Dekoracije stana

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

kurty

#26 Re: Dekoracije stana

Post by kurty »

respo, svaka cast
simpozijum delirijum

#27 Re: Dekoracije stana

Post by simpozijum delirijum »

nije lose , dobra ideja , naime da se bas ne hvalim :D ali ja u USA bas radim posao koji ukljucuje dekoraciju stanova , uz murale , razne tehnike Faux ( ne znam kao se kaze po' Bosanski ) finisha na zidovima u cilju postizanja efekata po zelji musterija i sve moguce poslove koje ukljucuje likovnu umjetnost u cilju pravljenja para ( dizajn na autima , motorima , brodovima , firmopisanje i slicno..)
uz Air-Brush i sve ostale alate koje jedan slikar mora imati
vecina naroda misli da je to luksuz , a nije !
dobro ! firma u kojoj radim sa sa bracom likovnjacima i nije jeftina ali ni previse skupa
toliko se dobije na ljepoti prostora u kojem se zivi i uz malo sredstava i uz savjet nekoga slikara ili dizajnera i vlastitoga truda mozete pretvoriti svoj intimni prostor u vrlo ugodno mjesto , ako vec nemate para za profesionalce da vam urede prostor
zar vam nisu dosadili bijeli zidovi i masivni namjestaj o koji zapinjete !
ili ofucane tapete
spreman sam zainteresovanima dati besplatne savjete iz riznice tajni kompanije u kojoj radim ( trenutno smo Top 5 u regionu , a ja sam desna ruka moga Boss-a )
samo ;Pssst !!.. da moj Boss ne sazna :lol:
respo

#28 Re: Dekoracije stana

Post by respo »

sad jos ide samo jedan mali dio na drugoj strani sobe oko tv-a
Skyfox

#29 Re: Dekoracije stana

Post by Skyfox »

respo wrote:znam ovako je ostao tako da sada ostaje ovako dvosjed al eto moze se prekriti i rijesen problem
a evo i slika
Image

Image

Image
Prve slike mi se nisu bas svidile al s ovim dodatkom klupe i drveca izgleda odlicno :thumbup:
i slazem se sa prijedlogom o jednobojnim prekrivacem za dvosjed.
pocoyo

#30 Re: Dekoracije stana

Post by pocoyo »

sta kad vratis dvosjed ovdje, hoce li ova klupa doci iznad njega?
respo

#31 Re: Dekoracije stana

Post by respo »

da dodje otprilike kao da klupa i drvo stoji "na" dvosjedu
lokva village

#32 Re: Dekoracije stana

Post by lokva village »

E svaka čast na sobi i vrijednim rukama...
Sofija89

#33 Re: Dekoracije stana

Post by Sofija89 »

simpozijum delirijum wrote:nije lose , dobra ideja , naime da se bas ne hvalim :D ali ja u USA bas radim posao koji ukljucuje dekoraciju stanova , uz murale , razne tehnike Faux ( ne znam kao se kaze po' Bosanski ) finisha na zidovima u cilju postizanja efekata po zelji musterija i sve moguce poslove koje ukljucuje likovnu umjetnost u cilju pravljenja para ( dizajn na autima , motorima , brodovima , firmopisanje i slicno..)
uz Air-Brush i sve ostale alate koje jedan slikar mora imati
vecina naroda misli da je to luksuz , a nije !
dobro ! firma u kojoj radim sa sa bracom likovnjacima i nije jeftina ali ni previse skupa
toliko se dobije na ljepoti prostora u kojem se zivi i uz malo sredstava i uz savjet nekoga slikara ili dizajnera i vlastitoga truda mozete pretvoriti svoj intimni prostor u vrlo ugodno mjesto , ako vec nemate para za profesionalce da vam urede prostor
zar vam nisu dosadili bijeli zidovi i masivni namjestaj o koji zapinjete !
ili ofucane tapete
spreman sam zainteresovanima dati besplatne savjete iz riznice tajni kompanije u kojoj radim ( trenutno smo Top 5 u regionu , a ja sam desna ruka moga Boss-a )
samo ;Pssst !!.. da moj Boss ne sazna :lol:

Ja cu uskoro useliti u novi stan,tacnije garsonjeru tako da vec razmisljam o uredjenju.
Pa ako moze koji savjet.Razmisljala sam na jedan zid staviti tapete,ili da nesto nacrtam pa ne znam... :D
Evo tu je sajt na kojem je tlocrt i slike garsonjere ja ne znam kako da ih postavim ovdje. :)
http://www.nekretnine-unipromet.com/v1/?lang=bos
respo

#34 Re: Dekoracije stana

Post by respo »

koji konkretno stan jer nisu cini mi se sve garsonjere iste
Sofija89

#35 Re: Dekoracije stana

Post by Sofija89 »

Garsonjera od 30m2-sve su iste,htjela bih je namjestiti da bude lijepo i funkcionalno,tj. da svaki cm prostora bude dobro iskoristen.
respo

