DEFINITIVNA AKCIJA - POMOĆ ASMIRI S.

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Kwaheri

Post by Kwaheri »

morti wrote:
zena wrote::roll: :roll: morti :kiss: ovu tetu prenijelo. ne zamjeri. pls.

Imas velike pozdrave od Asmire.

Svi oni koji su dali pomoc za ovaj mjesec, su takođe toplo pozdravljeni, i poselamljeni od nje.
Asmira koristi puno lijekova. Ona je, skromna, kakva jeste, izdvojila dva...ako neko bude mogao... (i to, ne na njenu molbu, vec na nas prijedlog)...
Pearl ce, brzo, postaviti lijekova koji su joj prijeko potrebni....pa ako neko moze da ih nabavi :) ... bilo bi dobro.
Aj da te lijekove znamo pa da neš skontamo...

A Pearl...nisam ja opasan skupljač...ja sam NAPUŠTENI skupljač... :D

Lafo ja preuzeo "vodstvo u skupljanju", a niđe me...

Ko da me niko ne shvata ozbiljno...svi se vama javljaju...

:(
:kiss:

...
pitt

Post by pitt »

Pearl wrote:
zena wrote:
Pearl wrote: a moze i sutra ko zeli, za sljedeci mjesec da prikupimo :D nagodni smo..:)
jesmo li rekle da dolazimo na kucnu adresu? :D
da, dolazimo na kucnu adresu, sa velikim osmjehom... :D

(ovdje bi dobro isla jedna light-show reklama) :)
Ja cekam na ulaznim vratima......samo da se zna :D:D:D
Pearl

Post by Pearl »

morti wrote:
zena wrote::roll: :roll: morti :kiss: ovu tetu prenijelo. ne zamjeri. pls.

Imas velike pozdrave od Asmire.

Svi oni koji su dali pomoc za ovaj mjesec, su takođe toplo pozdravljeni, i poselamljeni od nje.
Asmira koristi puno lijekova. Ona je, skromna, kakva jeste, izdvojila dva...ako neko bude mogao... (i to, ne na njenu molbu, vec na nas prijedlog)...
Pearl ce, brzo, postaviti lijekova koji su joj prijeko potrebni....pa ako neko moze da ih nabavi :) ... bilo bi dobro.
Aj da te lijekove znamo pa da neš skontamo...

A Pearl...nisam ja opasan skupljač...ja sam NAPUŠTENI skupljač... :D

Lafo ja preuzeo "vodstvo u skupljanju", a niđe me...

Ko da me niko ne shvata ozbiljno...svi se vama javljaju...

ma kontaju.. zene smo.. pa lakse s nama :D
a ti ih i prebit mozes..:D

sorry.. grozne smo.. iduci put zovemo.. Asmira te puuno pozdravila..
ja bih i prije pisala, ali sam u takvoj guzvi bila posljednja 3 dana da nisam znala kud udaram :(

e ovako, lijekovi su:
Zoloft 50mg (Sertralina)
Nebilet (pakovanje od 28 tableta, vidjela sam na netu da ima i vecih)

ovaj Nebilet sam vidjela da ima i u vecim pakovanjima.. malo sam kuzila online drugstores, ali pojma nemam koje su provjerene :S za Nebilet vidim da treba recept u vecini tih online stores, ali mislim da mozemo to srediti ako oni priznaju nase recepte..

danas, cHupjahalic@, vi ste bile aktivne na temi za onu tetu kad su se ganjali lijekovi.. mozete li nam vi pomoci da nadjemo lijek eventualno jeftinije vani?
naravno, ko god moze pomoci, samo se javite, vas dvije mi padoste na pamet :D

Asmira za lijekove daje preko 200KM svaki mjesec :( a ova dva su joj najvaznija.. cijena kod nas je oko 80KM za svaki, ako sam je dobro shvatila, jer nisu na listi za participaciju (saznat cu od Asmire ili u apoteci tacnu cijenu, da imamo orjentir).. svaka cijena ispod toga bi bila super, a i ako forumasi znaju za sta konkretno daju novac, mozda ce biti i vise uplata...

ljubim vas sve...

pitt, oci moje lijepe, eto mene mjesecno po harac :D
danas

Post by danas »

zasto joj treba nebilet (nebivolol) -- to je lijek za visok krvni pritisak... zoloft je anti-represenat i anti-anxiety, moze se naci bez problema mislim... provjericu cijene sutra (sad nemam vremena) pa se javim...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:zasto joj treba nebilet (nebivolol) -- to je lijek za visok krvni pritisak... zoloft je anti-represenat i anti-anxiety, moze se naci bez problema mislim... provjericu cijene sutra (sad nemam vremena) pa se javim...
mislim da je rekla da ima problema i s krvnim pritiskom...
danas

Post by danas »

zena wrote:
danas wrote:zasto joj treba nebilet (nebivolol) -- to je lijek za visok krvni pritisak... zoloft je anti-represenat i anti-anxiety, moze se naci bez problema mislim... provjericu cijene sutra (sad nemam vremena) pa se javim...
OK, nije problem, pogledacu... samo nisam bila sigurna zasto strani lijek za pritisak...
Pearl

