DEFINITIVNA AKCIJA - POMOĆ ASMIRI S.

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Pearl wrote:p.s Chupka, nikako da dodjem do skenera, pokusat cu danas ili sutra pa ti saljem mailom vjerovatno ono sto imam.. cujemo se na pp
Samo mi se javi na PP, pa cu ti dati svoju e-mail adresu. Posto se priblizavaju novogodisnji praznici pitanje je da li cu ista uspjeti do Nove godine (ne znam da li ce kolega raditi ili imati slobodno).

Nego, gdje i kako se moze uplatiti novac za Asmiru :? (ziro racun, IBAN, SWIFT koda su potrebni za uplacivanje iz inostranstva).
Pearl

Post by Pearl »

cHupjahalic@ wrote:
Pearl wrote:p.s Chupka, nikako da dodjem do skenera, pokusat cu danas ili sutra pa ti saljem mailom vjerovatno ono sto imam.. cujemo se na pp
Samo mi se javi na PP, pa cu ti dati svoju e-mail adresu. Posto se priblizavaju novogodisnji praznici pitanje je da li cu ista uspjeti do Nove godine (ne znam da li ce kolega raditi ili imati slobodno).

Nego, gdje i kako se moze uplatiti novac za Asmiru :? (ziro racun, IBAN, SWIFT koda su potrebni za uplacivanje iz inostranstva).
imas na sadakinoj stranici za uplate iz inostranstva.. sve su to racuni u evropskim bankama.. koliko sam vidjela, ima i neki racun bez provizije.. evo link:
http://www.sadake.com/html/asmira.html
http://www.sadake.com/html/zelim_pomoci.html

mislim da treba staviti naznaku da je za nju jer je jedan racun...

:kiss:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Pearl wrote:imas na sadakinoj stranici za uplate iz inostranstva.. sve su to racuni u evropskim bankama.. koliko sam vidjela, ima i neki racun bez provizije.. evo link:

Hvala Pearl. Provjerila sam stranicu sada, vrijedno je za pokusati, mada sam skepticna da saljem ovim putem, jer to sam radila dosta puta prije - desavalo se da pomoc nekad dodje u prave ruke, nekad ne. :roll: :sad:
Pearl

Post by Pearl »

cHupjahalic@ wrote:
Pearl wrote:imas na sadakinoj stranici za uplate iz inostranstva.. sve su to racuni u evropskim bankama.. koliko sam vidjela, ima i neki racun bez provizije.. evo link:

Hvala Pearl. Provjerila sam stranicu sada, vrijedno je za pokusati, mada sam skepticna da saljem ovim putem, jer to sam radila dosta puta prije - desavalo se da pomoc nekad dodje u prave ruke, nekad ne. :roll: :sad:
imas pp o alternativnom nacinu slanja novca ;)
Pearl

Post by Pearl »

jos 20 KM od jedne neforumasice u Bajramskoj kasici za Asmiru.. :D

imamo vremena jos do srijede... jel se jos koja dobra dusa predomislila? :D
Pearl

Post by Pearl »

.......
Pearl

Post by Pearl »

dobila sam jos 80 KM od dva neforumasa..

Do sada skupljena pomoc je predata Asmiri danas.. svima vam se puno puno zahvalila i zazeljela sve najbolje za nastupajuce praznike..
Pearl

Post by Pearl »

juce je stiglo 300$ US od 3 divna momka na radu u inostranstvu...

hvala vaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmm

novac sam predala Asmiri, zahvalila se puno i sve vas pozdravlja..
Kwaheri

Post by Kwaheri »

evo opet...dvoje forumasha, koji redovno "prate" Asmiru... 100 $ Bog im dao... a od mene selam i pussa :)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Pearl & zena
Javite mi na pp u vezi recepta za Asmirine lijekove, ako nesto vise znate. :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

cHupjahalic@ wrote:Pearl & zena
;)
Pearl

Post by Pearl »

cHupjahalic@ wrote:Pearl & zena
prenijeto @zeni :) vidjet cemo sta se moze uraditi posto ja jos nisam u sarajevu ..
Wednesday

