Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Boemica

#251 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by Boemica »

todd_smith wrote:

Nije ovdje pitanje roditelja, nego ego djece istih roditelja koji sami od sebe po prirodi sebi pripisuju imovinu roditelja kao da je to obaveza
:dada:

Roditelji imaju pravo da svoju imovinu ostave kome hoće, samo ako si im dijete ne znači da polažeš neko pravo na ono što su oni stekli :-)
todd_smith

#252 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by todd_smith »

Boemica wrote:
todd_smith wrote:

Nije ovdje pitanje roditelja, nego ego djece istih roditelja koji sami od sebe po prirodi sebi pripisuju imovinu roditelja kao da je to obaveza
:dada:

Roditelji imaju pravo da svoju imovinu ostave kome hoće, samo ako si im dijete ne znači da polažeš neko pravo na ono što su oni stekli :-)
Tradicija valjda.

Vecina istih zivi od prvog dana sa roditeljima, muskarci se ozene i dovedu zenu tu. Zato valjda i raste taj smisao "ovo je moje".

Nemam drugog objasnjenja.

Kao sto neko nedavno ovdje napisao "cuj da se udaje ili zeni, pa da mi dolazi neko drugi da uzima moje", a pricaju o tudjoj imovini :-)
moonca

#253 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

Tacno, ali .... na koncu - trebaju imati na umu da su oni ti koj su odlucili donijeti na svijet novo biche.
E,sad .. zna se 'oteti ' kontroli i tragicnim zavrsecima. :-)
todd_smith

#254 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by todd_smith »

moonca wrote:Tacno, ali .... na koncu - trebaju imati na umu da su oni ti koj su odlucili donijeti na svijet novo biche.
Pa ako te donesem na svijet moja duznost je da te do 18 godine obrazujem, nahranim, napijem i obucem.

Ne znaci da te do kraja zivota moram nositi. Logicno valjda.

Moji roditelji od svojih nisu nista dobili, sve sto imaju sami su stvorili i zaradili. Sto bih ja bio drugaciji?
stakasa

#255 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by stakasa »

pustopoljina wrote:
moonca wrote:HM .... opet ona---- nisam trazio da me rodish-

.ako pripisuju- to je ipak na osnovu necega - roditelj jednom izrazi osjecaje - tebi cu sprat - i dijete, naravno to prihvati kao odluku ..bez obzira sto mu je starost 20 god.. i sto ce se nacekati da uziva u istom...

s druge strane - licno sam cula od momka iz Krajine -koji smatra i bez ikakvih obecanja od roditelja, da njemu sva imaovina pripada, jer je to tradicija.
Sestre. hm .kaze sta cu im ja ... :lol:
Ma nije to samo krajina ..ja sam iz krajine i dobila sam kako su mama i tata tada govorili...
Imas takvih "potomaka", smatraju roditeljsko njihovom prcijom, mijesaju im se i dok su jos zivi...ok, jedno je kad im roditelji to dopuste, smatrajuci da tako i tako njima ostaje...ali kad roditelj sve placa, pa i djeci..a djeca samo sebe gledaju i jos pametuju roditeljima...ne ide taki..

Mada znam i kad su roditelji u drugom braku dobili djecu sa puno mladjom zenom...pa na kraju i zena i ta djeca iz drugog braka sve dobiju, a prva ko sirocad...
Ni to ne kontam
Ovo je najcesce dvosmjerna ulica, sebicnost i nesigurnost sa obe strane. Najcesce ni roditeljima nije mrsko da su djeca uz njih i u 35-oj
moonca

#256 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

todd_smith wrote:
moonca wrote:Tacno, ali .... na koncu - trebaju imati na umu da su oni ti koj su odlucili donijeti na svijet novo biche.
Pa ako te donesem na svijet moja duznost je da te do 18 godine obrazujem, nahranim, napijem i obucem.

Moji roditelji od svojih nisu nista dobili, sve sto imaju sami su stvorili i zaradili. Sto bih ja bio drugaciji?
hm ...zasto je granica bas 18...OK, neko je to odredio...

