DEKAN ŠEFKIJA ČEKIĆ PREPISAO KNJIGU
- suncokret13
a suge,
jos prepisuje ??
bolje je bilo a i brze da ju je prestampao - pretiskao...............
gutenberg je davno izmislio masinu za stampanje..........
jel' i ovaj s sandzaka ?...................a jest' valjda..........eto ga uz ganica ejupa .............i ostale.
plagijatoru !
kiti se svojim perjem a ne tudjim !
jos prepisuje ??
bolje je bilo a i brze da ju je prestampao - pretiskao...............
gutenberg je davno izmislio masinu za stampanje..........
jel' i ovaj s sandzaka ?...................a jest' valjda..........eto ga uz ganica ejupa .............i ostale.
plagijatoru !
kiti se svojim perjem a ne tudjim !
-
Svemirski_Jebach
ja mislim da je sefkija cekic mason zajedno sa mahirom radzom sa DIF-a a da su oni zajedno ustvari dosli ovdje nekim NLO-om i sletjeli na chupinu piramidu 
-
senada
Svemirski_Jebach wrote:ja mislim da je sefkija cekic mason zajedno sa mahirom radzom sa DIF-a a da su oni zajedno ustvari dosli ovdje nekim NLO-om i sletjeli na chupinu piramidu
-
Svemirski_Jebach
nisam ja bas pravi sarajlija...ja sam doslosenada wrote:Svemirski_Jebach wrote:ja mislim da je sefkija cekic mason zajedno sa mahirom radzom sa DIF-a a da su oni zajedno ustvari dosli ovdje nekim NLO-om i sletjeli na chupinu piramiduvama niko ko je iz srbijanskog sandzaka ne valja.... valjda peljaci nejmaju nike veze ni geneze s cistom sarajevskom kleptokratijom
osim sto su istoga podrijetla i po potrebi istoga kleronacionalistickoga ili solo klera,... ili su svi po potrebi kozmipoliticna uredno jugo rasporedjena fantasticno placena intelektualna
elita
nije fer neargumentirano blatiti nasa cista i nasa casna imena nasih gradjana svijeta
al eto ... kod nas vrijedi - 'svoga casnoga prvo casno pozlati pa ga zlatom i blagom bogato isplati... a onda necasno blati pa opet naplati'
-
FX900
#31 Re: DEKAN ŠEFKIJA ČEKIĆ PREPISAO KNJIGU
Ma lopovi svašta rade. Inače i taj Zelenika je bezveznjaković. Čitao sam neke njegove članke i jednu knjigu. Čovjek je inače profesor na akšam fakultetu u Rijeci. Sramota je od takvih prepisivati. Uostalom kakav je uopšte taj fakultet za saobraćaj? Čime se oni bave i ko to završeva? To ti završavaju kondukteri, otpravnici vozova, vozači i ostala sitna buranija. Ne bih da potcjenjujem ljude i zanimanja, ali svi taj fakultet završavaju usput. Bolje je biti pošten kondukter, otpravnik vozova i vozač nego akšam stručnjak na ovom fakultetu. TO VRIJEDI I ZA OSTALE STRUKE. SRAMOTA JE SROZAVATI UGLED SARAJEVSKOG UNIVERZITETA PREPISUJUČI BEZVEZARIJE SA AKŠAM FAKULTETA I BITI PROFESOR TAKVOG KALIBRA NA NEKAD IPAK CIJENJENOM UNIVERZITETU U SARAJEVU. Moj komentar je FUJ.bihac-x wrote:Kako može Dekan saobracajnog fakulteta u Sarajevu Sefkija Cekic [ujedno visoki dužnosnik Stranke demokratske akcije (SDA)] dozvoliti sebi da od rijeci do rijeci plagira knjigu svog kolege sa Ekonomskog fakulteta u Rijeci prof.dr. Ratka Zelenike (230 stranica) na nju nalijepiti svoje ime i prezime i takvu je prodavati pod svojim imenom, nekaznjeno ...
Šta reći na ovo, što je jako interesanto, a može promaći ljudima, inače riječ je o čovjeku koji se usuđuje svima redom dijeliti moralne lekcije o svemu i svačemu .....
-
Downunda
Nemojte vjerovati svemu što piše u dnevnim ili sedmičnim listovima."San" napisao da je Šefkija "naučnik godine", a niko da provjeri na zvaničnom webu te konferencije da li je to tako bilo kao što tvrde novine(ja čisto sumnjam da bi iko proglasio bivšeg prof. marksizma "naučnikom godine", jer on je radni vijek proveo predavajući drutvene a ne prirodne nauke).
Pošto nam je država samo po sebi "deponija smetlja" ne čudi me uopšte postojanje Čekića ili sličnih profesora "sumnjivog porijekla"!
Ta ra
Pošto nam je država samo po sebi "deponija smetlja" ne čudi me uopšte postojanje Čekića ili sličnih profesora "sumnjivog porijekla"!