Post by Pearl »

zena wrote:
ma ja kad sam onu torbu punu lijekova vidjela, meni se zanebesalo :(
Pearl

Post by Pearl »

danas wrote:
zena wrote:
OK, nije problem, pogledacu... samo nisam bila sigurna zasto strani lijek za pritisak...
za jedan od ova dva je rekla da joj super pomazu, samo nisam sigurna koji je.. koliko sam ja laicki skontala iz opisa nebileta na netu, on pomaze za snizenje krvog pritiska u stresnim situacijama.. pa mozda radi toga..

u svakom slucaju, ima lijekove koje joj socijalno ne priznaje.. i koje mora da placa iz svog dzepa.. ima neki razlog, inace bi joj doktor dao neki drugi lijek sa liste sa participacijom :(
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Pearl wrote:
zena wrote:
ma ja kad sam onu torbu punu lijekova vidjela, meni se zanebesalo :(
:( :roll: i meni...fakat...
danas

Post by danas »

evo ovako:

anti-sepresant i anti-anxiety lijek je $69 za 100 tableta od 50mg ako se uzme generic setraline, sto ne bi trebao biti problem. ovo je najjeftinije sto sam ja nasla (mozda eko neko zna nek provjeri druge apoteke) i ovo je cijena sa http://www.rxcareglobal.com. kanada je inace uvijek jeftinija od USA...

lijek za pritisak se nema ovdje uzeti -- evo trazim i brand i generic i ne mogu da nadjem nista...

PS plus mislim da joj je doktor prepisao ovaj beta-blocker ne samo za pritisak, nego mozda i protiv napada panike... :(
Murisno1

Post by Murisno1 »

ej de mi recite ... al pronto ...
oko dvice bi imo fore da dođem, eh sad, gdje? ..
... s mortijem sam se našao tamo kod palme na grbavici prošli put...

haj javite ...

Pozdrav!!
Pearl

Post by Pearl »

preuzela novac od Murisno1...

hvalaaaaaaaa :D
Pearl

Post by Pearl »

novcane priloge jos skupljamo..

@danas nam je nasla lijek koji je preko okeana koliko vidim jeftiniji, sad nam trebaju donatori da ga kupimo i da stigne u sarajevo :D:)

p.s. @danas, mislim da nema veze sto je generic lijek.. koliko ja znam, svi bosnalijekovi lijekovi su generic, pa ih pijemo :) a kazu i da pomazu :) ti u svakom slucaju znas bolje, sta ti kazes ja ti vjerujem ;)
Murisno1

Post by Murisno1 »

pa koliko koštaju lijekovi ?
koliko ste planirali uzeti , kako se reguliše transport, kada to dolazi?

ha? :)
danas

Post by danas »

Pearl wrote:novcane priloge jos skupljamo..

@danas nam je nasla lijek koji je preko okeana koliko vidim jeftiniji, sad nam trebaju donatori da ga kupimo i da stigne u sarajevo :D:)

p.s. @danas, mislim da nema veze sto je generic lijek.. koliko ja znam, svi bosnalijekovi lijekovi su generic, pa ih pijemo :) a kazu i da pomazu :) ti u svakom slucaju znas bolje, sta ti kazes ja ti vjerujem ;)
cek da provjerim sa nekima iz kanade... lakse je njima od tamo naruciti, a mogu evo ja platiti prvu turu -- ako je doza po 50mg na dan, ovo pakovanje od 100 tableta bi trebalo da traje 3 mjeseca onda... trebace nam recept iz BH... generic nema veze -- placas bezze za pakovanje, lijek je isti...
Pearl

Post by Pearl »

danas wrote:

cek da provjerim sa nekima iz kanade... lakse je njima od tamo naruciti, a mogu evo ja platiti prvu turu -- ako je doza po 50mg na dan, ovo pakovanje od 100 tableta bi trebalo da traje 3 mjeseca onda... trebace nam recept iz BH... generic nema veze -- placas bezze za pakovanje, lijek je isti...
super si :kiss: :kiss:

vidjet cu ja sa Asmirom da kopiramo taj recept i ovjerimo.. jel se mora prevesti na engleski?

a ovaj Zoloft nista? ja sam ga nasla na par neprovjerenih online stores, oni sto su sa velikom reklamom: "no perscription needed"

:roll: :shock:

ma njoj ionako skoro sav novac koji skupimo i ode na mjesecnu dozu lijekova :S pa se moze Zoloft i ovdje uzimati..
danas

Post by danas »

Pearl wrote:
danas wrote:

vidjet cu ja sa Asmirom da kopiramo taj recept i ovjerimo.. jel se mora prevesti na engleski?

a ovaj Zoloft nista? ja sam ga nasla na par neprovjerenih online stores, oni sto su sa velikom reklamom: "no perscription needed"

ma njoj ionako skoro sav novac koji skupimo i ode na mjesecnu dozu lijekova :S pa se moze Zoloft i ovdje uzimati..
pa ja govorim za zoloft. ovaj beta-blocker za pritisak (koji je, skoro sam sigurna, prepisan za paniku) ovdje nema nikako -- mislim da je ovo evropski lijek. ako je zoloft dole jeftiniji, onda uzimajte dole a mi cemo se polako za novce dogovoriti i sakupiti kao i prije. elem, 100 tableta od 50mg generic zolofta je $69, pa uporedi sa cijenom dole.
Pearl

