Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
-
Dino Mujkić
#101 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
To je drugo,Hrvatska je bila zamišljena kao jednonacionalna država i ti Srbi u RSK su žrtvovani zarad RS,a i RSK niko nije praznavao,RS je priznali i Amerika a i Bošnjaci u Dejtonu.Da je Amerika htjela ukinuti RS,ukinula bi je davnih dana,ali Amerika želi baš ovakvu BiH.
-
Sa_u_srcu
#102 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Dino Mujkić wrote:To je drugo,Hrvatska je bila zamišljena kao jednonacionalna država i ti Srbi u RSK su žrtvovani zarad RS.Da je Amerika htjela ukinuti RS,ukinula bi je davnih dana,ali Amerika želi baš ovakvu BiH.
Ma necu ja da ti meni ukines sada RS...kontas? Ja hocu da ona postoji, hocu da se prvo vrati nastala steta ludjackom ideologijom, srbija do tokija....eh tek kad poravnamo racune, i u ovom slucaju ako nista drugo, dobiju sve strane neku naknadu i pomenuta ideologija bude osudjena eh onda cemo tek da pruzimo jedni drugima ruke, i kazemo hajmo sada u disoluciju ili zajedno....ne prije prika...
-
Bodkin
#103 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Niko da odgovori sta znaci generalno kazniti? Nesto kao hrvatsku za izlet u bih? Ili rusiju za izlet u gruziji? Ili mozda amere za izlete po svijetu? Izrael za palestinu i liban? Britaniju za folklande? Cuj pravda u politici ( smijanje grohotom) pa ne moze se pravda provesti ni na mikro-nivou u gradu iako svi znaju ko pravi zlocine
Tapatalk
Tapatalk
- It_is_a_Leclerc
#104 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Kakvu bolan crnu suverenost ? Ko je priznao RS do Dejtona ?!Dino Mujkić wrote:Neki tvrde da je RS unijela svoju suverenost u BiH u Dejtonu,pa može se i tako reći,a ni BiH nije nezavisna prije SFRJ,a to da će RS ukinuti je samo pusta želja,ne može se ukinuti nešto što narod koji tu živi želi.Kolt12 wrote:Pa sad,nije bas tako. RS jeste dio BiH, medjutim nije kao sto je BiH bila dio Jugoslavije. BiH je u Jugoslaviju unjela tacno definisane granice odredjene teritorije. Iz te unije je iznjela isto toliko, minus Boka.Dino Mujkić wrote:RS je dio BiH,kao što je BiH bila dio Jugoslavije,to treba imati na umu.
S druge strane, RS je tvorevina, koja niti je sta unosila, niti ce sta iznositi kad se bude razmontirala.
BiH je tu konstanta i vjecnost. Sve ostalo, ukljucujuci i socijalisticku uniju Jugoslaviju i genocidnu je prolazno.
BiH je, na početku agresije, bila međunarodno priznata zemlja, članica UN-a. Ne može neka tamo genocidna kartagena unositi svoju suverenost u nešto što je već suvereno i međunarodno priznato.
A..aman-zaman, nedokazana i naopaka svijeta..
Ako je narod u RS-u želio genocid, jel to znači da se trebamo pomiriti s njegovim rezultatima ?
Nikad !
-
Sa_u_srcu
#105 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Prema Statutu Haškog tribunala, djela koja su nastupila zbog nehumanog ratovanja ne zastarijevaju, kao ni šteta koja nastupi uslijed tih krivičnih đela.
- pojedinac
#106 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Sa_u_srcu wrote:Ono sto ja zelim, jeste, da se bolesnici osude, da se historija napise kako stoji, da se buduce generacije sirom svijeta skoluju i kada budu ucili historiju doci ce do poglovlja Srebrenica i slicne herojske vojne akcije VRS, i shvatiti ko su i sta bili a i ostali....
Ne moze nam niko vratiti ni godine, ni zivote, svih ljudih koji su bolesnici poceli, ali zelim nadoknadu, zelim novac da mi se uplacuje, za izgubljene zivote, za porusene zgrade i slicno....zelim finansijsku ostetu od RS i Srbije i nista vise.Ma necu ja da ti meni ukines sada RS...kontas? Ja hocu da ona postoji, hocu da se prvo vrati nastala steta ludjackom ideologijom, srbija do tokija....eh tek kad poravnamo racune, i u ovom slucaju ako nista drugo, dobiju sve strane neku naknadu i pomenuta ideologija bude osudjena eh onda cemo tek da pruzimo jedni drugima ruke, i kazemo hajmo sada u disoluciju ili zajedno....ne prije prika...
