David Rockefeller

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JedanOdBraceMorica

#151 Re: David Rockefeller

Post by JedanOdBraceMorica »

klixo wrote:Rame uz rame sa teoreticarima zavjere su mi agresivni ateisti ili bolje receno anti-teisti.
Oni isto sebe smatraju prosvjetljenim ,a ostale slijepim.
Mars u mp3 i jedni i drugi.
Sve stranice na fejsu koje izbacuju teorije zavjere , agresivne religijske i anti-religijske clanke sam pobrisao.
Jedine medijske stranice koje pratim na fejsu su klix,akos i radiosarajevo.
Avaz i Kurir su blokirani u browseru skroz :mrgreen:
Isto tako se i ja kao antiteista osjecam po pitanju ne samo agresivnih, nego i kao proljev dosadnih vjernika, koji u ovom dobu digitalizacije dobise 5 minuta slave pa na svaki vijest, ma kakva ona bila, pod nos poturaju svoje alahe, isuse i ostale izmisljene junake... Evo bas kad je ova vijest o smrti Rockfellera objavljena na FB stranici Klixa, 80% komentara su bili nekakvi ajeti kao sad ce on odgovarati za svoja djela i sl., ne mozes vise ni procitati vijest i komentare na nju a da se ne osjecas kao da si u mektebu u Gluhoj Bukovici
zagortenej

#152 Re: David Rockefeller

Post by zagortenej »

Image
Ludzak

#153 Re: David Rockefeller

Post by Ludzak »

Želimo da vidimo komentare naše mlade nade i našeg budućeg predsjednika Zahiragića oko ove smrti dotičnog.
RtrnOfSalisbury

#154 Re: David Rockefeller

Post by RtrnOfSalisbury »

men je sumljiva ta iznenadna smrt. pripali se ba revolucije pa ga sklonuli na sigurno mjesto, a vamo kobiva umro ... jes jes
beobasket

#155 Re: David Rockefeller

Post by beobasket »

statixx wrote:Jos samo Soros da umre, vic'es rahatluka na Zemlji.
In 1992, George Soros committed $50 million for humanitarian assistance to victims of the war then underway in Bosnia and Herzegovina. He had two purposes: first, he wanted to help those who had suffered from the crimes that were being committed in the name of “ethnic cleansing.” Second, he thought providing the funds would bring nongovernmental humanitarian assistance organizations into Bosnia and their personnel would thereby bear witness to the crimes taking place and inform the world. Under the guidance of a five member committee of individuals connected to the Open Society Foundations, $36 million was given to the United Nations High Commission for Refugees (UNHCR) to redistribute to nongovernmental humanitarian organizations; $2 million went to the International Committee of the Red Cross; $2 million went to Human Rights Watch to redistribute to human rights organizations reporting on the conflict; and $10 million was spent through our foundations in the region, mainly for the provision of medicine and medical equipment.
beobasket

#156 Re: David Rockefeller

Post by beobasket »

zagortenej wrote:Image
A ko je ovaj bolesnki Sefik?

Ja na ovu glupariju mogu samo reci jedno i znam da sam u pravu.
Covjek ce odnjeti noliko u zemlju sa sobom koliko je za svog zivota stvorio i ostavio iza sebe svojoj porodici i familiji.
fakat

#157 Re: David Rockefeller

Post by fakat »

Bosanski_kralj wrote:
klixo wrote:Rame uz rame sa teoreticarima zavjere su mi agresivni ateisti ili bolje receno anti-teisti.
Oni isto sebe smatraju prosvjetljenim ,a ostale slijepim.
Mars u mp3 i jedni i drugi.
:thumbup:
:thumbup: vala i to sto kazes.
sunceKOtepsija

#158 Re: David Rockefeller

Post by sunceKOtepsija »

Rockefeller 2013. otvorio dusu za turske medije-turci su Arijevci i narod najstariji-Nismo mogli prihvatiti Turke kao kolijevku civilizacija, morali smo to spriječiti...
http://saff.ba/david-rockefeller-ukolik ... od-turske/
Image
Najvažnije od svega jeste da su Turci kolijevka civilizacije i da njihovi korijeni potječu od Sumeraca

Kao četvrti razlog slobodno ću reći da je Turska najbogatija zemlja na svijetu rudama bora i ova ruda će u bliskoj budućnosti biti važnija od nafte.

