti. Logično je da su prvo krenuli u Tuzli koja ima preko sto hiljada nezaposlenih osoba. Tuzla je u ratu uspjela očuvati svoju multinacionalnost - ne samo formalno, nego suštinski. Zato se ovi prosvjedi fokusiraju na stvarne probleme i niko ovim ljudima ne može manipulirati šupljim pričama o strahu od drugog. Neprijatelji radnika su korumpirani i bezidejni političari, pljačkaši koji su doveli ljude do siromaštva", rekla je Žbanić.
Žbanić je bila posebno kritična prema medijima koje naziva reakcionarnima te ih optužuje za prikrivanje istine.
"Reakcionarni mediji žele prikazati demonstracije kao akciju nekih obezglavljenih ljudi i huligana. Većina korumpiranih intelektualaca govori kako se ništa ne može promijeniti, čime umrtvljuju masu. Mediji će pokušati obezglaviti ljude. Jučer su objavili da je kompletan Arhiv BiH spaljen. To je bila laž kojom su pokušali građane okrenuti protiv demonstranata. Toga će biti još puno. U Tuzli su se skupili neki mladi ljudi koji su živjeli dovoljno dugo i u BiH i vani, koji su obrazovani i pošteni i koji mogu ove zahtjeve sprovesti u djelo. Drugi gradovi nisu još uvijek pokazali da su na nivou Tuzle, ali ne sumnjam da će energija iz Tuzle prijeći na cijelu BiH. Demonstranti se ograđuju od nasilja, etničkih uvreda i ako takvo što vidite u medijima, to su uradile snage vladajućih.
(** No links ** PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
http://--- NO LINKS ---/front/reakcionarni-mediji-sabotiraju-demonstracije-i-prikazuju-ih-kao-akciju-obezglavljenih-ljudi
- _mufljuz_
#85 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
jest a inace kad dodjes u osiguranje sve pisu hemijskom i olovkom i nista ne proknjize kroz racunar i baze podataka....
ja mislio da smo u 3. mileniju a oni jos krajem 20og vijeka
ja mislio da smo u 3. mileniju a oni jos krajem 20og vijeka
- Dozer
#86 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
Cinjenicno stanje jeste da su sada svi politicari iz SDA, SDP, HDZ, SBiH, a vrlo brzo i SDS, SNSD, PDP - totalno izgubljeni.
Ono sta sada rade jeste skretanje bijesa naroda sa sebe samih i pokusavanje optuzivanja drugih politickih partija za sve ovo, a toliko je ocigledno da su i te kako svjesni da nema 'drugih politickih partija' koje bi im mogle ovo napraviti, nego da je to sada samo i jedino NAROD!
I zato im sada gori pod nogama. S drugim politicarima bi se oni vec nekako dogovorili i utalili, ali sada vise nemaju tu mogucnost jer s narodom sada vise nema kompromisa.
Jedino rjesenje za sve njih iz svih stranaka koje su na vlasti skoro 20 poslijeratnih godina jeste DA BJEZE GLAVOM BEZ OBZIRA.
I to je jedino ispravno.
Ono sta sada rade jeste skretanje bijesa naroda sa sebe samih i pokusavanje optuzivanja drugih politickih partija za sve ovo, a toliko je ocigledno da su i te kako svjesni da nema 'drugih politickih partija' koje bi im mogle ovo napraviti, nego da je to sada samo i jedino NAROD!
I zato im sada gori pod nogama. S drugim politicarima bi se oni vec nekako dogovorili i utalili, ali sada vise nemaju tu mogucnost jer s narodom sada vise nema kompromisa.
Jedino rjesenje za sve njih iz svih stranaka koje su na vlasti skoro 20 poslijeratnih godina jeste DA BJEZE GLAVOM BEZ OBZIRA.
I to je jedino ispravno.
-
VjecitiStudent
#87 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
Od mora informacija koje dobijam jedna je najupečatljivija. Dio specijalnih jedinica, umjesto da čuva građane i imovinu, čuvao je veleljepne vile bosanskohercegovačkih političara. Iste one vile zbog kojih su, da bi bile izgrađene, građani gladni i opravdano bijesni. Ministar sarajevske policije ovo demantuje, tako da nisam sigurna ko je raskošna zdanja čuvao, jer je u ovoj državi i policija naravno razdijeljena, pa svako ima komad svoje nadležnosti.
