upravo tako, i onda se takvi dotični javljaju kao predstavnici "svojih" naroda. niđže veze
svatko ima svoju osobnu priču, sudbinu, i nije pošteno kad netko govori u tvoje ime.
Uclani se u kakvu stranku.jedna tamo wrote:Znam da je bilo sličnih tema, ali meni je ova goruća u mom životu...
Recite mi iskreno forumaši ima li mjesta tj posla za fakultetski obrazovane katolike i pravoslavce u Sarajevu?
Ali pazite pitam za one ljude koji su rođeni u Sarajevu!
Evo neki već znaju da sam ja po drugi put morala iz Sarajeva trbuhom za kruhom.....
Il' uleti nekom kovertu...debelu u zavisnosti na koju firmu "pucas"bingov buraz wrote:Uclani se u kakvu stranku.jedna tamo wrote:Znam da je bilo sličnih tema, ali meni je ova goruća u mom životu...
Recite mi iskreno forumaši ima li mjesta tj posla za fakultetski obrazovane katolike i pravoslavce u Sarajevu?
Ali pazite pitam za one ljude koji su rođeni u Sarajevu!
Evo neki već znaju da sam ja po drugi put morala iz Sarajeva trbuhom za kruhom.....
Ahah, i to je normalno? Ali nije normalno što se u Sarajevu ne mogu zaposliti "Franje".samo malo wrote:Sasvim sam siguran da i u nekom ministarstu RS-a u Banjaluci sjedi veliki broj Muhameda i Franja, jednostavno jer tako mora biti zbog nacionalne izbalansiranosti u javnim institucijama, i sta to govori? da je RS entitet jednakih prava za sve?
De ba ne pravite se blesavi.
Znamo dobro kako su zapisane teritorije u BiH.
Jedino sto u cijeloj prici nije normalno je to sto pojedinci vide samo kako je kod "anamo onih" diskriminacija i fasizam, a u "nasem dvoristu" je med i mlijeko jer eno ga Franjo radi u ministarstvu.Alhemicarkaa wrote:Ahah, i to je normalno? Ali nije normalno što se u Sarajevu ne mogu zaposliti "Franje".samo malo wrote:Sasvim sam siguran da i u nekom ministarstu RS-a u Banjaluci sjedi veliki broj Muhameda i Franja, jednostavno jer tako mora biti zbog nacionalne izbalansiranosti u javnim institucijama, i sta to govori? da je RS entitet jednakih prava za sve?
De ba ne pravite se blesavi.
Znamo dobro kako su zapisane teritorije u BiH.
Imam ja još primjera: Raspisan konkurs za radno mjesto u državnoj instituciji u Sarajevu. Prijavimo se kolega i ja, prime njega, i na razgovoru mu kažu, primili smo vas jer ste Hrvat, fali nam Hrvata. Ja izvisim. Ja nisam išla okolo i pričala kako za Hrvate ima mjesta na uštrb nas "merhametli" Bošnjaka, i to u Sarajevu, već sam kopala dalje. I iskopala. Ježim se od ljudi koji će naći hiljadu i jedno opravdanje zašto nisu uspjeli u nečemu.
Čekaj, otkad to domovi zdravlja i bolnice nisu državne institucije? Ja sam već rekla, ne tvrdim da je med i mlijeko, ali odvratno mi je glumljenje paćenika zato što si ugrožen po nekoj osnovi. Svako na ovom forumu je bio ugrožen po nekoj osnovi. Jedni će kukati i krivicu svaljivati na druge, dok će drugi naći način izboriti se za svoja prava. Sebe svrstavam u drugu kategoriju i nikad sebe ne bih dovela u situaciju da optužujem drugog za vlastiti neuspjeh! Ja sam se izborila za svoje radno mjesto gdje me niko nikad ni po kojoj osnovi nije diskriminirao, niti bilo kog drugog uposlenika. I ponosna sam na to, i na svoju firmu i kolektiv (koji je, kako sam već rekla, izrazito nacionalno izmješan, i gle čuda, smješten u Sarajevu)!samo malo wrote: Jedino sto u cijeloj prici nije normalno je to sto pojedinci vide samo kako je kod "anamo onih" diskriminacija i fasizam, a u "nasem dvoristu" je med i mlijeko jer eno ga Franjo radi u ministarstvu.
Moja komsinica, Srpkinja, do rata radila u penzionerskom domu u Nedzaricima, znamo da u ratu dole niko nije radio jer je bila prva linija fronta, nakon rata se javila na radno mjesto i rekli joj regularno "za vas vise ovdje nema posla". Valjda sto je smedjokosa, ko ce ga znati![]()
Ja ti rekoh da ne uzimas drzavne institucije kao primjer, tamo se mora postovati nacionalna kvota, tako je i u Mostaru i u Sarajevu i u Banjaluci. Ali odes lijepo do nekog doma zdravlja ili bolnice, pa pogledas ko radi, od 100 nakon rata zaposlenih sestara mozda dvije nisu Bosnjakinje. A evo nekima smeta i sto je Srbin na celu domova zdravlja Sarajevo.
Jednako je i u Mostaru i Banjaluci, tu nema razlike nikakve. I ne pale ove price kako je samo kod "anamo onih" diskriminacija a kod nas nije, jer to nije istina.