BECHO ne vjerujem da ti vjerujes i ovima?BECHO wrote:Evropi vjerujem onako a Srbima nikako!
Dakle, nevalja ti anketa!
DA LI VJERUJETE EUROPI I SRBIMA?
-
senada
Vjeruj mi BECHO da su ovi spremni ugroziti i bezbjednost dijaspore... dovoljno si inteligentan da ti je jasno da bi se prije ili poslije desavanja ovdje morala reflektovati i na zivote svih Bosanaca i Hercegovaca u svijetu, sto zahtijeva vas zdrav odnos prema nasoj nezdravoj politicko drustvenoj klimi.Znam da su BH izbjeglice vec bile pod lupom u mnogim demokratskim zemljama, "zahvaljujuci" nasim "politicarima i drzavnicima" - stoga trebaju svi koji zele sebi dobro dati svoj doprinos glasanjem u sto vecem broju, za bilo koje, samo ne za ove petnaest godina stare, dokazane "patriote".BECHO wrote:Evropi vjerujem onako a Srbima nikako!
Duboko postovanje i cast izuzecima.
Anketu nisam ispunila.
Last edited by senada on 16/05/2006 21:03, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pa cika muha, bubi strumfeta hihihiihmuha_sa wrote:Bože me sačuvaj---sam naslov teme je fuj--otkud vam želja i snaga da ovo i čitate?
Nek sam vas naružio.
pa neka i ovakvih, nije fer da svi budemo isti...pusti ove mrzioce...nek mrze... ta mrznja ce ih na kraju pojesti iznutra...
-
senada
vidim da i ti citas "OVO FUJ" muha_sa, a ni Mirci nije da nije dala komentare... bilo je tema sa i bez naslova koje su se razvile u diskusije... e sada druga je stvar u kom pravcu se razvija tema... zeljenom ili ne... to je to, i SRECA pa nismo svi isti...muha_sa wrote:Bože me sačuvaj---sam naslov teme je fuj--otkud vam želja i snaga da ovo i čitate?
Nek sam vas naružio.
ps.ja nikada ne kritikujem teme na kojima jednostavno ne ucestvujem ako mi nisu zanimljive.
Last edited by senada on 16/05/2006 22:32, edited 1 time in total.
- Vodenjak
Praaaavo jadno da neko, ko se dichi svojom vjerom, ovako etiketira ljude koji misle svojom glavom!pravi-put wrote:
Dobro sam ja tebe svatio, tvoj stepen je malo veci od hajvanskog (izvini na izrazu ali fakat sam si sebe na taj stepen stavio); DAJ MI RADNO MJESTO, JESTI, POPITI, STARASTI ZADOVOLJITI,.. ma i to ti je previse ha ? Tebi cast, ponos , drugi ljudi, vjera ne znace nista ... jadno Bogami jadno!
Moze...pravi-put wrote:
Vidis i ja sma protiv nacionalizma on je stvarno glupost, ali sam za jacanje vjerskog obrzovanja u kucnom, mediskom, skoskom, i drugim sektorima naseg javnog i privatnog zivota, jer u vjeri nema podjela po boji koze, jeziku, naciji, ... i jaka zastita vjerskih prava, u javnom i privatnom zivotu u cjeloj Bosni i Herzegovini je sigurno potrebnija od nacionalne.
Jacanje vjerskog obrazovanja - kojom vjerom?
Ili postoji samo jedna?
Jesu li truHli ovi kao ja sto ne vjerujemo ili pripadnici drugih vjera?pravi-put wrote:
Oni truhli su medju ovim zdravima, ako ne zele da se pokvare kao i '92, neka to dokazu, neka ih pohvataju i isporuce, tacno oni znaju sta je ko i gdje radio!!!
Ponovo nevjernicki i podlo vrijedjas covjeka...pravi-put wrote:
A STO SE TICE TE PRAVDE PROCITAJ OVO:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=175
Procitaj tekst na zadnjoj 8-oj stranici sa naslovom imali li pravde!
Sto se tice Ozrena insanu sa stupnjom intelegencije malo vece od hajvanske pitaj ucesnike ako meni nevjerujes, pitaj srbe sa tih krajeva ako meni ne vjerujes, koga su to od civila pobili mudzahedini, a ako si bio u vojsci onda znas da probojne jedinice niti kradu niti se civilima bakcu, nego oni koji ciste teren !!!
Kako mislis pred svog boga covjece?
