Današnje generacije
-
moonca
#26 Re: Današnje generacije
Vrlo matrijalno, orijentisani. ne veliki respekt,prema starijim, kao i roditeljima.... sve je neki . business.. ne pruzis mu sto hoce. ode.. 
- stubrijez
-
moonca
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
-
detroit-mercy
#30 Re: Današnje generacije
Prvo napravit da omladina ima gdje lovu zaradit pa onda mozemo pricati o volonterizmu. Ili da obrnemo malo situaciju, prvo napraviti da im roditelji mogu omoguciti zivot u kome ce im jedina briga biti kako negdje volontirati.
-
DZONPI
#31 Re: Današnje generacije
Ja neznam kako ali ovi novi nemaju jalijasku facu.Ili je ono bas fin odgojen pametan prica vise jezika ili je bumbav bradat nelici ni nasta.Imam osjecaj da hoce brzo previse tj imaju velike zelje a malo mogucnosti.Mi smo uzivali u dobroj muzici sportu a oni u novoj tehnologiji.Sve u svemu nista posebno.
-
Sydnor
#32 Re: Današnje generacije
Slažem se, ja sam se samo nadovezao na priču o vojsci gdje smatram da je vojska obična glupost i da je bolje i korisnije za mladog insana uvest civilno služenje nego hodat po istrošenim kasarnama da ti ezdea oficiri zagorčavaju život.detroit-mercy wrote: ↑19/08/2021 20:50Prvo napravit da omladina ima gdje lovu zaradit pa onda mozemo pricati o volonterizmu. Ili da obrnemo malo situaciju, prvo napraviti da im roditelji mogu omoguciti zivot u kome ce im jedina briga biti kako negdje volontirati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#33 Re: Današnje generacije
ko želi vojni rok nek pošalje SVOJU djecu u legiju stranaca
- Truba
#34 Re: Današnje generacije
volonterizam je dobar zbog seksa
ko može i zna
ko može i zna
- stubrijez
#35 Re: Današnje generacije
Pa to ti je prije ORA, odes na oru da skines djanu...
Opet Juga korak ispred.
kako god okrenes
- Truba
#36 Re: Današnje generacije
naglasak na to ko ZNA
mada ko zna i ne treba volonterizam
ko ne zna ni u javnoj kući neće
tuga brate
mada ko zna i ne treba volonterizam
ko ne zna ni u javnoj kući neće
tuga brate
- ¤ jelena ¤
#37 Re: Današnje generacije
Mnogo izuzetno inteligentnih mladih ljudi koji moraju otići odavdje da bi razvili svoje potencijale i postali uspješni, sobom zadovoljni korisni članovi društva u neko dogledno vrijeme svog života....
-
Guadalajara
#38 Re: Današnje generacije
MarlboroGold wrote: ↑19/08/2021 15:30 To ih mogu i roditelji naučiti... just sayin.
Uostalom sviđa mi se kako mlađe generacije nemaju pardona za bullshit i obično na prvu reaguju.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#39 Re: Današnje generacije
Koje tačno?
Mislim da nam nadolaze horde malih debila koji žive na socijalnim mrežama (Tik Tok, Twitter, Twitch, you name it
).
Mislim da nam nadolaze horde malih debila koji žive na socijalnim mrežama (Tik Tok, Twitter, Twitch, you name it
-
TRANCE
#40 Re: Današnje generacije
Meni je jedino pozitivno kod mlađe generacije koji imaju sad 20 godina što su pitomiji: znatno manje tuča, glumljenja mangupa, mjerenja ko je zahebaniji i sl., te što znaju bolje strane jezike zbog masovnog korištenja interneta u odnosu na starije generacije.
A mana imaju milion. Prvo što su zbog te pitomosti mekušci i fizički i u životnom stavu. Većina muških je danas feminizirana, useru se u gaće kad im priđe mali cigo od 12 godina, dok profesorima za razliku od nas koji smo se s njima i svađali kad treba svi klimaju glavom. Da profa na faksu kaže morate me za prolaz svi oralno zadovoljiti, oni bi bez pogovora formirali red, jer šta ćeš, mora se, profesor je to.