Po meni-ako su roditelji bili sretni i vicni i nesto za zivota, uz odgoj djece , uspjeli i steci imovine, bilo u novcu ili nekretnini- trebali bi to iskoristiti za svoje penzionerske dane- dakle -prodati ako sta imaju ili trositi novac sa bank. racuna za svoje potrebe --ne ocekivati od djece koja se skoluju ili imaju svoju potodicu da ih izdrzavaju.
Mnogi zakljucuju- pa i oni su dijete izdrzavali--jesu --ali ako mu zelis dobro -pusti ga neka svojoj familiji /zani/ suprugu-obezvijedi ugodan zivot.
.
todd_smith

#257 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by todd_smith »

moonca wrote:
todd_smith wrote:

hm ...zasto je granica bas 18...OK, neko je to odredio...

Po meni-ako su roditelji bili sretni i vicni i nesto za zivota, uz odgoj djece , uspjeli i steci imovine, bilo u novcu ili nekretnini- trebali bi to iskoristiti za svoje penzionerske dane- dakle -prodati ako sta imaju ili trositi novac sa bank. racuna za svoje potrebe --ne ocekivati od djece koja se skoluju ili imaju svoju potodicu da ih izdrzavaju.
Mnogi zakljucuju- pa i oni su dijete izdrzavali--jesu --ali ako mu zelis dobro -pusti ga neka svojoj familiji /zani/ suprugu-obezvijedi ugodan zivot.
.
na kraju krajeva, daj im sve ili nista ili pola, kako hoces, tvoje je pravo jer je tvoja imovina

poenta je da djeca OCEKUJU to, bez pitanja, kao da se podrazumijeva, to je do djece problem nije do roditelja
moonca

#258 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

todd_smith wrote:
na kraju krajeva, daj im sve ili nista ili pola, kako hoces, tvoje je pravo jer je tvoja imovina

poenta je da djeca OCEKUJU to, bez pitanja, kao da se podrazumijeva, to je do djece problem nije do roditelja
.Ocekuju jer im je na neki nacin nametnuto.Roditelji, ako imaju ,vishe od jednog djeteta, znaju na glas obecavati kome su sta namjenili- :-) unose razdor i ljubomoru kod sopstvene djece- mozda ne namjrno mozda da- jednostavno prezivljavanje- borba za simpatije - ko je podoban da mu se natovare na ledja... :-) ima jako cudnih i tuznih ishoda.. nakon 'odlaska' roditelja.
alibaba_i_30_godina

#259 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by alibaba_i_30_godina »

Neću nikom ništa dati/ostaviti. Jeb'te se, sami da stvorite. :mrgreen: :P

sve rasprodati i obići svijet.
moonca

#260 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

:roll: ..dosadi i to..
moa

#261 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moa »

Prije nego je mati preselila mi je rekla da je ok da se otac ozeni ali pod uslovom da nas (djecu) ne zapostavi. Sto je se i desilo nakon 4 godine od majcine smrti.Jos smo mi i insistirali da se ponovo ozeni jer zivimo u razlicitim gradovima i mislim da je to ok. Mi nismo u blizini da mu pomazemo oko kucnih poslova tako da smatram da je to sasvim normalno da ozeni/uda. Neko je vec i spomeno ljudi zive po 30 godina pa se razvedu i sta treba ostatak tog malo zivota da provede sam cameci. Sjecam se da mi je stari govorio da mu je najgore kada dodje zima kada se u 16:00 vec smrkne, sjedi sam u kuci nema skim ni kafu popit i koju promuhabetit ali eto opet svako zna svoje.
male_okice

#262 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by male_okice »

alibaba_i_30_godina wrote:Neću nikom ništa dati/ostaviti. Jeb'te se, sami da stvorite. :mrgreen: :P

sve rasprodati i obići svijet.

totalno se slazem s tobom, ode na bora boru i pijuckacu koktele dok ne umrem. jebla ih imovina kome je do nje, nek me isplati :lol:
King Theoden

#263 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by King Theoden »

Šta ti je reć kad se sastave pospanost i pogan um.
Ja sam pročito da će ova otići na nekog boru dok ne umre :-)
moonca

#264 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

Mi nismo u blizini da mu pomazemo oko kucnih poslova tako da smatram da je to sasvim normalno da ozeni/uda
Ako je razlog da bi imao nekoga oko kucnih poslova- mislim da nije fer prema buducoj partnerici.
Sve te usluge -ciscenja, kuvanja -se mogu platiti.
animals

#265 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by animals »

Najbolji je zivot u zajednicama..
od po deset muski i deset zena..
mislim da bi bilo interesantno..
samo da nema lljubomore... :D :D
moonca

#266 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

.zavisi.......u tim godinama ljudi su -cangrizavi ... trebaju imati svoju slobodu ... :-)
realna do boli

#267 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by realna do boli »

o.K. ja sam ona druga strana...udovica, udata za razvedenog muskarca...u medzuvremenu zena umrla..kcerka jedinica, njegova.