Ovdje se slazemo!pravi-put wrote:
Musliman vjernik ne siluje civile, ne ubija civile, ne pljacka imovinu, ... ali onaj ko se puske i noza latio, mora racunati da moze od toga i poginuti, nemozes stalno ti biti gornji!!!
Muslimani sa tih krajeva dobro znaju sta su ti jadni srbi radili do '95, na tim krajevima, ali ratna sreca se okrece!
Ja bih samo dodao da bi ovo trebalo da vazi za sve vjernike.
Naime, tako stoji u knjigama koje proucavaju, zar ne?
Isto tako:
Nijedan vjernik ne bi drzao Evropu 10 vijekova u potpunom mraku a katolicka crkva je to radila
Nijedan vjernik ne bi ni pomislio da ucini zlo koje su cetnici uradili, ali pravoslavni popovi su iste te cetnike blagosiljali saljuci ih da kolju neduzne civile!
Nijedan vjernik ne bi sam sebe ubijao a jos manje na nacin da oko sebe ubije stotine ili hiljade drugih, neduznih, a to mnogi danas rade pozivajuci se na Allaha!
Pravi put mogu da nadju samo oni koji vjeruju u sebe i u svoju savjest!
Pravi put mogu da nadju samo oni koji misle svojom glavom i kojima knjige sluze za citanje te kriticki osvrt na sadrzaj istih.
Na pravom su putu samo oni koji ne upijaju napisano kao sveto slovo koje znaci apsolutnu istinu vec pomno analiziraju procitano, prevrcu i okrecu, koriste mozak (koji im je, gle cuda, sami bog podario, zar ne?) i prihvataju napisano samo kao jedan nacin gledanja na zivot.
Oni koji Bibliju, Kuran ili Komunisticki manifest posmatraju kao jednu i jedinu istinu, na dobrom su putu da se pretvore (ako vec nisu) u poltrone.
Sto je veci broj poltrona koji u svojoj ogranicenosti vjeruju samo jednoj knjizi i jednoj istini koju ista opisuje, to je veca opasnost za covjecanstvo!
Takve ljude je vrlo lako iskoristiti za manipulisanje sto se u istoriji nebrojeno puta dokazalo!
Dakle, uvesti istine iz gore pobrojanih knjiga (i ostalih slicnih, naravno) u svaku poru ljudskog zivota kako ti predlazes, znacilo bi odvesti ljude na put kojim TI hodis!
A ti, sasvim sigurno, NISI na pravom putu!
Pozdrav i tebi!pravi-put wrote: SELAM I POZDRAV !
-
BECHO
Margi, shvatam ja tebe u potponusti i podrzavam tvoj trud i dobre namjere ali ja licno sam vec davno odustao od glasanja. Moje misljenje o politickim reformama, promjenama, o progresivnim pomacima ka naprijed, o glasanjima za 'manje i zlo', neka ostanu moja razmisljanja a na vama je (koji zivite dole) da u oktobru ispunite svoj glasacki listic i glasate za one koji mislite da ce vam omoguciti sretniju buducnost. Da tacno, ja sam dijaspora i zato je moja moralna obaveza da se ne mijesam u bolji zivot nekoga ko dole zeli provesti ostatak svog zivota. Shvatite to kako hocete ali po meni nije fer da glasa dijaspora, jer lako je punih slajpeka i stomaka, ravnodusno i bez ikakvih emocija glasati za nekog tamo u dalekoj BiH, o kojoj cujemo ponekad na Tv-u, pogledamo tu-i tamo Dnevnik ili neku utakmicu drzavne reprezentacije, drzavu za koju nas mozda veze samo nena, baka, dedo, rodjak, brat i sestra - ovo ne govorim u svoje ime jer sam licno puno vise vezan od ovakvih i slicnih stereotipova - ali cinjenica je da ima puno koji ovako razmisljaju.senada wrote:Vjeruj mi BECHO da su ovi spremni ugroziti i bezbjednost dijaspore... dovoljno si inteligentan da ti je jasno da bi se prije ili poslije desavanja ovdje morala reflektovati i na zivote svih Bosanaca i Hercegovaca u svijetu, sto zahtijeva vas zdrav odnos prema nasoj nezdravoj politicko drustvenoj klimi.Znam da su BH izbjeglice vec bile pod lupom u mnogim demokratskim zemljama, "zahvaljujuci" nasim "politicarima i drzavnicima" - stoga trebaju svi koji zele sebi dobro dati svoj doprinos glasanjem u sto vecem broju, za bilo koje, samo ne za ove petnaest godina stare, dokazane "patriote".BECHO wrote:Evropi vjerujem onako a Srbima nikako!