Peto i najvažnije je da su Turci kolijevka civilizacije. Turci su 4.000 godina prije nove ere živjeli na području srednje Azije te su nakon velike katastrofe napustili to područje i jedni su otišli u Mezopotamiju dok su drugi preko Rusije stigli u Evropu tadašnji Arijevci. Dakle, današnji svijet opće prihvata činjenicu da su Arijevci prva civilizacija i da Finci i Mađari i drugi narodi Evrope vuku korijene od Turaka. Pored toga, velika je vjerovatnoća da su civilizacije poput Asiraca i Hitita na prostorima Anadolije u krvnoj vezi s Turcima.

3.500 P.N.E. Sumerci koji su živjeli na području Mezopotamije su prvi narod koji je izumio pismo, prvi narod koji je da bi uspostavio pravdu u narodu osnovao sud, prvi narod koji je izmislio novac i koji je prikupljao porez, prvu školu su oni otvorili i oni su pronalazači točka: dakle, prema historičarima i istraživačima, oni su polazna tačka civilizacije i to je civilizacija čije korijene nose Turci. Zašto? Zato što Sumerci nisi bili domaći narod Mezopotamije; prema istraživanjima došli smo do saznanja da mnoge riječi turskog jezika vuku korijen od jezika Sumeraca, tako smo došli do brojke od 1000 zajedničkih riječi, a pored toga, Turci danas koriste na stotine poslovica/izreka koje su izvorno naslijeđene od Sumeraca. „Polumjesec“ bio je simbol Sumeraca, a danas vidimo da Turci na svojoj zastavi isto imaju simbol polumjeseca. Grci i Rimljani su se u mnogo ćemu okoristili o Sumersku civilizaciju; primjera radi, ukrasi na njihovim građevinama i božanstva proizilaze iz sumerskih božanstava.

Ali, da bismo ovo sakrili, 2.000 godina P.N.E., dakle i pored činjenice da je 1.500 godina poslije Sumeraca oživjela Grčka civilizacija, mi smo istu svijetu predstavili kao prvu svjetsku civilizaciju. Još interesantnija je činjenica da je Egipatska civilizacija starija od Grčke; ali, i Egipćani su tek 1.000 godina poslije Sumeraca došli na nivo civilizacije koja je mogla početi s gradnjom piramida. Maje i Inke su također 2.000 godina poslije Sumeraca došli na nivo civilizacije koja je mogla početi s gradnjom njihovih piramida.

Nismo mogli prihvatiti Turke kao kolijevku civilizacija, morali smo to spriječiti...Zapravo, da čovjek pročita historijske knjige vidio bi pravu istinu, ali današnjem čovjeku je mrsko da čita i vjeruje u sve ono što čuje.
tako je govorio Rockefeller u velikom, povjesnom priznaju za turske medije zasto moraju unistiti Tursku...
sunceKOtepsija

#159 Re: David Rockefeller

Post by sunceKOtepsija »

beobasket wrote:
istaknuti naucni radnik&covjek koji voli i cijeni prave vrijednosti :thumbup:
https://bs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0efik_Kurdi%C4%87
Image
_thedude

#160 Re: David Rockefeller

Post by _thedude »

beobasket wrote:

Covjek ce odnjeti noliko u zemlju sa sobom koliko je za svog zivota stvorio i ostavio iza sebe svojoj porodici i familiji.
CIm se nema argumenata napada se licnost. Wau cool stuff. :-) :-) :-) :-)
Sta ce to po tebi covjek odnjeti?
sadie_forever

#161 Re: David Rockefeller

Post by sadie_forever »

beobasket wrote:

Jasta ,sta ja to bogati imam od toga da ostavim nekome nesto,a u ostalom ovaj nije nista ostavio ,,,ovo je njemu dato od pradjeda jos

A to da se nesto ko ostavlja djeci,pola ih hatori ocu sto njemu nije dao onaj bolji dio zemlje a ne bratu i tako to ide,niko nije zahvalan :thumbup:
JedanOdBraceMorica

#162 Re: David Rockefeller

Inace ta teorija "nece nista ponijeti" oduzima svaki logicki smisao zivotu, ispade najbolje je po cijeli dan lezati ili h najboljem slucaju lezati jer ionako neces nista ponijeti kad umres :roll: Citam dosta stranih portala i foruma i ni na jednom nisam vidio takav stav o zivotu, bice da je to klasicni bosnjaluk, neces nista ponijeti i samo suti nek ne puca, dvije maksime po kojima se zivi evo 25 godina pa se onda cudimo sto nema napretka
beobasket

#163 Re: David Rockefeller

Post by beobasket »

sadie_forever wrote:

