Naravno, sad o Kati, to je temaCherry-Cherry wrote:insomnia78 wrote:Katarina pobjediladobra je Kata.
![]()
Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#651 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
-
El malagueño
#652 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Zamisli onda kako je kad dodjes iz dijaspore u svoje i na svoje (al bukvalno, na svoje zemljiste i u svoju kucu) bez naglaska, da obidjes svakog, i prva ti rodbina manje vise u lice ti bukvalno kaze da dijasporci kao mi nebi trebali da se cujemo, niti da imamo ikakvo misljenje, da se "pokunjimo" (prvi put sam tu rijec cuo a pretpostvLjam da znaci da moramo biti tihi, mozda ponizni sta li) i kad nam zavrsi odmor da razgulimo (inace ta rodbina samo zove kad im treba para). Pa radije bih cistio hale u njemackoj i nek mi govore oni svaki dan da nisam pozeljan. Bar imaju u sustini i neko pravo da me smatraju nepozeljnim uljezom u svojoj drzavi. Osim toga vidio sam svojim ocima kako bosanci podnose albance, pardon: siptare (gledao svojim ocima kako su lokalnog pekara maltretirali, ja i moja raja (isto dijasporci) smo te djikane istjerali iz pekare - toliko o toleranciji bosanskoj.KatarinaKosaca wrote:Kako nama dijaspora voli reći "Ne bih ja dole (u BIH) mogao živjeti ni za šta"
Ja bih sad rekla tu rečenicu, Ne bih ja u ovom fašizmu gdje me otvoreno tjeraju i mrze mogla živjeti ni za šta...
U svom na svom najbolje.. kako god nam je loše... 90% ljudi je tako.. i nitko me ne gleda poprijeko, nemam naglaska, nitko mi ne prigovara da sam stranac, otimama radno mjesto, sumnjičavi, nipodaštava, ne obradujem se kad kao sretnem nekog normalnog itd. Jadan je život naše dijaspore, jadan i bijedan. Rade teške poslove po 12h dnevno sa ovakvim, onda se upnu da dođu ljeti, i ovdje štede, gledaju koliko će potrošit, dovoljno ih koštala karta, opet nazad i opet isto. Ostaje im samo da pričaju kako su kao uspjeli u životu samo radi puke činjenice da kao žive vani..
Sto se tice posla i para, imam poznanika svakakvih, od doktora do cistacica, i u dijaspori i u bih i znam koliko ko mora da radi i koliko moze potrositi. Licno sam pravnik, roditelji rade teske poslove, pogotovu u odnosu na skolu koju su zavrsili ali nam nikad ovdje nije nista falilo. Islo se je i na godisnji i na more i imalo je se i za lijepu odjecu i za dobro pojesti a i za skolovanje itd. Ne sjekiraj se za dijasporu. Ona je sebi popravila spaljene kuce, za sto nisu dobile ni marke donaciju, skolovali su djecu, uklopili se koliko toliko u novoj drzavi, i podignute glave trpe prezir rodbine u domovini, koja bi dala guzice da moze ikako otici na taj mrski zapad, i na koncu svega moze svake godine sebi priustiti da dodje u bosnu mjesec dana, i jos na more ili na skijanje pride. A to da paze koliko ce potrositi..sigurno mogu vise potrositi nego domaci bosanci. Potrose oni vise nego sto bosanci domaci misle. Kukat ce te vi kad dijaspora prestane dolaziti. Skontaj sta znaci 10.000 km, ostavljenih u bosni po porodici (prosjecno) svakog godisnjeg odmora - a ne izvlace nista iz te iste bosne. Za 4 sedmice to potrose i nema ih vise. Jebo mene svako ako prosjecna bosanska porodica potrosi toliko u bosni u citavoj godini.
-
jastuk1
#653 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Smiješan si. Dijaspora što je dolazila i što je trošila to je bilo do 2008. Od tada da se zavisi od nje davno bi se umrlo od gladi. Nas sada više pogađa smanjenje broja stanovnika zbog kojeg se smanjuje ukupna potrošnja, prohodi biznisa i "butiga" koje se zbog toga zatvaraju.El malagueño wrote: A to da paze koliko ce potrositi..sigurno mogu vise potrositi nego domaci bosanci. Potrose oni vise nego sto bosanci domaci misle. Kukat ce te vi kad dijaspora prestane dolaziti. Skontaj sta znaci 10.000 km, ostavljenih u bosni po porodici (prosjecno) svakog godisnjeg odmora - a ne izvlace nista iz te iste bosne. Za 4 sedmice to potrose i nema ih vise. Jebo mene svako ako prosjecna bosanska porodica potrosi toliko u bosni u citavoj godini.
