prijatelju svaka ti cast1gorstak wrote:Ako tebi Srebrenica ne znaci nista, meni znaci. Neko ce sigurno biti mrtav, pa makar to bili samo ja i oni separatisticki policajci koje tamo posaljem prije sebe.veselo wrote:Znas sta ce biti poslije otcjepljenja RS. 5 dana slavlja u RS i 5 dana ljutnje u FBiH
Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
-
ld
#76 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
- gospodar kuglastih munja
#77 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Devedesetih, u vrijeme sveopste krize, Kosovo nije imalo nikakvu sansu. Samo 15 god. poslije toga, Kosovo je samostalna i priznata drzava.
Ako se ne zaustavi pogubna politika SDA & CO: zajedno sa IZ, RS ce dobiti pravo na samostalnost po istom principu kao i Kosovo.
BiH danas zivi jer to tako zele Srbija i Hrvatska zahvaljujuci politici "umjerenog nacionalizma" sto je i osnova SDA politike. SDA egzistira zato sto postoji protuteza upravo iz Srbije i Hrvatske u vidu njoj bratskih politika. Eliminisite SDA, nestace i protuteze izvana, nece biti konkurenta, a to mogu samo gradjanski orijentisane partije u BiH. Danasnja bosnjacka politika je politika ciju egzisteciju osiguravaju slicne i identicne partije iz Srbije i Hrvatske.
Neprijatelj drzave BiH br1. je SDA, jer ona nije drzavotvorna, bosanska, vec zasnovana na principima etno-klerikalizma i mogla bi da zivi u bilo kojoj drzavi. Njoj BiH ne znaci nista.
Ako se ne zaustavi pogubna politika SDA & CO: zajedno sa IZ, RS ce dobiti pravo na samostalnost po istom principu kao i Kosovo.
BiH danas zivi jer to tako zele Srbija i Hrvatska zahvaljujuci politici "umjerenog nacionalizma" sto je i osnova SDA politike. SDA egzistira zato sto postoji protuteza upravo iz Srbije i Hrvatske u vidu njoj bratskih politika. Eliminisite SDA, nestace i protuteze izvana, nece biti konkurenta, a to mogu samo gradjanski orijentisane partije u BiH. Danasnja bosnjacka politika je politika ciju egzisteciju osiguravaju slicne i identicne partije iz Srbije i Hrvatske.
Neprijatelj drzave BiH br1. je SDA, jer ona nije drzavotvorna, bosanska, vec zasnovana na principima etno-klerikalizma i mogla bi da zivi u bilo kojoj drzavi. Njoj BiH ne znaci nista.
-
ld
#78 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
kosovo je jednim dijelom dobilo pomoc radi same bosne i proteklog rata u bosnigospodar kuglastih munja wrote:Devedesetih, u vrijeme sveopste krize, Kosovo nije imalo nikakvu sansu. Samo 15 god. poslije toga, Kosovo je samostalna i priznata drzava.