-
Ikas
#107 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Eh lahko je Srbima oni imaju Hrvate i na koga da se ugledaju kako su prosli katarzu za Jasenovac i 2 sv. rat i kako su strasno kaznjeni (ironija). Ja glupe li teme...... kada pitate Kineze oni ce vam rec da Japanci nisu nista kaznjeni na primer
I ko ce to kaznjavat po svijetu ? Bi li se neki Bosnjo naoruzao i placao kaznjavanje Japana, Hrvatske ?? Rekli bi "ba sta se to nas tice" ... ne vrti se svijet oko BiH! Bas ce sad neko stvarati/finansirati okupacione zone samo jel se to nekome Bosnji ucinili zgodno. Prije 60 godina je Pavelic objavio rat Americi pa je danas drukcije, Amerikanci od neprijatelja prave prijatelje i tako u krug.
I ko ce to kaznjavat po svijetu ? Bi li se neki Bosnjo naoruzao i placao kaznjavanje Japana, Hrvatske ?? Rekli bi "ba sta se to nas tice" ... ne vrti se svijet oko BiH! Bas ce sad neko stvarati/finansirati okupacione zone samo jel se to nekome Bosnji ucinili zgodno. Prije 60 godina je Pavelic objavio rat Americi pa je danas drukcije, Amerikanci od neprijatelja prave prijatelje i tako u krug.
-
nihoniho
#108 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
U drzavnom smislu, RS je daytonsku BIH unijela isto sto je i unijela i HZ HB. Nista, fantomsku tvorevinu uspostavljenu na zlocinima. Druga je stvar sto je, sticajem okolnosti, Srbima dodijeljen entitet i odredjeni stepen autonomije, a Hrvatima nije !Dino Mujkić wrote: Neki tvrde da je RS unijela svoju suverenost u BiH u Dejtonu,pa može se i tako reći,a ni BiH nije nezavisna prije SFRJ,a to da će RS ukinuti je samo pusta želja,ne može se ukinuti nešto što narod koji tu živi želi.
Ono sto zasluzuje i sto je sposobno da opstane, opstace. Bosna je bila izlozena velikim iskusenjima, katastrofalnoj poziciji u XX vijeku i opstala je. RS , vidjecemo..
Ovo boldirano cu pripisati neznanju i opstoj hipnozi koja vlada medju Srbima..
- Nemam internet
#109 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Ja vehabijske teme alahu dragi.
-
pasce
#110 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Rat prošao prije 17 godina. Čemu više ove priče?
- Nemam internet
#111 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Vehabizam i renesansa na forumu vlada izgleda.Normalnim ljudima su davno prestale ovakve teme bit zanimljive.
-
nihoniho
#112 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Odakle ti dva racuna na jednom forumu !?
Ja mislio da je to nemoguce..
- Nemam internet
#113 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Al ti je fazon ko rijeka amazon.nihoniho wrote:Odakle ti dva racuna na jednom forumu !?
- Amy-Mia
#114 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Kakvo generalno kažnjavanje, šta je s vama ?
Koji idiotizam
Još velika većina jeste za to... Gdje ja živim...
-
nihoniho
#115 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Generalno kaznjavanje se pokazalo kao jedini lijek protiv drzava koje duzi period njeguju fasisticke tekovine. Slucaj sa Srbijom upravo pokazuje da fasizam mora biti unisten u korijenu, inace se javlja u novi i novim oblicima.Amy-Mia wrote:Kakvo generalno kažnjavanje, šta je s vama ?Koji idiotizam
![]()
-
pasce
#116 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Jasno je da je Sefer Halilović dobio ulogu Harisa Silajdžića, te nastavio gdje je ovaj stao. Preko TV1 (Oručevićeva tj. Silajdžićeva TV) širi propagandu koja je i digla Dodika na mjesto gdje je sada.
Ovdje vi radite nešto jako slično.
Kontam ja da je ovo jadna država i da je bolje pričat o ratu nego o današnjim problemima, ali dajte malo bar principa i logike.
