Ma brinem se za njihovo zdravljeanais_nin wrote:kakve veze ima tezina s tim koliko i do kojih godina mu se dize???Tariq_rambo wrote:Ma ja jahat ce ona, kad se debi ne mogne dici u 30toj ice kod komsije da je zaliva, pusti price. Peskir i trcati.anais_nin wrote:
Bogme bolje i konja nego idiota
SVE OVO SE NE ODNOSI NA ONE LJUDE KOJI SU DEBELI ZBOG BOLESTI vec na one tvorove sto nista ne rade osim sto piju zderu i spavaju.![]()
![]()
srecom nemamo svi isti ukus....neki vole mrsavke i buce
![]()
ne kontam sto tebe to toliko sekira ako je neko prekomjerne tezine??![]()
Debeo&mrsava/debela&mrsav - moguce ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Tariq_rambo
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
da bog sacuva 
-
lamija_SA
generalizacija ljudi po debljini, sirini i izgledu uopce vidim kao gresku u startu. to cine samo ljudi koji su sami iskompleksirani svojim izgledom.
sa druge strane iritira me ovaj poslednji trend po kojem se svi koji su, da kazem puniji, vade na hormone.
postotak ljudi koji uistinu pate od takvog poremecaja je izuzetno mali. ovo ostalo su samo ljudi koji ne znaju stati, jedu iz serpe i tepsije. razumijem i suosjecam sa ljudima koji pate od ozbiljnog poremecaja. a svi drugi mogu rijesiti svoj problem sa malo discipline i volje. ako ne radi drugih onda radi sebe i svog zdravlja.
i sama sam izlazila sa momcima raznih kilaza i konstitucija tijela, ali samo zato sto iskreno mi izgled nije bitan, nego sam momke prvenstveno birala po karakteru, smislu za humor, nacitanosti i slicno.
jer jednog dana kad prodje vrijeme (a da vas podsjetim ljepota prolazi sa vremenom), ostaje samo to...karakter, shala, razgovor...pa zato gledajte je li covijek insan, a ne koji mu je konfekcijski broj.
love lamija
sa druge strane iritira me ovaj poslednji trend po kojem se svi koji su, da kazem puniji, vade na hormone.
postotak ljudi koji uistinu pate od takvog poremecaja je izuzetno mali. ovo ostalo su samo ljudi koji ne znaju stati, jedu iz serpe i tepsije. razumijem i suosjecam sa ljudima koji pate od ozbiljnog poremecaja. a svi drugi mogu rijesiti svoj problem sa malo discipline i volje. ako ne radi drugih onda radi sebe i svog zdravlja.
i sama sam izlazila sa momcima raznih kilaza i konstitucija tijela, ali samo zato sto iskreno mi izgled nije bitan, nego sam momke prvenstveno birala po karakteru, smislu za humor, nacitanosti i slicno.
jer jednog dana kad prodje vrijeme (a da vas podsjetim ljepota prolazi sa vremenom), ostaje samo to...karakter, shala, razgovor...pa zato gledajte je li covijek insan, a ne koji mu je konfekcijski broj.
love lamija
-
talijan
bravolamija_SA wrote:generalizacija ljudi po debljini, sirini i izgledu uopce vidim kao gresku u startu. to cine samo ljudi koji su sami iskompleksirani svojim izgledom.
love lamija
- new_jazzWa
kako cu ja biti dobra saputnica kad budem imala 70...sad vec pricam ko luda,a kamoli kad ne budem sta drugo imala radit... 
- jaba
- Location: grad izmedju dvije rijeke na ravnici u zemlji oblika srca
talijan wrote:bravolamija_SA wrote:generalizacija ljudi po debljini, sirini i izgledu uopce vidim kao gresku u startu. to cine samo ljudi koji su sami iskompleksirani svojim izgledom.
love lamija
Ej svaka cast Lamija potpuno se slazem sa tobom na prvom mjestu je karakter onda dolazi izgled
- anais_nin
u teoriji sve to super zvuci....lamija_SA wrote: i sama sam izlazila sa momcima raznih kilaza i konstitucija tijela, ali samo zato sto iskreno mi izgled nije bitan, nego sam momke prvenstveno birala po karakteru, smislu za humor, nacitanosti i slicno.
love lamija
i naravno da su za vezu bitniji neciji karakter i dusha....ali po meni su to stvari koje nas u kombinaciji s necim u izgledu privlace nekoj osobi ili odbijaju od druge
- crnkica
#483 Re: Debeo&mrsava/debela&mrsav - moguce ili ne?
ne. mrsave mozes lijepo drzati kuci u vitrini,debele u podrumu na lancuHierarchia wrote: Da li vama taj kriterij predstavlja vaznost?
