Dedo u Ferhadiji

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

vedderedi

Post by vedderedi »

vesela wrote:razmazena i mircerka

pokazase u par postova sta je pravi sarajlija :thumbup: :D
nije pravi sarajlija, nego pravi covjek
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

fakat. cuj pravi sarajlija...a i nemanja kusturica je bio pravi sarajlija :roll:
amarce

Post by amarce »

Majjah wrote:Prije mozda mjesec dana sam sa starom prolazio pored njega. Nikada do sada nisam bas nesto obracao paznju na tog cikicu. Stara bas bila digla neke pare sa bankomata i ja joj kazem da kupi nesto kod njega, jer sam se pravo bio sazalio kad sam ga vidio kako cuci na onoj zimi. I dok je moja mati pregledala one priglavke, pridje mi nekakva zena koja je stajala par metara pored njega i na svom ,,pokretnom standu'' prodavala carape, salove i slicne sitnice...faca bas onako seljacka, sa nekim salom preko glave i kaze ti ona meni ,,sto bolan kupujete kod njega, pa on je Vlah''! Ma nije mi u onom trenutku nista bolje naumpalo nego da je zatjeram u sto pichki materni seljackih... Svasta!
pa sto je nisi u 100 PM otjerao..cuj vlah...jeb*** li jojmamicu.dedo je svakome drag samo nije umobolesnicima
Svemirski_Jebach

mozda je mislila da je dedo kapitalista :D :D :D
amarce

Post by amarce »

ma nek je dedo vlah ,srbin ..sta god..vazno je sta je cocjeku u dusi.neko spomenu ove lezihljebove u kaficima..joj slucajevo..spomeni im nesto hoce da te biju...joj joj....prave se pametni sto po cijeli dan idu u kladionice i sa kafe na kafu..dedo legenda
Svemirski_Jebach

amarce wrote:
Majjah wrote:Prije mozda mjesec dana sam sa starom prolazio pored njega. Nikada do sada nisam bas nesto obracao paznju na tog cikicu. Stara bas bila digla neke pare sa bankomata i ja joj kazem da kupi nesto kod njega, jer sam se pravo bio sazalio kad sam ga vidio kako cuci na onoj zimi. I dok je moja mati pregledala one priglavke, pridje mi nekakva zena koja je stajala par metara pored njega i na svom ,,pokretnom standu'' prodavala carape, salove i slicne sitnice...faca bas onako seljacka, sa nekim salom preko glave i kaze ti ona meni ,,sto bolan kupujete kod njega, pa on je Vlah''! Ma nije mi u onom trenutku nista bolje naumpalo nego da je zatjeram u sto pichki materni seljackih... Svasta!
pa sto je nisi u 100 PM otjerao..cuj vlah...jeb*** li jojmamicu.dedo je svakome drag samo nije umobolesnicima
pa reko je da je jest otjero u 100 PM, nece dva puta...onda je to 200 pm. :D :D
amarce

Post by amarce »

ma nisam procitao u onaj hulji mamicu joj...
znaci dedo voli seven days--ih zna dedo sta valja..volim i ja to...al da nekvarim temu..mislim da dedu svako primjeti jer jednostavno covjek zraci nekom energijom..me neznam ni ja...skidam kapu dedi i navlacim njegove priglavke...a od cega voli dedo one 7 dana??? :D
malenna

Post by malenna »

Ma dedo je stvarno super, ja kad sam ga prvi put tako vidjela bas sam se isplakala. Onako cuci, a hladno mu. Neko je rekao, doslo mi je da ga kuci povedem. E bas cu u pon u Sarajevo pa cu da mu kupim kroasan i jogurt i drinu.
Hvala razmazena i mircerka :thumbup:
karanana

Post by karanana »

malenna wrote:Ma dedo je stvarno super, ja kad sam ga prvi put tako vidjela bas sam se isplakala. Onako cuci, a hladno mu. Neko je rekao, doslo mi je da ga kuci povedem. E bas cu u pon u Sarajevo pa cu da mu kupim kroasan i jogurt i drinu.
Hvala razmazena i mircerka :thumbup:
...i par unuchica zvecevo brendija
Svemirski_Jebach

jel ga to dedo voli mahnut? :? :D :D

ozbiljno, jel alkos taj dedo?

