E moj jarane sumnjam da ces ikad to dobiti nazad daj boze ali ,lopovi su lopoviiznogud wrote:Dajem 300KM da mi vrate Dell Inspiron 5100 laptop iz jučer obijenog stana na Grbavici. Laptop je star a na njemu su porodične slike koje bih volio imati. I da ga ja prodajem, ne bih dobio više od 500KM za njega.
Dajem još 300KM za zlatno prstenje i narukvicu.
Ko god ima informacije, molim kontakt na [email protected]
dajem lovu da mi vrate laptop i zlato iz obijenog stana
Moderator: Benq
-
kujundzija
#51 Re: dajem lovu da mi vrate laptop i zlato iz obijenog stana
-
CHICAGO
#52 ovom haveru sto hoce da ide u Ameriku da "minira svoju
Grijesis haveru... evo ja sam 12 god u Chicagu ... i ne mozes pucati, udarati, ubosti ili na bilo koji drugi nacin povrijediti lopova cak i ako ga nadjes u akciji... Isti je zakon u BH i USA konto ovoga...
ono sta MOZETE DA URADITE!!! jeste slijedece...
da na sve svoje POKRETNE STVARI urezete svoje inicijale ili na primjer prva dva slova od imena i prezimena npr MUJO SMAJILOVIC (MUSM) i slicno...
mnogo je lakse dokazati vlasnistvo na ovaj nacin...
sto se auta tice, cuo sam da u Japanu su napravili alarm za auto (koji je vec ilegalan u USA) koji radi na infrazvuk - alarm pravi (za nase uho) necujan zvuk super-niske frekvencije a koji opet utice na unutrasnje uho koje reaguje tako da te pocnu USI BOLITI KO NIKAD U ZIVOTU... jednostavno si primoran da padnes na tlo...
da mi je doci do njega, ja bi ga ugradio i bez obzira na ilegalnost...
mislim da bi to u Bosni islo ko halva!!!
ono sta MOZETE DA URADITE!!! jeste slijedece...
da na sve svoje POKRETNE STVARI urezete svoje inicijale ili na primjer prva dva slova od imena i prezimena npr MUJO SMAJILOVIC (MUSM) i slicno...
mnogo je lakse dokazati vlasnistvo na ovaj nacin...
sto se auta tice, cuo sam da u Japanu su napravili alarm za auto (koji je vec ilegalan u USA) koji radi na infrazvuk - alarm pravi (za nase uho) necujan zvuk super-niske frekvencije a koji opet utice na unutrasnje uho koje reaguje tako da te pocnu USI BOLITI KO NIKAD U ZIVOTU... jednostavno si primoran da padnes na tlo...
da mi je doci do njega, ja bi ga ugradio i bez obzira na ilegalnost...
mislim da bi to u Bosni islo ko halva!!!
- hrusta
jarane, stvarno mi je zao sto su ti maznuli stvari, mogu misliti kako se osjecas
ali stvarno nevjerujem da ces naci potrebne informacije na ovom forumu, boga pitaj gdje je to sada sve otislo i gdje ce oni to utaliti, male su to stvari u utopi ce se u more a da ih niko ne skonta, drugo je kad se auto onoliki klepi, pa i ni tad do duse nenadju. jos jednom; stvarno mi je zao.....
jesu li ti provalili vrata ili kroz balkon/prozor. moji su ugradili ona blindirana vrata sa 3 brave i sipkama koje izadju sa svih strana kad se zakljucaju. a imene hastra sada za vikendicu, dobro nema nest u njoj ali mogu misliti taj osjecaj kad vidis da je neko bio i preturo. uzo bi pistolj i metak u koljeno pa se sepat cijeli zivot.
OZBILJNO PITANJE AKO NEKO ZNA:
ko i kako ima pravo nabaviti dozvolu za drzanje/posjedovanje vatrenog oruzja (pistolj). stvarno me ovo zanima, pa molim ozbiljne odgovore od raje.
jesu li ti provalili vrata ili kroz balkon/prozor. moji su ugradili ona blindirana vrata sa 3 brave i sipkama koje izadju sa svih strana kad se zakljucaju. a imene hastra sada za vikendicu, dobro nema nest u njoj ali mogu misliti taj osjecaj kad vidis da je neko bio i preturo. uzo bi pistolj i metak u koljeno pa se sepat cijeli zivot.