Duboko postovanje i cast izuzecima.
Anketu nisam ispunila.
-
senada
Sigurna sam da ce se jos kako ticati i onih koji imaju drzavljanstvo, ugled i dobar status u svojim drugim domovinama, ako se u BiH nacionalisticke oligarhije, organizirani kriminal, korupcija, kleronacionalizam i ostali nasi drzavni atributi ne obuzdaju, i potpuno ne paralisu.Sjeti se tretmana stranaca nad BH muslimanskom dijasporom poslije 11.Septembra a posebno poslije svjetske prasine oko karikature.Vjerujem da tebe niko nije potkacio ali jeste mnoge druge Bosnjake, tj. Muslimane.Moj prijatelj je potpuno nevin, zavrsio u zatvoru pod sumnjom da je terorista a dvadeset godina zivi u inostranstvu i drzavljanin je zemlje u kojoj je odrobijao, prav - zdrav.Poslije istrage i torture je pusten.
Ipak nebi se reklo da te se bas nikako ne tice, jer se po tim pitanjima nebi oglasavao, ali neka bude kako ti kazes... i da ne zaboravim pozdravi raju sa chata i MSN-a
Ipak nebi se reklo da te se bas nikako ne tice, jer se po tim pitanjima nebi oglasavao, ali neka bude kako ti kazes... i da ne zaboravim pozdravi raju sa chata i MSN-a
-
pravi-put
!Praaaavo jadno da neko, ko se dichi svojom vjerom, ovako etiketira ljude koji misle svojom glavom
Da sam ga proglasio nevjernikom bilo bi mu puno gore, a to necu uciniti osim ako on sam za sebe kaze da je od njih, a nije ako Bog da. Ovako sam ga samo podsjetio da se sa iz zablude koja ga vodi stepenu hajvana, vrati grupi insana. Ja sam na osnovu njegovih izjava zakljucio njegove zivotne ciljeve, koji su tako "mali"; a sto se tice da sam mu rekao da je blizu hajvanske intelelegencije to neznaci ni da je hajvan ni da je nevjernik, tvoj problem je nesto drugo, da iskoristis priliku da se stavis na mjesto advokata kako bi ucinio medvjedju uslugu nasem ahbabu, tako sto ces mu pokusati objasniti sa sam ga vrijedjao da bi on uzvratio jos gorim, a ti sa strane se podsmjehivo! Allah s.w.t. kaze za neke ljude da su:
007:179. Mi smo za Džehennem mnoge džine i ljude stvorili; oni srca imaju - a njima ne shvaćaju, oni oči imaju - a njima ne vide, oni uši imaju - a njima ne čuju; oni su kao stoka, čak i gori - oni su zaista nemarni.
NEVJEROVANJE ,NEZAINTERESOVANOST, NEMARNOST I IZBJEGAVANJE ODGOVORNOSTI DOVODE COVJEK NA STEPEN STOKE PA CAK I GORE !
A to vidite nisu moje rijeci!
Ja sam ubjedjen da je moja vjera ISLAM jedina ispravna, jer je derogirala sve predhodne, ali netrazim i ne prisiljavam da me niko slijedi, svako ima pravo svog izbora hoce li biti vjernik i koje vjere. Ja znam da Allah kaze u Kuranu sledece:Moze...
Jacanje vjerskog obrazovanja - kojom vjerom?
Ili postoji samo jedna?
003:019. Allahu je prava vjera jedino - islam. A podvojili su se oni kojima je data Knjiga baš onda kada im je došlo saznanje, i to iz međusobne zavisti. A sa onima koji u Allahove riječi ne budu vjerovali Allah će se brzo obračunati.
005:003.- Danas su nevjernici izgubili svaku nadu da ćete vi otpasti od svoje vjere, zato se ne bojte njih - već se bojte Mene. Sada sam vam vjeru vašu usavršio i blagodat Svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera. - A onome ko bude primoran - kad hara glad, bez namjere da učini grijeh, Allah će oprostiti i samilostan biti.
023:091. Allah nije uzeo Sebi sina, i s Njim nema drugog boga! Inače, svaki bi bog, s onim što je stvorio - radio što bi htio, i jedan drugog bi pobjeđivao. - Hvaljen neka je Allah koji je daleko od onoga što oni iznose;
Kao sto vidis u Kuranu imamo dovoljno dokaza da je kod Allaha jedimo islam ispravna vjera , a druge su skrenule sa staze vjerovanja u jednog Boga, pa su mu pripisali sina, malog Boga ( da Allah oprosti) i sl: MONOTEIZAM ZNACI VJERA SAMO U JEDNOGA BOGA , BEZ DODATAKA SINA, DUHA,...
