Debela i tvrda kora na hljebu
Moderator: anex
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#76 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
Ja pravim hljeb bez glutena, godinama za sebe.. i moram pratiti recept/ zbog specificnih sastojaka- nikada nije isti... nisu velike oscilacije.. ali.. nema isti izgled svaki put...
- Snake Eyes
- Posts: 5190
- Joined: 12/04/2013 14:02
#77 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
Sastojci su samo jedan dio jednadžbe, tu je koliko odmara pred pečenje, temperatura na kojoj nadolazi, pa na kojoj se peče, pa koliko se dugo peče pa i veličina, dubina i boja tepsije...
Ali sada ćeš ti napisati da čak higrometrom mjeriš vlagu u prostoriji, uvijek pečeš u isto vrijeme dana, brojiš zrna soli...i opet ti ne ispadne isti
Nego, znaš li da u protekle četiri godine imaš prosjek od 45 postova dnevno
Ali sada ćeš ti napisati da čak higrometrom mjeriš vlagu u prostoriji, uvijek pečeš u isto vrijeme dana, brojiš zrna soli...i opet ti ne ispadne isti
Nego, znaš li da u protekle četiri godine imaš prosjek od 45 postova dnevno
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#78 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
E, to sve sto nabroja .ne radim.. ne optrecujem se.. ako nije ok- ne bacam, jedem. nadjem nesto lijepo i ukusno u istom...Snake Eyes wrote: ↑01/12/2020 21:15 Sastojci su samo jedan dio jednadžbe, tu je koliko odmara pred pečenje, temperatura na kojoj nadolazi, pa na kojoj se peče, pa koliko se dugo peče pa i veličina, dubina i boja tepsije...
Ali sada ćeš ti napisati da čak higrometrom mjeriš vlagu u prostoriji, uvijek pečeš u isto vrijeme dana, brojiš zrna soli...i opet ti ne ispadne isti
Nego, znaš li da u protekle četiri godine imaš prosjek od 45 postova dnevno
. ne znam...ijaoooooo je' to puno ili malo...
- Snake Eyes
- Posts: 5190
- Joined: 12/04/2013 14:02
#79 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
Vidiš da ne radiš sve istomoonca wrote: ↑01/12/2020 21:20E, to sve sto nabroja .ne radim.. ne optrecujem se.. ako nije ok- ne bacam, jedem. nadjem nesto lijepo i ukusno u istom...Snake Eyes wrote: ↑01/12/2020 21:15 Sastojci su samo jedan dio jednadžbe, tu je koliko odmara pred pečenje, temperatura na kojoj nadolazi, pa na kojoj se peče, pa koliko se dugo peče pa i veličina, dubina i boja tepsije...
Ali sada ćeš ti napisati da čak higrometrom mjeriš vlagu u prostoriji, uvijek pečeš u isto vrijeme dana, brojiš zrna soli...i opet ti ne ispadne isti
Nego, znaš li da u protekle četiri godine imaš prosjek od 45 postova dnevno
. ne znam...ijaoooooo je' to puno ili malo...
To ti je taman postova da pomislimo da imaš opsesivno-kompulzivni poremećaj forumanja
-
- Posts: 90
- Joined: 11/11/2020 23:49
#80 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
I kad ne ispade kako smo htjeli nek nam samo.padne na um da ima onih kojima bi i takav bio sladji od najukusnijeg kolaca.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#81 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
...Snake Eyes wrote: ↑01/12/2020 21:25 To ti je taman postova da pomislimo da imaš opsesivno-kompulzivni poremećaj forumanja
..
......... . ili imamo oboje- pratish me u' stopu'
- Snake Eyes
- Posts: 5190
- Joined: 12/04/2013 14:02
#82 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
moonca wrote: ↑01/12/2020 21:53...Snake Eyes wrote: ↑01/12/2020 21:25 To ti je taman postova da pomislimo da imaš opsesivno-kompulzivni poremećaj forumanja
..
......... . ili imamo oboje- pratish me u' stopu'
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
-
- Posts: 90
- Joined: 11/11/2020 23:49
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
#85 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
kakav gurman....poguzijamO k3 wrote: ↑01/12/2020 05:59Ti si gurman !!exliberal-ex wrote: ↑30/11/2020 21:19 Ja volim kad hljeb ima finu koru, malo deblju....kao djete sam znao da pojedem prvo sredinu a onda da cejfim sa korom.
I dan danas volim okrajak dobar otkinut pa bez icega
Takve ljude kao ti gotivim !
