Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH?!
-
Scopio
#51 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Ja samo znam da sam jednom išao sa jaranima na more preko B.Grahova, golf duja nam se pokvario pred ulazom u "grad", signala na mobu nema, žive duše nigdje, 11 navečer... Horror živi!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#52 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Ja sam putovao za Bg-d preko Srebrenice i zalutao na ''Cestu masovki'' od Potočara do Kamenice. Horor živi!Scopio wrote:Ja samo znam da sam jednom išao sa jaranima na more preko B.Grahova, golf duja nam se pokvario pred ulazom u "grad", signala na mobu nema, žive duše nigdje, 11 navečer... Horror živi!
-
hercegovac_pravi
#53 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
A kada neko kaže da će Dodikovim podguznim muhama ostati samo djelovi sadašnjeg ZHK-a i jedan dijelić Kantona 10 automatski je "hrvatomrzac"..
Ali to je realan presijek situacije i još jedan "uspijeh" Čovićeve politike u BiH.
. Ponekad se zaista zapitam da li je glavni cilj HDZ politike u BiH totalni nestanak Hrvata i pretvranje BiH u Bošnjačko-Srpsku prćiju ili su škutori jednostavno toliko glupi da ih nije briga nizašto drugo osim nekolike selendre u zapadnoj eraniji...
Ali to je realan presijek situacije i još jedan "uspijeh" Čovićeve politike u BiH.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#54 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
hercegovac_pravi wrote:A kada neko kaže da će Dodikovim podguznim muhama ostati samo djelovi sadašnjeg ZHK-a i jedan dijelić Kantona 10 automatski je "hrvatomrzac"..![]()
Ali to je realan presijek situacije i još jedan "uspijeh" Čovićeve politike u BiH.. Ponekad se zaista zapitam da li je glavni cilj HDZ politike u BiH totalni nestanak Hrvata i pretvranje BiH u Bošnjačko-Srpsku prćiju ili su škutori jednostavno toliko glupi da ih nije briga nizašto drugo osim nekolike selendre u zapadnoj eraniji...
- webby-x
#55 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Zajednice općina su i rješenje za BiH.
Općine stvaraju kantone, idu u koji žele.
Tako bi vjerojatno u BiH imali tri kantona, i možda
četvrti za raju od Vječne vatre do Stupa.

-
hercegovac_pravi
#56 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Pa jeli rješenje "zajednica opština" ili kantoni? De se saberi pa se oduzmi jer nemože se piškiti u hodu, nije preporučljivo. "Pomokrit" ćeš pantalone pa eto ti belaja..webby-x wrote:Zajednice općina su i rješenje za BiH.
A ovo ostalo...
- webby-x
#57 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Kako će se zvati je nebitno.
Kantoni u koje općine dobrovoljno ulaze.
Ako Drvar hoće u neki "srpski kanton" neka ide.

-
hercegovac_pravi
#58 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Ama sabur bola..de objasni nam prvo jeli govoriš o "zajednici opština" ili o "etničkom kantonu"...nekako se uvjek izgubite u tim pojmovimawebby-x wrote:Kako će se zvati je nebitno.
A u federaciji, nemaju ni Bošnjaci svoj etnički kanton. Zašto bi onda srbi imali svoj? I zbog čega da se Hrvati svedu samo na 70% današnjeg ZHK-a i 15-tak % današnjeg kantona 10? Ima Hrvata i po srednjoj Bosni (ne puno ali ima), i u Tuzli, i u Sarajevu i u HNK-u..itd..itd..
- webby-x
#59 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Nigdje se ja ne gubim, možda tebi treba objasniti kao djetetu?hercegovac_pravi wrote:Ama sabur bola..de objasni nam prvo jeli govoriš o "zajednici opština" ili o "etničkom kantonu"...nekako se uvjek izgubite u tim pojmovima
Općine dobrovoljno biraju u koji će kanton. Hoće li taj kanton
biti etnički ili neće, ja to ne znam ... pretpostavljam da hoće.
Što si ti tako zabrinut za Hrvate?hercegovac_pravi wrote:I zbog čega da se Hrvati svedu samo na 70% današnjeg ZHK-a i 15-tak % današnjeg kantona 10? Ima Hrvata i po srednjoj Bosni (ne puno ali ima), i u Tuzli, i u Sarajevu i u HNK-u..itd..itd..
