Dan Bošnjaka

Kejn

#76 Re: Dan Bošnjaka

Post by Kejn »

sadie_forever wrote:
Kejn wrote:
sadie_forever wrote:onda smo nacionallno neosvjesteni jebiga :lol:
Pa jesi jer jos nisi sigurna jesi li pripadnik moderne nacije ili folklorno-vjerske skupine. Ja inace lavovske borbe vodim na engleskim forumima da dokazem Evopljanima da mi nismo nikada bili Turci niti se kao takvi izjasnjavali i vodim debate sa HZHB trolovima koji imaju unaprijed pripremljene skripte sa citatima izvucenim iz konteksta gdje se bos. muslimani nazivaju Turcima, i onda mi dođe pripadnik mog naroda i spuca sliku anadolskog Sejmena i kaže "jes moćno Allaha mi"....

Ovo je generalno rezultat nepostojanja nacionalnih institucija u Bošnjaka i jasne nacionalne idelogije. Zato se naš narod olahko odriče bh. državljanstva jer ne zna šta ono znači, i zato smo mi narod koji se najbolje asimilira vani, kao da je to neka "dobra" osobina...
Zasto ti treba ta bitka? tako albanci isto rade,pa neki cak idu toliko daleko da se ponizavaju govoreci mi jedemo svinjetinu nismo nikakvi muslimani,samo da bi bili prihvaceni

evropljani smo,islam je nasa tradicionalna vjera..neki su religiozni,neki manje.svi inace slave bajrame i sl(ako su iz 100% bosnjacke porodice) znaci isto kao sto je krscanstvo dio britanske kulture,tako je islam dio bosnjacke

da vidis kako ce te vise cjeniti kad imas svoje ja
Biti religiozan ne znaci pristati da se svodis na vjersku skupinu. I ja sam religiozan ali nikada ne bi stavio sliku Sejmena i rekao ovo je mocno i to na temi moj nacionalnog dana, dana ponovne afirmacije mog narodnog imena nakog perioda od preko 70 godina. To je razlika između Bošnjaka i obične poturice.
escobar__

#77 Re: Dan Bošnjaka

Post by escobar__ »

Kršćanstvo je vjera mojih predaka i s tim nemam problema, pa samim tim ni s kraljicom Katarinom koja mi je takva-kakva je draža od bilo kojeg turskog sultana i qrca.
sadie_forever

#78 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

Ja pod prvo ne znam ko je sejmen ,za nekog prosjecnog bosnju ova nosnja znaci tradicija a zastava islam,kakvi crni turci...pa pogledaj tradicionalne zastave sirom zapade,sve vuku na krizarske.sto ne znaci da su svi oni isti,ali religija ostavlja neki trag i na naciju od toga pobjeci ne mozes
sadie_forever

#79 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

escobar__ wrote:Kršćanstvo je vjera mojih predaka i s tim nemam problema, pa samim tim ni s kraljicom Katarinom koja mi je takva-kakva je draža od bilo kojeg turskog sultana i qrca.
pa predak ti je do sad i gazi husref beg 8-)

ipak islam ima ovdje vec staz duzi nego krscanstvo kod nasih predaka,nisu stigli biti krscani ni 300 god kad je islam dosao,a mi evo muslimani vec 500 Bogu hvala :thumbup:
escobar__

#80 Re: Dan Bošnjaka

Post by escobar__ »

sadie_forever wrote:
escobar__ wrote:Kršćanstvo je vjera mojih predaka i s tim nemam problema, pa samim tim ni s kraljicom Katarinom koja mi je takva-kakva je draža od bilo kojeg turskog sultana i qrca.

ipak islam ima ovdje vec staz duzi nego krscanstvo kod nasih predaka,nisu stigli biti krscani ni 300 god kad je islam dosao,a mi evo muslimani vec 500 Bogu hvala :thumbup:
Jeste, kao što je i Husein-kapetan Gradaščević. 8-) Nemam problem ni s islamskim ni sa predislamskim naslijeđem, to smatram bogatstvom.
sadie_forever

#81 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

escobar__ wrote:
sadie_forever wrote:

Jeste, kao što je i Husein-kapetan Gradaščević. 8-) Nemam problem ni s islamskim ni sa predislamskim naslijeđem, to smatram bogatstvom.
A nemoj ni sa predkrscanskim,nekad smo bili pagani.to smo bili najduze

perun,ovaj onaj
escobar__

#82 Re: Dan Bošnjaka

Post by escobar__ »

sadie_forever wrote:A nemoj ni sa predkrscanskim,nekad smo bili pagani.to smo bili najduze

perun,ovaj onaj
Bogatstvo različitosti. :bih:
sadie_forever

#83 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

u biti u Bosnjackom narodnom duhu su se sacuvale 3 persone.Kulin ban,Husref beg i kapetan Gradascevic
Kejn

#84 Re: Dan Bošnjaka

Post by Kejn »

Ja mislim da je Sadie polu Turkinja, ako se nevaram. Jednom si to rekla na forumu. Ako smijem konstatovati. Izvinjavam se ako sam pogrijesio.
escobar__

#85 Re: Dan Bošnjaka

Post by escobar__ »

sadie_forever wrote:u biti u Bosnjackom narodnom duhu su se sacuvale 3 persone.Kulin ban,Husref beg i kapetan Gradascevic
Misliš?
Image
sadie_forever

