Crnčuga je pogrdan naziv za crnca, a Musliman nije za pripadnika Islama, pa ne možeš to upoređivati, također rasa je jedno, religija drugo!!!
A izjašnjavam se kao Musliman, zato što pojedinci (znamo svi koji) pišu komentare tipa da je Islam teroristička religija (ne doslovce, ali znaš na šta mislim), pa onda iz inata stavljam da sam Musliman i pišem to velikim slovom!!!
Da li su Srbi fašisti??
-
Sting
Mislim da foliras i zachatavas temu i kao odgovor slijedi ovo.Vedran Cizmic wrote:Crnčuga je pogrdan naziv za crnca, a Musliman nije za pripadnika Islama, pa ne možeš to upoređivati, također rasa je jedno, religija drugo!!!
A izjašnjavam se kao Musliman, zato što pojedinci (znamo svi koji) pišu komentare tipa da je Islam teroristička religija (ne doslovce, ali znaš na šta mislim), pa onda iz inata stavljam da sam Musliman i pišem to velikim slovom!!!
Srbi su fašisti??
Ponukan nekim raspravama i "argumentima" na ovom forumu, usuđujem se pitati:
Koji od ovih navoda o Srbima u razdoblju od 1990.-1995. nije točan?
1. Slijedili vođu.
2. Započeli rat sa susjedima.
3. Bili okupatori.
4. Protjerivali ljude po nacionalnoj osnovi.
5. Borili se za teritorij.
6. Etnički čistili i uspješno očistili pojedine teritorije.
7. Imali logore smrti.
8. Ubijali civile.
9. Ciljano uništavali vjerske objekte.
10. Ciljano uništavali kulturne objekte.
11. Bacali cvijeće na svoje tenkove u pohodu na tuđi teritorij.
12. Trovali bunare bacanjem leševa.
13. Palili tuđe kuće i čitava sela.
14. Bombardirali gradove na tuđem teritoriju.
15. Uništavali tuđa groblja.
16. Imali propagandni stroj baziran na lažima.
17. Vršili ratne zločine svih vrsta.
Ako su svi (ili barem većina) navodi točni, jesu li Srbi u razdoblju od 1990. – 1995. bili tipični fašisti?
I još mali dodatak:
Ako se nisu ispričali za svoja nedjela i ogradili od takve politike, kao što su to učinili neki narodi koji su kroz svoju povijest činili ista ili slična sranja (Nijemci, Hrvati), jesu li Srbi još uvijek fašisti?
Pogotovo u ozračju najnovijih mnogobrojnih izbora u Srbiji, gdje ne samo da još uvijek postoje i dozvoljen je legalan rad strankama koje su stvari pod navedenim točkama pokrenule i provodile, nego te iste stranke i njihovi zastupnici te takva politika dobivaju značajnu, a često i većinsku podršku ukupnog srpskog naroda.
-
Vedran Cizmic
Argumentuj!!!!
A ne foliram, ti si taj koji je počeo sa pitanjima zašto Musliman pišem ovako kako pišem, i sl., nisam ja!!! Zato sam te i pitao kakve to ima veze sa ovom diskusijom!!!
A ne foliram, ti si taj koji je počeo sa pitanjima zašto Musliman pišem ovako kako pišem, i sl., nisam ja!!! Zato sam te i pitao kakve to ima veze sa ovom diskusijom!!!
-
violentjack
1. Nakon rata Njemci su zavrsili sa jos manje teritorije nego kad su zapoceli rat, sto sa Srbima kako vidimo nije slucaj.
KRAJINA 17000KM2..Kosovo 10 000km2.., pa vidit ces uskoro zbog fasizma kad im Vojvodina ode
2. Njemci su izgubili suverenost nakon rata, a Srbi nisu
Jesu. samo u perfidnijem slucaju..zapad nikad nece dozvoliti jaku Srbiju a najveca nato baza na balkanu je Bondsteel na Kosovu..sta mislis zasto?
3. Njemci su se javno izvinuli svima kojima su zlo nanjeli, a Srbi nisu nikome
i ONI SU STALNO PLACU Hrvatima ..samo tu si u pravu
4. Njemacka je bila razdijeljena na cetiri zone, a Srbija nije.
Na 10 i vise
Kosovo..Presevo..Vojvodina..Beograd..Timok..njih ce zapad pokopatii za 5 godina zbog toga
5. Njemacka je platila ratne odstete skoro svima, Srbija nije
Nije..ali Hrvatska trazi nekoliko milijardi $...Bosna jos vise
6. Fasisti u Njemackoj nakon rata su bili u zatvorima i proganjani kao divljac, dok fasisti u Srbiji su u vladi i dan danas.