Kakva CRNA dijaspora.
Dijaspora, what a freakin joke...
-
El malagueño
#654 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Od krize paze svaku marku velis? A kako je domacim bosancima od krize? Njih krenulo jeli? Ko je bolan smijesan? Pricas o onima koje ti poznajes - a kako ti znas koliko oni stede? Zavirujes im u dzep? Ja zivim vani i znam koliko je para potrebno da uopce odlucis ici u bosnu na godisnji. Shvati da ko god dodje na godisnji ovdje jede putuje, izlazi provodi se. Taman da samo jedes i vozis se u autu potrosi se. A nece niko doci da zivi od kifli par sedmica. Ljudi imaju manje para nego prije krize, ali opet daleko vise nego ljudi u bosni.jastuk1 wrote:Smiješan si. Dijaspora što je dolazila i što je trošila to je bilo do 2008. Od tada da se zavisi od nje davno bi se umrlo od gladi. Nas sada više pogađa smanjenje broja stanovnika zbog kojeg se smanjuje ukupna potrošnja, prohodi biznisa i "butiga" koje se zbog toga zatvaraju.El malagueño wrote: A to da paze koliko ce potrositi..sigurno mogu vise potrositi nego domaci bosanci. Potrose oni vise nego sto bosanci domaci misle. Kukat ce te vi kad dijaspora prestane dolaziti. Skontaj sta znaci 10.000 km, ostavljenih u bosni po porodici (prosjecno) svakog godisnjeg odmora - a ne izvlace nista iz te iste bosne. Za 4 sedmice to potrose i nema ih vise. Jebo mene svako ako prosjecna bosanska porodica potrosi toliko u bosni u citavoj godini.
Kakva CRNA dijaspora.![]()
![]()
I oni koje ja znam što dolaze, štede maksimalno. Nisu do 2008, ali od krize dobro paze svaku marku. I ako imaju kakvu nekretninu pa je izdaju, te pare naravno ne troše ovdje, već im se šalju i nikad ne dolaze ili ako slučajno dođu to je samo za 1 vikend u godini, dvije, nađu najjeftiniji smještaj i ne potroše ni 200 eura. Znam takva 3 primjera.
Dijaspora freakin joke? Koliko para dijaspora unese u bosnu godisnje? Koliko sama potrosi a koliko salje familiji? Ja ti kazem, sjetice te se vi dijaspore
- stakasa
#655 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Krize nema vec 6 godina. Na stranu dijaspora, naravno da ne hrani dijaspora nikog. Ali kakva kriza i razlozi, nije nikad gorilo ko sto sad gorijastuk1 wrote:Smiješan si. Dijaspora što je dolazila i što je trošila to je bilo do 2008. Od tada da se zavisi od nje davno bi se umrlo od gladi. Nas sada više pogađa smanjenje broja stanovnika zbog kojeg se smanjuje ukupna potrošnja, prohodi biznisa i "butiga" koje se zbog toga zatvaraju.El malagueño wrote: A to da paze koliko ce potrositi..sigurno mogu vise potrositi nego domaci bosanci. Potrose oni vise nego sto bosanci domaci misle. Kukat ce te vi kad dijaspora prestane dolaziti. Skontaj sta znaci 10.000 km, ostavljenih u bosni po porodici (prosjecno) svakog godisnjeg odmora - a ne izvlace nista iz te iste bosne. Za 4 sedmice to potrose i nema ih vise. Jebo mene svako ako prosjecna bosanska porodica potrosi toliko u bosni u citavoj godini.
Kakva CRNA dijaspora.![]()
![]()
I oni koje ja znam što dolaze, štede maksimalno. Nisu do 2008, ali od krize dobro paze svaku marku. I ako imaju kakvu nekretninu pa je izdaju, te pare naravno ne troše ovdje, već im se šalju i nikad ne dolaze ili ako slučajno dođu to je samo za 1 vikend u godini, dvije, nađu najjeftiniji smještaj i ne potroše ni 200 eura. Znam takva 3 primjera.
-
jastuk1
#656 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Naravno da imaju više para jer mogu puno više zaraditi zbog većih plata. Ne znam što navodiš kad to i ptice na grani znaju. Ove koje znam - paze svaku marku i još zarađuju na rentaju stanova. Naravno - njihova stvar - samo navodim očigledno.El malagueño wrote:
Od krize paze svaku marku velis? A kako je domacim bosancima od krize? Njih krenulo jeli? Ko je bolan smijesan? Pricas o onima koje ti poznajes - a kako ti znas koliko oni stede? Zavirujes im u dzep? Ja zivim vani i znam koliko je para potrebno da uopce odlucis ici u bosnu na godisnji. Shvati da ko god dodje na godisnji ovdje jede putuje, izlazi provodi se. Taman da samo jedes i vozis se u autu potrosi se. A nece niko doci da zivi od kifli par sedmica. Ljudi imaju manje para nego prije krize, ali opet daleko vise nego ljudi u bosni.