Post by Wednesday »

mrsko mi je citati cijeli topic, procitala sam uvodni post samo. ako akcija jos uvijek traje voljela bih pomoci. :sad: :(
Pearl

Post by Pearl »

Wednesday wrote:mrsko mi je citati cijeli topic, procitala sam uvodni post samo. ako akcija jos uvijek traje voljela bih pomoci. :sad: :(

akcija stalno traje.. zahvalni smo za pomoc unaprijed....
Kwaheri

Post by Kwaheri »

S Asmirom ako Bog da, dogovoreno za ponedjeljak da se nađemo, ukoliko neko zeli da bude u ovom krugu, neka mi javi, dolazim na adresu ;)

Dijete joj je bolesno, takođe, svaki dinar im je dobro došao.

Cupka, ona ce pokusati od ljekara da dobije recept, onako kako si trazila, i naglasila sam da bude citko...

Cim to budem imala, posaljem ti. :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

S Asmirom ako Bog da, dogovoreno za ponedjeljak da se nađemo, ukoliko neko zeli da bude u ovom krugu, neka mi javi, dolazim na adresu Wink

Dijete joj je bolesno, takođe, svaki dinar im je dobro došao.

_________

Forumash, od kojeg je danas primljen novac... Bog ti dao iz Svoga dobra, i mahsuz selam. :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

eh...vidjela se s Asmirom. Nije najbolje, ali kao i uvijek...ne zali se...

Mahsuz selam i pozdravi, te zahvale za one koji su joj ovoga puta pomogli.... stici ce ovi selami preko bare :kiss:

@coopka, kako sam i pretpostavljala...recepte je dobila, ali joj ipak nisu dali onako kako tebi treba, vec joj je uz recept receno, da se sastojci lijeka koji su joj potrebni, mogu naci na pakovanjima...

Ako ti sta znaci, mogu ti scan njene recepte... ali mislim da je to vec s perlom urađeno...

Ona se zahvalila i tebi, porucila da ne brinesh, ukoliko se ne moze...

Eto...

p.s. posebna zahvala momcima koji su bili posrednici ;) da novac dođe do mene ;)
Last edited by Kwaheri on 05/02/2007 21:49, edited 1 time in total.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

zena wrote:eh...vidjela se s Asmirom. Nije najbolje, ali kao i uvijek...ne zali se...

Mahsuz selam i pozdravi, te zahvale za one koji su joj ovoga puta pomogli.

@coopka, kako sam i pretpostavljala...recepte je dobila, ali joj ipak nisu dali onako kako tebi treba, vec joj je uz recept receno, da se sastojci lijeka koji su joj potrebni, mogu naci na pakovanjima...

Ako ti sta znaci, mogu ti scan njene recepte... ali mislim da je to vec s perlom urađeno...

Eto...

p.s. posebna zahvala momcima koji su bili posrednici ;) da novac dođe do mene ;)
hvala vam. :)
meni je samo zao da je fakat nemoguce da nasi doktori pruze pomoc kad je najpotrebnije. Ja nisam skrojila sama pricu i pravilo da ovdje to traze jer lijek ima razlicite nazive od drzave do drzave ali sami sastojci (tj substance) su iste bez obzira gdje smo.
shvatam da je Asmira uradila onoliko koliko je mogla, ali zao i krivo mi da nasi doktori ne kontaju tako jednu obicnu stvar (kako ce ovdje apoteka izdati recept na neki lijek koji nigdje ne mogu pronaci u sistemu?, ispada da bi tako mogli izdati nesto sto je opasno po zivot a da oni ni sami nisu svjesni o kojoj se osobi radi, koja dijagnoza je u pitanju i kakve lijekove izdaju na to ime).

@Pearl i @zena Skenirajte opet to sto imate pa vrijedno je pokusaja a za ove lijekove stoji i dalje ponuda pa valjda i to uspijemo jednog dana. :kiss:
Pearl

Post by Pearl »

cHupjahalic@ wrote:
zena wrote:eh...vidjela se s Asmirom. Nije najbolje, ali kao i uvijek...ne zali se...