Ponovo nevjernicki i podlo vrijedjas covjeka...
Kako mislis pred svog boga covjece?
Volio bih da sam se mogao izjasniti drugacije, ali iskreno se nadam da ce ovaj moj kometar probuditi u njemu interesovanje za istinom , a ne za informacije sa foruma! Ali ako mislis da je mene stid reci izvini nije, samo se nadam da cu sledeci njefov post procitiati onako kako treba jedan musliman da komentarise, ponosno da stane na stranu istine i da kaze ljudma sta je istina.
Ja znam samo jednu jedinicu koja se drzala Knjige, i jos nekoliko koje su pokusale slijediti njihov primjer. Bilo je pojedinacnih gresaka, ali kolektivmih organizovanih nije!Ovdje se slazemo!
Ja bih samo dodao da bi ovo trebalo da vazi za sve vjernike.
Naime, tako stoji u knjigama koje proucavaju, zar ne?
Europa je odbila Islam i vodila rat protiv njegovih sljebenika 13 krizarskih ratova, i to ih je zaslijepilo, mrznja.Isto tako:
Nijedan vjernik ne bi drzao Evropu 10 vijekova u potpunom mraku a katolicka crkva je to radila
Nijedan vjernik ne bi ni pomislio da ucini zlo koje su cetnici uradili, ali pravoslavni popovi su iste te cetnike blagosiljali saljuci ih da kolju neduzne civile!
Nijedan vjernik ne bi sam sebe ubijao a jos manje na nacin da oko sebe ubije stotine ili hiljade drugih, neduznih, a to mnogi danas rade pozivajuci se na Allaha!
Ja ti kazem da je samo jedna jedinica se drzala Bozijih propisa, ostalo je samo pokusaj. A sto se tice ostalih vjerskih konvesija pa zasto je Allah poslao Poslanika nego da se isprave njihove pogreske koje su svojim rukama unijeli u Boziju knjigu, za razliku od Kurana koji je isti vec 15 vjekova, i u Kini, Saudiji i u Americi...
Ovo je tema (samoubistvo u silamu) o kojoj se nemoze u dvije recenice objasniti, ali postavit cu ti sutra par linkova da sada ne uzimam mjesto, pa procitaj. Ali zvanicni stav u normalnim uslovima je - da je zabranjeno covjeku uzeti sam sebi zivot.
Ako mislis da budu samouvjereni i ustrajni i da koriste razum slazem se, ali bez Bozijih putokaza ovi ograniceni ljudski umovi ne mogu dalje ici kad spoznaju da postoji Bog. Tada im treba Bozija Knjiga i Poslanik jer oni su nama putokaz i uzor u vjeri.Pravi put mogu da nadju samo oni koji vjeruju u sebe i u svoju savjest!
Pravi put mogu da nadju samo oni koji misle svojom glavom i kojima knjige sluze za citanje te kriticki osvrt na sadrzaj istih.
Na pravom su putu samo oni koji ne upijaju napisano kao sveto slovo koje znaci apsolutnu istinu vec pomno analiziraju procitano, prevrcu i okrecu, koriste mozak (koji im je, gle cuda, sami bog podario, zar ne?) i prihvataju napisano samo kao jedan nacin gledanja na zivot.
Ako mislis na druge knjige koje su ljudi pisali, one su pune propusta, jedino u zadnjoj Bozijoj knjizi nema kotradiktornosti i ona je savrsena.
002:002. Ova Knjiga, u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali;
004:087. Allah će vas - nema drugog boga osim Njega - sigurno, sabrati na Sudnjem danu, u to nema nimalo sumnje! A čije su riječi od Allahovih riječi istinitije? (Allahove rijeci su skupite u Kuranu).
Ako necu Boziju rijec slijediti, kako onda da slijedim rijec onoga koji je bio nista pa ga Allah prozivio.
Hallo ba kakvi poltroni kakvi bakraci!Oni koji Bibliju, Kuran ili Komunisticki manifest posmatraju kao jednu i jedinu istinu, na dobrom su putu da se pretvore (ako vec nisu) u poltrone.
Sto je veci broj poltrona koji u svojoj ogranicenosti vjeruju samo jednoj knjizi i jednoj istini koju ista opisuje, to je veca opasnost za covjecanstvo!
Takve ljude je vrlo lako iskoristiti za manipulisanje sto se u istoriji nebrojeno puta dokazalo!