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#86 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
Snake Eyes wrote: ↑01/12/2020 21:55moonca wrote: ↑01/12/2020 21:53...Snake Eyes wrote: ↑01/12/2020 21:25 To ti je taman postova da pomislimo da imaš opsesivno-kompulzivni poremećaj forumanja
..
......... . ili imamo oboje- pratish me u' stopu'
e, sad vidim da si od .'13..- pa gdje si bio/ la..
- Snake Eyes
- Posts: 5190
- Joined: 12/04/2013 14:02
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#88 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
Uh, sta bi danas/
- Snake Eyes
- Posts: 5190
- Joined: 12/04/2013 14:02
#89 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#90 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
hm.. cudna ti - 'racunica'
... no, ok..
- Snake Eyes
- Posts: 5190
- Joined: 12/04/2013 14:02
#91 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
kako draga čudna Znaš li izračunati prosjek ili ti ga aritmetičku sredinu
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#92 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
..ma sto bih se zamarala, ima ...--#koche..
- Snake Eyes
- Posts: 5190
- Joined: 12/04/2013 14:02
#93 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
hahaha ne znaš
Što onda komentarišeš da mi je čudna računica, ne bi ti imala 65000 postova da si razmišljala trebaš li ili ne šta napisati
Što onda komentarišeš da mi je čudna računica, ne bi ti imala 65000 postova da si razmišljala trebaš li ili ne šta napisati
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#94 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
. ne budi smijeshan.. ..
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#95 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
Ako uzmemo u parametar sa je vise puta bila banovana onda je broj postova dnevno se povećavaSnake Eyes wrote: ↑01/12/2020 21:15 Sastojci su samo jedan dio jednadžbe, tu je koliko odmara pred pečenje, temperatura na kojoj nadolazi, pa na kojoj se peče, pa koliko se dugo peče pa i veličina, dubina i boja tepsije...
Ali sada ćeš ti napisati da čak higrometrom mjeriš vlagu u prostoriji, uvijek pečeš u isto vrijeme dana, brojiš zrna soli...i opet ti ne ispadne isti
Nego, znaš li da u protekle četiri godine imaš prosjek od 45 postova dnevno
-
- Posts: 39
- Joined: 10/11/2020 16:12
#96 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
Bez neke loše namjere vas hljeb mi neobično djeluje,čini se da je malo zagorio,neobičan izgled i boja,više mi djeluje kao kolač,moram priznat da sam se malo prepao,djeluje kao u logoru u NjemačkojmO k3 wrote: ↑01/12/2020 17:56moj od nekidanCo2 wrote: ↑01/12/2020 15:29 Gledajuci filozovski, napraviti dobar hljeb je stvar modernih pogleda na život,stvar odgojnih principa i životne nadogradnje ,to je stvar umjetničkog nadahnuča i inspiracije,plod razumjevanja vanmaterijalnih pogleda
Dobar hljeb je odraz kulture življenja i ponasanja ,stvar prestiža i uspjeha
A nije samo uzmi lonac tresni vode i brasna i germe ,zamuti i peci.
U doba izvrnutih vrjednosti postuje se i granapski hljeb jer su ljudi postali isprazni i izgubljen i malodusni,ljudi vise ne žele ništa,itd..
Odo ugrijat vode ,prosijat tip500,zamesit i ostavit do ujutro
Ujutro kad se vratim iz džamije ,peč
Ugodan dan dragi moji pekari i pekarice sa pekarskim pozdravom ,,250 stepeni,,
- Snake Eyes
- Posts: 5190
- Joined: 12/04/2013 14:02
#97 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
Hoces da kazes, ti si bolje bacao
@mO k3
@mO k3
-
- Posts: 39
- Joined: 10/11/2020 16:12
#98 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
Izvini,stidim se sta sam napisao
To sam ja sebi dao previse umjetničke slobode
Mene je jednostavno strah izač pred boga da me presluša,koliko sam brasna upropastio
Ali ne odustajem... :
- Snake Eyes
- Posts: 5190
- Joined: 12/04/2013 14:02
#99 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
I taman kada napraviš savršen hljeb napustit ćeš ovaj svijet
- Chloe
- Photo mod
- Posts: 72019
- Joined: 03/10/2011 20:11
#100 Re: Debela i tvrda kora na hljebu
Kruh najčešće pravim na brašnu, rijetko na ulju .. mislim na dio kad se stavlja u tepsiju, kod nas se kaže namlađivanje .
Par sličica jedva nađoh ...
Par sličica jedva nađoh ...