#36 Re: Dekoracije stana

Post by respo »

savjetujem ti preklopne stvari sto vise to bolje

posto je manji prostor ne bih ti savjetovao citav zid da bojis

nego manje zidove koji su kao "stubovi" i to da bojis a ostalo da bude bijelo

p.s. evo gledam sada garsonjeru
ja bi licno samo uradio zid pored prozora gdje je nacrtana ova biljka i ovaj zid gdje su vrata od wc-a u hodniku
to dvoje i nista vise
Sofija89

#37 Re: Dekoracije stana

Post by Sofija89 »

Ja sam razmisljla da u hodnik stavim neke svjetlije tapete,a sto se tice sobe mozda samo ovaj zid gdje dodje tv i iznad kreveta i to u svijetlo roza mada mi je u svemu tome najveci problem kuhinja jer je jako mala i trebace osmisliti da se sve uklopi u taj prostor
respo

#38 Re: Dekoracije stana

Post by respo »

u hodnik tapete mozes na duzi zid na koji se vrata otvaraju izmedju wc vrata i vrata za sobu taj manji zid neku svjetlu sliku mozda samo neku siluetu

a zid do prozora suprotno od kuhinje jer ce ti biti van kuhinje i vizuelno ce ti "odvajati" sobu od kuhinje
Alfons Kauders

#39 Re: Dekoracije stana

Post by Alfons Kauders »

Sofija89 wrote:Ja sam razmisljla da u hodnik stavim neke svjetlije tapete,a sto se tice sobe mozda samo ovaj zid gdje dodje tv i iznad kreveta i to u svijetlo roza mada mi je u svemu tome najveci problem kuhinja jer je jako mala i trebace osmisliti da se sve uklopi u taj prostor
hm... prilicno je cudan raspored... ovaj prostor za tv nece bas moci ici ovako kao u ovom 3du... ostavili su premalo prostora za zavjesu, a tv nikako nije pametno stavljati ovako blizu prozora, jer bi vazda sa sofe gledala u odraz prozora ili morala navlaciti neki paravan... :roll:

moj savjet je da ides na kombinaciju panel zavjesa i tamnog paravana... u tom slucaju karnisla ne mora biti puno duza od samih prozora... ubacis 4 svijetla panel elementa i na istu kranislu skroz tamni paravan, jer moras nekako moci zamraciti prostor - ipak je garsonjera, valja tu i spavati... :D a panele mozes super uklopiti s tapetama, pogotovo ako uzmes neke koje imaju teksturu tkanine... nedavno sam to kod sebe ubacio u jednu sobu i ispalo je pravo fino... plus ti ne pici zavjesa i karnisla od zida do zida, pa se ustedi i prostora, sto je na 30 kvadrata pravo bitno... :)

ja niposto ne bih ubacio ovaj trpezarijski sto - jedostavno nema prostora... mislim mozes naci nesto minijaturno, ali falice ti mjesta, jedva ces moci pomjeriti stolicu... u kuhinji sam imao slican cirkus, pa sam morao ubaciti masinu za sudje sirine 45cm i plocu sa samo 2 ringle... jedva sam nasao dobru - vazda drze najjeftinije, a ja ganjao staklenu bez mehanickih prekidaca, jer i to stedi prostor...

sto se tice hodnika, definitivno svijetlo... ako ne tapete, onda ganjaj oikos boje... neunistive su, mozes ih prati do mile volje, a mali hodnik se vazda prlja... u dnevnoj i ne moras neku svijetlu roza... ako ces raditi samo jedan zid, slobodno uzmi nesto tamnije, radi kontrasta... elem, ja jos uvijek opremam, ali ako ti treba savjet javi se na pp... :D da se ne zajebes ko ja... :D
Sofija89

#40 Re: Dekoracije stana

Post by Sofija89 »

Svakako nisam mislila staviti ovaj trpezarijski stol,nego bih tu stavila neki niski element bijeli -sa sjajem ,na taj zid bih lupila jednu plazmu,zavjese ne volim nikako a i ne trebaju mi jer sam visoko :D nego stavila bih paravane ali ako nadjem ono sto sam zamislila a inace sve bih radila u kombinaciji crne,bijele i roze....
Sto se tice namjestaja ormar i kuhinju cu morati napraviti po mjerama-pa bi mi dobro dosla preporuka za neku firmu koja to radi-s obzirom da nisam iz sarajeva.
Ako se jos neceg sjetim budem napisala :D :D
respo

#41 Re: Dekoracije stana

Post by respo »

sto se tice tih ormara plakara itd znam covjeka koji extra super radi po mjeri
kolika je cijena ne znam stvarno to bi trebala vidjeti sa njim

kao sto rekoh u prvom postu gledaj sto vise rasklopivih stvari imas radi funkcionalnosti ovaj trepezarijski sto mozes na sklapanje a takodje i stolice dvije i kaciti to na zid i onda u slobodno vrijeme imas taj prostor slobodan

sto se tice boja i zidova sve to mozes kombinovati sa te 3 boje koje si stavila i "crtati" rozu na crnu crnu na bijelu i izvoditi sta ti padne na pamet bez puno slikanja a da bude ektra

ja sam vec zamislio tvoj stan u tim bojama kako bih uradio
ne znam koliko imas godina i sta te zanima al recimo iznad kreveta bi nacrtao oci ili tako nesto
mozes jos panoramu grada
mozes bilo sta
ako te bude zanimalo kako sam to zamislio javi
Alfons Kauders

