DEFINITIVNA AKCIJA - POMOĆ ASMIRI S.

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
nadia

Post by nadia »

Pearl nazalost ne mogu pomoci sa smjestajem, pogledacu da nadjem kod starog nesto za muza, ali ne znam opet hoce li odgovarati, moj stari je sitniji (nemam pojma to 42 kosulje, ili L/XL u onim brojevima, a mislim da je bas odvojio neke stvari za pokloniti)..U svakom slucaju se cujemo, pa ako nista da vam dodam bar malo novaca, mozda neku posteljinu ili nesto za kcerku i za sina mozda nesto izvucem iz bratovog ormara..
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Pearl wrote:e ovako:

uplate iz inostranstva:
na stranici organizacije Sadake, preko kojih smo i culi za Asmirin slucaj, su navedeni racuni, mislim da ima PayPal naveden.. sve su to racuni u evropskim bankama.. koliko sam vidjela, ima i neki racun bez provizije.. evo link:
http://www.sadake.com/html/asmira.html
http://www.sadake.com/html/zelim_pomoci.html

mislim da treba staviti naznaku da je za nju jer je jedan racun...
Hvala Pearlice :kiss:
Pearl

Post by Pearl »

dacina_curica wrote:
Pearl wrote:e ovako:

uplate iz inostranstva:
na stranici organizacije Sadake, preko kojih smo i culi za Asmirin slucaj, su navedeni racuni, mislim da ima PayPal naveden.. sve su to racuni u evropskim bankama.. koliko sam vidjela, ima i neki racun bez provizije.. evo link:
http://www.sadake.com/html/asmira.html
http://www.sadake.com/html/zelim_pomoci.html

mislim da treba staviti naznaku da je za nju jer je jedan racun...
Hvala Pearlice :kiss:
i drugi (i svaki) put ;);)

:kiss:
Pearl

Post by Pearl »

@nadia

sad tek vidjeh tvoj post.. hvala unaprijed ;)

Pearl

Post by Pearl »

vidjela sam se danas sa Asmirom. posto joj je kcerka bila bolesna, nije mogla da skupi novac za kiriju... :(

a ni invalidnina joj nije dosla 2 mjeseca, radi formiranja nove vlade - cekaju se potpisi novih ministara :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
sad cu ko Mirci da psujem Terzicu sve po spisku - neka je on svojim napacenim radnicima dao onoliki bonus, a socijalne kategorije nek se snadju...fuj....

pa ako je neko planirao da donira nesto novca, sad je prava prilika ;)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Pearl wrote:vidjela sam se danas sa Asmirom. posto joj je kcerka bila bolesna, nije mogla da skupi novac za kiriju... :(

a ni invalidnina joj nije dosla 2 mjeseca, radi formiranja nove vlade - cekaju se potpisi novih ministara :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
sad cu ko Mirci da psujem Terzicu sve po spisku - neka je on svojim napacenim radnicima dao onoliki bonus, a socijalne kategorije nek se snadju...fuj....

psuj draga psuj...
:x :x :x :x :x :x :x :x
Pearl

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:
Pearl wrote:vidjela sam se danas sa Asmirom. posto joj je kcerka bila bolesna, nije mogla da skupi novac za kiriju... :(

psuj draga psuj...
zamalo se ne zadavih dok sam pjenila kad sam Asmiri na kafi pricala o Terzicevom plemenitom potezu.. sva mi ona voda u dusnik otisla... :x :x :x :x

a ona mene smiruje da ne psujem... dusa :(:(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pearl wrote:
mIRCerka wrote:

psuj draga psuj...
zamalo se ne zadavih dok sam pjenila kad sam Asmiri na kafi pricala o Terzicevom plemenitom potezu.. sva mi ona voda u dusnik otisla... :x :x :x :x

a ona mene smiruje da ne psujem... dusa :(:(

:( :( :( :( :( :(
rmesa

Post by rmesa »

nemogu da se snadzem u ovim racunima na http://www.sadaka .moze li ko fino prebacit racun tacan na ovaj forum pa da se moze uplatiti ssta novca tj sestri insallah.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rmesa wrote:nemogu da se snadzem u ovim racunima na http://www.sadaka .moze li ko fino prebacit racun tacan na ovaj forum pa da se moze uplatiti ssta novca tj sestri insallah.
Mesha, asmira trenutno nema svoj racun, vec uplatis na racun sadake.de pa joj oni posalju.

forumashi se ovdje nadju, skupe gotovinu i licno joj predaju.
Pearl

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:
rmesa wrote:nemogu da se snadzem u ovim racunima na http://www.sadaka .moze li ko fino prebacit racun tacan na ovaj forum pa da se moze uplatiti ssta novca tj sestri insallah.
Mesha, asmira trenutno nema svoj racun, vec uplatis na racun sadake.de pa joj oni posalju.