kada je svijet uvidjeo cetnicka divljanja po bosni,na zalost tek poslije 1996,kada su poceli dolaziti novinari masovno u bosnu,snimanja dokumenatrnih filmova,otkrivanja cinjenica o cetnickim zlocinima,mnogo stvari smo i mi sami saznali tek 96,97
i naravno kad su se zapadnjaci uvjerili da mi bosnjaci nismo neki tamo ekstremisti i slicno tome
jer bila je jaka propaganda od strane i srbije i hrvatske o bosnjackom ekstremizmu i vezama sa iranom,turskom,o nekoj zelenoj transverzali i slicnim glupostima
to je dobrim dijelom uvjetovalo onakav odgovor od strane NATOa
na zalost 11 septembar je mnogo toga promjenio,zbog sake budala,smo i mi ukopani,ali prezivjeli smo mi i gore,prezivjecemo i ovo akoBogda
sto se tice sda,alija,cengic,becakcic su bosnjake ukopali do maksimuma
mada u samom ratu se sda pokazala daleko,daleko bolja i humanija od sds i hdz
na zalost,da je Bogdom dragi alija 1991 slusao vise rusmira mahmutcehajica i da su se pripremali za odbranu i da su preventivno krenuli u blokadu JNA i kasarni kada je poceo rat u hrvatskoj,dosta stvari bi se drugacije zavrsilo
ali bez obzira na to,alija nije dao da se dizu bosnjaci rezervisti i sakrivali su se spiskovi i adrese i ljudima je govoreno da se na odazivaju u rat u hrvatskoj
i stavise dosta bosnjaka je otislo i borilo se u zengama
a poslije su nam 93 hrvati lijepo zahvalili na tome
-
ld
#79 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
i sada imas jak sukob na liniji tihic vs. bakir,cenga,brankovic
ja mislim da bi bilo bolje ako bi tihic prevladao,jer je on umjeren politicar,koji je prezivjeo cetnicke logore i mislim i nadam se,da to iskustvo i danas pamti
za razliku od bakira koji se krio po trezorima i inzenjera brankovica i logisticara cengica,koji nikad nije podnio ni aliji izvjestaj o lovi
ja mislim da bi bilo bolje ako bi tihic prevladao,jer je on umjeren politicar,koji je prezivjeo cetnicke logore i mislim i nadam se,da to iskustvo i danas pamti
za razliku od bakira koji se krio po trezorima i inzenjera brankovica i logisticara cengica,koji nikad nije podnio ni aliji izvjestaj o lovi
- 1gorstak
#80 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
To sto si rekao treba navoditi kao primjer u rjecniku kada se objasnjava termin "nebuloza". Dogovor u Karadjordjevu a ni tenkovske kolone iz Srbije ka BiH nemaju veze sa postojanjem SDA. Da su patriote same sebe granatirale po Markalama i Kapiji, to sam vec cuo, ali da je SDA svojim postojanjem izazvala rat na tlu BiH, pa Djogo mislio sam da su te udavili ?gospodar kuglastih munja wrote:BiH danas zivi jer to tako zele Srbija i Hrvatska zahvaljujuci politici "umjerenog nacionalizma" sto je i osnova SDA politike. SDA egzistira zato sto postoji protuteza upravo iz Srbije i Hrvatske u vidu njoj bratskih politika. Eliminisite SDA, nestace i protuteze izvana, nece biti konkurenta, a to mogu samo gradjanski orijentisane partije u BiH. Danasnja bosnjacka politika je politika ciju egzisteciju osiguravaju slicne i identicne partije iz Srbije i Hrvatske. Neprijatelj drzave BiH br1. je SDA, jer ona nije drzavotvorna, bosanska, vec zasnovana na principima etno-klerikalizma i mogla bi da zivi u bilo kojoj drzavi. Njoj BiH ne znaci nista.
-
dugacki
#81 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Lafe , grijesis i to puno.Prvo ,postojanje BiH na svu srecu, u ovom momentu ne odredjuju Srbija i Hrvatska nego neke druge sile.A drugo. umjesto SDA mozes postaviti koga hoces RS ce i dalje raditi ono sto radi...podrivati BiH i sve ono sto Bosnu cini drzavom.Slazem se da je SDA nacionalna stranka ali je mala maca u poredjenju sa SNSD-om.gospodar kuglastih munja wrote:Devedesetih, u vrijeme sveopste krize, Kosovo nije imalo nikakvu sansu. Samo 15 god. poslije toga, Kosovo je samostalna i priznata drzava.
