On svira brze od njegove sjenke.
On je sretan kad može svirati "prekrasnu klasičnu muziku", za jednu "drugu vrstu publike".
On je novi ljubimac publike sirom svijeta. Usao je u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda jer je odsvirao “Bumbarov let” Rimski-Korsakova brže nego itko drugi. Točno 65,26 sekundi mu je bilo potrebno za to ili oko 13 taktova u sekundi. Na koncertu, on nema puno uvoda, tokom citavog koncerta dopusta publici da uziva u njegovoj virtuoznosti. Sada 28-osmogodisnjak je bio čudo od djeteta, sa 4 godine dobio svoju prvu violinu, sa 10 je svirao sa Hamburskim filharmonicarima, sa 12 je svirao sa Jehudi Menuhinom, koji ga je pohvalio da je najbolji violinista svoje generacije, a sa 13 je vec imao a ugovor s Deutsche Grammophon. Ali on se ne sekira puno za strogu konvencionalnost klasicne muzike.
Plava kosa vezana u rep. Trodnevna brada, opusteni jeans, ali i jedan 300 godina stari Stradivari. Kod Davida se sastaju njegove Mogucnosti sa Izgledom i Stylom. Uporedjuju ga sa Davidom Beckhamom ili Kurt Cobainom, ali na violini on je jedinstven.
Što još? David Garrett je pametan, lijep, jos slobodan, ljubimac djevojaka, a bogami i njihovih majki koje u njemu rado vide buduceg lijepog zeta. On govori: "Ja sam odusevljen da tako mnogo ljudi dolaze da me gledaju I slusaju.
Njegovi albumi:
David Garrett - Virtuoso 2007
David Garrett - Encore Classical 2008
David Garrett - Classic Romance 2009
I naravno, vec sam ih sve preslusao… PREPORUCUJEM…