forumashi se ovdje nadju, skupe gotovinu i licno joj predaju.
da, mi malo "zaobidjemo" sadake, da ona novac moze odmah da dobije, jer joj svaki mjesec treba dosta veliki iznos za kiriju i lijekove a ni ona ni muz nemaju stalna primanja.. sadake joj donesu novac kad se skupi sa racuna i to predlazemo obicno forumasima koji zive u inostranstvu, jer su svi racuni u njemackoj :( radi provizije...

ali evo ipak racuna :

Za uplate putem pošte (bez provizije Banaka)
Sadake.e.V.
Postfach 75 08 03
81338 München
Deutschland

Za uplate na Konto račun Vaše uplate možete slati na konto račun:
Sadake e.V.
Konto Nr: 34161380
BLZ: 70150000
Stadtsparkasse München

Za internacionalne uplate na gornji račun
IBAN: DE30 7015 0000 0034 1613 80
BIC: (SWIFT) SSKMDEMM

na uplatnicu treba staviti naznaku da je uplata za Asmiru S.
rmesa

Post by rmesa »

SAD SE INEKAKO MOGU SNAC U OVIM RACUNIMA
Pearl

Post by Pearl »

Asmira mora platiti kiriju za dva mjeseca, pa ako ima neko ko je u mogucnosti da pomogne, zna kome se obratiti
Pearl

Post by Pearl »

jel se moze nesto skupiti do kraja mjeseca za kiriju?
Pearl

Post by Pearl »

forumasica sa dalekog sjevera je poslala Asmiri lijekove: Zoloft i zamjenu za Zoloft.. pun paket...:)

lijekovi su vec predati Asmiri.. ona se puuuuno zahvaljuje, jer vise nema novaca ni lijekove da kupuje pa sama sebi iskljucuje one najskuplje (a najpotrebnije) :(:(:(:(

Kwaheri

Post by Kwaheri »

selam i zahvala od Asmire za one i Amerike koji su joj poslali novac

60$ i 50 KM

predato

od mene :kiss:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

jutros sretoh asmiru... :roll: sin joj opet bolestan...
jedan forumas je poceo novi krug...
ako ima josh neko...

mi smo tu...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

p.s.
Novac sam preuzela, 100 KM od dragih ljudi... ;) i bit ce proslijeđen Asmiri

Hvala novom forumashu koji se ukljucio u akciju...

:) :) :)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ponekad mi je zao sto nesistematicno citam forum, jer mi mnoge teme promaknu. Tako je promakla i ova, koju sam nasao na sasvim desetom www-mjestu... Ali sam bar bio ponosan sto tamo saznadoh da sa-x forumasi pomazu u jednom ovako teskom slucaju...

Svaka cast ljudi!

A valjda cu negdje na ovih 10ak stranica otkriti nacin kako da se i mi "novi" ukljucimo...
Kimur

Post by Kimur »

drago mi je vidjeti da se nekoličina forumasha okupila i odlučila zajednički pomoći Asmiri

volio bih se priključiti akciji pa bih zamolio da mi kažete kome se mogu obratiti
[Matrix]

Post by [Matrix] »

Neznam,novac da je mehlem za sve...

Zasto djevojka ne izadje javno i javno ne upre prst u sve
nas,sto smo ih zaboravili,odbacili.Drustvo ce pomoci
ne kroz sadaku,vec sistemski.Ona kao zrtva rata ima
prava i treba se posavjetovati sa nekim kome je to struka
kako da ta prava ostvari.Lijepo je da saljete novac ali to
je takva trauma da samo trajno rijesavanje donosi malo mira
u zivotu.
Pearl

Post by Pearl »

najbolja pomoc Asmiri bi bila ukoliko mozete pomoci da nadjemo stalno zaposlenje za njenog muza ili bar neki povremeni posao.... i oni bi bili najsretniji da mogu svoj hljeb da zarade, da ne zavise od drugih ljudi :(:(

novac jeste stalni problem jer Asmira u nedostatku novca prestaje da pije neophodne lijekove i ne ide na terapije.. zbog cega se njeno stanje stalno pogorsava...

mozete se obratiti forumasici "zena" ili meni ...

[Matrix]: Asmira je veoma jaka zena koja je prezivjela stvari koje mnogi od nas ne mogu ni da zamisle.. vlasti su te koje je potucaju od nemila do nedraga i koje joj govore da ona nije jedina civilna zrtva rata... ne znam da li zivis u BiH, pa da znas koliko trazenje svojih prava pije vode...

ko moze da pomogne, neka pomogne... ko ne moze, nek bar ne odmaze... :(
cnermina

Post by cnermina »

Pearl i ja smo se dogovorile ici do Asmire za jedno 7-10 dana... Pa ako neko nesto zeli poslati, donirati... neka nam se javi. Mi cemo to rado ponijeti. Javite nam se na pm ili moze i na mail [email protected] pa cemo se dogovoriti... Eto :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Up...

200 KM od forumasa ide za Asmiru...
@deset u pola, mahsuz selam :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

+ 200 $

Forumasi (oni znaju koji) Bog vam dao ;)
Post Reply