http://www.danas.org/content/iz-mogu-ug ... 57559.html
-
StupskaBitanga
#88 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
kao kuću Hamdije Lipovače recimo
- animus
#89 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
Bakir izgleda nema nimalo mozga. Slusam ga Na FACE TV kaze poslat ce policiju na gradjane u ponedjeljak ako se krene na Vladu Federacije a pita ga Senad sta ako ne bude mogla zaustaviti kaze on zvat ce I gradjane da brane zgrade. Pretpostavljam gradjane kojima je dobro u ovom sistemu, koji nebi nista mijenjali a simptomaticno da pola sata ranije I Niksic govori da ga gradjani zovu I daju mu podrsku. Obojica koriste isti rijecnik I protestante nazivaju huliganima. Kazu nema ondje radnika I penzionera a otvoreno lazu jer je sve I krenulo od radnika I cak se moze primjetiti da ima I invalida I dosta zena koje su juce bili na prvim linijama. Obojica su slagali I da se radi o narkomanima a vidjelo se da je I to laz. Spominju medjunarodnu zavjeru obojica I obojica ne pomisljaju da daju ostavke.
Shavtaju li oni da ovu drzavu guraju u gradjanski rat jer ako policija krene na narod I ako jos I neki gradjani se pridruze onda ce to biti pravi rat I onda nece letiti samo kamenje. Pa jebote vide li oni kako je pocelo u Siriji. Strah me da I kod nas ovo ne preraste u rat ako ovaj nas Asad pozove svoje sljedbenike. Iamli bi I ove Alkaida brigade koje za sada sute ali me nebi cudilo da I oni cekaju sansu da se umijesaju, imamo I Kurde (Srbe) I druge moguce formacije. Ljudi urazumite se I na vrijeme se povucite ali svi sa vlasti dok je jos vrijeme. Nije vrijedno nijedne ljudske glave a vrlo smo blizu da neko strada a onda ko ce ovo zaustaviti.
Shavtaju li oni da ovu drzavu guraju u gradjanski rat jer ako policija krene na narod I ako jos I neki gradjani se pridruze onda ce to biti pravi rat I onda nece letiti samo kamenje. Pa jebote vide li oni kako je pocelo u Siriji. Strah me da I kod nas ovo ne preraste u rat ako ovaj nas Asad pozove svoje sljedbenike. Iamli bi I ove Alkaida brigade koje za sada sute ali me nebi cudilo da I oni cekaju sansu da se umijesaju, imamo I Kurde (Srbe) I druge moguce formacije. Ljudi urazumite se I na vrijeme se povucite ali svi sa vlasti dok je jos vrijeme. Nije vrijedno nijedne ljudske glave a vrlo smo blizu da neko strada a onda ko ce ovo zaustaviti.
- Dozer
#90 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
To je upravo ono sta ja i ovdje godinama govorim. Kada etnonacionalisti na vlasti uvide da vise nemqju kud i da su gotovi, hladno ce narod gurnuti u novi rat.
-
gumifufna
#91 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
Ne znam dali je bilo.
Vlada sprema iduce sedmice kontranapad
Vlada sprema iduce sedmice kontranapad
- Ljakan
#92 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
mogu gurnut u rat jedino protiv njih,a narod sto se tuko među sobom tuko se.pametni su izvukli lekciju iz onog rata.Dozer wrote:To je upravo ono sta ja i ovdje godinama govorim. Kada etnonacionalisti na vlasti uvide da vise nemqju kud i da su gotovi, hladno ce narod gurnuti u novi rat.
- webby-x
#93 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
SDP, Lijanovići ...?Dozer wrote:Kada etnonacionalisti na vlasti ...
- biske
#94 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
i oni, i oni.webby-x wrote:SDP, Lijanovići ...?Dozer wrote:Kada etnonacionalisti na vlasti ...
- jon_jovi
#95 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
Nije rješenje ali šta jeste rješenje?
Evidencija o korisnicima prava na dječiji doplatak, njege od strane drugog lica, evidencije o korisnicima prava po osnovu civilnih žrtava rata, evidencija poljoprivrednih gazdinstava a u svezi poljoprivrednih poticaja izgorjela je u Kantonu Sarajevo a najvjerovatnije i u TZ Kantonu. Također evidencija o korisnicima prava po osnovu ortopedskog pomagala, evidencija o priznatim pravima za rješavanje stambenih pitanja boraca na Kantonu SA izgorjela je.
S druge strane, drugačije nije moglo i ne može. Kolateralna šteta
Evidencija o korisnicima prava na dječiji doplatak, njege od strane drugog lica, evidencije o korisnicima prava po osnovu civilnih žrtava rata, evidencija poljoprivrednih gazdinstava a u svezi poljoprivrednih poticaja izgorjela je u Kantonu Sarajevo a najvjerovatnije i u TZ Kantonu. Također evidencija o korisnicima prava po osnovu ortopedskog pomagala, evidencija o priznatim pravima za rješavanje stambenih pitanja boraca na Kantonu SA izgorjela je.