Tko kaže da kanton mora biti teritorijalno povezan?
Općine mogu birati u koji će kanton, tako i Bihać i Sarajevo mogu u isti,
kao i Drvar i Trebinje.
Uglavnom, podrška stanovništvu Drvara, Grahova, Bosanskog Petrovca
da uspiju u svojim namjerama.
- sinuhe
#60 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Da hoce od te tri nazovi opstine stvoriti jednu trebalo bi ih pohvaliti i podrzati, ali SAVEZ opstina 
-
hAZNADAR
#61 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Zapisava se RS kao teritorija a ne komadic federacije.Paranoid wrote: Nemoj biti u zabludi i misliti da oni koji traže svoj srpski kanton nisu dolazili na okolna brda Sarajeva, Zenice, Tuzle...i shvati da se ovde neradi o zahtjevu zbog ekonomski poteškoća, nego samim nazivom "Srpski kanton" se daje do znanja da se radi o etničkom zapišavanju teritorije...
Stari oprobani recept iz kuhinje Cosica koji glasi "brani se na tudjem pragu a ne na svom".
Malo cemo se trositi i fokusirati na odbranu tog komadica federacije a usput potpuno zaboraviti na RS. Jos cemo i govoriti "tudje necemo svoje ne damo"
I sto kao sto je Dodik preusmjerio pricu o ukidanju Rs - na odbranu BiH i postivanje integriteta, cjelovitosti,.. etc, etc.
Daj Boze da dodje do balvanizacije i bilo kojeg drugog pokusaja prekrajanja,.. od strane separatista - jer neko mora poceti rusenje Dejtona a bolje da to nismo mi.
-
hercegovac_pravi
#62 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Vi fakat više ne znate šta pišete ..webby-x wrote:Nigdje se ja ne gubim, možda tebi treba objasniti kao djetetu?hercegovac_pravi wrote:Ama sabur bola..de objasni nam prvo jeli govoriš o "zajednici opština" ili o "etničkom kantonu"...nekako se uvjek izgubite u tim pojmovima
Općine dobrovoljno biraju u koji će kanton. Hoće li taj kanton
biti etnički ili neće, ja to ne znam ... pretpostavljam da hoće.
Što si ti tako zabrinut za Hrvate?hercegovac_pravi wrote:I zbog čega da se Hrvati svedu samo na 70% današnjeg ZHK-a i 15-tak % današnjeg kantona 10? Ima Hrvata i po srednjoj Bosni (ne puno ali ima), i u Tuzli, i u Sarajevu i u HNK-u..itd..itd..
Tko kaže da kanton mora biti teritorijalno povezan?
Općine mogu birati u koji će kanton, tako i Bihać i Sarajevo mogu u isti,
kao i Drvar i Trebinje.
Uglavnom, podrška stanovništvu Drvara, Grahova, Bosanskog Petrovca
da uspiju u svojim namjerama.
De sad polako, nemoj štucat. Jeli zagovaraš zajednicu opština ili kanton????Postao/la webby-x dana 09/03/2013 13:25
Zajednice općina su i rješenje za BiH.
Pa moram biti zabrinut za Hrvate. Ko će se brinuti za njih ako ja neću? Očigledno se o njima ne brinu legitimne dodikove podguzne muhe. Žao mi naroda jer ih političari tipa Čović i Dodik tjeraju iz BiH
- purgatorio
#63 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Malo je offtopic ali me zanima koje opcine u RS-u imaju preko 30% Bošnjaka, i da li postoje naseljena mjesta ili skup naseljenih mjesta s bošnjačkom većinom i populacijom od 1000+? Mislim da je realno tražiti osnivanje novih opcina iz tih naseljenih mjesta s bošnjačkom većinom, koje bi onda tvorile savez bošnjačkih općina u RS.