#82 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
.1gorstak wrote:To sto si rekao treba navoditi kao primjer u rjecniku kada se objasnjava termin "nebuloza". Dogovor u Karadjordjevu a ni tenkovske kolone iz Srbije ka BiH nemaju veze sa postojanjem SDA. Da su patriote same sebe granatirale po Markalama i Kapiji, to sam vec cuo, ali da je SDA svojim postojanjem izazvala rat na tlu BiH, pa Djogo mislio sam da su te udavili ?gospodar kuglastih munja wrote:BiH danas zivi jer to tako zele Srbija i Hrvatska zahvaljujuci politici "umjerenog nacionalizma" sto je i osnova SDA politike. SDA egzistira zato sto postoji protuteza upravo iz Srbije i Hrvatske u vidu njoj bratskih politika. Eliminisite SDA, nestace i protuteze izvana, nece biti konkurenta, a to mogu samo gradjanski orijentisane partije u BiH. Danasnja bosnjacka politika je politika ciju egzisteciju osiguravaju slicne i identicne partije iz Srbije i Hrvatske. Neprijatelj drzave BiH br1. je SDA, jer ona nije drzavotvorna, bosanska, vec zasnovana na principima etno-klerikalizma i mogla bi da zivi u bilo kojoj drzavi. Njoj BiH ne znaci nista.
Nikakav dogovor van BiH nije mogao srusiti drzavu, podjeliti je ako na to ne pristane i sama drzava, pa ni Karadjordjevo. Zar mislis da bi MZ priznala bilo kakvo odcjepljenje? Ali bi ga priznala kad bi BiH strana na to pristala, kao sto je SDA pristala na etnicku podjelu zemlje. Imali smo nesrecu da nase nacionalne interese, interese drzave predstavlja politicka partija koja BiH ne vidi kao jedinstvenu, vec zajednicku, podjeljenu izmedju entiteta.
Sama politika SDA nije drzavotvorna , nacionalna, vec etnicka , entitetska i samo je pandan politikama iz Srbije i Hrvatske.
Kad bi tim , izvana podsticanim etno-politikama, suprostvio politiku drzave, nacionalnog karaktera, oni bi popadali kao kruske, jer nebi imali oslonca u svojim namjerama, nebi imali partnera za podjelu i separaciju.
Kako objasnjavas koaliciju dugu vec 17 god izmedju najljucih "neprijatelja".
- Vozdra raja :-)
#83 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Da stvarno su nas ukopali, bas su bezobrazni. Odakle im pravo da Bosnu odbrane sa pet pusaka od JNA artiljerije.ld wrote: sto se tice sda,alija,cengic,becakcic su bosnjake ukopali do maksimuma
mada u samom ratu se sda pokazala daleko,daleko bolja i humanija od sds i hdz
A ovo drugo sto si napisao je cista(prljava) zamjena teza na razini jednog cetnicica. Ono kao, svi su bili isti, samo eto sto SDA nije cinila bas toliko zlocina kao ona druga strana. A ciljevi i planovi su bili "isti".
Ovo tvoje se poklapa sa onom Dodikovom izjavom; "muslimani su stradali najvise jer su najbrojniji narod".
#84 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
KAd ti eliminises RS cetnitet, SNSD, PDP, SRS, SDS, i ostale cetnicke stranke, mozda i mi prestanemo glasati za SDA. Za tvoju informaciju, rat i stradanje u Bosni su poceli i vodili cetnici i cetnicke stranke iz tvog entiteta! Zasto ih onda ne eliminises?gospodar kuglastih munja wrote:Eliminisite SDA, nestace i protuteze izvana
Ovo sto si napisao je prvorazredna budalastinja, sranje, i prljava zamjena teza. Po tvojoj logici, mi smo krivi za rat. Jer eto, SDA i nasa armija BiH su bili protuteza i razlog za agresiju na BiH. Da nije bilo SDA i amrije BiH, ne bi bilo ni one strane - agresije!
@Kuglasti, znas li da u Sarajevu i u drugim gradovima pod kontrolom armije BiH i SDA, nikada niti jedna krscanska bogomolja nije ni dotaknita, niti su nemuslimani slati sdva metra u grobnice? Znas li zasto je to?
-
veselo
#85 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Meni se čini da SDA, SBIH i ostale "balijske" stranke jako dobro saradjuju sa "četničkim" strankama.Vozdra raja wrote:KAd ti eliminises RS cetnitet, SNSD, PDP, SRS, SDS, i ostale cetnicke stranke, mozda i mi prestanemo glasati za SDA.
