Iz Austrije na multipleksu DAB+ Austria možemo pratiti program vjerskog sadžaja
Radio Marija. PTY je naravno Religion. Protok je 72 kbbs, što je za program ove vrste više nego dovoljno. Slideshow je statičan, dok je radiotext dinamičan i odmah se može vidjeti o čemu se radi.
Radio text prati sve što ide u eter, pa se tako i kod mise ispisuje objekt i mjesto, odakle se vrši prijenos.
"Hl. Messe aus der Kapelle vom Hope Base Wels, OÖ". OÖ je Oberösterreich, Gornja Austrija.
Ovo je slika te kapele.
Svaka čast Radio Mariji, ali više sam bio impresioniran programom
ERF Süd. To je drugi program sa vjerskim sadržajem u muxu DAB+ Austria. Protok je doduše samo 40 kbps, PTY je naravno Religion, ali nema prijenosa mise. Slideshow i radiotext (DLS) su statični. Slogan im je "Radio, das mich inspiriert", dakle Radio, to je moja inspiracija.
Dolje je prikazan prijem sa IRT aplikacijom (mobitel LG Stylus 2). U radiotextu imaju ispisanu internetsku stranicu plavom bojom, koju na dodir mogu aktivirati i pratiti. Imaju zanimljive teme.
Ali ono što me je najviše impresioniralo je muzika. Neki dan sam u jutarnjem terminu pratio taj program.
Charles F. Stanley je američki teolog, pisac i pastor prve baptističke crkve u Atlanti. Poznat je po svojim radijskim i televizijskim programima emitiranim diljem svijeta, koji su prevedeni na više od 50 jezika.
Pratio sam to jedno 2 sata. Ja sam si ovo malo drugačije zamišljao, ali … Nevjerovatno. Bez mnogo govorancije. Svakih 10 minuta spiker pročita rečenicu ili dvije i program gura dalje sa muzikom. Ma ajde, kakva crkvena muzika … Smokie, Celentano, Nena, …
Albino Montisci - Più di qualcosa
Hugo Strasser & Tanzorchester - Waterloo
Smokie - Lay Back In The Arms Of Some One
Su Kramer - Wie das Wasser so fließt die Zeit
Cherry Moon - Living On A Prayer
Dennis Olson - Truck Drivin' Outlaw
Mr. Acker Bilk & Orchestra - Longfellow Serenade
Cae Gauntt & Clear Marc - In der Welt von tausend Wegen
Werner Arthur Hoffmann & Chor - Lobe den Herrn! Sing ihm dein Lied!
Brandon Heath - Your love
The Piano Guys - Over the Rainbow / Simple Gifts
Adriano Celentano - Grazie, Prego, Scusi
Max Greger - Don't be that way
Dave Dudley - Freightliner Fever
Country All Stars - Oh Susanna
Nena - 99 Luftballons
AErre Project - In my Pockets
Klaus-André Eickhoff - Knuddel
The Original Dixieland-Stompers - My Bonnie is over the Ocean
Beate Ling-Zappel - Weil du da bist
Keith Green - You are the one
Caedmon's Call - Sing His Love
Hazy Osterwald Sextett - Fanfares
Marcella Bella - Canto straniero
Paul Simon – Graceland
James Last - Soley Soley / Is This The Way To Amarillo
Mainstream Orchestra - Wenn die Musik spielt
Nazivi njemačkih pjesama su bili ispisani vrlo korektno, a kod engleskih je bilo nekih grešaka sa početnim slovima nekih riječi. Pustili su i nekoliko talijanskih pjesama. Čini mi se premalo, s obzirom na to, da tamo gdje emitiraju na FM-u (Južni Tirol), imaju slušaoce i sa tog govornog područja.
Popodne sam također pratio jednu emisiju. Imaju nekakv familjarni forum, gdje govore o obitelji, braku, partnerstvu, odgoju djece ili o životu samaca.
Bavimo se temama koje nas i dalje zabrinjavaju!
17.00
Forum Familie- Wenn die Liebe nachlässt, 2. Teil / Kad ljubav izblijedi, 2. dio
Skoro jedan sat predavanja, malo mučno za slušat, ali onda … kada krene lavina muzike … bez nekog filozofiranja …
The Royal Philharmonic Orchestra – Evergren, Kirk Franklin - Wanna be happy?,
Various - Ewig treuer Gott, David Plüss / Markus Dolder - New hope coming, Jürgen Werth - Wo sind sie geblieben,
Dave Daffodil - The speak up Mambo, Mel and Dorothy - I Wouldn't Change You If I Could,
Reinhard Mey - Das Meer, Waltraud Rennebaum - Ke tal chermon,
Dieter Falk - Exalt thy name my soul, Jason Gray - With every act of love,
ABBA - Take a chance on me, Mutz Band - A liabs Madl,
The London Starlight Orchestra - Do You Want To Know A Secret, Lena Zavaroni - My happiness,
Jean-Claude Borelly - Santa Maria de la mer, Martin Pepper – Siesta,
Wort des Lebens Bläserensemble - Anbetungslieder-Potpourrie, Rodney Cordner & Jean-Pierre Rudolph – Redemption,
James Last - Billy Magee Magar, Dolly Merle - Rose Of Cimarron,
Peter Cornelius - Du bist wie der junge Frühling, Uli Kringler / Jonas Schoen / Samuel Jersak - Ich richte mein Herz aus,
All Sons & Daughters - You are love and love alone, Albert Frey - Zuflucht bei dem alten Gott,
Cherry Moon - Wish You Where Here, Robin Gibb - Another lonely night in New York,
T. Thielemans / J. Teupen / P. Kuhn - Waltz For Sonny, Elvis Presley - Can't Help Falling in Love,
Jan Verwey - The lady of duke street, Jochen Rieger - Hevenu shalom alechem,
Heizmann-Studio-Chor - Einladen zum Leben, Clemens Bittlinger - Open stage,
Cliff Richard – Constantly, Reinhard Mey - Alle Soldaten woll'n nach Haus,
Udo Jürgens - In den Armen der Nacht, Johannes Nitsch / David Plüss - Happy groove, …
Nije tako strašno, kao što bi netko možda očekivao … Evo, samo u ovome što sam napisao ima nekoliko sati dobre muzike. Možda baš nije za slušanje u autu, ali svakako dobro dođe u svakodnevnom životu ... onako malo za opuštanje. Baš sam uživao. Šteta za mali protok …