Jasta ,sta ja to bogati imam od toga da ostavim nekome nesto,a u ostalom ovaj nije nista ostavio ,,,ovo je njemu dato od pradjeda jos

A to da se nesto ko ostavlja djeci,pola ih hatori ocu sto njemu nije dao onaj bolji dio zemlje a ne bratu i tako to ide,niko nije zahvalan :thumbup:
Nebitno, ocuvo je, unaprijedio mozda, u svakom pogledu njegova djeca imaju, jer on je ono sto je dobio od svoji znao sacuvati da njegova djeca budu jednog dana imala i tako dalje. Nosi sve u zemlju u smislu, rasterecenosti :wink: Nisi zar pomislio da ce fizicki nositi. :lol:
sadie_forever

#164 Re: David Rockefeller

Post by sadie_forever »

JedanOdBraceMorica wrote:Inace ta teorija "nece nista ponijeti" oduzima svaki logicki smisao zivotu, ispade najbolje je po cijeli dan lezati ili h najboljem slucaju lezati jer ionako neces nista ponijeti kad umres :roll: Citam dosta stranih portala i foruma i ni na jednom nisam vidio takav stav o zivotu, bice da je to klasicni bosnjaluk, neces nista ponijeti i samo suti nek ne puca, dvije maksime po kojima se zivi evo 25 godina pa se onda cudimo sto nema napretka
To je klasicni orijentaluk,toga ima kod turaka arapa isto(posebno arapi naglasavaju cesto po svojim stranicama ,kraljeve koji u mezar odose kao i sva fukara).....dosta u bosnjaka vidjam toga orijentalnog razmisljanja
sadie_forever

#165 Re: David Rockefeller

Post by sadie_forever »

sadie_forever wrote:
beobasket wrote:

nisam opterecena,vise cu bit ako nekom zulum uradim,a djeca neka se snadju kao i ja sto se snalazim
basicm

#166 Re: David Rockefeller

Post by basicm »

JedanOdBraceMorica wrote:Inace ta teorija "nece nista ponijeti" oduzima svaki logicki smisao zivotu, ispade najbolje je po cijeli dan lezati ili h najboljem slucaju lezati jer ionako neces nista ponijeti kad umres :roll: Citam dosta stranih portala i foruma i ni na jednom nisam vidio takav stav o zivotu, bice da je to klasicni bosnjaluk, neces nista ponijeti i samo suti nek ne puca, dvije maksime po kojima se zivi evo 25 godina pa se onda cudimo sto nema napretka
Pa eto sta se to ponese u grob, daj objasni?
RtrnOfSalisbury

#167 Re: David Rockefeller

Post by RtrnOfSalisbury »

mene je najcudnije kako ovaj sto truni o neki sumercani ko najstarijem narodu ne zna da je bih u to vrijeme imala pet komada piramidi :-D
plus prilazni platao
sigurno je roki sa ekipom radio na zataskavanju istine
JedanOdBraceMorica

#168 Re: David Rockefeller

basicm wrote:
Pa eto sta se to ponese u grob, daj objasni?
Da su ljudi oduvijek tako razmisljali danas bi i dalje zivjeli u pecinama, jeli sirovo meso i nadali se vjecnom zivotu na drugom svijetu, jer niti je Tesla ponio struju u grob, niti je Fleming ponio pencilin niti ce ovi sto imaju para ponijeti pare u grob... Glupljeg izgovora za dzabalebarenje jos nisam cuo, eto Bill Gates je glup jer ima milijarde a pozeri iz Strosmajereve sa 5 maraka u dzepu (i to cvaknutih od materine penzije) i dzamijski/crkveni misevi su pametni jer su na vrijeme spoznali istinu da nece nista ponijeti u grob :roll:
basicm

#169 Re: David Rockefeller

Post by basicm »

U grob se ne nosi nista, to znamo svi. A zaradjivati i razvijati se materijalno i intelektualno tokom zivota je potpuno druga stvar. Tu materijalnu i intelektualnu svojinu vjernici ce "investirati" u neka djela koja im daju beneficije na onom svijetu, dok ce ljudi koji nemaju takav svjetonazor uraditi nesto za dobrobit porodice, drustva ili bilo cega sto im daje satisfakciju. E sad imamo malo ekstremnije koji to ostave cuki ili maci, dok su zasebna stavka oni koji te svoje resurse trose na sirenje zla i anarhije. Njih ne vole ni vjernici ni ateisti, osim onih njemu slicnih.
Ali svi, ama bas svi, ne nose nista. Osim dobrog i loseg spomena na njih kod ljudi, a dobra i losa djela, vidjecemo "tamo", nekom je to vazno nekom ne.
GandalfSivi