On se doselio u moj stan, svoj , ostavio zeni i kcerci, plus 10 000 km u kesu..kredit koji smo zajedno otplacivali, donedavno.
Problem....moj...psihicki.
Kcerku je majka zadojila tolikom mrznjom prema ocu da je meni muka. Ona ima dvoje djece..koje koristi da bi zajebavala oca. On ima djedovinu u koju sam ja i moja kcerka koja nam redovno zalje novac, obnovila, ulozila oko 45 000 km..plus trud i novac za benzin..od stana daleko oko 200km.

Ona u medzuvremenu prodaje majcino nasljedstvo, dio. Ima jos kucu i okucnicu u selu. Otac ostaje bez posla. Znaci zivimo od moje penzije i onoga sto moja kcerka posalje. Nikada, ali nikada nije pitala oca, treba li ti nesto, imas li para. Kada god doze na vikendicu, on se trsi, da ne kazem, klinci..s mojih ledza...sta ce reci zet...zadnja budalestina s njene strane je..eto tvoje unuke zele da posade dva drveta na svojon zemlji da rastu s njima....i svaki put kada dodz je prica..vidi sta vam je djed napravio ( tj ja finansirala).
On nju obozava, podrzavam..... (ali nabila mu je kompelks..ti si nas ostavio )....nas dvije nemamo problema, ona nema nista protiv mene...ali tako perfidno zajebava oca...ja nesmijem i nemam srca da nista kazem. Kako je ostao bez posla u zadnje vrijeme se dogadza nesto sto me posebno nervira,.
Kada god doze tutne mu, kao potajno..evo, ja sam kupila ovu igricu..de im ti daj, kao ti si kupio, ma jedna zna da nisi..druga ne zna. Po meni je to ponizenje.
Jebo me fejzubuk..ali..nikada ..nikada u ovih par godina nije napisala..evo me kod oca..evo me nas kod djeda..ne..evo ....mi na izletu.
Znaci...nema ulozenog truda..para..ali se podrazumjeva..ovo je moje..
On nema muda niti srca da joj kaze..nije..samo dio je tvoje...sumnjam da bi ikada vise dosla.
moonca

#268 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

realna do boli wrote:o.K. ja sam ona druga strana...udovica, udata za razvedenog muskarca...u medzuvremenu zena umrla..kcerka jedinica, njegova.

On se doselio u moj stan, svoj , ostavio zeni i kcerci, plus 10 000 km u kesu..kredit koji smo zajedno otplacivali, donedavno.
Kcerku je majka zadojila tolikom mrznjom prema ocu da je meni muka. Ona ima dvoje djece..koje koristi da bi zajebavala oca. On ima djedovinu u koju sam ja i moja kcerka koja nam redovno zalje novac, obnovila, ulozila oko 45 000 km..plus trud i novac za benzin..od stana daleko oko 200km.

Ona u medzuvremenu prodaje majcino nasljedstvo, dio. Ima jos kucu i okucnicu u selu. Otac ostaje bez posla. Znaci zivimo od moje penzije i onoga sto moja kcerka posalje. Nikada, ali nikada nije pitala oca, treba li ti nesto, imas li para. Kada god doze na vikendicu, on se trsi, da ne kazem, klinci..s mojih ledza...sta ce reci zet...zadnja budalestina s njene strane je..eto tvoje unuke zele da posade dva drveta na svojon zemlji da rastu s njima....i svaki put kada dodz je prica..vidi sta vam je djed napravio ( tj ja finansirala).
On nju obozava, podrzavam..... (ali nabila mu je kompelks..ti si nas ostavio )....nas dvije nemamo problema, ona nema nista protiv mene...ali tako perfidno zajebava oca...ja nesmijem i nemam srca da nista kazem. Kako je ostao bez posla u zadnje vrijeme se dogadza nesto sto me posebno nervira,.
Kada god doze tutne mu, kao potajno..evo, ja sam kupila ovu igricu..de im ti daj, kao ti si kupio, ma jedna zna da nisi..druga ne zna. Po meni je to ponizenje.
Jebo me fejzubuk..ali..nikada ..nikada u ovih par godina nije napisala..evo me kod oca..evo me nas kod djeda..ne..evo ....mi na izletu.
On nema muda niti srca da joj kaze..nije..samo dio je tvoje...sumnjam da bi ikada vise dosla.