OZBILJNO PITANJE AKO NEKO ZNA:
ko i kako ima pravo nabaviti dozvolu za drzanje/posjedovanje vatrenog oruzja (pistolj). stvarno me ovo zanima, pa molim ozbiljne odgovore od raje.
- Comrad
Al vidi ak ti stavis struju neke male jacine, pa lopov krene, vidi da nece moci, on ce odustat. Sumnjam da ce otici do policije i ispricati im kako nije mogao provaliti u stan jer ga je zdrmala struja.Sarafcina wrote:iznogud wrote:nokia - cini mi se da se razumijes u pravo, pa pitanje pliz - sta je od sljedeceg kaznjivo a sta nije, za postaviti u kuci:
miniranje odskocnom minom
postavljanje suzavca
postavljanje flashbanga
povezivanje struje na sve kvake u kuci
namijenjeno da ozlijedi... sa predumisljajem ...
na svoju zemlju ne smijes staviti ni otrov koji moze povrijediti ovcu... a da ne napises veliku tablu da je zemljiste zatrovano. o ljudima da i ne pricam.
-
kub lajkan
Jesu li vec presli na protuprovalna vrata?mIRCerka wrote:najs, i kod mene su komplet mehanizam sa katancem slomili....iznogud wrote:prizemlje, rentan stan, slomili bravu
:S
- Amazonka27
-
iznogud
ma jedino rjesenje kod nas je osiguranje - osiguras stan protiv kradje, oko 150 km godisnje, i onda sta god ukradu dobijes odstetu nazad, samo moras paziti da te ne prevare i ovi iz osiguranja (oni amortizuju opremu ko da je pavlaka, treci dan po kupovini im ne vrijedi vise nista, ako njih pitas...)
a protuprovalna vrata razvaljuju kamionskom dizalicom, za minut-dva napumpa dizalicu koliko je potrebno da horizontalno razmakne stokove od vrata, vrata samo ispadnu iz kucista... ofirno jeste, ali ako ti se neko nameracio na stan, najebo si ovako ili onako...
nije lose rjesenje ni alarm ali alarm bez neke dojave zastitarima nije neka fajda, a privatne zastitarske kuce kostaju dva puta vise godisnje nego sto je prosjecna steta...
elem, najbolje je biti beskucnik, onda nemas sta da izgubis, nego ti pljackas, otimas, krades...a ne, to je politicar, pardon
a protuprovalna vrata razvaljuju kamionskom dizalicom, za minut-dva napumpa dizalicu koliko je potrebno da horizontalno razmakne stokove od vrata, vrata samo ispadnu iz kucista... ofirno jeste, ali ako ti se neko nameracio na stan, najebo si ovako ili onako...
nije lose rjesenje ni alarm ali alarm bez neke dojave zastitarima nije neka fajda, a privatne zastitarske kuce kostaju dva puta vise godisnje nego sto je prosjecna steta...
elem, najbolje je biti beskucnik, onda nemas sta da izgubis, nego ti pljackas, otimas, krades...a ne, to je politicar, pardon
- Citizen-X
Najbolje je trovanje SGH gasom!iznogud wrote:nokia - cini mi se da se razumijes u pravo, pa pitanje pliz - sta je od sljedeceg kaznjivo a sta nije, za postaviti u kuci:
miniranje odskocnom minom
postavljanje suzavca
postavljanje flashbanga
povezivanje struje na sve kvake u kuci
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ako imas divan komsiluk, ta ti vrata skinu zajedno sa shtokom...kub lajkan wrote:Jesu li vec presli na protuprovalna vrata?mIRCerka wrote:najs, i kod mene su komplet mehanizam sa katancem slomili....iznogud wrote:prizemlje, rentan stan, slomili bravu
:S
-
Kukuruz_Barbe-q
ah i meni tako prije neke 2 godine provalio, imao sam tad obicna vrata i obicnu bravu, ali nije ushao u stan, nesto ga omelo ocito.
sinoc zacujem neku buku, kad vidim neko mi obija auto, zaderem se , oni pobjegose, vidjeh da su klinci od 11-12 godina max.
vela havle.
sinoc zacujem neku buku, kad vidim neko mi obija auto, zaderem se , oni pobjegose, vidjeh da su klinci od 11-12 godina max.
vela havle.