-
ld
#86 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
ti ili si mlad pa ne znas sta se desavalo pred sami rat i na pocetku rata
a ako si stariji potom jos gore,i nemoj citati dalje,nema potrebe
SDA nije nista ucinila na organizaciji odbrane bosne i hercegovine
ono sto sefer tvrdi o 60 000 clanova patrotske lige,to je cista laz,doduse mozda ih je imao na papiru ili nekim spiskovima,ali organizovane i u nekoj formaciji njih uopste bilo,sem nekih 2000 maksimalno i to na podruciju citave BiH
rusmir mahmutcehajic je jedan od rijetkih koji je pocetkom 91 govorio i predlagao aliji da se zapocne sa organizacijom jer ce biti rata
alija ga je totalno ignorisao
za to vrijeme sds je uveliko radio na naoruzavanju srba i na njihovoj mobilizaciji
dosta srba nije htjelo da ratuje,pa su cetnici se sluzili svim mogucim metodama
jedan primjer je izjva svjedoka iz jedinice za specijalne namjene srbije,koji su se u hrvatskoj oblacili u hrvatske uniforme i napadali srbe i njihova sela i poslije ostavljali cahure madjarske proizvodnje,i time inicirali na hrvate,sve u cilju mobilizacije srba
to sve isto i vise se radilo i u bosni
za to vrijeme sda je spavala
mada je alija cak dobijao izvjestaje od DBa sa razgovorima karadjica,krajisnika,plavsicke i ostalih u krajisnikovoj vikendici na romaniji,i tu su podatci o pripremama sds-a za rat i o vezama sa jna
pa sta je sa hrvatima,od pocetaka su bili indicije da hercegovacka linija blokira sve
nista se nije preduzelo,pa da bar sa probosanskim hrvatima se nesto preventivno ucini i da se sklone boban i ekipa
pa kad je abdic dosao u krajinu,odmah je poceo da rovari,i nasi iz bihaca su poslai dopis o tome,i prijedlog da se abdic i njegovi blizi suradnici uhapse
alija nije dao
poslije 6 mjeseci abdic je mobilisao krajisnike i krenuli su napad na bihac
pa sta je sa srebrenicom
od kud naredba da se prije napada sva komanda sa oricem izvuku van srebrenice na neko ,,skolovanje,, i time obezglavi odbrana srebrenice
zasto se nije 94 i 95 naoruzao narod u srebrenici
u bihac su iz zagreba bili upuceni u toku rata oko 200 helikopterskih letova sa oruzijem
zasto tako nesto n ije uradjeno sa srebrenicom
ba 10 letova,kad smo potpisali primirije sa hrvatima,bar tad je bilo oruzija
joj,jarane ima se toga pisati jos koliko hoces,ali mrzi me,daj Boze da hoces i ovo procitati pa da neke stvari skontas
mi bosnjaci kao narod smo se odbranili,niti sda,niti MZ,niti amerika nisu tome doprinijeli
to je Bozije davanje i ovaj tvrdoglavi narod
i mi u ratu smo se pokazali kao bolji ljudi i hrvata iz hercegbosne i srba iz rs-a
nismo organizovano iseljavali narod i trpali ih u logore,sacuvali smo bogomolje svih vjera
bilo je pojedinicnih zlocina,ali smo cak i u ratu,zlocince sa nase strane sankcionisali
sto se nemoze reci ni za hrvate,niti za srbe
a ako si stariji potom jos gore,i nemoj citati dalje,nema potrebe
SDA nije nista ucinila na organizaciji odbrane bosne i hercegovine
ono sto sefer tvrdi o 60 000 clanova patrotske lige,to je cista laz,doduse mozda ih je imao na papiru ili nekim spiskovima,ali organizovane i u nekoj formaciji njih uopste bilo,sem nekih 2000 maksimalno i to na podruciju citave BiH
rusmir mahmutcehajic je jedan od rijetkih koji je pocetkom 91 govorio i predlagao aliji da se zapocne sa organizacijom jer ce biti rata
alija ga je totalno ignorisao
