Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

karanana

#26 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by karanana »

O cemu mi ovdje pricamo kad kazes DA-NE?
Jeli o sexu, pitanju hoce li izaci sa tobom ili necemu trecem?

Pretpostavljam da je o sexu. Znas onu pjesmu: One hoce isto sto i mi, one hoce isto sto i mi......Eto to ti sve govori, pa drugi put kad ti kaze ne ti nju samo shchapi i kreni na posao.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#27 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by Chmoljo »

anjusha wrote:Pa sad zavisi sta me pitas a moj odgovor je ne...
Ako me pita: Draga, a tebi nece smetati sto ce na ovom seminaru preko vikenda u Dubrovniku na koji idem biti i moja bivsa djevojka?
Moj prvi odgovor moze mozda biti NE. Ali je sigurno i definitivno DA!
A ovo NE je cisto deklarativno, jer smatram da ako je vec seminar uplacen i dogovoren, onda sta ja tu mogu sad sto mi smeta. Mislim, da otkaze seminar zbog moje ljubomore zbog bivse djevojke je glupost... zato je to NE. Sta je tu je. Ali ono sigurno znaci DA.

U drugim primjerima NE je definitivno NE. Pitanje: Hoces li....? Odgovor: NE. Znaci: NE (vidi gore navedeno od strane mIRCerke :D )
al' je interesantno kako se tvoje NE istopi pri pogledu na moje zelene okice :oops: :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#28 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by anjusha »

Ih sto bi se dobro proveo taj koji bi mene tako uhvatio poslije mog ne. Moj ujak me je naucio jednu dobru foru jos kad sam imala 4 godine. Kaze kad zaratis sa djecakom (a uvijek sam kao mala ratovala i tukla se sa svima) a ti prvu priliku gledaj pa nogom ravno medju njegove, sto jace mozes. :D
Isprobano! Funkcionise! Hvala ujko! :D :D

NE u tom slucaju znaci NE.

Ako me pita hocu li cokoladu, ili sladoled, ili kiki bombone, mozda cu prvo reci NE razmisljajuci o svojim rastucim kilama. Ali ako me jos jednom ponudi sigurno ce preci u DA.

Ali opet, je li to karakteristika samo zena ili i muskaraca? koliko bi vas muskih npr odbili pivo i kikiriki? :D
burek_in_space

#29 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by burek_in_space »

Razgovor izmedju momka i djevojke na klupi u parku,autu,stanu,wc-u BBI-a :oops: :

Oh please,don't kiss me :x
Oh please,don't :roll:
Oh please :oops:

Ooooooohhhhhh :evil:

:mrgreen:
anjusha

#30 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by anjusha »

Chmoljo wrote:
anjusha wrote:Pa sad zavisi sta me pitas a moj odgovor je ne...
Ako me pita: Draga, a tebi nece smetati sto ce na ovom seminaru preko vikenda u Dubrovniku na koji idem biti i moja bivsa djevojka?
Moj prvi odgovor moze mozda biti NE. Ali je sigurno i definitivno DA!
A ovo NE je cisto deklarativno, jer smatram da ako je vec seminar uplacen i dogovoren, onda sta ja tu mogu sad sto mi smeta. Mislim, da otkaze seminar zbog moje ljubomore zbog bivse djevojke je glupost... zato je to NE. Sta je tu je. Ali ono sigurno znaci DA.

U drugim primjerima NE je definitivno NE. Pitanje: Hoces li....? Odgovor: NE. Znaci: NE (vidi gore navedeno od strane mIRCerke :D )
al' je interesantno kako se tvoje NE istopi pri pogledu na moje zelene okice :oops: :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ajde ti ne bulazni!!!! Al fakat! :evil:

Kad sam ja i pomislila jos da tebi kazem NE? A kamoli rekla? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by Chmoljo »

anjusha wrote:
Ajde ti ne bulazni!!!! Al fakat! :evil:

Kad sam ja i pomislila jos da tebi kazem NE? A kamoli rekla? :D
nikad... a možda ni tad :oops: :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#32 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by ladyblue18 »

Kod mene vala jok :mrgreen:
Ako kazem NE, necu, nemoj onda to zaista mislim i tacka.

Naravno zensko ce opet uraditi neku glupost poput one koju je navela gore anjusha, pa ce lagati i sebe i njega, al' jbg :roll:

Ali ja se trudim da budem dosljedna uvijek, i kada kazem NE onda to fakat i mislim 8-)
kenanz

#33 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by kenanz »

mozda bi i imalo nekog smisla kada bi zene znale razliku izmedju DA i NE :-D :-D
anjusha

#34 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by anjusha »

kenanz wrote:mozda bi i imalo nekog smisla kada bi zene znale razliku izmedju DA i NE :-D :-D
ajd de nam ti objasni molim te
kenanz

#35 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by kenanz »

a sta se tu ima za objasniti????
anjusha

#36 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by anjusha »

znaci ne samo da mislis da zene ne znaju razliku, vec je ni ti ne znas... cool...
kenanz

#37 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by kenanz »

vidis poanta je u tome sto ja smo rijetkima zenama i u jos rjedjim situacijama ostavljam priliku da se mogu izjasniti sa Da ILI Ne, a sve je to plod tog zenskog DA sto znaci Ne i Ne sto znaci DA
pustopoljina