- manijak1
- manijak1
- manijak1
-
FFK as Lucy01
Joooj, cojk zine i.....slazemanijak1 wrote:Nevažno ....za ovu temu.....
![]()
Izgled JESTE bitan, ali nije presudan niti jedini faktor u vezi.
Onaj ko tvrdi da izgled "nije bitan" laze samo sebe, druge ne moze. Jer prvo sto vidimo jeste neciji izgled, bez obzira o kakvom se kontaktu radi (poslovnom, ljubavnom...).
Steta sto ljudskost/neljudskost ne pise na svacijem celu; mozda onda i samo onda izgled ne bi bio bitan. Ovako se mnogo ljudi "navuklo" na "lijepe oci", a ovamo praznina u glavi i dushi...
- anais_nin
slazem seLucy01 wrote:Joooj, cojk zine i.....slazemanijak1 wrote:Nevažno ....za ovu temu.....
![]()
![]()
![]()
Onaj ko tvrdi da izgled "nije bitan" laze samo sebe, druge ne moze. Jer prvo sto vidimo jeste neciji izgled, bez obzira o kakvom se kontaktu radi (poslovnom, ljubavnom...).
Steta sto ljudskost/neljudskost ne pise na svacijem celu; mozda onda i samo onda izgled ne bi bio bitan. Ovako se mnogo ljudi "navuklo" na "lijepe oci", a ovamo praznina u glavi i dushi...
- danas
pa ne mozes kontrolisati... ali izgled se mijenja... ljudi postanu debeli, ocelave, osijede, pozute im zubi, ispadne im stomacic... jebiga... sta sad da radis... imas ljudi sto su ostali invalidi u ratu, sa oziljcima -- mozda i ne lice na sebe od ranije... da li ih njihove supruge trebaju tada prestati voljeti?anais_nin wrote:slazem seLucy01 wrote:Joooj, cojk zine i.....slazemanijak1 wrote:Nevažno ....za ovu temu.....
![]()
![]()
![]()
Steta sto ljudskost/neljudskost ne pise na svacijem celu; mozda onda i samo onda izgled ne bi bio bitan. Ovako se mnogo ljudi "navuklo" na "lijepe oci", a ovamo praznina u glavi i dushi...a posebno kad je ljubavni kontakt u pitanju, ne mozemo kontrolisati sta nam je privlacno fizicki
-
King Kikapu
meni je izgled bitan kad je prvi kontakt u pitanju.anais_nin wrote:slazem seLucy01 wrote:Joooj, cojk zine i.....slazemanijak1 wrote:Nevažno ....za ovu temu.....
![]()
![]()
![]()
Steta sto ljudskost/neljudskost ne pise na svacijem celu; mozda onda i samo onda izgled ne bi bio bitan. Ovako se mnogo ljudi "navuklo" na "lijepe oci", a ovamo praznina u glavi i dushi...a posebno kad je ljubavni kontakt u pitanju, ne mozemo kontrolisati sta nam je privlacno fizicki
- anais_nin
hocemo li sada u filozofiju?danas wrote: pa ne mozes kontrolisati... ali izgled se mijenja... ljudi postanu debeli, ocelave, osijede, pozute im zubi, ispadne im stomacic... jebiga... sta sad da radis... imas ljudi sto su ostali invalidi u ratu, sa oziljcima -- mozda i ne lice na sebe od ranije... da li ih njihove supruge trebaju tada prestati voljeti?