- vivaldi
#64 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
traio je kozarac odavno, mislim i janja, ali mile nesrbima ne dozvoljava nikakve poluge vlastipurgatorio wrote:Mislim da je realno tražiti osnivanje novih opcina
- PipiDugaDevetka
#65 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Neda Mile dahnuti Bošnjacima u bh. entitetu Rsrpska, blokirao renoviranje banje Crni Guber u Srebrenici uprkos podršci ambasadora države sa pidžama zastavom i njihovom ekspoziturom USAID-u koji je lider u rekonstrukciji Gubera.vivaldi wrote:traio je kozarac odavno, mislim i janja, ali mile nesrbima ne dozvoljava nikakve poluge vlastipurgatorio wrote:Mislim da je realno tražiti osnivanje novih opcina
Nemam podataka ko je otkupio rekonstrukciju Gubera?
Očigledno da je neko pametan (zna da 15-tak dana boravka u Guber banji potpuno se popravlja krvna slika kod anemičnih + kod žena). Samo slična radio-aktivna banja postoji u Italiji. Lova do krova-namirisao preCednik Dodik lovu kod većinski bošnjačke Srebrenice.
- purgatorio
#66 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
vivaldi wrote:traio je kozarac odavno, mislim i janja, ali mile nesrbima ne dozvoljava nikakve poluge vlastipurgatorio wrote:Mislim da je realno tražiti osnivanje novih opcina
U paketu rješavati sve to, imali još koje mjesto s takvim izgledima?
- vivaldi
#67 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
nema nikakvog paketa jel mileta ne zanima federacija. dgg je samo talasanje u tudjem dvoristupurgatorio wrote:U paketu rješavati sve to
sem vukosavlja mi ne pada na pamet nijedno mjesto, ali vukosavlje je vec opstina- s obzirom da tamo ima prilicno bosnjaka, ne bi me cudilo da im ukine status opstine.purgatorio wrote:imali još koje mjesto s takvim izgledima?
-
Lug
#68 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
nema..purgatorio wrote:vivaldi wrote:traio je kozarac odavno, mislim i janja, ali mile nesrbima ne dozvoljava nikakve poluge vlastipurgatorio wrote:Mislim da je realno tražiti osnivanje novih opcina
U paketu rješavati sve to, imali još koje mjesto s takvim izgledima?
nema nikakve djelidbe BiH po etnickim principima.
djeli svoju babovinu a moju babovinu neces ostavljati nikakvim etnickim kantonima gdje cu biti gradjanin drugog reda ili dosljak u "svojim" kantonima.. ako cemo djeliti etnicki onda i srbiju i hrvatsku sa bih na kartu stavi pa da se podjelimo onako pravo.
-
vivace
#69 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
cim je deljenje u pitanju,to je rat
-
dudlov
#70 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Jašta radi. Bem ti dijeljenje. I ovako je sve otišlo u racku.vivace wrote:cim je deljenje u pitanju,to je rat
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
-
Djuro11
#71 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
purgatorio wrote:Malo je offtopic ali me zanima koje opcine u RS-u imaju preko 30% Bošnjaka, i da li postoje naseljena mjesta ili skup naseljenih mjesta s bošnjačkom većinom i populacijom od 1000+? Mislim da je realno tražiti osnivanje novih opcina iz tih naseljenih mjesta s bošnjačkom većinom, koje bi onda tvorile savez bošnjačkih općina u RS.