Od tinejdžerskih godina već počinju gledati interes i ko im može valjati sutra. U moje vrijeme sin nekog ministra ili direktora nije imao s kim izaći ako je šupak ili debil, a danas će isti takav imati stotine prijatelja.
Svima im je ultimativni cilj da se uvale na budžet i vegetiraju do penzije, nemaju kreativnosti i nekih ideja kao njihovi vršnjaci na zapadu.
Gledaju samo svoju korist i svoj interes, da pomognu nešto besplatno nekoj starici komšinici, ponekad očiste zajedničke prostorije podruma, očiste snijeg ispred ulaza zgrade i sl., to se desiti neće ako im se ne plati.
Zbog degradacije obrazovnog sistema u vidu zapošljavanja stranačkih profesora s diplomom iz Kiseljaka, ovo je i prva generacija koja ne zna neke banalne stvari. Da ih pitaš neke banalnosti tipa kad je počeo Prvi svjetski rat, koje su planete sunčevog sistema, koji je glavni grad Turske, pola ih neće pojma imati. Jer ti stranački profesori danas svima dijele petice da se ne zamjere njihovim roditeljima, jer nikad ne znaju kakvu ko vezu ima pa da sutra ostanu bez posla. Zato su danas sve sami odlikaši i odlikašice, a ne znaju banalne stvari iz opšteg obrazovanja.
Prisutan je i veći uticaj vjere kod njih, pa gledaju ko posti, ko ide na džumu, ko se napio vode za Ramazan, nekome je to pozitivno, ali meni ne.
Veća je i vjerska izoliranost, tako da kad danas čuju ime Stefan, Marinko i sl., odmah kontaju je li četo ili ujko, jer nemaju više dodira s drugima kao što smo mi imali.
Podložni su stranačkim mitovima i legendama, pa većina npr. danas misli da je u vremenu predsjednika Alije kad oni nisu bili rođeni vladalo poštenje i pravda, a ne lopovluk kao danas.
Nemaju individualnosti, svi isto izgledaju, iste frizure, ista odjeća, ista muzika što slušaju, sve isto.
Manje imaju ljubavi i romantike, danas vidiš mlađe parove, šute, tipkaju mobitele, bacaju mrke poglede, ne pričaju, ne šale se, ne smiju zajedno...
Cure ako su ljepše danas hoće frajera sa stanom, džipom i dobrim poslom, da ih šarmira neki fin prosječan momak, to se neće desiti.
Prate glupe trendove, danas je sasvim ok da s 18 godina plešu i prave budale od sebe po Tiktoku.
I ima toga još, moglo bi se nabrajati do sutra.
A mana imaju milion. Prvo što su zbog te pitomosti mekušci i fizički i u životnom stavu. Većina muških je danas feminizirana, useru se u gaće kad im priđe mali cigo od 12 godina, dok profesorima za razliku od nas koji smo se s njima i svađali kad treba svi klimaju glavom. Da profa na faksu kaže morate me za prolaz svi oralno zadovoljiti, oni bi bez pogovora formirali red, jer šta ćeš, mora se, profesor je to.
Od tinejdžerskih godina već počinju gledati interes i ko im može valjati sutra. U moje vrijeme sin nekog ministra ili direktora nije imao s kim izaći ako je šupak ili debil, a danas će isti takav imati stotine prijatelja.
Svima im je ultimativni cilj da se uvale na budžet i vegetiraju do penzije, nemaju kreativnosti i nekih ideja kao njihovi vršnjaci na zapadu.
Gledaju samo svoju korist i svoj interes, da pomognu nešto besplatno nekoj starici komšinici, ponekad očiste zajedničke prostorije podruma, očiste snijeg ispred ulaza zgrade i sl., to se desiti neće ako im se ne plati.