#42 Re: Dekoracije stana

Post by Alfons Kauders »

Sofija89 wrote:Svakako nisam mislila staviti ovaj trpezarijski stol,nego bih tu stavila neki niski element bijeli -sa sjajem ,na taj zid bih lupila jednu plazmu,zavjese ne volim nikako a i ne trebaju mi jer sam visoko :D nego stavila bih paravane ali ako nadjem ono sto sam zamislila a inace sve bih radila u kombinaciji crne,bijele i roze....
Sto se tice namjestaja ormar i kuhinju cu morati napraviti po mjerama-pa bi mi dobro dosla preporuka za neku firmu koja to radi-s obzirom da nisam iz sarajeva.
Ako se jos neceg sjetim budem napisala :D :D
paravan svakako... i to skoro crni... :D nemoj bas skroz crnu jer se vidi prasina nakon 15 minuta, nadji nesto 'prljavo'... mada je steta ne ubaciti i panele, :D cisto jer pravo dobro idu s tapetama, ne radi privatnosti... :D mozes komotno i napraviti panele od stofa za paravan, npr 2 crna i 2 roza/ljubicasta... i to bi bio simpatican fol...

Image

monohromatska kombinacija je super, samo ne pretjeruj s crnom u tako malom prostoru... npr. kuhinja u crnom mediapanu sa kombinacijom sive ili sivim plocicama ce ti izgledati super... a onda se taman nastavi tapeta i plazma, tako da imas cijelu stranu stana u tom crna/roza folu... :D crno bijelo kupatilo ce ispasti jos bolje, jer imas prirodni kontrast crnih plocica sa keramickim elementima i tus kabinom... i ja sam kupatilo uradio na taj fol i ispalo je fenomenalno, neces se zajebat sigurno... :thumbup:

jedino u tom slucaju roza ti i nije bas najsretniji izbor jer je presvijetla spram crne... razmisli o necemu tamnijem, nesto 'ljubicanstveno'... u biti, u crno-bijeloj varijanti se po pravilu ide na samo jednu pratecu boju, ali zestoku i u malim kolicinama... znaci taj zid i jos neki detalji (jastuci i sl.) ce ti biti dovoljni... ja sam isao na wenge/tamno crvenu i bijelu... jer se lakse kombinuje poslije... i jer bi raja svasta pomislila da uradim rozu ili ljubicastu... :-)

je li uradjen parket/keramika ili je roh-bau fol?
Sofija89

#43 Re: Dekoracije stana

Post by Sofija89 »

respo naravno da me zanima mozes mi poslati na pp.

A sto se tice plocica njih na zalost necu moci birati :sad: sto mi je bash zao jer nemam pojma kakve ce boje biti a najvjerovatnije da ce u kupatilu biti smedje :sad: .

Alfons Kauders Pomislicu da prodajes panele koliko ih hvalis :lol: :lol:
Alfons Kauders

#44 Re: Dekoracije stana

Post by Alfons Kauders »

Sofija89 wrote:respo naravno da me zanima mozes mi poslati na pp.

A sto se tice plocica njih na zalost necu moci birati :sad: sto mi je bash zao jer nemam pojma kakve ce boje biti a najvjerovatnije da ce u kupatilu biti smedje :sad: .

Alfons Kauders Pomislicu da prodajes panele koliko ih hvalis :lol: :lol:
da ih prodajem :D vec bi se oko cijene dogovarali... :D

provjeri za plocice i parket... ali to je vjerovatno vec gotova stvar... ali ni smedja nije strasna, da se iskombinovati... :D
Sofija89

#45 Re: Dekoracije stana

Post by Sofija89 »

Utjeha mi je sto se smedja da iskombinovati sa ljubicastom i bez,pa valjda nece biti taak strasno :-) :-D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#46 Re: Dekoracije stana

Post by corolla02 »

dobar video, najblize ovdje pripada :)
mofo33

#47 Re: Dekoracije stana

Post by mofo33 »

lijepo, lijepo
ali kad te pocne migrena muciti :-) ne pitaj se odakle ti je
velika je moda uvaljivati se u razne boje po kuci, ja smatram da sve to brzo dosadi i ubije u glavu...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#48 Re: Dekoracije stana

Post by corolla02 »

jos par ideja za uski prostor :D
mofo33

#49 Re: Dekoracije stana

Post by mofo33 »

corolla02 wrote:jos par ideja za uski prostor :D
ma ja, samo sto nije pokazao kako pere zube u wc solji :D
corolla02

#50 Re: Dekoracije stana

Post by corolla02 »

mofo33 wrote:
corolla02 wrote:jos par ideja za uski prostor :D
ma ja, samo sto nije pokazao kako pere zube u wc solji :D
pa to je u drugom nastavku :wink:
Post Reply