Ta ra
- Pasiflora
Nadam se da se salis!?! Ne rade to svi - barem ne u ozbiljnim zemljama i na ozbiljnim fakultetima. To ima samo kod nas: odes kod Cekica, malo se popricate, malo lova i postanes doktor doticnih nauka. Mogli bi svi doktorirati. Mozete misliti 4 000 000 doktora u BIH. Divota!!!!!!fantom slobode wrote:nemojte ljudi tako, svi to rade!
Pa upravo to je razlog sto nam diplome nigdje ne vrijede. Sveli su znanje i kvalifikacije na nivo prodaje krompira.... Dabogda mu unuk ne mogao naci nikad posao sa kupljenom diplomom
-
Maxis¸
#35 Re: DEKAN ŠEFKIJA ČEKIĆ PREPISAO KNJIGU
Ocito se ne razumijes u status Saobracajnog fakulteta. To je poslije medicine najtezi fakultet. Zvanje koje studenti sticu jest inzinjer saobracaja, i u opisu njihovog radnog mjesta je projektovanje saobraćajnica, regulisanje (pravno) saobracaja jedne drzave, donosenje rjesenja i akata koji na odredjen nacin vrse kontrolu nad cjelokupnim transportom i ptt saobracajem u odredjenoj drzavi. Koristeci tvoj rezon lako je doci do zakljucka da su sranja tipa Filozofija, Politicke nauke, Odbrana i zastita...FX900 wrote:Ma lopovi svašta rade. Inače i taj Zelenika je bezveznjaković. Čitao sam neke njegove članke i jednu knjigu. Čovjek je inače profesor na akšam fakultetu u Rijeci. Sramota je od takvih prepisivati. Uostalom kakav je uopšte taj fakultet za saobraćaj? Čime se oni bave i ko to završeva? To ti završavaju kondukteri, otpravnici vozova, vozači i ostala sitna buranija. Ne bih da potcjenjujem ljude i zanimanja, ali svi taj fakultet završavaju usput. Bolje je biti pošten kondukter, otpravnik vozova i vozač nego akšam stručnjak na ovom fakultetu. TO VRIJEDI I ZA OSTALE STRUKE. SRAMOTA JE SROZAVATI UGLED SARAJEVSKOG UNIVERZITETA PREPISUJUČI BEZVEZARIJE SA AKŠAM FAKULTETA I BITI PROFESOR TAKVOG KALIBRA NA NEKAD IPAK CIJENJENOM UNIVERZITETU U SARAJEVU. Moj komentar je FUJ.bihac-x wrote:Kako može Dekan saobracajnog fakulteta u Sarajevu Sefkija Cekic [ujedno visoki dužnosnik Stranke demokratske akcije (SDA)] dozvoliti sebi da od rijeci do rijeci plagira knjigu svog kolege sa Ekonomskog fakulteta u Rijeci prof.dr. Ratka Zelenike (230 stranica) na nju nalijepiti svoje ime i prezime i takvu je prodavati pod svojim imenom, nekaznjeno ...
Šta reći na ovo, što je jako interesanto, a može promaći ljudima, inače riječ je o čovjeku koji se usuđuje svima redom dijeliti moralne lekcije o svemu i svačemu .....
Fakultet za saobracaj i komunikacije je najmeritornija institucija tog tipa u regiji Balkana, a to sto pojedinci kao sto su Cekic rade takve stvari, ne daje ti za pravo da govoris gluposti o toj instituciji. Usput, taj fakultet ne zavrsavaju kondukteri, vozaci autobusa, revizori itd. Ako kazes da se taj fakultet zavrsava "usput", onda ga i ti zacas zavrsi. Ustvari, pokusaj. Neznas ti sta znaci zvanje inzinjera saobracaja.
- fedor
#36 Re: DEKAN ŠEFKIJA ČEKIĆ PREPISAO KNJIGU
FX900 wrote: Ma lopovi svašta rade. Inače i taj Zelenika je bezveznjaković. Čitao sam neke njegove članke i jednu knjigu. Čovjek je inače profesor na akšam fakultetu u Rijeci. Sramota je od takvih prepisivati.
Čime se ti baviš, ovako u slobodno vrijeme!?Uostalom kakav je uopšte taj fakultet za saobraćaj? Čime se oni bave i ko to završeva? To ti završavaju kondukteri, otpravnici vozova, vozači i ostala sitna buranija.
Ne bih da potcjenjujem ljude i zanimanja, ali svi taj fakultet završavaju usput.
Maloprije si potcijenio...
Nisam znao da ti za posao konduktera i otpravnika vozova treba fakultetska diploma...Bolje je biti pošten kondukter, otpravnik vozova i vozač nego akšam stručnjak na ovom fakultetu.
Joj, joj, joj....bolje da ovo ne komentarišem!TO VRIJEDI I ZA OSTALE STRUKE. SRAMOTA JE SROZAVATI UGLED SARAJEVSKOG UNIVERZITETA PREPISUJUČI BEZVEZARIJE SA AKŠAM FAKULTETA I BITI PROFESOR TAKVOG KALIBRA NA NEKAD IPAK CIJENJENOM UNIVERZITETU U SARAJEVU. Moj komentar je FUJ.