Poltroni su Amerikaci i Zapadnjaci koji sa svojim statutom o demokratiji i ljudskim pravima ubijaju svake god stotine hiljada neduznih, zaradjuju milijarede na prodaki oruzja i u svojim redovima imaju naokrutnije placenike (citaj ubice bez milosti). Ili cemo slijediti, zakone nastele iz ljuske manjkave i ogranicene pameti ili Allahove nepogresive, savresene i o ljude neutralne zakone i pravila.
Znaci po menije najveca pravda da slijedimo Boziju knjigu jer je nije pisao covjek, i mema ucesca u tome, za razliku od svih ljudskih zakona koji se "suplji" i svaki dan se mjenjaju i prevrcu kako je kome volja!
Zar je religija imanipulisala kolonizacije, ubijanje i unistavanje citavih naroda i njihovih civilizacija po Americi, po Ausraliji, samo na Kavkazu 18 miliona ubijenih muslimana od strane stanjina i lenjina , jel religija kriva za ratove po Europi od 17. stoljeca pa do prvog i drugog svjetskog rata, ... sve je to samo stvar razumskog svatanja cilja i sustine nase ljudske zajednice koju Bog najbolje poznaje, jer je on njen stvoritelj!
NEZNAM SAMO ODAKLE BI TI UZIMAO ISTINU AKO NE IZ BOZIJE KNJIGE:
006:071. Reci: "Zar da se, pored Allaha, klanjamo onima koji nam ne mogu nikakvu korist pribaviti ni neku štetu otkloniti pa da budemo vraćeni stopama našim - a Allah nas je već uputio - i da budemo kao onaj koga su na Zemlji šejtani zaveli pa ništa ne zna, a koga drugovi njegovi zovu na Pravi put: ’Hodi nama!’" Reci: "Allahov put je - jedini Pravi put, i nama je naređeno da Gospodara svjetova slušamo
002:120. Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu. Reci: "Allahov put je jedini Pravi put!" A ako bi se ti poveo sa željama njihovim, nakon Objave koja ti dolazi, od Allaha te niko ne bi mogao zaštititi niti odbraniti.
002:161. Oni koji ne vjeruju i koji kao nevjernici umru - zaslužuju, doista, prokletstvo Allahovo i meleka i svih ljudi,
Pozdrav!
PS Izvinjavam se na evntualnim greskama , kasno je A POZURIO SAM!
Last edited by pravi-put on 17/05/2006 09:27, edited 1 time in total.
-
pravi-put
Vec sam planiro da ti se izvinem, ali sada si me razicaroKo tebi daje za pravo da mene proglasavas za ovog ili onog.
Ako imas imalo pristojnosti odgovaraj na moje postove a ne na moju licnost.
Nadi sebi kakav forum kratkopantolasa pa tamo poducaji ljude ja sam hajvan,na mene ne utice
Niasam ja tebi rekao da si hajvan, nego nedozvoli da budes !
-
domi
Vodenjak wrote:
Isto tako:
Oni koji Bibliju, Kuran ili Komunisticki manifest posmatraju kao jednu i jedinu istinu, na dobrom su putu da se pretvore (ako vec nisu) u poltrone.
Dakle, uvesti istine iz gore pobrojanih knjiga (i ostalih slicnih, naravno) u svaku poru ljudskog zivota kako ti predlazes, znacilo bi odvesti ljude na put kojim TI hodis!
Pozdrav i tebi!
Neg' Vodenjak, haj' ti nama priznaj da si ateista!!!
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Post ne mora nu¾no biti neèije lièno stajali¹te o nekoj temi.domi wrote:Pa, zar tvoji postovi ne cine tvoju licnost? Mislim, ako mores da mi reknes kakva je razlika?zavrzlama wrote:@krivi_put
Ako imas imalo pristojnosti odgovaraj na moje postove a ne na moju licnost.
Primjeri su ti citati, dobronamjerni komentari (kad upozori¹ ljude da su pretjerali u nekom preseravanju pa te onda napadnu i jedna i druga strana), izno¹enje èinjenica bez zauzimanja strana i sl...
A kad na osnovu neèijih par reèenica (èiju pozadinu ne razumije¹) i na osnovu svog stava stvori¹ mi¹ljenje onda vrlo brzo zavr¹i¹ u predrasudama i lo¹im procjenama (i sebe i drugih).
Pozdrav,
- Vodenjak
Ufati me na spavanju!domi wrote:Vodenjak wrote:
Isto tako:
Pozdrav i tebi!
Neg' Vodenjak, haj' ti nama priznaj da si ateista!!!![]()
![]()