Ne bih rekla da ga zeli poniziti--nesto slicno sam i ja primjetila u jednoj situaciji-- mislim da ona jako zeli da njena djeca zavole dedu--a djeca ko djeca -raduju se poklonu i na taj nacin, nesvjesno gaje i ljubav prema.... ona voli oca... a kao sto i ti mislis --majka je odradila svoje, prilicno poremetila zivot svoje kcerke.

Sto se tice imovine i tvog ulaganja- ako nije u ZK uverdeno cije je sta- sva se imovina dijeli na svu djecu--tj tvoju ce naslijediti i njegova kcerka- nisam 100% sigurna ali ako zelis da zastitis svoju - informisi se.
sadie_forever

#269 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by sadie_forever »

realna do boli wrote:o.K. ja sam ona druga strana...udovica, udata za razvedenog muskarca...u medzuvremenu zena umrla..kcerka jedinica, njegova.

Pa ako ih je ostavio da bi bio s tobom onda dobro s njim ikako i prica,mislim ono da moj otac ostavi mamu radi druge za mene bi bio mrtav

a drugo,sta se ti mjesas izmedju oca i kcerke? nije tvoje da znas,nemas s njim ni zajednicke djece,znaci promjenljiva si kategorija a kcerka i sin dijele istu krv,iste atome i sve isto tako da odvadi malo
moonca

#270 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

:roll:
.Kcerka ne treba da uzima stranu-- ako je otac napustio majku-bio je razlog- nije bitno koji je za nju.
Ne mijesa se , kako to zakljuci.
I zasto je bitno imaju li zajednicke djece- bitno je jedino za --nasljedstvo- .
realna do boli

#271 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by realna do boli »

Ne..mi smo se upoznali dvije godine nakon njegovod razvoda
sadie_forever

#272 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by sadie_forever »

moonca wrote::roll:
.Kcerka ne treba da uzima stranu-- ako je otac napustio majku-bio je razlog- nije bitno koji je za nju.

to da se djeca ne trebaju mjesati vazi ukoliko je bilo neke razlike u stavovima,svadje i sl..ali ako se otac odluci prevarit i zenu ostavit na pravdi boga,ja da ga gledam kao oca nakon toga necu.isto vazi i da majka uradi isto

imam prijateljicu ciji je otac poginuo u saobracajki jer je saznao za zeninu prevaru ...tragican kraj .ona dan danas s majkom ne prica,i s pravom
sadie_forever

#273 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by sadie_forever »

realna do boli wrote:Ne..mi smo se upoznali dvije godine nakon njegovod razvoda

Ne mjesaj se jer ne mozes ispasti dobra,ovo je slicno kao kad se snaha mjesa izmedju sina i majke,...krv uvijek pobjedi vodu :D jedino se imas pravo mjesati ukoliko tvoj novac ide ili nesto tebe licno ukljucuje,sve ostalo zaboravi..to sto ona vrijedja oca,ne objavljuje ga na fb itd ...to je cak i djetinjasto primjetit.Sta znas mozda ona krije od mame da posjecuje oca i ne zeli da to ona vidi? ima i toga
moonca

#274 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

sadie_forever wrote:
moonca wrote::roll:

to da se djeca ne trebaju mjesati vazi ukoliko je bilo neke razlike u stavovima,svadje i sl..ali ako se otac odluci prevarit i zenu ostavit na pravdi boga,ja da ga gledam kao oca nakon toga necu.isto vazi i da majka uradi isto

imam prijateljicu ciji je otac poginuo u saobracajki jer je saznao za zeninu prevaru ...tragican kraj .ona dan danas s majkom ne prica,i s pravom
..Ne znamo kako bi reagovali, ako nam se nije desilo.
Djeca prekidaju odnos -samo ako je neko od roditelja bio fizicki agresivan prema njima ...moguce i kada je prema ocu/majci...

hm ... saobracajnu nesrecu - bez veze komentarisati.... predpostavke.. :roll:
realna do boli

#275 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by realna do boli »

Mama joj je umrla prije par godina..poslije naseg vjencanja.
Post Reply