ali ako cemo biti brutalno iskreni te promjene u fizickom izgledu s godinama imaju nekad i veze s raspadima veza i gubitkom (posebno seksualnog) interesovanja jednog partnera za drugog
- danas
ma nije filozofija...anais_nin wrote:hocemo li sada u filozofiju?danas wrote: pa ne mozes kontrolisati... ali izgled se mijenja... ljudi postanu debeli, ocelave, osijede, pozute im zubi, ispadne im stomacic... jebiga... sta sad da radis... imas ljudi sto su ostali invalidi u ratu, sa oziljcima -- mozda i ne lice na sebe od ranije... da li ih njihove supruge trebaju tada prestati voljeti?jedno je sta nas privuce nekome na prvi pogled, drugo je sta nas zadrzava kraj te osobe
ja u fizicku privlacnost ubrajam i stav neke osobe, drznje, ponasanje
ono sto se golim okom vidi, a nema toliko veze s ravnom pupom i misicima itd itd
![]()
ali ako cemo biti brutalno iskreni te promjene u fizickom izgledu s godinama imaju nekad i veze s raspadima veza i gubitkom (posebno seksualnog) interesovanja jednog partnera za drugog![]()
tuzno, ali znas i sama da je istinito
inace zene ne bi vjecno bile na nakvim dijetama, placale silne pare za novi par grudi, muskarci isli na presadjivanje kose i visili po teretanama
itd itd....ne kazem da su svi ljudi takvi, ali gore navedene su ceste pojave
mislim da dok covjek nije nakaza ili ono bestijalno debeo... dakle, dok izgleda ono normalno, u nekim granicama... i dok ima duha i smisla za humor i mozga i 'personality'... da nije toliko bitno kakav je ljepotan... mozda sam ja drugacija i privlaci me nesto drugo u covjeku... recimo, od svih mojih bivsih, najvise sam voljela onog koji je objektivno bio najmanje privlacan a najmanje sam voljela (ako i uopste) onog koji je bio fakat kao maneken, za kojim su sve cure ludjele... samo ja eto nisam bas
- anais_nin
pa o tome i ja govorim....kombinacija odredjenih faktora nas privuce na prvi pogleddanas wrote: ma nije filozofija...
mislim da dok covjek nije nakaza ili ono bestijalno debeo... dakle, dok izgleda ono normalno, u nekim granicama... i dok ima duha i smisla za humor i mozga i 'personality'... da nije toliko bitno kakav je ljepotan... mozda sam ja drugacija i privlaci me nesto drugo u covjeku... recimo, od svih mojih bivsih, najvise sam voljela onog koji je objektivno bio najmanje privlacan a najmanje sam voljela (ako i uopste) onog koji je bio fakat kao maneken, za kojim su sve cure ludjele... samo ja eto nisam bas![]()
pitanje sarma i hemije -- koje je ipak ono sto na kraju presudi -- za mene nema bas previse veze sa fizickim izgledom (a imas disclaimer u prvoj recenici)...
ja sam svoje davno rekla na tu temu, mene uvijek vise privuce stav i ono kako tip DJELUJE, nego bas sada neke fizicke odlike....ali recimo u 99% slucajeva cu se prije okrenuti za visokim nego za niskim frajerom...
cak i smisao za humor je relativna stvar
a cak i ona prva recenica....nekome ni to ne bi smetalo....i sve zavisi i od veze i od ljubavi...
- danas
pa posla sam editovat prvu recenicu, ali reko -- neka je... iako znam da je sve relativno i subjektivno... kad sam rekla u granicama normale mislila sam zaista na teske poremecaje, ono opekotine 3-eg stepena ili osobu od 250 kila gdje se oblik zapravo ne moze ni nazrijeti... ali nekome, hvala bogu, ni to nije problem.... 
sta sam htjela reci je da je jedno zajebavati se na 'mrkima' a drugo je zaljubiti se i biti u vezi... ja sam se uvijek zaljubljivala u personality a nikad vala u 6-pack... i oni koji su mene voljeli i vole me -- to ne rade jer imam perfektne (silikone
)... i znam masu cura koje bi radije bile sa celavim debeljkom poput recimo djordja balasevice ili anksioznim zgoljom poput vudi alena nego sa savrsenim tupanom tipa brad pita... ne poricem da fizicki izgled nije uopste bitan (nisam bas toliko naivna) ali smatram da pada u sjenu pred sarmom, smislom za humor, covjecnoscu, inteligencijom, paznjom, iskrenoscu, postenjem... cak bih se usudila reci da cesto ni seksualnost ne ide ruku pod ruku sa fizickim izgledom -- imas masu slucajeva kad lik vara zenu sa ljubavnicom koja je sasvim prosjecana ali 'ima nesto' sto mu godi...
to je sve...
sta sam htjela reci je da je jedno zajebavati se na 'mrkima' a drugo je zaljubiti se i biti u vezi... ja sam se uvijek zaljubljivala u personality a nikad vala u 6-pack... i oni koji su mene voljeli i vole me -- to ne rade jer imam perfektne (silikone
to je sve...