Kao Odessa.gdje su fasisti bili u krugovima vlasti tamo..bivsi Austrijski premijer je bio nacista..nije bas tako
7. Fasisti u Njemackoj nakon rata nisu ni ucestvovali na izborima, u Srbiji prikriveni fasisti vladaju, a otvoreni fasisti dobivaju 49% podrske od svih Srba koji su izasli na izbore i o njima se rodoljubno pjeva
Nek se pjeva..sta je to.. nista kad se gleda
Sto vise Pevaju bre..gube viuse teritorije..tako da nama dobro izade njihov turbo-patriotizam
8. Njemacka nakon rata je kaznjena od medjunarodne zajednice, Srbija nakon rata je nagradjena od medjunarodne zajednice
Jos vise..prije su bili sila Balkana..danas se bore za Kosovo
Turska ce uci kad-tad u Eu..Srbija ce jadna gubiti stanovnistvo i biti okupirana
9. Ratne fasisticke tvorevine Njemacke su unistene odmah nakon rata, ratne fasisticke tvorevine Srbije i danas zive ukljucujuci tu tzv. Republiku Sumsku u BiH
Da..a znas zasto?
Zbog nekih novih izbjeglica..zbog straha Europe od islama..da nije tako bilo..davnih dana bi mi stukli Njih
Pitanje Sumske je pitanje zapadnog odnosa prema Muslimanima o kojima su Esposito ili Huntington pisali..ne tice se nekakve Srpske superiornosti
Samo na kraju..upamti..danas ili sutra oni su donji kroz historiju..
Kraj ce biti jaci..mocniji i tezi nego sto je Njemacka dozivjela..krenut ce sa Kosovom..j
10. Medjunordona zajednica se probinula da se rezultati rata kao sto su "etnicko ciscenje" u Njemackoj ponisti, dok to u slucaju Srbije nije bio slucaj. kako znamo postoji i dalje jedna fasisticko-barbarska teritorija u BiH koja je rezultat "etnicko ciscenja", proganjanja, silovanja, ubijanja, maskriranja, kradje, lopovluka itd.
11. Religija nije stajala iza nacista, religija jeste stajala iza baraba u Srbiji
Laz..divljaci su samo koristili religiju kao stit izmedu tzv Islamista, nas i krscanskog svjeta..samo ti i Europa su popusili tu foru
13. Ja tu nigdje ne vidim slicnosti izmedju Njemacke i Srbije ni u ratu ni nakon rata.
Slicnost je ista..koncepcije su drugacije
Zaludenosto velikom Njemackom ili Srbijom
14. Ovo ovdje napisano je vrlo okrutno, ali i dalje sve je 100% istinito.
Djelomicno..iako imas pravo o radikalima..ali nisi ni upucen o nekim stvarima poput Odess..poput dominacije zidova na ovim prostorima..poput situacije o cetnitetu koji ce se sve vise izolovati i voditi naciju ovu u siromastvu
I tada krece rat..reforme ili
KRAJINA 17000KM2..Kosovo 10 000km2.., pa vidit ces uskoro zbog fasizma kad im Vojvodina ode
2. Njemci su izgubili suverenost nakon rata, a Srbi nisu
Jesu. samo u perfidnijem slucaju..zapad nikad nece dozvoliti jaku Srbiju a najveca nato baza na balkanu je Bondsteel na Kosovu..sta mislis zasto?
3. Njemci su se javno izvinuli svima kojima su zlo nanjeli, a Srbi nisu nikome
i ONI SU STALNO PLACU Hrvatima ..samo tu si u pravu
4. Njemacka je bila razdijeljena na cetiri zone, a Srbija nije.
Na 10 i vise
Kosovo..Presevo..Vojvodina..Beograd..Timok..njih ce zapad pokopatii za 5 godina zbog toga
5. Njemacka je platila ratne odstete skoro svima, Srbija nije
Nije..ali Hrvatska trazi nekoliko milijardi $...Bosna jos vise
6. Fasisti u Njemackoj nakon rata su bili u zatvorima i proganjani kao divljac, dok fasisti u Srbiji su u vladi i dan danas.