#38 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by pustopoljina »

slazem se da "ne" moze znaciti "mozda nekad kasnije"(prebrzo se stvari desavaju)...ali nikad ne znaci da.
kenanz

#39 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by kenanz »

zato je najbolje ne ostaviti bilo kakvu mogucnost da se izjasni sa bilo DA bilo NE
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#40 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by grunt »

:D ......u to se sjeti kad rekla mu je baka:"samo ti navali, sine, pretvara se svaka"......... :D

Daphna

#41 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by Daphna »

kenanz wrote:zato je najbolje ne ostaviti bilo kakvu mogucnost da se izjasni sa bilo DA bilo NE
Naravno! Zato će žena na postavljeno pitanje, gdje se može odgovoriti sa Da ili NE , odgovoriti : radi što te volja :-D A ti se onda naljutiš jer nije odgovorila kratko i jasno :-D :mrgreen:
pustopoljina

#42 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by pustopoljina »

mislim da nisi svjestan o kakvoj nemogucnosti izbora pricas...jest da su kazne u drzavi za to malene,ali docekace te tandzara necijeg brata ili oca :shock:
anjusha

#43 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by anjusha »

kenanz wrote:zato je najbolje ne ostaviti bilo kakvu mogucnost da se izjasni sa bilo DA bilo NE
i tu lezi sav uzrok tvojih ljubavnih problema....
kenanz

#44 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by kenanz »

ocigledno ne mislimo na iste stvari...
kenanz

#45 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by kenanz »

ljudi ovo je forum..i nemojte sve shvatati PREOZBILJNO...

Relax Tours :D :D :D :D
jeza u ledja

#46 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by jeza u ledja »

Nekako s proljeća wrote::)

Vjerujem da ste imali prilike da dozivite ovakve situacije.Iz postovanja prihvatite taj njen odgovor ''Ne'' ,a ono se ubrzo pokaze kao nedoslijedno i promjenjivo.Valjda bi ga trebalo tumaciti , ne kao izricitost, već kao ''Ne'' na prvu a nakon kojeg je moguce ocekivati promjenu stava.Nesto kao ''Ne'' sa zarezom, tackicama, ili uvjetovano ...

Za razmjenu misljenja nisu samo relevantna misljenja muskaraca, čak mislim da bi im pripadnice ljepseg pola to mogle ispravnije objasniti.
:sax:
Ja mislim da se zbog takvih pametnih razmisljanja poput ovog tvog hiljade zena godisnje siluje.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#47 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by pape »

Ko zapostavlja taktiku, nece dobit` ni na Vratniku. :D
Fol je u tome da ne pitas dok ne budes siguran u pozitivan odgovor, a marljivo i istrajno radis na preduslovima.
Tako jednostavno, ... :skoljka:
Daphna

#48 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by Daphna »

jeza u ledja wrote:
Nekako s proljeća wrote::)

Vjerujem da ste imali prilike da dozivite ovakve situacije.Iz postovanja prihvatite taj njen odgovor ''Ne'' ,a ono se ubrzo pokaze kao nedoslijedno i promjenjivo.Valjda bi ga trebalo tumaciti , ne kao izricitost, već kao ''Ne'' na prvu a nakon kojeg je moguce ocekivati promjenu stava.Nesto kao ''Ne'' sa zarezom, tackicama, ili uvjetovano ...

Za razmjenu misljenja nisu samo relevantna misljenja muskaraca, čak mislim da bi im pripadnice ljepseg pola to mogle ispravnije objasniti.
:sax:
Ja mislim da se zbog takvih pametnih razmisljanja poput ovog tvog hiljade zena godisnje siluje.
Da! Čak i u vezama i brakovima... Prosto mi nije jasna ta potreba preispitivanja značenja tako jasne riječi! Zašto se uvijek ženino NE uzima sa rezervom i sumnjom? Ok, vjerujem da su mnogi doživjeli da žena kaže ne ali na kraju se ispostavi da je mislila da... Pa bože moj, ako govorimo o seksu, svaki napor će uroditi plodom, otpor koji je postojao vremenom će se topiti u njenom nesigurnom NE jer i žene su, pazi sad, ipak samo živa bića koja imaju svoje potrebe (pa čak i seksualne). No...

A ne, ton kojim je rekla NE nije to značio... Sješkala se dok je govorila NE... Pa šta? Ja se često smješkam kada odgovaram sa ne baš iz razloga što znam da se neće shvatiti tako! I smijem se od muke jer moram uvjeravati nekoga u vjerodostojnost svoga odgovora! Ali svako naredno NE koje moram ponoviti ide sa dozom agresivnosti (verbalne a ako treba vala i fizičke, jer je to izgleda jedini način da te shvate)!

NE :x znači :x NE! :x :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#49 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by ladyblue18 »

ove tvoje postove na temi nikako nisam skontala, ali ovaj narocito :? :-? :roll: :-)
:run: :run:
bez_ideje

#50 Re: Da li žensko ''Ne'' u stvari znači ''Da'' ?

Post by bez_ideje »

Vala,kad je cisto i razgovijetno NE ,popraceno ubitacnim pogledom ,tu nema suvisnih pitanja
Kod mene je jedno ono PA ETO,jednako MOZDA s naglakom na pozitivan ishod.
MOZDA kao MOZDA vise ima tenddenciju ka negativnom,ono kad iz pristojnosti neces da otvoreno kazes NE
Post Reply