Kontam ja da je ovo jadna država i da je bolje pričat o ratu nego o današnjim problemima, ali dajte malo bar principa i logike.
-
racionalista
#117 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
koliko god možda ludo ovo zvučalo i koliko god "jezika" popio radi ove izjave meni se ipak čini da u bosni bez rata neće biti ni mira
-
nihoniho
#118 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Situacija je prosta, dok srpski vampir ne izvadi zube iz vrata BiH, domaci vampircici ce imati alibi da nam piju krv na slamku.pasce wrote:Jasno je da je Sefer Halilović dobio ulogu Harisa Silajdžića, te nastavio gdje je ovaj stao. Preko TV1 (Oručevićeva tj. Silajdžićeva TV) širi propagandu koja je i digla Dodika na mjesto gdje je sada.
I dalje, problem svih problema je u Beogradu, promijene li oni pristup i dobicemo sansu da idemo naprijed, nastave li snivati snove o velikoj Srbiji i podmetati nogu svima, pljackace nas i ponizavati , i jedni, i drugi , i treci.
- Nemam internet
#119 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Mene zanima koliko placaju ove huskace sto sire mrznju godinama i skrecu paznju sa glavnih stvari stvarima koje su nekad bile bitne.Ohanite malo dosta vas je bilo.
-
racionalista
#120 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
zar je to neko potreban da bi se četnici mrzili ?
-
nihoniho
#121 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Puno nas placaju, jebi ga, valja uvjerit' raju da Srbija ima agresivne namjere prema BiH.
Srbija koja, bar je to istorijska cinjenica, ne bi nikome nista nazao ucinila .
Puno nas placaju da nadjacamo vas koji sirite mir i ljubav, braco salonci.
- Nemam internet
#122 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
O kakvim cetnicima pricas budi jasniji?racionalista wrote:zar je to neko potreban da bi se četnici mrzili ?
- Nemam internet
#123 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Srbija je svoje rekla i to svako zna kako misle i sta misle zasto godinama vrtit poznate stvari?Sta mjenjas sa tim?Nikome se ne pomaze tako sto se stalno vrte jedne te iste stvari a one bitne sto bi se mogle srediti bacaju pod tepih.Zamarate srbijom a vecih cetnika i neprijatelja imas među svojim sto narod vode u propast,bjedu jad i neimastinu.nihoniho wrote:Puno nas placaju, jebi ga, valja uvjerit' raju da Srbija ima agresivne namjere prema BiH.
-
nihoniho
#124 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Pricamo mi io takvim, svako ima svoje mjesto i porciju pljuvanja, po zasluzi. Samo sto ovima domacim mozemo nauditi konkretno, a ove spoljne neprijatelje mozemo samo mrziti.Nemam internet wrote:Srbija je svoje rekla i to svako zna kako misle i sta misle zasto godinama vrtit poznate stvari?Sta mjenjas sa tim?Nikome se ne pomaze tako sto se stalno vrte jedne te iste stvari a one bitne sto bi se mogle srediti bacaju pod tepih.Zamarate srbijom a vecih cetnika i neprijatelja imas među svojim sto narod vode u propast,bjedu jad i neimastinu.nihoniho wrote:Puno nas placaju, jebi ga, valja uvjerit' raju da Srbija ima agresivne namjere prema BiH.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#125 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
@Nemam internet, ovo "Nemam internet" ti je laz jer s obzirom da si na ovoj temi imas ga. Bolje da nas uvjeris da imas pameti, jer do sada nisi, ili u protivnom promjeni nik u "Nemam pameti". Povjerovacemo ti.Nemam internet wrote:Srbija je svoje rekla i to svako zna kako misle i sta misle zasto godinama vrtit poznate stvari?Sta mjenjas sa tim?Nikome se ne pomaze tako sto se stalno vrte jedne te iste stvari a one bitne sto bi se mogle srediti bacaju pod tepih.Zamarate srbijom a vecih cetnika i neprijatelja imas među svojim sto narod vode u propast,bjedu jad i neimastinu.nihoniho wrote:Puno nas placaju, jebi ga, valja uvjerit' raju da Srbija ima agresivne namjere prema BiH.
Neka ti se pridruze i ostali novopeceni salonci.