za to vrijeme sds je uveliko radio na naoruzavanju srba i na njihovoj mobilizaciji
dosta srba nije htjelo da ratuje,pa su cetnici se sluzili svim mogucim metodama
jedan primjer je izjva svjedoka iz jedinice za specijalne namjene srbije,koji su se u hrvatskoj oblacili u hrvatske uniforme i napadali srbe i njihova sela i poslije ostavljali cahure madjarske proizvodnje,i time inicirali na hrvate,sve u cilju mobilizacije srba
to sve isto i vise se radilo i u bosni
za to vrijeme sda je spavala
mada je alija cak dobijao izvjestaje od DBa sa razgovorima karadjica,krajisnika,plavsicke i ostalih u krajisnikovoj vikendici na romaniji,i tu su podatci o pripremama sds-a za rat i o vezama sa jna
pa sta je sa hrvatima,od pocetaka su bili indicije da hercegovacka linija blokira sve
nista se nije preduzelo,pa da bar sa probosanskim hrvatima se nesto preventivno ucini i da se sklone boban i ekipa
pa kad je abdic dosao u krajinu,odmah je poceo da rovari,i nasi iz bihaca su poslai dopis o tome,i prijedlog da se abdic i njegovi blizi suradnici uhapse
alija nije dao
poslije 6 mjeseci abdic je mobilisao krajisnike i krenuli su napad na bihac
pa sta je sa srebrenicom
od kud naredba da se prije napada sva komanda sa oricem izvuku van srebrenice na neko ,,skolovanje,, i time obezglavi odbrana srebrenice
zasto se nije 94 i 95 naoruzao narod u srebrenici
u bihac su iz zagreba bili upuceni u toku rata oko 200 helikopterskih letova sa oruzijem
zasto tako nesto n ije uradjeno sa srebrenicom
ba 10 letova,kad smo potpisali primirije sa hrvatima,bar tad je bilo oruzija
joj,jarane ima se toga pisati jos koliko hoces,ali mrzi me,daj Boze da hoces i ovo procitati pa da neke stvari skontas
mi bosnjaci kao narod smo se odbranili,niti sda,niti MZ,niti amerika nisu tome doprinijeli
i mi u ratu smo se pokazali kao bolji ljudi i hrvata iz hercegbosne i srba iz rs-a
nismo organizovano iseljavali narod i trpali ih u logore,sacuvali smo bogomolje svih vjera
bilo je pojedinicnih zlocina,ali smo cak i u ratu,zlocince sa nase strane sankcionisali
sto se nemoze reci ni za hrvate,niti za srbe
#87 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Suradjivati se mora ako zelimo cjelovitu drzavu! Bolje je dijeliti vlast nego drzavu! Srbi u Bosni su politicki faktor, a mi ili ce mo sa njima dijeliti vlast, ili drzavu, ili ce mo ratovati. Mislim da je ovo prvo ipak najbolje. Mora se postovati izbor srbskog naroda.veselo wrote:Meni se čini da SDA, SBIH i ostale "balijske" stranke jako dobro saradjuju sa "četničkim" strankama.Vozdra raja wrote:KAd ti eliminises RS cetnitet, SNSD, PDP, SRS, SDS, i ostale cetnicke stranke, mozda i mi prestanemo glasati za SDA.
#88 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Da, e tu si u pravu. Duhovi nas odbranili. Neznam sto nam je uopste i armija trebala...?ld wrote: mi bosnjaci kao narod smo se odbranili,niti sda,niti MZ,niti amerika nisu tome doprinijeli
Koliko god SDA valjala i nevaljala, neke se stvari ipak moraju priznati. Bosnu je branila i odbranila Armija BiH, kojom je komandovao Alija Izetbegovic, koji je bio lider SDA i legalni predsjednik drzave. S njime na celu smo izasli kao vojni i moralni pobjednici! Vojni, jer smo uspjeli odbraniti drzavu i skrsiti plan velike Srbije. Moralni, jer nismo cinili zlocine i nismo se svetili! A moglo je biti sasvim drugacije, da je Alija bio los.