- anais_nin
uglavnom mladji rodni listdanas wrote:pa posla sam editovat prvu recenicu, ali reko -- neka je... iako znam da je sve relativno i subjektivno... kad sam rekla u granicama normale mislila sam zaista na teske poremecaje, ono opekotine 3-eg stepena ili osobu od 250 kila gdje se oblik zapravo ne moze ni nazrijeti... ali nekome, hvala bogu, ni to nije problem....
sta sam htjela reci je da je jedno zajebavati se na 'mrkima' a drugo je zaljubiti se i biti u vezi... ja sam se uvijek zaljubljivala u personality a nikad vala u 6-pack... i oni koji su mene voljeli i vole me -- to ne rade jer imam perfektne (silikone)... i znam masu cura koje bi radije bile sa celavim debeljkom poput recimo djordja balasevice ili anksioznim zgoljom poput vudi alena nego sa savrsenim tupanom tipa brad pita... ne poricem da fizicki izgled nije uopste bitan (nisam bas toliko naivna) ali smatram da pada u sjenu pred sarmom, smislom za humor, covjecnoscu, inteligencijom, paznjom, iskrenoscu, postenjem... cak bih se usudila reci da cesto ni seksualnost ne ide ruku pod ruku sa fizickim izgledom -- imas masu slucajeva kad lik vara zenu sa ljubavnicom koja je sasvim prosjecana ali 'ima nesto' sto mu godi...
to je sve...
ali nemam nikakvih kontra-argumenata, slazem se sa svim sto si rekla....samo da dodam i ja bih radije djoku balasevica nego brad pitt-a (woody allen mi je malkice previse "bolestan" za moj ukus
-
King Kikapu
ja bih radje bio u vezi s vudijem alenom vec sa balasevicem, mada kontam da bi me pit najlakse smunto.anais_nin wrote:uglavnom mladji rodni listdanas wrote:pa posla sam editovat prvu recenicu, ali reko -- neka je... iako znam da je sve relativno i subjektivno... kad sam rekla u granicama normale mislila sam zaista na teske poremecaje, ono opekotine 3-eg stepena ili osobu od 250 kila gdje se oblik zapravo ne moze ni nazrijeti... ali nekome, hvala bogu, ni to nije problem....
sta sam htjela reci je da je jedno zajebavati se na 'mrkima' a drugo je zaljubiti se i biti u vezi... ja sam se uvijek zaljubljivala u personality a nikad vala u 6-pack... i oni koji su mene voljeli i vole me -- to ne rade jer imam perfektne (silikone)... i znam masu cura koje bi radije bile sa celavim debeljkom poput recimo djordja balasevice ili anksioznim zgoljom poput vudi alena nego sa savrsenim tupanom tipa brad pita... ne poricem da fizicki izgled nije uopste bitan (nisam bas toliko naivna) ali smatram da pada u sjenu pred sarmom, smislom za humor, covjecnoscu, inteligencijom, paznjom, iskrenoscu, postenjem... cak bih se usudila reci da cesto ni seksualnost ne ide ruku pod ruku sa fizickim izgledom -- imas masu slucajeva kad lik vara zenu sa ljubavnicom koja je sasvim prosjecana ali 'ima nesto' sto mu godi...
to je sve...![]()
![]()
![]()
ali nemam nikakvih kontra-argumenata, slazem se sa svim sto si rekla....samo da dodam i ja bih radije djoku balasevica nego brad pitt-a (woody allen mi je malkice previse "bolestan" za moj ukus)...ali ono sto ja pokusavam reci je da i takvi ne-manekenski tipovi su neciji TIP fizicki...bez obzira na karakter....svaki lonac ima svoj poklopac i ne privlace nas sve brad pitt-ovi ovog svijeta
ali naravno da za VEZU necija licnost igra i te kako vaznu ulogu.....za prvi kontakt obicno nas mora nesto fizicki privuci toj osobi
(osim na forumu, onda te fizicki privuku SAMO slova
![]()
![]()
ili mozda elegancija necije tastature
)....