Zbog degradacije obrazovnog sistema u vidu zapošljavanja stranačkih profesora s diplomom iz Kiseljaka, ovo je i prva generacija koja ne zna neke banalne stvari. Da ih pitaš neke banalnosti tipa kad je počeo Prvi svjetski rat, koje su planete sunčevog sistema, koji je glavni grad Turske, pola ih neće pojma imati. Jer ti stranački profesori danas svima dijele petice da se ne zamjere njihovim roditeljima, jer nikad ne znaju kakvu ko vezu ima pa da sutra ostanu bez posla. Zato su danas sve sami odlikaši i odlikašice, a ne znaju banalne stvari iz opšteg obrazovanja.
Prisutan je i veći uticaj vjere kod njih, pa gledaju ko posti, ko ide na džumu, ko se napio vode za Ramazan, nekome je to pozitivno, ali meni ne.
Veća je i vjerska izoliranost, tako da kad danas čuju ime Stefan, Marinko i sl., odmah kontaju je li četo ili ujko, jer nemaju više dodira s drugima kao što smo mi imali.
Podložni su stranačkim mitovima i legendama, pa većina npr. danas misli da je u vremenu predsjednika Alije kad oni nisu bili rođeni vladalo poštenje i pravda, a ne lopovluk kao danas.
Nemaju individualnosti, svi isto izgledaju, iste frizure, ista odjeća, ista muzika što slušaju, sve isto.
Manje imaju ljubavi i romantike, danas vidiš mlađe parove, šute, tipkaju mobitele, bacaju mrke poglede, ne pričaju, ne šale se, ne smiju zajedno...
Cure ako su ljepše danas hoće frajera sa stanom, džipom i dobrim poslom, da ih šarmira neki fin prosječan momak, to se neće desiti.
Prate glupe trendove, danas je sasvim ok da s 18 godina plešu i prave budale od sebe po Tiktoku.
I ima toga još, moglo bi se nabrajati do sutra.
-
DonieBrasco
#41 Re: Današnje generacije
Ja bi se samo dotakao danasnjih tinejđerki-djevojaka od srednjoskolki do neki 20-22 godine zivota (mada i ove starije nisu bolje), na stranu sminkanje i oblacenje, fitnes sto fizicki izgledaju kao zene od 30 i nesto. Nego mentalno, kakvo ponsanje - nosenje u javnosti, koji nivo bezobrazulaka i ne kuluture, razmisljnje u fazonu riba sam daj mi sve, hoce sve preko ljepote da ne napisem vagine.
-
moonca
#42 Re: Današnje generacije
Mozda na Balkanu da su takvi...
subotom.... djevojke su s majkama u shopingu. decki ..rjedje..
..itd....
vani... suprotno.. u grupama su, dok sjede, koriste mobitele,. no, kao i razgovora, smijeha.... dosta, vrlo mladih parova vidjam.. kao i istopolnih ..drze se za ruke... izgledaju -zadovoljno.... godine, plus--- minus 20-te...Nemaju individualnosti, svi isto izgledaju, iste frizure, ista odjeća, ista muzika što slušaju, sve isto.
subotom.... djevojke su s majkama u shopingu. decki ..rjedje..
-
Johnny_x
#43 Re: Današnje generacije
Imali su nasi ocevi vojni rok, pa svi ti ljudi zavrsise u ratu, nekom silom neko milom. Najgora generacija koja ja zadesila ovi zemlju su ljudi iz 60-tih, 70-tih, mada ce vam oni reci da je za sve kriva danasnja omladina, a oni kada je trebalo glasati za Markovica, oni su izabrali nacionaliste koji su nas doveli tu gdje su nas doveli. Danasnje generacije su mnogo pametnije od prijasnjih, jest da malo vise vise na mobitelima, ali takav je svijet u kojim zivimo, sve je danas online.