Kao Odessa.gdje su fasisti bili u krugovima vlasti tamo..bivsi Austrijski premijer je bio nacista..nije bas tako
7. Fasisti u Njemackoj nakon rata nisu ni ucestvovali na izborima, u Srbiji prikriveni fasisti vladaju, a otvoreni fasisti dobivaju 49% podrske od svih Srba koji su izasli na izbore i o njima se rodoljubno pjeva
Nek se pjeva..sta je to.. nista kad se gleda
Sto vise Pevaju bre..gube viuse teritorije..tako da nama dobro izade njihov turbo-patriotizam
8. Njemacka nakon rata je kaznjena od medjunarodne zajednice, Srbija nakon rata je nagradjena od medjunarodne zajednice
Jos vise..prije su bili sila Balkana..danas se bore za Kosovo
Turska ce uci kad-tad u Eu..Srbija ce jadna gubiti stanovnistvo i biti okupirana
9. Ratne fasisticke tvorevine Njemacke su unistene odmah nakon rata, ratne fasisticke tvorevine Srbije i danas zive ukljucujuci tu tzv. Republiku Sumsku u BiH
Da..a znas zasto?
Zbog nekih novih izbjeglica..zbog straha Europe od islama..da nije tako bilo..davnih dana bi mi stukli Njih
Pitanje Sumske je pitanje zapadnog odnosa prema Muslimanima o kojima su Esposito ili Huntington pisali..ne tice se nekakve Srpske superiornosti
Samo na kraju..upamti..danas ili sutra oni su donji kroz historiju..
Kraj ce biti jaci..mocniji i tezi nego sto je Njemacka dozivjela..krenut ce sa Kosovom..j
10. Medjunordona zajednica se probinula da se rezultati rata kao sto su "etnicko ciscenje" u Njemackoj ponisti, dok to u slucaju Srbije nije bio slucaj. kako znamo postoji i dalje jedna fasisticko-barbarska teritorija u BiH koja je rezultat "etnicko ciscenja", proganjanja, silovanja, ubijanja, maskriranja, kradje, lopovluka itd.
11. Religija nije stajala iza nacista, religija jeste stajala iza baraba u Srbiji
Laz..divljaci su samo koristili religiju kao stit izmedu tzv Islamista, nas i krscanskog svjeta..samo ti i Europa su popusili tu foru
13. Ja tu nigdje ne vidim slicnosti izmedju Njemacke i Srbije ni u ratu ni nakon rata.
Slicnost je ista..koncepcije su drugacije
Zaludenosto velikom Njemackom ili Srbijom
14. Ovo ovdje napisano je vrlo okrutno, ali i dalje sve je 100% istinito.
Djelomicno..iako imas pravo o radikalima..ali nisi ni upucen o nekim stvarima poput Odess..poput dominacije zidova na ovim prostorima..poput situacije o cetnitetu koji ce se sve vise izolovati i voditi naciju ovu u siromastvu
I tada krece rat..reforme ili
-
stavrogin
kakav ti to posao mozes da imas, jadnice. dobro placen, kazes?Sting wrote:za razliku od mene ti mene ne poznajes, a da me poznajes znao bi da ja imam placen posao i to dobro placen posao i to dobar posao u kojem uzivam, a radim i rijetki su to sretni ljudi koji vole svoj posao. ja sam jedan od njih.stavrogin wrote:Sting wrote: ma ne radi se ovdje samo o tudjim manama crni gavrane. ovdje se radi o manama za koji svi u regiji su imali i imaju posljedice.
naravno mi ovdje necemo pisati o srpskoj mani da ne znaju i nece da rade, ali posto mi nemamo nikakvih posljedica od toga to nas i ne zanima i tu gledamo svoja posla.
kapis?
ajde ne kaki da mi nemamo stete od toga sto ste vi muslimani! evo konkretno ovde na zapadu gdje zivim i imam placeni posao (za razliku od tebe) kada nekoga upoznam sramota me reci da sam iz bosne jer odmah pomisle da si musliman!
ne, ne brale to je zbog proslosti u bosni i ti se stidis reci da si srbin. znam jednog koji se trebao vjencati sa talijankom i kad je njoj i njenim roditeljima rekao da je srbin bilo je ciao bello.
inace reci da si srbin kad trazis posao pa ces vidjeti hoces li ga dobiti. na zapadu danas ti je "bosanac" sirok pojam. to su ti i romi iz srbije, to su ti i srbi koji su kupovali od karadjica bih papire masovno kako bi dobili status u eu, to su ti i albanci i makedonci i imas ih koliko hoces. druga je stvar sto mnogi od njih bosne ocima svojim nikad nisu vidjeli.
-
violentjack
Daj..Stavro..covjek je u pravu..tako je to
I kasnije se ti isti Srbi lano predstavljaju kao Bosanci..novije primjer Marka Boskic koji je sve dobio zahvaljujuci Bosnjacima
Bas ste sposobni bre

I kasnije se ti isti Srbi lano predstavljaju kao Bosanci..novije primjer Marka Boskic koji je sve dobio zahvaljujuci Bosnjacima
Bas ste sposobni bre