(mada jos nisam skonto o kojem tacno dedi svi pricate, moze li mi neko malo pojasniti?) Meni se cini da je taj dedo neki vrlo popularan lik...
razmazena

Post by razmazena »

E drago mi je da se jos uvijek sjecamo dede, iako je tema pokrenuta prije nekih 10ak mjeseci. Dedo je jos uvijek tu, ziv i zdrav, uvijek sa nekim novim priglavkama, zato navalite.;)
flora.sa

Post by flora.sa »

cudim se svemirski da ga nikad nisi snimio u Ferhadiji :?
prije je obicno stajao u ulazu u Stakleni grad, ondje gdje je prodavnica Nikolas...sitan deduska, uvijek sa kapom na glavi i papama koje prodaje u ruci...vjerovatno bi se sjetio kad bi vidio njegovu sliku...a za to ce se vjerovatno potruditi mirci :) :D
Svemirski_Jebach

koliko god ti to cudno zvucalo...slabo sam ferhadijom prolazio, radio na drugom kraju grada, i vecinom sam isao nekin drugim ulicama a ne ferhadijom. :-D :-D

A ono i kad sam prolazio vjerovatno nisam obracao paznju...a vjerovatno bi mi slika osvjezila pamcenje.

elem, nek je ziv i zdrav.
melb26sa

Post by melb26sa »

Kupila crvene i plave priglavke :D Raspricala se sa dedom i donijela mu 7 days s cokoladom (ne znam da li bas te voli jer Mirci ne rece koje) i cigare...

Cure da znate ako kupujete za svekrvu onda vam je 5 KM skuplje :lol: :lol:
karanana

Post by karanana »

melb26sa wrote:Kupila crvene i plave priglavke :D Raspricala se sa dedom i donijela mu 7 days s cokoladom (ne znam da li bas te voli jer Mirci ne rece koje) i cigare...

posto su mu priglavke? i kad se priglavke kupuju hoce li mi on reci odnosno dati velicinu koja meni treba ili su sve iste velicine pa se rastegnu?
amrino

Post by amrino »

Svemirski_Jebach wrote:jel ga to dedo voli mahnut? :? :D :D

(mada jos nisam skonto o kojem tacno dedi svi pricate, moze li mi neko malo pojasniti?) Meni se cini da je taj dedo neki vrlo popularan lik...
dobar je dedo, ljudi dobre volje jos bolji a dedo ga voli mahnut i to ono pravo...ko mu hoce pomoci neka mu ne daje pare (to sto je mircerka nabrojala ili nesto..) jer inace propije sve.
melb26sa

Post by melb26sa »

karanana wrote:
melb26sa wrote:Kupila crvene i plave priglavke :D Raspricala se sa dedom i donijela mu 7 days s cokoladom (ne znam da li bas te voli jer Mirci ne rece koje) i cigare...

posto su mu priglavke? i kad se priglavke kupuju hoce li mi on reci odnosno dati velicinu koja meni treba ili su sve iste velicine pa se rastegnu?
Sve su po 10 KM - ti biras koje hoces a ima i manjih i vecih. Ja sam uzela manje crvene i malo vece plave :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Svemirski_Jebach wrote:jel ga to dedo voli mahnut? :? :D :D

a ti bi bas mogao cijeli dan sjediti na minusu u sjeni zgrade da ne popijes nesto zestoko da te ugrije...
ne propije on dragi moj svemirko, voli on i na kafu otici... :D

jednom mi je medo kasnio, i ja dedu odvedem na kafu...
teferic pravi...

hajd kad dodjes, kupi meni jedne priglavke, plave...
:D
karanana

Post by karanana »

Evo ja bas sad odoh na pauzu i da kupim sebi jedne. Nadam se da je dedo tamo.
In_side

Post by In_side »

Nemoj te zaboraviti isto, jednog starog dedu koji stoji ispred Volks banke kod Katedrale ( nekada ih mozete obojicu vidjeti zajedno ) i prodaje zvake , inace je sljep.
Last edited by In_side on 27/12/2006 12:05, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote:Evo ja bas sad odoh na pauzu i da kupim sebi jedne. Nadam se da je dedo tamo.
kupi i meni ba, nemoj biti skrt :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote:Evo ja bas sad odoh na pauzu i da kupim sebi jedne. Nadam se da je dedo tamo.
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
jesi li kupio i meni jedne? :roll:
karanana

Post by karanana »

mIRCerka wrote:
Nisam. Ne znam kolika ti je nozurina. Ja sebi uzeo jedne drecavo zute, nisam siguran ni hoce li meni biti taman. Tako su zute da ja mislim da svijetle u mraku. Kaze dedo za nase ljude su 10 a za strance 15.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote:
mIRCerka wrote:
Nisam. Ne znam kolika ti je nozurina. Ja sebi uzeo jedne drecavo zute, nisam siguran ni hoce li meni biti taman. Tako su zute da ja mislim da svijetle u mraku. Kaze dedo za nase ljude su 10 a za strance 15.
ja nosim damski 41 :oops:
karanana

Post by karanana »

Mah...puno toga ulazi u odluku o kupovini, velicina, dizajn, boja, mehkoca. Tesko je ugoditi kad ne kupujes sebi. Hajde ba izletis malo do grada i fino hin proberes.
Post Reply