2+2=4
- seln
#89 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Ma, jel ovo Zavalonac ponovo jase?Vozdra raja wrote:
Koliko god SDA valjala i nevaljala, neke se stvari ipak moraju priznati. Bosnu je branila i odbranila Armija BiH, kojom je komandovao Alija Izetbegovic, koji je bio lider SDA i legalni predsjednik drzave. S njime na celu smo izasli kao vojni i moralni pobjednici! Vojni, jer smo uspjeli odbraniti drzavu i skrsiti plan velike Srbije. Moralni, jer nismo cinili zlocine i nismo se svetili! A moglo je biti sasvim drugacije, da je Alija bio los.
2+2=4
#90 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Ocigledno da ne kontas sta sam napisao, pa probaj ponovno.Vozdra raja wrote:KAd ti eliminises RS cetnitet, SNSD, PDP, SRS, SDS, i ostale cetnicke stranke, mozda i mi prestanemo glasati za SDA. Za tvoju informaciju, rat i stradanje u Bosni su poceli i vodili cetnici i cetnicke stranke iz tvog entiteta! Zasto ih onda ne eliminises?gospodar kuglastih munja wrote:Eliminisite SDA, nestace i protuteze izvana
Ovo sto si napisao je prvorazredna budalastinja, sranje, i prljava zamjena teza. Po tvojoj logici, mi smo krivi za rat. Jer eto, SDA i nasa armija BiH su bili protuteza i razlog za agresiju na BiH. Da nije bilo SDA i amrije BiH, ne bi bilo ni one strane - agresije!![]()
![]()
![]()
@Kuglasti, znas li da u Sarajevu i u drugim gradovima pod kontrolom armije BiH i SDA, nikada niti jedna krscanska bogomolja nije ni dotaknita, niti su nemuslimani slati sdva metra u grobnice? Znas li zasto je to?
Volio bi da mi argumentovano dokazes da je SDA drzavotvorna, nacionalna a ne etnicka politicka partija? Ona to ne moze biti jer nema gradjanski karakter jer nije za cjelovitu BiH vec samo za njen dio i to u Federaciji. SDA je na tanjiru poklonila Srbima entitet koji su oni genocidom ocistili. Moglo je 100 atomskih bombi pasti na Bosnu, ali svijet nikad nebi priznao RS da to nije ucinio Alija i SDA. Kud ces veci i jasniji dokaz da se oni nisu borli za jedninstvenu , vec za zajednicku BiH, a to je velika razlika, moras priznati. SDA je na krvi boraca A RBiH izborio svoj teritorij u drzavi. Ti ljudi su izdani i prevareni.
Da je kojim slucajem SDA bila za R BiH , kao sto je lagala narodu, do nastanka RS nikad nebi doslo. Po koj logici je Alija "poklonio " 500 000 bosnjaka RS ? Ostavio ih na milost i nemilost srpskom rezimu.?
I nemoj budalesati sa bogomoljama. Nisu one drzava i njene institucije. One samo obiljezavaju etno teritorija i zato su rusene.
I opet te pitam , ko su koalicioni partneri u zadnjih 17 g. Ko se voli , pazi i pomaze ?
-
gumifufna
#91 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Evo nek proglase nezavisnost pa da se i ta prica jednom zavrsi postaju dosadni
*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=194
*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=194
-
#92 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Jedini nacin kako se RS moze odvojiti od Bosne je da Bosnjacki politicari trube kako se RS treba ukinuti.