-
TRANCE
#44 Re: Današnje generacije
Pa i kod današnje omladine ti je isti nacionalizam i isprani mozgovi, okreni se oko sebe, to bradice, gleda se ko je bio na džumi, priča mi Bošnjaci, treba uspostavit republiku BiH da vlada pravda i poštenje kao u vrijeme Alije, jedino što su veće picke i više gledaju svoj supak nego prijašnje generacije, pa kad bi im roknula prva svi bi gledali da budu neki generali, logistika, dizači morala ili minhenska brigada.Johnny_x wrote: ↑22/08/2021 20:15Imali su nasi ocevi vojni rok, pa svi ti ljudi zavrsise u ratu, nekom silom neko milom. Najgora generacija koja ja zadesila ovi zemlju su ljudi iz 60-tih, 70-tih, mada ce vam oni reci da je za sve kriva danasnja omladina, a oni kada je trebalo glasati za Markovica, oni su izabrali nacionaliste koji su nas doveli tu gdje su nas doveli. Danasnje generacije su mnogo pametnije od prijasnjih, jest da malo vise vise na mobitelima, ali takav je svijet u kojim zivimo, sve je danas online.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
iz zadnje klupe
#46 Re: Današnje generacije
Sad je pitanje kol'ko im to treba u zivotu, al su manje opšte obrazovani u prosjeku, upravo zbog viška medija..
Da pojasnim
E ex YU imao si samo dva-tri kanala. koji su vrsili i obrazovnu funkciju, pa htio ne htio, cetvrtkom si gledao francuske filmove iz crbog talasa iz 50-60 godina, utorkom ciklus filmova Baster Kitona, petkom po ure kulture o rokokou, i danas sve to mozes gledati, ali nisi prinudjen, pa vecina bira zadrugu ili Jala Bubu.
Da pojasnim
E ex YU imao si samo dva-tri kanala. koji su vrsili i obrazovnu funkciju, pa htio ne htio, cetvrtkom si gledao francuske filmove iz crbog talasa iz 50-60 godina, utorkom ciklus filmova Baster Kitona, petkom po ure kulture o rokokou, i danas sve to mozes gledati, ali nisi prinudjen, pa vecina bira zadrugu ili Jala Bubu.
-
Olivander
#47 Re: Današnje generacije
Mislim da je danasnji najveci problem omladine to sto imaju sve u izobilju. Cak i oni koji koji nisu iz imucnih porodica opet imaju dosta stvari koje nekad prije nisi mogao ni zamisliti. Mislim da su izgubili smisao da se za nesto bore, da se trude, da daju sve od sebe da to postignu. Nego danas imaju sve na gotovo, roditelji im sve obezbijedili i njih ne tangira da npr. preko ljeta idu negdje da beru voce da bi sebi zaradili nekakav dzeparac. Ja dok sam radio u jednoj srednjoj skoli kao profesor, govorim djeci kako ce im stvari koje ucimo trebati ako se budu bavili tim zanimanjem, vecina mi samo kaze ma ne treba to nama nista, ionako cemo svi da vozimo kamione... To je samo dokaz manjka ambicioznosti u zivotu.
- drag_gost
#48 Re: Današnje generacije
Mnogo pametnija generacija nego moja. Neka su nam zivi i zdravi.vaučer wrote: ↑18/08/2021 11:50 Meni su super novi klinci. Žive nekim drugačijim tempom, uvijek povezani, radoznali, puno, puno informiraniji od moje generacije i uglavnom su zabavljeni sobom i traženjem vlastitih puteva i istina. Jedna pitoma i kreativna generacija koja će kad stasa biti pravo osvježenje u odnosu na boomere pa i gen-x koji sad ‘drže uzde’.
- sinuhe
#49 Re: Današnje generacije
Mladi su uvijek bolji. Osim toga u Bosni nema ko da im drzi neke lekcije.
Kako se u Bosni vise nista nece desiti mladi nece biti ni zasluzni ni privilegovani.
Kako se u Bosni vise nista nece desiti mladi nece biti ni zasluzni ni privilegovani.