da li vas je strah od smrti?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Obskurni

#426 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by Obskurni »

Al evo vidim, zavidna mu je statistika :D
despina

#427 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by despina »

sreća pa nemamo kugu ;-)
fatamorgana

#428 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by fatamorgana »

Jel' ono bi Bergmanov Sedmi pečat?
despina

#429 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by despina »

da da
fatamorgana

#430 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by fatamorgana »

Aaaaaaaaaaaah, (iskreni uzdah).
LSD

#431 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by LSD »

NINkoviću, morgana odra uzduž i poprijeko...frajer je u zavidnoj kondiciji i ne pokazuje nikakve znakove umora u svom trolanju...de ga malo pripazi, živ bio ;-) sevap ti je.
NIN

#432 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by NIN »

Banned user for reason “oftopicarenje”
» fatamorgana, despina
hefta
Bebelo

#433 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by Bebelo »

Image
Spartakus

#434 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by Spartakus »

Ne kontam zasto je ovdje despina banovana??? :?
NIN

#435 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by NIN »

Spartakus wrote:Ne kontam zasto je ovdje despina banovana??? :?
Hos i ti kod nje?
muftija

#436 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by muftija »

Cini mi se ko da su svi posli krivim smijerom, niko ne prati temu. :? :run:
Bebelo

#437 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by Bebelo »

muftija wrote:Cini mi se ko da su svi posli krivim smijerom, niko ne prati temu. :? :run:
Pratim ja. :D
Evo da se vratimo...svaki covjek se - normalno je - plaši smrti. Ali ako znaš šta je smrt, da je to u stvari preseljenje, i kad znaš šta te čeka poslije, onda je lakše jer na ovom svijetu možeš mnogo toga uraditi po tom pitanju...da se pripremiš...
Spartakus

#438 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by Spartakus »

NIN wrote:
Hos i ti kod nje?
muftija wrote:Cini mi se ko da su svi posli krivim smijerom, niko ne prati temu. :? :run:
Ovdje izgleda sve sljaka pod jaranskom inicijativom! Ako mislis da treba i mene banovati-bujrum! Ne slazem se sa pojedinim clanovima i offtopicarenjem ali isto tako se ne slazem ni sa admin zastrasivanjem i nekorektnoscu! Ako mislis da je u redu ovakvo vodjenje foruma i bahatost tebe kao admina, onda ce ovaj forum ubrzo spasti na mahalski nivo!

Ako se ne ukljucejm u temu to ne znaci da je ne pratim! Na skoro svakoj temi na forumu bude dosta odstupanja ali se ne reauguje uvijek ovako rigorozno!
muftija

#439 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by muftija »

Bebelo wrote:
Evo da se vratimo...svaki covjek se - normalno je - plaši smrti. Ali ako znaš šta je smrt, da je to u stvari preseljenje, i kad znaš šta te čeka poslije, onda je lakše jer na ovom svijetu možeš mnogo toga uraditi po tom pitanju...da se pripremiš...
U neku ruku se slazem s tobom, ma da ipak mislim da niko ne zna sa sigurnoscu sta ga tamo ceka.
Ali kazu da vjernik lebdi izmedzu nade i straha kao sto ptica lebdi izmedzu dva krila, ako se jedno krilo slomi ptica pada, to isto vazi i za vjernika, ako izgubi jedno od ovo dvoje (nadu ili strah) jednostavno pada.
Last edited by muftija on 09/02/2012 23:09, edited 1 time in total.
radiša

#440 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by radiša »

Bebelo wrote:
svaki covjek se - normalno je - plaši smrti. Ali ako znaš šta je smrt, da je to u stvari preseljenje, i kad znaš šta te čeka poslije, onda je lakše jer na ovom svijetu možeš mnogo toga uraditi po tom pitanju...da se pripremiš...
Ja se smrti uopste ne plasim.Mislim da posle ovog sveta nema dalje.
mini2

#441 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by mini2 »

Bebelo wrote:
:lol: a ti sigurna da ćeš se negdje preseliti? kako se pripremaš za to preseljenje? :mrgreen: mogla bih i ja
NIN

#442 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by NIN »

Spartakus wrote:Ovdje izgleda sve sljaka pod jaranskom inicijativom!
Jos jednom te vidim kraj ti je na ovom forumu!

