Degutantno...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

ptica2

Post by ptica2 »

zna li se sta se desilo sa ovom "humanitarnom" akcijom, navodno su sakupljali pare u subotu po sarajevskim klubovima, kakva idiotska ideja
nokia6170

Post by nokia6170 »

vidim da ljudi sa radia 202 prate pisanja na sarajevo-x.com u vezi sa prijedlozima, kritikama i misljanjima generalno u vezi sa odlukom RAK-a da ih se sankcionise.

medjutim, u jednom svom postu sam napisao sta treba i na koji nacin pravno da ostvare zastitu pred nadleznim organima bosne i hercegovine...ali mi je sada naumpala jedna stvar, odnosno cinjenica koju tada nisam imao, niti je sada imam..a koja je po mom skromnom misljenju vrlo odlucujuca i presudna da ne kazem.

kakav je pravni status, odnosno pravna priroda radio 202. Ko je osnivac, ko to finansira i ko upravlja sa tim radiom...tj. sto bi se u narodu reklo: cije je to i ko je gazda.

ako je taj radio javno (drzavno) vlasnistvo, a ne privatno..onda postavljam jedno najobicnije pitanje radiju 202.

Da li smatrate da vi uopste uzivate prava na slobodu izrazavanja iz clana 10 Evropske konvencije za ljudska prava i pravo na fer sudjenje iz clana 6. iste konvencije, ako ste u sklopu javnog servisa, a ne privatna radio stanica?

Odnosno, da li radio 202 ima aktivnu legitimaciju da crpi prava iz Evropske konvencije za zastitu ljudskih prava i osnovnih sloboda...ako bi doslo do obracanja Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine i Evropskom sudu za ljudska prava, ili bi u startu njihov zahtjev bio odbacen.
R2D2_SA

Post by R2D2_SA »

Jonx wrote:Osim sto je naziv akcije zaista neumjestan, i sama akcija je takva.

Umjesto da novac po istom principu ide u ruke djeci oboljeloj od raka, oni skupljaju novac da bi NASIM PARAMA pokrili SVOJE BALJEZGANJE, zbog kojeg su bili upozoreni vise puta, a naposljetku i kaznjeni.

UZAS!
Pa jel to tebe neko s puskom u ruci tjera da odes na neki od ovih dogadjaja i das pare????...Znate li vi uopste za gradjanski bunt???...

...ma i jesmo samo za kandzije, drugacije i ne znamo izgleda funkcionirati...sto nas vise udaraju to nam izgleda vise godi...
Vingo

Post by Vingo »

R2D2_SA wrote:
Jonx wrote:Osim sto je naziv akcije zaista neumjestan, i sama akcija je takva.

Umjesto da novac po istom principu ide u ruke djeci oboljeloj od raka, oni skupljaju novac da bi NASIM PARAMA pokrili SVOJE BALJEZGANJE, zbog kojeg su bili upozoreni vise puta, a naposljetku i kaznjeni.

UZAS!
Pa jel to tebe neko s puskom u ruci tjera da odes na neki od ovih dogadjaja i das pare????...Znate li vi uopste za gradjanski bunt???...

...ma i jesmo samo za kandzije, drugacije i ne znamo izgleda funkcionirati...sto nas vise udaraju to nam izgleda vise godi...
:roll: O gradjanski bunte, na sta si spao... :roll:
BihYankee

Post by BihYankee »

Sharan wrote:Ne mogu da vjerujem što su se pojedinci ovdje nakenjali, ali punim uuuusta.

Slušajte RSG i Radio M.

:dance: vas u dupe.
SSatije baa, Sharane, shto se palis ko detonatorska kapisla. Pusti raju da baljezga...( i ti znas ponekat zabaljezgat pa nikom nista) Ono sto je bitno jeste da je u sred rata jedan pomrsav mladjahan englez dosao kod E.Skopljaka da pogura projekt e-FM . Isti je napravio po meni jedan od najbosanskijih medija u BiH. ( ZOKA IDOLE : kapa dole) . Treba li reci da su istoga E Skopljaka u prvoj rundi nokdaunirali iz medjunarodne zajednice i zabranili mu javno djelovanje. Pomeni je 202. eFM i Kameleon ono sto mi je apsolutno dovoljno .Samo da znas, imas podrsku progresivne raje cak i kad "zabaljezgas" ali i ti bi trebao imati "smisla i sluha" i za ove sto drukcije misle. Bez njih je tvoja vrijednost osudjena da postane norma umjesto avangarde kao sto je to slucaj dok oni postoje. HAUG,
P.S. selam ces Laki od "RAJE"
bice_bice

Post by bice_bice »

wtf is radio 202? jel to nesto novo?
BihYankee

Post by BihYankee »

bice_bice wrote:wtf is radio 202? jel to nesto novo?
...sta se ibretis? mislish da ih nema koji ne znaju...aaa
....a ima nas i koji smo slušali 202 dok se sa Trebevića emitovao (for the record : bili su im zamjenjeni lijevi i desni kanal kad su počeli emitovati stereo. Eto chime smo se mi bavili... a ako iko ima od nas, a da se nije ispalio- moze to potvrditi... nesto sam sebi licim na onog iz filma I am Legend).
Molim raju sa 202 da jave kad dobiju plate pa da proslavimo...
Eto, meni je puno manje strasno čuti atribute za genitalije jer se nalaze i u rječniku isto kao rječi koje su mi puno mrže (npr genocid, Č2345k, u2345a...B2345A. Daklem ko nije "papak" bujrum :

http://www.radio202.ba/loc/

P.S. pa (makar i pjan )draži mi je Bafta od anamonekih.
Post Reply