#86 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

escobar__ wrote:
sadie_forever wrote:u biti u Bosnjackom narodnom duhu su se sacuvale 3 persone.Kulin ban,Husref beg i kapetan Gradascevic
Misliš?
Image
govorim o narodnom duhu,moja nana zna za kulina bana ,zna za husref bega i kapetana za gradascevic kule

za tog tvrtka pojma niko nije imao dok tuzla nije isforsirala taj kip,to je vise politicko

primjer postoji izreka od kulina bana i dobrijeh dana

postoje milion sevdalinki o husein begu i husref begu
sadie_forever

#87 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

Kejn wrote:Ja mislim da je Sadie polu Turkinja, ako se nevaram. Jednom si to rekla na forumu. Ako smijem konstatovati. Izvinjavam se ako sam pogrijesio.

hahahah ni blizu cak imam tipicno slavensko lice misle da sam poljakinja,bolje bi bilo da sam ilirka :D
Kejn

#88 Re: Dan Bošnjaka

Post by Kejn »

sadie_forever wrote:
Kejn wrote:Ja mislim da je Sadie polu Turkinja, ako se nevaram. Jednom si to rekla na forumu. Ako smijem konstatovati. Izvinjavam se ako sam pogrijesio.

hahahah ni blizu cak imam tipicno slavensko lice misle da sam poljakinja,bolje bi bilo da sam ilirka :D
Izvinjavam se. Onda si cak i moj tip :D . Ja izgledam vise ko taj Sejmen sa slike :D
MarshalDodik

#89 Re: Dan Bošnjaka

Post by MarshalDodik »

Realno kad bi svi obukli tu sejmensku nosnju i uslikali se s leđa isto bi licili :mrgreen:
sadie_forever wrote:

Kako to trebas izgledati da bi licila na ilirku ?
sadie_forever

#90 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

MarshalDodik wrote:Realno kad bi svi obukli tu sejmensku nosnju i uslikali se s leđa isto bi licili :mrgreen:
sadie_forever wrote:

Kako to trebas izgledati da bi licila na ilirku ?
ma onako tipicno balkanski

tipicni balkanac moze biti i bosnjak i srbin i albanac,uglavnom taj izgled je na muskarcima lijepsi nego onaj slavenski
sadie_forever

#91 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

Ilirka: pogodite odakle je ,ez da gledate na google

Image
MarshalDodik

#92 Re: Dan Bošnjaka

Post by MarshalDodik »

sadie_forever wrote:Ilirka: pogodite odakle je ,ez da gledate na google

Image
Ne gledam, na google.
Mozda Albanka ili Rumunka.

Kako znas da je ilirka jer tipicno balkanski ne znaci ilirski...
insomnia78

#93 Re: Dan Bošnjaka

Post by insomnia78 »

sadie_forever wrote:
escobar__ wrote:
mali jomu wrote:Image
Ova je moćnija.
Image
kako kome,meni je mocnija ta slika ali kod ajvatovice,to kod bobovca me previse podsjeca na katolicanstvo,pa sama katarina nas nebi nesto gotivila jer smo muslimani,a vjera mi je preca od nacionalnog mita
Gotivila bi te taman ko ti babine
sadie_forever

#94 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

Pa ne gotivim ni a nju :D hebo je papa :D
insomnia78

#95 Re: Dan Bošnjaka

Post by insomnia78 »

Pa tako isto babini kazu za Aliju :lol:
sadie_forever

#96 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

insomnia78 wrote:Pa tako isto babini kazu za Aliju :lol:
historija voli pobjednike,ili pobjednici pisu historiju

da je islam ostao manjinska religija mozda bi mi smatrani kao babini danas,ipak nije tako da katarina ispada traitor

jbt od djece se odreci jer su postali muslimani,ja bi svoju djecu branila do smrti cak i da budisti postanu :P
insomnia78

#97 Re: Dan Bošnjaka

Post by insomnia78 »

Jbg. Cinjenica je da je osla vera za ćasu pilava
sadie_forever

#98 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

insomnia78 wrote:Jbg. Cinjenica je da je osla vera za ćasu pilava
pa evo sto ne ide sad opet? koliko puta su bosnjaci kroz historiju mogli izdat islam bolje bi prosli,pocevsi od bitke na banjaluku 17og stoljeca
insomnia78

#99 Re: Dan Bošnjaka

Post by insomnia78 »

sadie_forever wrote:

da je islam ostao manjinska religija mozda bi mi smatrani kao babini danas,ipak nije tako da katarina ispada traitor

jbt od djece se odreci jer su postali muslimani,ja bi svoju djecu branila do smrti cak i da budisti postanu :P
Branila bi ih i da su sa 92- prikljucili VRS-u?
sadie_forever

#100 Re: Dan Bošnjaka

Post by sadie_forever »

insomnia78 wrote:
sadie_forever wrote:

Branila bi ih i da su sa 92- prikljucili VRS-u?
Da,ne moze se od krvi tek tako odreci,ima takvih primjera

recimo djeca postala cetnici s majkom srpkinjom ali opet dodju na dzenazu oca..jer krv je to ljudi,KRV
ja imam taj primjer u mom gradu,djeca su promjenila imena zive u Australiji,nisu imali komunikaciju s rodbinom s oceve strane,ali ipak kad su nasli kosti oca dosla su na dzenazu
Post Reply