#170 Re: David Rockefeller

Post by GandalfSivi »

Innovation wrote:ELITA U PANICI: MISTERIOZNA SMRT DAVIDA ROCKEFELLERA? JACOB ROTSCHILD, TRENUTNO U KOMI

Date15/07/2015

https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... hV4GSiUWNg

:roll:
Kakav text jebo te, da je '39 pisan extreman bi bio. Kakvih bolesnika ima, nevjerovatno...
fakat

#171 Re: David Rockefeller

Post by fakat »

.
Cherry-Cherry

#172 Re: David Rockefeller

Post by Cherry-Cherry »

Svako normalan zna, da neće ništa ponijeti u grob, ali ljudi žele da uživaju dok su živi. Kad umreš, nije ti ni bitno da li ćeš nešto imati u grobu. :-)

Samo nek ne puca :bih:
Ništa neće u grob ponijeti :bih:
Trpi, pusti, šta ćeš, tako je suđeno :bih:
I jedan od većih papanluka je ona primitivna " o ukusima se ne raspravlja ". Malo sutra, o svemu se treba i mora raspravljati. Dokle bi čovječanstvo stiglo, da nije bilo kritičke misli.

Bošnjaluk i baliluk :bih:
Matzan

#173 Re: David Rockefeller

Post by Matzan »

Tukne... i to jako!
TRANCE

#174 Re: David Rockefeller

Post by TRANCE »

Cherry-Cherry wrote:Svako normalan zna, da neće ništa ponijeti u grob, ali ljudi žele da uživaju dok su živi. Kad umreš, nije ti ni bitno da li ćeš nešto imati u grobu. :-)

I jedan od većih papanluka je ona primitivna " o ukusima se ne raspravlja ". Malo sutra, o svemu se treba i mora raspravljati. Dokle bi čovječanstvo stiglo, da nije bilo kritičke misli.

I ona "sabur sine" i "nije ti se s rogatim bost'" :bih: :lol:
Zato kod nas jedino i prolazi ta religijska priča o nebitnosti ovozemaljskog života, jer kako bi se drugačije većina ljudi pomirila s činjenicom da će do 65-e godine raditi u BiMgu za 4 stoje mjesečno, a poslije čekati smrt s peMzijom od 2 stoje prema novim penzionim reformama koje uvede naš dobri Fadil :run:
A da je prosječni Bošnjo naslijedio kakvo bogatstvo kao ovaj Rockefeller, šta ima da bi doktorirao, prijavio se dobrovoljno da ide u rat protiv Švaba, donirao lovu drugima i sl., nego ne bi ni osnovnu završio, potplatio bi gdje treba da ga slučajno ne mobilišu, a nikom ne bi marke dao. Njegova ostavština čovječanstvu bi bila najveća kuća u selu i bijeli BMW džip 4x4, kojima bi za života vadio živac ljubomornim komšijama :lol:
Cherry-Cherry

#175 Re: David Rockefeller

Post by Cherry-Cherry »

TRANCE wrote:
Cherry-Cherry wrote:Svako normalan zna, da neće ništa ponijeti u grob, ali ljudi žele da uživaju dok su živi. Kad umreš, nije ti ni bitno da li ćeš nešto imati u grobu. :-)

I ona "sabur sine" i "nije ti se s rogatim bost'" :bih: :lol:
Zato kod nas jedino i prolazi ta religijska priča o nebitnosti ovozemaljskog života, jer kako bi se drugačije većina ljudi pomirila s činjenicom da će do 65-e godine raditi u BiMgu za 4 stoje mjesečno, a poslije čekati smrt s peMzijom od 2 stoje prema novim penzionim reformama koje uvede naš dobri Fadil :run:
A da je prosječni Bošnjo naslijedio kakvo bogatstvo kao ovaj Rockefeller, šta ima da bi doktorirao, prijavio se dobrovoljno da ide u rat protiv Švaba, donirao lovu drugima i sl., nego ne bi ni osnovnu završio, potplatio bi gdje treba da ga slučajno ne mobilišu, a nikom ne bi marke dao. Njegova ostavština čovječanstvu bi bila najveća kuća u selu i bijeli BMW džip 4x4, kojima bi za života vadio živac ljubomornim komšijama :lol:
:thumbup: :thumbup:
Takva nafaka, šta ćeš, sabur :bih:
Ovo nigdje na planeti nema.
Post Reply