Mahsuz selam i pozdravi, te zahvale za one koji su joj ovoga puta pomogli.

Eto...

hvala vam. :)
meni je samo zao da je fakat nemoguce da nasi doktori pruze pomoc kad je najpotrebnije. Ja nisam skrojila sama pricu i pravilo da ovdje to traze jer lijek ima razlicite nazive od drzave do drzave ali sami sastojci (tj substance) su iste bez obzira gdje smo.
shvatam da je Asmira uradila onoliko koliko je mogla, ali zao i krivo mi da nasi doktori ne kontaju tako jednu obicnu stvar (kako ce ovdje apoteka izdati recept na neki lijek koji nigdje ne mogu pronaci u sistemu?, ispada da bi tako mogli izdati nesto sto je opasno po zivot a da oni ni sami nisu svjesni o kojoj se osobi radi, koja dijagnoza je u pitanju i kakve lijekove izdaju na to ime).

@Pearl i @zena Skenirajte opet to sto imate pa vrijedno je pokusaja a za ove lijekove stoji i dalje ponuda pa valjda i to uspijemo jednog dana. :kiss:
hej hej...
ma znas nase doktore i zdravstvo ..:s

ja imam jos par papira iz pakovanja lijekova kod sebe pa cim stignem u sarajevo, skenirat cu i to i poslati ti.. @zena: ti onda samo skeniraj te nove recepte... pa cemo vidjeti- ako nemam neko pakovanje za te recepte, naci cemo stelu u apoteci da skeniramo i to ...
Pearl

Post by Pearl »

novi krug skupljanja pomoci za Asmiru - kcerka joj je bila puno bolesna ovaj mjesec, pa da joj pomognemo za skupi novac za kiriju i lijekove..

ako je neko voljan da pomogne, zna kome da se obrati ;)
nadia

Post by nadia »

Kako inace prikupljate novac u ovakvim akcijama, jel pramite i akcije prikupljanja hrane i namirnica..U prikupljanju novca, jel idete principom svako po malo, ono po 10, 20, 50 KM pa svi skupite i odneste? Kako bi se moglo ukljuciti nisam do sada bila u toku..
Pearl

Post by Pearl »

nadia wrote:Kako inace prikupljate novac u ovakvim akcijama, jel pramite i akcije prikupljanja hrane i namirnica..U prikupljanju novca, jel idete principom svako po malo, ono po 10, 20, 50 KM pa svi skupite i odneste? Kako bi se moglo ukljuciti nisam do sada bila u toku..
dobrodosla :)

ide se po principu: das kad imas i koliko imas :(:( ona svaku marku cijeni..

neko od nas skupi novac i preda Asmiri.. nosili smo joj ranije i garderobu, tako da moze i to
nadia

Post by nadia »

Recite mi onda ponesto, kolika su joj djeca, kakve je ona gradje, u kakvom stanju im je stambeni prostor, sta su joj prioriteti..
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Hajd' ako vam nije mrsko recite mi kako mogu poslati para (iz inostranstva) za ove humanitarne akcije....Postoji li neki ziro racun na koji se moze nesto uplatiti (ili Western Union i slicno)???...... :)
Pearl

Post by Pearl »

e ovako:

uplate iz inostranstva:
na stranici organizacije Sadake, preko kojih smo i culi za Asmirin slucaj, su navedeni racuni, mislim da ima PayPal naveden.. sve su to racuni u evropskim bankama.. koliko sam vidjela, ima i neki racun bez provizije.. evo link:

@nadia
prioritet im je stan gdje se ne placa kirija :( oni trenutno placaju stan, jedva skupe za kiriju, hrane se u narodnoj kuhinji..
djeca imaju 17(sin) i 15(kcerka) godina.. mi i skupimo neke garderobe za Asmiru i kcerku, ali za njenog muza ne, pa ako imas nesto, da joj ponesemo za njega, bilo bi super..
prioritet su joj definitivno kirija i lijekovi koje placa oko 250Km svaki mjesec...
Post Reply