Post by Pearl »

danas wrote:
Pearl wrote:
danas wrote: cek da provjerim sa nekima iz kanade... lakse je njima od tamo naruciti, a mogu evo ja platiti prvu turu -- ako je doza po 50mg na dan, ovo pakovanje od 100 tableta bi trebalo da traje 3 mjeseca onda... trebace nam recept iz BH... generic nema veze -- placas bezze za pakovanje, lijek je isti...

pa ja govorim za zoloft. ovaj beta-blocker za pritisak (koji je, skoro sam sigurna, prepisan za paniku) ovdje nema nikako -- mislim da je ovo evropski lijek. ako je zoloft dole jeftiniji, onda uzimajte dole a mi cemo se polako za novce dogovoriti i sakupiti kao i prije. elem, 100 tableta od 50mg generic zolofta je $69, pa uporedi sa cijenom dole.
ahaa.. do mene je.. :S ja od pocetka mislim da si ti nasla Nebilet, a da Zolofta nema.. :S
javim ti se cim se raspitam...
Pearl

Post by Pearl »

Zoloft - kutija sa 28 tableta kod nas kosta 40KM, tako da se ovo predlozeno definitivno isplati..

Nebilet je njemacki lijek, zato ga nema u USA..

Asmira ima ljekarski nalaz, na kojem se preporucuje taj lijek. Mogu ga skenirati i poslati, ako nije potreban neki prevod na engleski ili ovjera...

danas

Post by danas »

Pearl wrote:Zoloft - kutija sa 28 tableta kod nas kosta 40KM, tako da se ovo predlozeno definitivno isplati..

Nebilet je njemacki lijek, zato ga nema u USA..

Asmira ima ljekarski nalaz, na kojem se preporucuje taj lijek. Mogu ga skenirati i poslati, ako nije potreban neki prevod na engleski ili ovjera...

cek da provjerim -- lijecnicki recept ce najvjerovatnije faksom morati direkt u ovu kanadsku apoteku...

a dodje ti skoro isto... za tri mjeseca je 120 KM ako kupuje dole, ili oko 105 KM ako uzmemo ovdje, plus dodaj za postarinu... ako sam dobro sracunala...
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Eh, ovako... imam finu vijest :) :) :) :) ...
Bila sam u kontaktu sa @Pearl u vezi medicina, malo prije me je jedan od kolega nazvao i rekao da sakupite sve sto imate u vezi Asmire, isto tako koji su njoj lijekovi potrebni ali da NE pisete nazive medikamenata nego imena substance (npr umjesto Paracet da pise paracetamol, umjesto Ibux da stoji Ibuprofen i sl. :) ).

Nije mi mogao obecati da ce se sve 100 % srediti ali ja i on cemo pokusati onoliko koliko mozemo pa da se to nabavi ovdje (ako je moguce).
:) :) :) :)
Pearl

Post by Pearl »

cHupjahalic@ wrote:Eh, ovako... imam finu vijest :) :) :) :) ...
Bila sam u kontaktu sa @Pearl u vezi medicina, malo prije me je jedan od kolega nazvao i rekao da sakupite sve sto imate u vezi Asmire, isto tako koji su njoj lijekovi potrebni ali da NE pisete nazive medikamenata nego imena substance (npr umjesto Paracet da pise paracetamol, umjesto Ibux da stoji Ibuprofen i sl. :) ).

Nije mi mogao obecati da ce se sve 100 % srediti ali ja i on cemo pokusati onoliko koliko mozemo pa da se to nabavi ovdje (ako je moguce).
:) :) :) :)
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

:D:D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@Pearl Ako ces mi ti to slati fax-om onda mi se javi (ili ko to radio) na PP pa mozes/te dobiti broj fax-a a istovremeno me moras/te kontaktirati posto rijetkost da sam u blizini (ima me svugdje na poslu). :)
P.S. Da li je kod nje u pitanju hypertonia ili hypotonia (visok/ nizak krvni pritisak?).
Sve sto imate o njoj saljite. :)
Provjerila sada, ovdje nema medikament koji se zove Nebilet ali zato postoji drugi... (zbog toga sam vec spominjala substance :) ).

Nadam se da cemo uspjeti. :)
Pearl

Post by Pearl »

otvaramo novi krug skupljanja pomoci ;)

predbajramski... :)

p.s Chupka, nikako da dodjem do skenera, pokusat cu danas ili sutra pa ti saljem mailom vjerovatno ono sto imam.. cujemo se na pp
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Pearl wrote:otvaramo novi krug skupljanja pomoci ;)

predbajramski... :)

p.s Chupka, nikako da dodjem do skenera, pokusat cu danas ili sutra pa ti saljem mailom vjerovatno ono sto imam.. cujemo se na pp
leglo prvih 50 KM...

hajde narode...nije josh mnogo do bajrama...Asmira ima dvoje djece :)
Post Reply