Izvrsno pitanje, koje jos nema adekvatan odgovor.Neki su pokusali, ali dzaba vidim nesto.Uostalom, prije odgovora da kazem nesto autoru teme.Dodik se samo bori za svoje.Nije to nista strasno.Cak sta vise mora dobiti pohvalu.Gdje si vidio neki Bosnjak da kaze iz politicke organizacije tipa Sda-Sdp i kaze.Daytonski sporazum je prevazidjen.Mi znamo da ne mozemo ukinuti ''Srpsku''.Ali, zasto da nasa velika okupirana moze se reci sela, budu sastavni dio te iste Srpske.Pod veca sela od preko 1000 stanovnika na popisu 1991 smatram:Kozarac, Kamicani, Rakovcane, Rizvanovice, Biscane, Carakovo, Lisnju kod Prnjavora, pa Deru i Brdjane.Sve su to sela u smislu rijeci ako cemo svako seoce od 50-100 stanovnika zvati ''selom''.I takav spisak je dug, ali evo dodaj tu i Jakes i Tarevce kraj Modrice, no krenimo redom
Prvi put od historije Srebrenice nakon 11 Jula 1995.Bosnjaci imaju vecinu u osnovnim skolama Srebrenice.Ako pogledas samo nacionalnu strukturu tada opcine Srebrenice.1112 ucenika osnovnih skola u skolskoj 1995/1996 i 1112 Srba.Da bi danas broj Srba u osnovnim skolama pao na cirka 200.Sto je bila mahom posljedica doseljavanja Srba s strane, kako iz Federalnog dijela Sarajeva, tako i iz drugih dijelova Federacije
Kad Bosnjak jedan kaze.Kraj price.Kozarac ili Tarevci nisu dio ''Srpske'' proglasava se republika Bih ovdje.Gotovo..Onda to je vijest.Dodikova borba i prica, svakodnevna protiv Bosnjaka.Nije nista novo, da se zna
1) Opcina Janja
http://klix.com/view.php?pic=9qliyp&s=6
Ako se gleda podrucje Janje.Vidi se da je ono skroz izolovano od strane Srba.Na popisu 1991 Bosnjaci su imali vecinu u jos dva naseljena mjesta:Grad Bijeljina i Novo Naselje.Koja su nazalost danas Srpska sela.S, tim nema nazalost oslonca i jace veze u Janji.Takodjer Srbi su iz Tuzlanskog/Srebrenickog, kao i Gracanicko-Lukavackog kraja naselili sve Srbe u Janju.To su osnovali i nesto sto se zove ''Novo Naselje Janja'' s cirka 3000-4000 Srba.Tako da Janja vise nema etnicku sliku kao na popisu 1991.Nazalost ne bi proslo.No, ima opcina i sad cu reci gdje bi se to moglo ostvariti
2)Opcina Konjevic Polje
http://klix.com/view.php?pic=okv32e&s=6
Kao sto se vidi s ove slike.Prilozena gore.To je prema zadnjem popisu iz 1991 godine.Opcina Konjevic Polje bi obuhvatala naselja:Konjevici, Hrncici, Urkovici i Pobudje.A, moze se i pripojiti opcini Srebrenica.Takodjer neka naselja tipa Voljavica i Pobudje, mogla bi da budu dio sire Srebrenicke opcine
3) Opcina Srebrenica.Ovo se je davnih dana trebalo rijesiti.Srebrenica je ne jednom nego 1001 put dokazala da ne moze biti dio cetniteta, ali ne prica se nista o tome.Gdje ste vidjeli, nesto.Pravoslavna crkva se pravi, no nema veze
http://klix.com/view.php?pic=nbac6e&s=6
4)http://i47.klix.com/2086zo6.jpg
Kao sto se vidi iz opcine Modrica, prema popisu iz 1991.Naselje Modricki Lug i Jakes, kao i Tarevce, mogu se izdvojiti, pa pripojiti opcini Odzak.Ne treba ni opcina ovdje.Povrsina cirka 60 km2
5) No, ovu opcinu ostavljam za kraj, uz malo vise prilozenih podataka
http://klix.com/view.php?pic=rcrgnm&s=6
Opcina Prijedor, prema podatcima sa zadnjeg popisa 1991 godine.Kao sto se vidi.Sam jug opcine i centar je mahom Bosnjacko-Hrvatski, kao i prema Banjaluci(Kozarac)
Opcina Prijedor je imala 834 km2 prema zadnjem popisu.Pogledajmo sad malo u naselja
1)Brisevo.Ima povrsinu od 4.04 km2.Nekad Hrvatsko naselje.Ubijeno 70 tak Hrvata u ovom selu.A, selo kasnije skroz zapaljeno.Danas u selu zive 4 Hrvata, prosjecne starosti 65 godina.Tako, mozete znati kuda ide ovo selo, tj kojim putem.Sigurno ne u povratak, nego u nestanak
2)Raljas 5.36 km2.Bosnjacko-Hrvatsko selo na popisu 1991
3)Tisova 2.46 km2.Hrvatsko selo s popisa 1991
4)Zune 3,69 km2.Hrvatsko selo s popisa 1991
5)Gornja Ravska 3,01 km2.Hrvatsko selo s popisa 1991
6)Donja Ravska 2,51 km2.Hrvatsko-Srpsko selo s popisa 1991
7)Surkovac 4,84 km2.Hrvatsko selo na popisu 1991
8)Kalajevo 1.72 km2.Hrvatsko selo na popisu 1991
9)Gornji Volar 3,68 km2.Hrvatsko selo na popisu 1991
Ukupna povrsina Hrvatskih sela oko 29 km2 na podrucju opcine Prijedor
Bosnjacka sela
1)Ljubija 39,31 km2.Bosnjacko-Hrvatsko selo
2)Hambarine 28,77 km2.Bosnjacko selo
3)Rakovcani 14,25 km2.Bosnjacko selo
4)Rizvanovici 15,69 km2.Bosnjacko selo
5)Biscani 14,43 Km2.Bosnjacko selo
6)Cejreci 7,39 km2.Bosnjacko selo
7)Gornja Puharska 6.,15 km2.Bosnjacko selo
8)Zecovi 8,86 km2.Bosnjacko selo
9)Alisici 2,63 km2.Bosnjacko selo
10)Jugovci 5.40 km2.Srpsko selo, iako najveci dio Bosnjaka je rekao da su ''Jugosloveni'' dole zadnjeg popisa.