Dijaspora freakin joke? Koliko para dijaspora unese u bosnu godisnje? Koliko sama potrosi a koliko salje familiji? Ja ti kazem, sjetice te se vi dijaspore
Možda je drugačije za one koji posjećuju manja mjesta, pa ih je eventualno briga šta će komšije reći, pa troše "normalno" kad dođu i ne gledaju da prođu što jeftinije. A znam čak i dva primjera gdje roditelji odavdje šalju djeci tamo pare - naravno riječ je o simboličnim iznosima.
Samo kažem da koliko je dijaspora slala nekad - sada šalje i troši negdje oko 20 posto u odnosu na nekad. Samo navodim ono što vidim - nit "osuđujem" nit "hvalim." A situacija u manjim mjestima može biti da je drugačija i vjerovatno troše više...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#657 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
zasto mi se gadi ljeto????
eto dijasporaca
sva sreca nemam ih u fameliji ali ih vidjam razularene po gradu
doslo da pije kara dzaba i pritom da divlja kao na safariju jer je skupa afrika
eto dijasporaca
- stakasa
#658 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Mozda, ali to nije zbog neke krize. BiH dijaspora je bogatija danas nego prije 10 godinajastuk1 wrote:Naravno da imaju više para jer mogu puno više zaraditi zbog većih plata. Ne znam što navodiš kad to i ptice na grani znaju. Ove koje znam - paze svaku marku i još zarađuju na rentaju stanova. Naravno - njihova stvar - samo navodim očigledno.El malagueño wrote:
Od krize paze svaku marku velis? A kako je domacim bosancima od krize? Njih krenulo jeli? Ko je bolan smijesan? Pricas o onima koje ti poznajes - a kako ti znas koliko oni stede? Zavirujes im u dzep? Ja zivim vani i znam koliko je para potrebno da uopce odlucis ici u bosnu na godisnji. Shvati da ko god dodje na godisnji ovdje jede putuje, izlazi provodi se. Taman da samo jedes i vozis se u autu potrosi se. A nece niko doci da zivi od kifli par sedmica. Ljudi imaju manje para nego prije krize, ali opet daleko vise nego ljudi u bosni.
Možda je drugačije za one koji posjećuju manja mjesta, pa ih je eventualno briga šta će komšije reći, pa troše "normalno" kad dođu i ne gledaju da prođu što jeftinije. A znam čak i dva primjera gdje roditelji odavdje šalju djeci tamo pare - naravno riječ je o simboličnim iznosima.
Samo kažem da koliko je dijaspora slala nekad - sada šalje i troši negdje oko 20 posto u odnosu na nekad. Samo navodim ono što vidim - nit "osuđujem" nit "hvalim." A situacija u manjim mjestima može biti da je drugačija i vjerovatno troše više...
-
El malagueño
#659 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Jeftiniji safariji u bosni, svakakvih vrsta majmuna ima vidjeti. samo prolazit kroz gradove i ibretiti se. Od majmuna u saobracaju pa nadalje. A tek domorodkinja za zguzit. Ko nije trazio nije ni dobio. Jebiga crni labude, ti se truDis citavu godinu da dobijs picke a dodje dijasporac i pokupi ti simpatiju za 2 dana. I sutra za njom viknu; probuseni dolar!! Ah zaboravio sam: na ovom forumu i u bih uopce neko ko zivi u dijaspori ne smije kritikovati ni bosnu ni njene stanovnike nikako. Cak ni u sali. Jer nije bio tu kad je bilo najteze. My badBlack swan wrote:zasto mi se gadi ljeto????
