Dali smo postali stereotipni?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

shalaedin

#1 Dali smo postali stereotipni?

Post by shalaedin »

Da li smo postali stereotipni?
Dali vam se desilo da hodate ulicom i vidite koliko ljudi jedni drugima lice sto izgledom sto ponasanjem?
Dali ste se upoznali sa mnogim ljudima koji zive po nekom kliseu koji nema ni trunke originalnosti i onoga svoga Ja?
Dali mislite da mediji diriguju ljudskim zivotima?

Sve vise gledamo neke emisije koje nas uce od abecede do neznam kako da rijesite probleme prema savjetu toga i toga, kako rijesiti problem a nenapraviti veci i bla bla bla...
Moje neko misljenje je da ljudi zive u medijskom matrixu koji stvara stereotipne ljude ko na industrijskoj traci... samo ih stancaju stancaju stancaju.

:evil: :evil: :evil: Tri djavola predsjedavajuca za regulatornu agenenciju komunikacija BIH-a.
Last edited by shalaedin on 17/04/2008 16:20, edited 1 time in total.
Šeha

#2 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by Šeha »

Da li je stereotipno ispravljati gramaticke greske na forumu?! ;-) :zoka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by Truba »

neznam :D :D :D
shalaedin

#4 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by shalaedin »

Šeha wrote:Da li je stereotipno ispravljati gramaticke greske na forumu?! ;-) :zoka:

neka gresaka i to je za ljude :)
Tesssa

#5 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by Tesssa »

shalaedin wrote:
Šeha wrote:Da li je stereotipno ispravljati gramaticke greske na forumu?! ;-) :zoka:
kako za koga.
shalaedin

#6 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by shalaedin »

Tesssa wrote:
shalaedin wrote:
kako za koga.

ima ti i ta mjesta. al ovo zvuci ko da je izreko neko bezgrijesan. :sax:
metal_rules_cura

#7 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by metal_rules_cura »

Ako zanemarim gramaticke greske na koje sam inace alergicna ovako... Stereotipima su nas ucili, na nama je da ih razbijamo ako zelimo. Tome svemu doprinosi i okolina koja je izuzetno tracerski nastrojena, koja nas gusi i sputava. Cini se vise nego bilo gdje drugdje. Eh sad... Niko nam ne brani da budemo hrabri, krenemo putem individualizma, direktnosti i iskrenosti. Zasto tako malo ljudi njime ide? Zato sto je tezi! Lakse je ici linijom manjem otpora i boriti se u coporu nego se izdvajati. Mislim da je sva bit u tome.
shalaedin

#8 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by shalaedin »

metal_rules_cura wrote:Ako zanemarim gramaticke greske na koje sam inace alergicna ovako... Stereotipima su nas ucili, na nama je da ih razbijamo ako zelimo. Tome svemu doprinosi i okolina koja je izuzetno tracerski nastrojena, koja nas gusi i sputava. Cini se vise nego bilo gdje drugdje. Eh sad... Niko nam ne brani da budemo hrabri, krenemo putem individualizma, direktnosti i iskrenosti. Zasto tako malo ljudi njime ide? Zato sto je tezi! Lakse je ici linijom manjem otpora i boriti se u coporu nego se izdvajati. Mislim da je sva bit u tome.
ma kolegice slazem se, samo fakat vrijeme doslo ko sa jedne trake izgledamo...
metal_rules_cura

#9 Re: Dali smo postali stereotipni?

Pa i jesmo copy - paste vecina...
Benighted

#10 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by Benighted »

jebiga globalizacija lifestile/ova ... mores sebi izabrat jedan izmedju 2-3 u opticaju :D
Mogly

#11 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by Mogly »

metal_rules_cura wrote:Ako zanemarim gramaticke greske na koje sam inace alergicna ovako... Stereotipima su nas ucili, na nama je da ih razbijamo ako zelimo. Tome svemu doprinosi i okolina koja je izuzetno tracerski nastrojena, koja nas gusi i sputava. Cini se vise nego bilo gdje drugdje. Eh sad... Niko nam ne brani da budemo hrabri, krenemo putem individualizma, direktnosti i iskrenosti. Zasto tako malo ljudi njime ide? Zato sto je tezi! Lakse je ici linijom manjem otpora i boriti se u coporu nego se izdvajati. Mislim da je sva bit u tome.
Ali i ako kreneš putem individualizma, nameće se urnek po kojem to radiš. Darker as a tinejdžer, što duži staž sa izgledom koji je suprotan želim da izgledam lijepo, upražnjavanje neke amaterske umjetnosti sa strane, posao koji ne obavezuje, obavezna poezija...
I ja sam zagovornik teorije zavjere i postojanja matrixa koji nas usmjerava kroz medije.
shalaedin

#12 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by shalaedin »

Mogly wrote:
Ali i ako kreneš putem individualizma, nameće se urnek po kojem to radiš. Darker as a tinejdžer, što duži staž sa izgledom koji je suprotan želim da izgledam lijepo, upražnjavanje neke amaterske umjetnosti sa strane, posao koji ne obavezuje, obavezna poezija...
I ja sam zagovornik teorije zavjere i postojanja matrixa koji nas usmjerava kroz medije.
Meni je to poslje citanja protokola sionskih mudraca postalo nesto u sta pocinjem polako da vjerujem...
skorpija1S

#13 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by skorpija1S »

Sto bi reklo moje dijete: Mama ,sve uciteljice u skoli isto izgledaju. I zaista je tako,sve skoro isto obucene,mrsave,duge plave kose......
metal_rules_cura

#14 Re: Dali smo postali stereotipni?

