Da su u nedjelju izbori ...

Glasao bih za:

SBB
9
17%
HDZ
2
4%
BPS
3
6%
Ljevica Bosne i Hercegovine
22
42%
SDA
12
23%
HDZ90
0
No votes
SNSD
0
No votes
SDS
0
No votes
nesto drugo (navedite)
5
9%

Total votes: 53

VjecitiStudent

#26 Re: Da su u nedjelju izbori ...

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote:Zamislite situaciju da imamo naredne nedjelje izbore. Kako biste glasali?

Zamislite takodje da imamo koaliciju SDP-DF-NS koja zajednicki izlazi na izbore pod nazivom "Ljevica". Takodje zamislite da je predsjednik SDP-a Jasmin Imamovic.

Da je situacija takva, kakve biste sanse dali njima i za koga biste glasali?
Za ujedinjenu guzicu, nikad.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27 Re: Da su u nedjelju izbori ...

Post by JoseMujica »

samo imena zaokružujem, nikad partije

i to imena nkea jer ih znam a neka iz zajebancije :D
Banksy

#28 Re: Da su u nedjelju izbori ...

Post by Banksy »

fosna2014 wrote:
Zamislite situaciju da imamo naredne nedjelje izbore. Kako biste glasali?

Zamislite takodje da imamo koaliciju SDP-DF-NS koja zajednicki izlazi na izbore pod nazivom "Ljevica". Takodje zamislite da je predsjednik SDP-a Jasmin Imamovic.

Realnije je da ''zamislimo'' da DF više ne postoji.

De ti njih prvo razdvoji ...
GeeTnT

#29 Re: Da su u nedjelju izbori ...

Post by GeeTnT »

Opet glasovi odose tamo gdje nema napretka, a hajra koliko ti dusa hoce ....
fosna2014

#30 Re: Da su u nedjelju izbori ...

Post by fosna2014 »

Banksy wrote:
fosna2014 wrote:
Zamislite situaciju da imamo naredne nedjelje izbore. Kako biste glasali?

Realnije je da ''zamislimo'' da DF više ne postoji.

De ti njih prvo razdvoji ...
Malo to objasni. Kako mislis da ne postoji? Smatras da ce se ujediniti do izbora?
fosna2014

#31 Re: Da su u nedjelju izbori ...

Post by fosna2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:Znam za koga ne bih.

Za fagocitirani DF koji me je navukao u oktobru.

Od ovih ostalih... hmm.. pa razmislio bih o kvalitetu kandidata. Vjerovatno za ove što pokušavaju nešto uraditi. Ove sa saopćenjima ni pod razno.
Ti ces glasati za Fahra i Sepica. To vec vidim.
putokaz1

#32 Re: Da su u nedjelju izbori ...

Post by putokaz1 »

KENJAC wrote:
cyprus wrote:Na forumu vazda uzima ljevica :mrgreen:
Jes jes jes :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ja ,evo ni poslje vise od 25 godina, jos ne upoznah nekog ko je za nacionalne partije glaso !!!
al zato znam ja,znam i znao sam,znam one kojima pred svake izbore bude obecan poso(100000rm),kojima se napravi put,sredi ulica pred izbore,koji neznaju sami glasat pa ih neko uvede,kojima se obeća uvezivanje radnog staža,onih malo koji rade kod naših tzv privatnika a ustvari bandita ili onih koji rade u općini ,ministarstvu,znao sam one nepismene koji su glasali za njih ali u međuvremenu umrli od starosti,ima i onih kojima lokalni hodza obeća dzenet ako glasaju zna se za koga
Nisam glasao za sda ali jesam za njihove partnere,glasao sam za mnogo stranke koji su prije izbora rekli ne sa sda a poslije ušli s njima.
cyprus

#33 Re: Da su u nedjelju izbori ...

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:
Da...
De, bolan, to je još jedan od forumskih mitova, da oni koji ne izlaze bi automatski glasali za ove lijeve opcije.......i u ovih 50 % što nisu izašli na izbore, odnos bi bio gotovo isti.....
Mit, ne mit, nemamo empirijskog načina da provjerimo... Pouzdano međutim znamo da oni koji nam kapu kroje imaju zbrinu podršku naroda manju od 30%... I tu ne krivim njih, ni tih 30%... Krivim ovih 70%...

Ipak, lično iskustvo mi govori da svi oni kojima je SDA bar malo simpatičan, ne propuštaju da izađu na izbore... S druge strane, masa onih koji ne mogu smisliti SDA, ne izlazi na izbore... Doduše, moje iskustvo je uglavnom ograničeno na urbane sredine... Nisam siguran za situaciju na selu...
drunken tiger

#34 Re: Da su u nedjelju izbori ...

Post by drunken tiger »

fosna2014 wrote:Zamislite situaciju da imamo naredne nedjelje izbore. Kako biste glasali?

Sve bi isto bilo. Sve je isto od prvih "demokratskih izbora" pa do danas. Ovdje se radi o tome da je narod glup, neopbrazovan, primitivan i da je narodu bitnije da ostvari primitivne potrebe nego da živi normalnim životom.
putokaz1

#35 Re: Da su u nedjelju izbori ...

Post by putokaz1 »

cyprus wrote:
palermo wrote:
cyprus wrote:
Da...
De, bolan, to je još jedan od forumskih mitova, da oni koji ne izlaze bi automatski glasali za ove lijeve opcije.......i u ovih 50 % što nisu izašli na izbore, odnos bi bio gotovo isti.....
Mit, ne mit, nemamo empirijskog načina da provjerimo... Pouzdano međutim znamo da oni koji nam kapu kroje imaju zbrinu podršku naroda manju od 30%... I tu ne krivim njih, ni tih 30%... Krivim ovih 70%...

Ipak, lično iskustvo mi govori da svi oni kojima je SDA bar malo simpatičan, ne propuštaju da izađu na izbore... S druge strane, masa onih koji ne mogu smisliti SDA, ne izlazi na izbore... Doduše, moje iskustvo je uglavnom ograničeno na urbane sredine... Nisam siguran za situaciju na selu...
na selu ti ucjene od strane sda,a ucjeni se 50 mladića bez posla i oni dodju na biralište prije 7 i u toku izbora agituju za sda uvode one koji neznaju glasat sami jedna osoba glasa 5 puta i tako godinama ako tu neki zijani onda se poslije 19 dopišu glasovi onom kandidatu sda koji inače ne bi prošao a bivši sdp ne glasaju a oni koji su još uvjek sdp učestvuju takoše u kradjama
Post Reply