I da, Banovici, separacija!
vodoprovodčik

#443 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by vodoprovodčik »

strah me, ponajviše da će se nekom ludom zavjerom pojaviti čika B. onakav kakvim ga opisuju opskurne knjige
BHF_Manijak

#444 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by BHF_Manijak »

A sto je Diwan banovan?! :oops: Hajmo sad svak "za svog" pitati pojedinacno... :zzzz: :roll:
Landa

#445 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by Landa »

Jedno jutro sam krenula u skolu i zaglavila u liftu. Trajalo je oko par minuta, dok sam ja prekontala sta da radim, komsinica je pozvala lift u prizemlju i ja sam sisla. Nastavila sam dalje i u roku od par minuta bila na glavnoj cesti koja ima veoma ostru krivinu u desno, haman pa lakat krivina. U momentu kad sam stizala do te ulice vidjela sam sleper kako prebrzo ulazi u tu krivinu, prevrce se, i struze sve ispred sebe preko zelene povrsine do biciklisticke staze na kojoj sam se ja trebala nalaziti da se nisam zaglavila u liftu tih par minuta. Od tada kad god pomislim na svoju smrt, imam flashback tog kamiona i srece sto sam se zaglavila u liftu. Na srecu nije nikoga pokupio a ni njemu nije nista bilo.

I o samoubistvima nekad razmisljam. Recimo da dobijem neku opaku bolest, da se patim a i da patim ljude oko sebe, da li bih sama sebi mogla prekratiti i kako. Kako je ljudima koji uzmu eutanaziju pa znaju da im zadnji sati kucaju. Znam jednog covjeka koji je mlad bolovao od raka i na kraju izabrao eutanaziju pa da je sam svoj pogreb regulisao, testament pisao u tim momentima, kucu prodao, rastao se sa djetetom, familijom...cesto ga se sjetim...uhhh, koje li su to muke bile.

Povelik strah kao i svako imam da izgubim svoje najmilije. Zamisljam kakav ce mi biti zivot bez mame. Koliki je to shok kad cujes da ti je otac preminuo. Kako cu primiti te vijesti, da li cu vrisnuti ili samo se srusiti. Da li ce biti bolesni, da li ce se napatiti. Kako cu dopustiti da ih spuste u hladnu, mokru zemlju. Svasta se covjeku munta po glavi...nisu lijepe misli ali nekad same naviru.

Vec pola godine-godinu se kanim da se registrujem kao donor ali nikako da se potpisem. Isto kao da potpisujem svoju smrt...bas mi morbidno nekako...iako smatram da se treba registrovati. Sve pomislim kako trebam poslati pismo i onda :run:
nihil_

#446 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by nihil_ »

Landa wrote:Jedno jutro sam krenula u skolu i zaglavila u liftu. Trajalo je oko par minuta, dok sam ja prekontala sta da radim, komsinica je pozvala lift u prizemlju i ja sam sisla. Nastavila sam dalje i u roku od par minuta bila na glavnoj cesti koja ima veoma ostru krivinu u desno, haman pa lakat krivina. U momentu kad sam stizala do te ulice vidjela sam sleper kako prebrzo ulazi u tu krivinu, prevrce se, i struze sve ispred sebe preko zelene povrsine do biciklisticke staze na kojoj sam se ja trebala nalaziti da se nisam zaglavila u liftu tih par minuta. Od tada kad god pomislim na svoju smrt, imam flashback tog kamiona i srece sto sam se zaglavila u liftu. Na srecu nije nikoga pokupio a ni njemu nije nista bilo.

I o samoubistvima nekad razmisljam. Recimo da dobijem neku opaku bolest, da se patim a i da patim ljude oko sebe, da li bih sama sebi mogla prekratiti i kako. Kako je ljudima koji uzmu eutanaziju pa znaju da im zadnji sati kucaju. Znam jednog covjeka koji je mlad bolovao od raka i na kraju izabrao eutanaziju pa da je sam svoj pogreb regulisao, testament pisao u tim momentima, kucu prodao, rastao se sa djetetom, familijom...cesto ga se sjetim...uhhh, koje li su to muke bile.