Nema tu izgradjenih opcija... Svako gradi svoju sopstvenu...
montag

#15 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by montag »

metal_rules_cura wrote:Nema tu izgradjenih opcija... Svako gradi svoju sopstvenu...
...SDA, do kraja zivota :D
callmethebreeeze

#16 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by callmethebreeeze »

skorpija1S wrote:Sto bi reklo moje dijete: Mama ,sve uciteljice u skoli isto izgledaju. I zaista je tako,sve skoro isto obucene,mrsave,duge plave kose......
jesu li zgodne? ja sam uvijek mastao o zgodnoj uciteljici, do fakulteta sam dogurao i onda sam shvatio da sam se dzaba nadao.

i zato sam stereotipan.
Mogly

#17 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by Mogly »

shalaedin wrote: Meni je to poslje citanja protokola sionskih mudraca postalo nesto u sta pocinjem polako da vjerujem...
Nisam čitao, jesam Iluminate i Nevidljivu ruku. Ali kad mi u Americi nakon godinu dana žena dade brošuru "vodič za izbjeglice" i u njoj k'o da je čovjek bio pored mene svih godinu dana i pisao šta mi se dešava, do u detalj :shock: sjebah se žešće. I onda skontam da ima neka nauka koja se bavi ljudskim ponašanjem i predviđa budućnost. Mediji su joj sredstvo za rad, a mi... Reklame su najbolji dokaz. Država se nameće kao poslodavac.

A da ugasimo televizor :skoljka:
metal_rules_cura wrote:Nema tu izgradjenih opcija... Svako gradi svoju sopstvenu...
Čini ti se. Materijal od kojega gradiš je unaprijed i sa svrhom postavljen, možeš biti kreativan ali u granicama onoga što se nudi. Na ASU ubjeđuju da je režija zanat. Ja se ježim na tu konstataciju, ali izgleda da su u pravu.
Last edited by Mogly on 19/04/2008 22:50, edited 1 time in total.
lady midnight

#18 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by lady midnight »

callmethebreeeze wrote:
jesu li zgodne? ja sam uvijek mastao o zgodnoj uciteljici, do fakulteta sam dogurao i onda sam shvatio da sam se dzaba nadao.

i zato sam stereotipan.
stereotipno razmishljanje je uglavnom odlika onih koji znanje stichu na pogreshnim mjestima :D :D :D
Saian

#19 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by Saian »

meni je tata reko da sam prototip :D :D :D
black

#20 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by black »

..kakve veze sve ovo ima sa stereotipima :mrgreen: i de neka neko napise sta je stereotip i kako nastaje :mrgreen:
Saian

#21 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by Saian »

ja znam ko je strereo MC, morel to :D
Ergot

#22 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by Ergot »

Seveda, stereo je dvapot bolši zvok od mono.
coek

#23 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by coek »

...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:07, edited 1 time in total.
Mogly

#24 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by Mogly »

coek wrote: Stereotipnost vs kreativnost - taj odnos bih i kod sebe volio da promijenim.
Nisam skonto. Čini mi se da si htio da mnogo toga kažeš, ali nema mjesta...
d2

#25 Re: Dali smo postali stereotipni?

Post by d2 »

shalaedin wrote:Da li smo postali stereotipni?
Dali vam se desilo da hodate ulicom i vidite koliko ljudi jedni drugima lice sto izgledom sto ponasanjem?
Dali ste se upoznali sa mnogim ljudima koji zive po nekom kliseu koji nema ni trunke originalnosti i onoga svoga Ja?
Dali mislite da mediji diriguju ljudskim zivotima?

Sve vise gledamo neke emisije koje nas uce od abecede do neznam kako da rijesite probleme prema savjetu toga i toga, kako rijesiti problem a nenapraviti veci i bla bla bla...
Moje neko misljenje je da ljudi zive u medijskom matrixu koji stvara stereotipne ljude ko na industrijskoj traci... samo ih stancaju stancaju stancaju.
ja sam postao monotipan :)

slazem se 100% sa tobom, mislim da je do medija ali je vise do ljudi, zivimo svi po templateu a sto vise ljudi zivi po templateu to je manja sansa da se izvuces iz njega, jer da cujes od prijatelja kako je drvena vjestina dubljenja na kineskim stapicima vrlo relaksirajuca i da on ide na svakodnevne treninge pozelio bi i sam da se mozda prikljucis ali kako se vecina relaksira gledajuci tv i zdernjajuci kokice (izuzimam one koji se relaxiraju gužnjavom) u to ti je manja sansa da se pocnes baviti dubljenjem na stapicima...

razloga je vise ali to nije razlog da svako od nas ne ucini sve promjene na sebi koje moze i prestane biti dio matrixa onoliko koliko moze
Post Reply