-
ld
#93 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
momak ajd probaj da opet procitas ono sto sam napisao i probaj da malo razmisljas,pa ptom malo izgugliraj neke stvari pa se javiVozdra raja wrote:Da, e tu si u pravu. Duhovi nas odbranili. Neznam sto nam je uopste i armija trebala...?ld wrote: mi bosnjaci kao narod smo se odbranili,niti sda,niti MZ,niti amerika nisu tome doprinijeli
to je Bozije davanje i ovaj tvrdoglavi narod![]()
![]()
2+2=4
i nemoj pisati nebuloze tipa da je SDA zasluzna za odbranu drzave,ti si haman bas mlad
sto se tice Bozijeg davanja,u ratu sam se licno uvjerio da postoji visa sila
neke stvari koje se nemogu objasniti naukom
i mnogo boraca se vratilo vjeri u ratu,ali bas mnogo
kad samo skontas sta su srbi imali na pocetku rata,a sta smo imali mi,prosto je nemoguce da smo opstali kao narod
kad je dosao americki general kod alagica r.a. i ovaj ga vodi na vlasic i kad je amer to vidio,rekao je da je to nemoguce uzeti
pogotovo relej,to ti je cistina,nemozes danju niti nocu prici,jer zimi kad je snijeg,bez obzira koliko je mracna noc,zbog snijega i refleksije sve se vidi
uglavnom armija je to uzela
a znas li kako je to uzeto
kad su poceli sa privlacenjem releju bila je magla tako gusta da se na metar ije moglo vidjeti,a snijeg smrznuo i bio je dubok,pa se uhvatila kora i moglo se ici po kori,tako da su presli preko minskih polja i pred sam napad,magla se digla
naravno ti ces opet reci duhovi i bajke,ali to je tvoj problem
prepostavljam da si mladji,ne zelim da te time vrijedjam,ali ako volis da citas knjige i interesuje te sta se zaista dogodilo u bosni u ratu
nabavi knjigu ,,bore oko ociju,,pa ces da vidis kako je SDA branila bosnu,i o tim nekim Bozijim davanjima
meni licno se dogodilo bas to bozije davanje kada je granata pala u blizini i geleri mi izbusili odjecu i cizmu
na cizmi sa strane ulazna rupa i izlazna,geler prosao,a meni nista
pazi da ti opet naglasim
ulazna rupa,i izlazna rupa sa strane,geler je bio velicine klikera,po rupi sam ocjenio
a meni nista
opet duhovi,jel de
ajd kako sad ti to meni objasni da se dogodi,ja to ni danas dan ne mogu sebi nikakvom matematikom i logikom da objasnim,to je meni bilo Bozije davanje
- Liberalism
#94 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
Ne cine Republika Srpska i Bosna cjelinu. A kako vidis, ''bosnjacki politicari'' na sav glas govore o ukidanju RS-a, pa se niko ne odvaja. A sto ce se odvajati kad je velika vecina Bosanaca i Hercegovaca za zivot u Bosni i Hercegovini.location wrote:Jedini nacin kako se RS moze odvojiti od Bosne je da Bosnjacki politicari trube kako se RS treba ukinuti.
Vidicemo sutra koliko to ljudi ima koji su za odvajanje RS-a od Bosne i Hercegovine. Nego samo je sreca sto mediji toj malobrojnoj bandi daju i previse paznje pa se svimaa nama cini kao da je to neka toboze snaga koje se treba plasiti...
-
ld
#95 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?
u pravu siLiberalism wrote:Ne cine Republika Srpska i Bosna cjelinu. A kako vidis, ''bosnjacki politicari'' na sav glas govore o ukidanju RS-a, pa se niko ne odvaja. A sto ce se odvajati kad je velika vecina Bosanaca i Hercegovaca za zivot u Bosni i Hercegovini.location wrote:Jedini nacin kako se RS moze odvojiti od Bosne je da Bosnjacki politicari trube kako se RS treba ukinuti.
Vidicemo sutra koliko to ljudi ima koji su za odvajanje RS-a od Bosne i Hercegovine. Nego samo je sreca sto mediji toj malobrojnoj bandi daju i previse paznje pa se svimaa nama cini kao da je to neka toboze snaga koje se treba plasiti...
a i vidjelo se kad su protestirali za kosovo,najavljivali su stotine hiljada ljudi na protestima,i nije bilo ni 10 000 u banja luci