- biske
#96 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
jel izgorila i ona na kojoj je fudo deen backović na spisku za uplatu doprinosa umjetnicima?jon_jovi wrote:Nije rješenje ali šta jeste rješenje?
- jon_jovi
- biske
#98 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
TOOOOOOOOOOOOOOOOjon_jovi wrote:Jeste
-
Symantec
#99 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
jon_jovi wrote:Nije rješenje ali šta jeste rješenje?
Pa sta ako i jeste izgorila odredjena dokumentacija? Formira se istrazna komisija, ti prijavis malverzaciju i istrazi se. Ako se utvrdi kriminal-corka.
Zar treba sta istrazivati i dokazivati Radeljasu i njemu slicnim krmcima, a ociti lopovi?
Kazem vam, kada bi ga uhvatili i bacili sa skupstine, svi lopovi bi se sami evidentirali na granicnim prijelazima.
-
hAZNADAR
#100 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!
m2.cafe.ba/vijest.php?id=135527
"Ne želimo BiH, ne želimo da se požari iz Federacije BiH prošire u dvorište Republike Srpske", rekao je novinarima organizator kontramitinga u Bijeljini Aleksandar Babić.
Stotinjak, uglavnom mladih ljudi, okićenih srpskim trobojkama, uzvikivali su poruke podrške srpskim ratnim herojima i svojim očevima koji su stvorili Republiku Srpsku.
"Može Srpska i bez tebe", jedna je od pjesama koju su okupljeni pjevali na gradskom trgu u Bijeljini.
"Mi ne želimo zlo nikome, ali ne želimo ni požar u našoj državi i poručujemo svim političarima u FBiH da manje gledaju šta se dešava u našem dvorištu, da manje pažnje obraćaju na Republiku Srpsku, a da više gledaju svoj narod, da ih ne bi popalio kao što su zapaljene zgrade vlada kantona", rekao je Babić.
Organizatori grupe "Ne protestima u Republici Srpskoj" tvrde da se iza pokušaja organizovanja protesta i u Srpskoj kriju oni koji žele da ruše srpske gradove, koji imaju novac i zaleđinu.
Učesnici antidemonstracija u Bijeljini poručili su da niko ne smije da ruši i pali srpske gradove i državu Srpsku.
"Požar iz FBiH neka tamo i ostane, mi ćemo u Republici Srpskoj sačuvati mir", pručio je u izjavi novinarima Babić, organizator grupe "Ne protestima u Republici Srpskoj".
dakle - kako kaze naslov - demonstracije shvatite jednu stvar. Prekinite prizivati zajednistvo sa drugim narodima, bosanstvo, bormu protiv zajednickih problema,.. i ostale olinjale fraze. Ovo je samo bosnjacki bunt i posto je i drugima lose - ekonomija i korupcija nisu vise nikakav valjan razlog za sve ovo.
"Ne želimo BiH, ne želimo da se požari iz Federacije BiH prošire u dvorište Republike Srpske", rekao je novinarima organizator kontramitinga u Bijeljini Aleksandar Babić.
Stotinjak, uglavnom mladih ljudi, okićenih srpskim trobojkama, uzvikivali su poruke podrške srpskim ratnim herojima i svojim očevima koji su stvorili Republiku Srpsku.
"Može Srpska i bez tebe", jedna je od pjesama koju su okupljeni pjevali na gradskom trgu u Bijeljini.
"Mi ne želimo zlo nikome, ali ne želimo ni požar u našoj državi i poručujemo svim političarima u FBiH da manje gledaju šta se dešava u našem dvorištu, da manje pažnje obraćaju na Republiku Srpsku, a da više gledaju svoj narod, da ih ne bi popalio kao što su zapaljene zgrade vlada kantona", rekao je Babić.
Organizatori grupe "Ne protestima u Republici Srpskoj" tvrde da se iza pokušaja organizovanja protesta i u Srpskoj kriju oni koji žele da ruše srpske gradove, koji imaju novac i zaleđinu.
Učesnici antidemonstracija u Bijeljini poručili su da niko ne smije da ruši i pali srpske gradove i državu Srpsku.
"Požar iz FBiH neka tamo i ostane, mi ćemo u Republici Srpskoj sačuvati mir", pručio je u izjavi novinarima Babić, organizator grupe "Ne protestima u Republici Srpskoj".
dakle - kako kaze naslov - demonstracije shvatite jednu stvar. Prekinite prizivati zajednistvo sa drugim narodima, bosanstvo, bormu protiv zajednickih problema,.. i ostale olinjale fraze. Ovo je samo bosnjacki bunt i posto je i drugima lose - ekonomija i korupcija nisu vise nikakav valjan razlog za sve ovo.