eto dijasporaca
Ps: ko me poznaje na forumu zna da ni ja ne podnosim one iritantne dijasporce, samo mi ide na zivce trpanje citave dijaspore u isti kos. I ta neka diskriminacija prema dijaspori, kao da su svi smetljari ili da se ne znaju ponasati wtf? Rekao bi covjek da je bosna izvor bontona u picku materinu a ne ruralna sredina gdje ljudi jedu lokalnu hranu (cevape) s viljuskom bez noza, i gdje pola naroda ne zna sta znaci red za salterom (nego svi nagrnu oko saltera u krug) i dje niko nezna sta znaci ona crta ispred saltera, obicno upadljive boje. Shvatite da nije covjek postao papak radi zivota vani, nego je bio papak, Otisao vani, ostao papak i sad se vraca svake godine i ponasa se kako je naucio i kako uci djecu svoju: papanski. Al nije svako sto je otisao bio papak. Ima nas i normalnih. Kao sto ima domacih svakakvih
- Truba
#660 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
ne volimo vas shvatite to
ni vasu nekulturu ni vase nepostovanje zakona ni vas
nista osobno to je tako
neke ljubavi nisu sudjene
ajde sad idite se sutra klanjati svojim gospodarima u vidu osobe i $$$$
valja meni opet na placeno bolovanje sutra malo da raduckam oko vikendice
mogo bih i na kaficu s rajom pa na pijacu po stripove na maternjem
a te kurve koje pokupite
sretno samo ih ne vracajte
ps. trazite papir da su zdrave na spolne bolesti
nista osobno to je tako
a te kurve koje pokupite
sretno samo ih ne vracajte
- stakasa
#661 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Zamisli umjesto rjeci dijaspora ubaciti rijec Hrvat...Black swan wrote:ne volimo vas shvatite to
nista osobno to je tako
a te kurve koje pokupite![]()
sretno samo ih ne vracajte![]()
![]()
![]()
Nisi drukciji, generalizacije ne valjaju
-
El malagueño
#662 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Neznam kako cu sad zaspati zbog tga sto vi nas ne volite (ko su to "vi" i da li ti imas dozvolu da govoris u tudje ime). A oko klanjanja neznam sto vjeru mjesas u citavu pricu? Haha a cuj nepostivanje zakona? Hvala bogu u bosni svako postuje zakone, pa cak i oni koji i izmisljaju. Nasu nekulturu? Wow. Inace dole sve po bontonu. A kurvice ne vodi niko sa sobom. Samo najbolje djevojke dolaze u obzir za ozbiljnu vezu. One fufice ostavljamo vama pa ih pacenici kao ti zeniteBlack swan wrote:ne volimo vas shvatite to
nista osobno to je tako
![]()
![]()
-
LARVA
- Truba
#664 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
molim ove sto me citiraju da ne kmece na subjektivno misljenje jedne osobe koja govori sto misli vecina svijeta
bre ko nas zavadi
vas papanluk i divljacko ponasanje i pametovanje
pa smoriste i na forumu ba
bre ko nas zavadi
-
kljuc_
#665 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Svasta.Stereotip.Black swan wrote:ne volimo vas shvatite to
nista osobno to je tako
![]()
![]()
Last edited by kljuc_ on 18/04/2015 22:27, edited 1 time in total.
- stakasa
#666 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ne valja ti posoBlack swan wrote:molim ove sto me citiraju da ne kmece na subjektivno misljenje jedne osobe koja govori sto misli vecina svijeta![]()
bre ko nas zavadi
-
saja_dj
#667 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Na stranu da je ovo klasican stereotip malogradjanstva koje nije vidilo dalje od vlastite carsije, kako ovo boldirano mozes reci, pa zivis vec u fasistickoj drzavi? Ili se RS i imaginarni treci ne pikaju? Vec se odustalo od komada Bosne... od povratnika se svakako odustalo, i da se u vlastitoj drzavi vise maltretiraju od strane cetnika i ustasa nego stranac u njemackoj i to se naravno brzo zaboravi.KatarinaKosaca wrote:Kako nama dijaspora voli reći "Ne bih ja dole (u BIH) mogao živjeti ni za šta"
Ja bih sad rekla tu rečenicu, Ne bih ja u ovom fašizmu gdje me otvoreno tjeraju i mrze mogla živjeti ni za šta...
U svom na svom najbolje.. kako god nam je loše... 90% ljudi je tako.. i nitko me ne gleda poprijeko, nemam naglaska, nitko mi ne prigovara da sam stranac, otimama radno mjesto, sumnjičavi, nipodaštava, ne obradujem se kad kao sretnem nekog normalnog itd. Jadan je život naše dijaspore, jadan i bijedan. Rade teške poslove po 12h dnevno sa ovakvim, onda se upnu da dođu ljeti, i ovdje štede, gledaju koliko će potrošit, dovoljno ih koštala karta, opet nazad i opet isto. Ostaje im samo da pričaju kako su kao uspjeli u životu samo radi puke činjenice da kao žive vani..
Nego, smije li se po Banja Luci hodati sa zastavom sa ljiljanima?
U Njemackoj ima posla i perspektiva sa odredjenim dozama fasizma, ali na svu srecu po samoj velicini drzave, mozes da prodjes bez dodira fasizmom.
Dok u Bosni nemas nista, a kad krenes na bjelasnicu onda te fasista odmah zaustavlja pri prelasku imaginarne granice
Al neka, meni dobro u mojoj fildzan pederaciji, u mojoj fildzan carsiji, ta ce dijasporac ta on zna.