Povelik strah kao i svako imam da izgubim svoje najmilije. Zamisljam kakav ce mi biti zivot bez mame. Koliki je to shok kad cujes da ti je otac preminuo. Kako cu primiti te vijesti, da li cu vrisnuti ili samo se srusiti. Da li ce biti bolesni, da li ce se napatiti. Kako cu dopustiti da ih spuste u hladnu, mokru zemlju. Svasta se covjeku munta po glavi...nisu lijepe misli ali nekad same naviru.

Vec pola godine-godinu se kanim da se registrujem kao donor ali nikako da se potpisem. Isto kao da potpisujem svoju smrt...bas mi morbidno nekako...iako smatram da se treba registrovati. Sve pomislim kako trebam poslati pismo i onda :run:
Ja bi reko da ti previse razmisljas o smrti :)
Landa

#447 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by Landa »

E jbg...da je tema bila o sexu pa da sam napisala odprilike sve o cemu razmisljam rekli bi isto da previse razmisljam o sexu. Ovo su destilirane misli a u mene procesor vrti k`o lud :D
nihil_

#448 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by nihil_ »

Landa wrote:E jbg...da je tema bila o sexu pa da sam napisala odprilike sve o cemu razmisljam rekli bi isto da previse razmisljam o sexu. Ovo su destilirane misli a u mene procesor vrti k`o lud :D
Razmisljas o situacijama u kojima si mogla poginuti, razmisljas o samoubistvima, razmisljas o tom kako ces primiti smrt nekog svog. To meni izgleda ko previse razmisljanja o smrti. Smrt je neminovna, umrijet ces sigurno, kad i gdje ne znas, umrijet ce i neko tebi blizak...ti tu ne mozes nista napraviti bez obzira koliko razmisljala.
Landa

#449 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by Landa »

nihil_ wrote:
Landa wrote:E jbg...da je tema bila o sexu pa da sam napisala odprilike sve o cemu razmisljam rekli bi isto da previse razmisljam o sexu. Ovo su destilirane misli a u mene procesor vrti k`o lud :D
Razmisljas o situacijama u kojima si mogla poginuti, razmisljas o samoubistvima, razmisljas o tom kako ces primiti smrt nekog svog. To meni izgleda ko previse razmisljanja o smrti. Smrt je neminovna, umrijet ces sigurno, kad i gdje ne znas, umrijet ce i neko tebi blizak...ti tu ne mozes nista napraviti bez obzira koliko razmisljala.
Da, razmisljam, ali ja nigdje nisam navela intenzitet ili kvantitet tih misli. Nije da se budim i idem leci sa mislima o smrti ali naravno da razmisljam. A ti ne razmisljas? Ne mogu da vjerujem da nikad nisi pomislio na svoj kraj i kako ce izgledati ili sta te moze snaci u buducnosti koliko pozitivno toliko i negativno...ili jednostavno da se zamisljas u raznim situacijama kao npr, sta ja znam...da dobijes na lutriji.
nihil_

#450 Re: da li vas je strah od smrti?

Post by nihil_ »

Landa wrote:
nihil_ wrote:
Da, razmisljam, ali ja nigdje nisam navela intenzitet ili kvantitet tih misli. Nije da se budim i idem leci sa mislima o smrti ali naravno da razmisljam. A ti ne razmisljas? Ne mogu da vjerujem da nikad nisi pomislio na svoj kraj i kako ce izgledati ili sta te moze snaci u buducnosti koliko pozitivno toliko i negativno...ili jednostavno da se zamisljas u raznim situacijama kao npr, sta ja znam...da dobijes na lutriji.
Pa i ne razmisljam bas, jednom sam shvatio da ce mi smrt sigurno biti za rubrike "vjerovali ili ne". Ne razmisljam o buducnosti a kad razmisljam o stvarima uvijek trazim neki komican momenat :D
Bio sam par puta jaaaaako blizu smrti i umrlo mi je dosta bliskih ljudi iz uze i sire familije, tako da mozda sam samo naviko na smrt :)
Samo da znas ne osudjujem te niti te napadam, nit mislim da si nesto nenormalna. Samo konstatujem :D
Locked