=142 Km2 povrsine+ 29 Km2=171 km2 povrsine.Bez Kozarca!
1)Dera 15,95 km2
2)Brdjani 17,32 km2
3)Hrnici 6,70 km2
4)Kozarac 40,31 km2
5)Kevljani 19,46 km2
6)Kozarusa 33,77 km2
7)Kamicani 31,10 km2
8)Trnopolje 37,09 km2
9)Babici 13,58 km2
10)Cela 21,43 km2
171 km2+ 225 km2=396 km2.Znaci pola opcine Prijedor je imalo Bosnjacku i Hrvatsku vecinu.I niko nije rekao jednom.Hajmo.Valja
Moze opcina Drvar.Zasto da ne.Imas pravo da se boris za svoje.A, ti meni Kozarac.I kraj price
Imas tu jos nase zemlje.Fazlagica Kula i Borac na Gacku oko 250 km2+ Tjentiste oko 200 km2.Samo nasa zemlja
No, mi sutimo, pa zato imamo sikaniranja,Andric Grad, ponizavanje, referendume, pritvaranja i batinjanja, ali sta se moze
www.klix.com
www.klix.com/forum
- PipiDugaDevetka
#72 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Od GI ''Prvi mart'', dijaspore, glasanja tokom slijedećih izbora 2014.g. i popisa 2013.g. sve zavisi. Inače smo donji.
Bravo @Djuro11 za sve ove podatke, barem znamo na čemu smo. Ko će od pro-bh. političara ili NVO zatražiti nazad svoje?!
Bravo @Djuro11 za sve ove podatke, barem znamo na čemu smo. Ko će od pro-bh. političara ili NVO zatražiti nazad svoje?!
-
skuterista
#73 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
pusti Đuru provaljuje se , čuj Ljubija Bošnjačko selo i svrstao ga u muslimanske teritorije Prijedora, dalje nisam ni čitao...Đuro ili Jack i kako se sve ne predstavlja po kojekakvim forumima, je jedan obični dijasporski ublehaš, pripadnik Prve Slavne Minhenske Motorizirane Brigade ...
-
skuterista
#74 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
naviko je , bira im predCVjednika već dva mandate, pravi multietničar ,vodi brigu o komšiji svom da si nebi izabrao nekog lošegwebby-x wrote: Što si ti tako zabrinut za Hrvate?
- cyprus
#75 Re: Da li su Srbi zapoceli sa balvaniziranjem Federacije BiH
Ljubija jeste 1991. godine imala muslimansku većinu. Međutim, ja se strogo protivim davanju etničkog pridjeva dijelovima teritorije ili naseljima...skuterista wrote:pusti Đuru provaljuje se , čuj Ljubija Bošnjačko selo i svrstao ga u muslimanske teritorije Prijedora, dalje nisam ni čitao...Đuro ili Jack i kako se sve ne predstavlja po kojekakvim forumima, je jedan obični dijasporski ublehaš, pripadnik Prve Slavne Minhenske Motorizirane Brigade ...