Da li ste za ulazak BiH u EU?

brdo

Post by brdo »

hemac wrote:Jedini spas za BiH je u EU!
od koga spas od samih sebe??
obuca

Post by obuca »

a sta cemo tamo :? . nema u anamo njiha kafu pit po cijeli dan :D . a nas narod bi i tamo uspio dar mar napravit
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Odgovor:

EU za BiH jeste trenutno najbolje rjesenje. Nije valjalo za zemlje koje su vec bile dobro stojece, medjutim za jednu zemljicu u rasulu kao BiH, je jedina opcija. Osim ako ne zelimo da jos 20tak godina pricamo kako nas SDA,HDZ, SDS krade, lomi hoce li RS biti uz ili bez BiH...EU spasi nas od lopova i "da rataaa viseee ne budeee"

U zdravlje
obuca

Post by obuca »

ah ja, blagostanje. Pa bilo bi malo sutra. Dodu stranci i traze radnike za male pare, a mi moramo radit. Jebo eU. Skoro sam bila na sastanku nekom bezze i zenska dosla iz new york-a i prica kako njena firma pravi logo za ove za one itd.... da skratim
u po frke kaze ja i muz se vratili iz cemerike.lafo kao da nauci ona nasu raju kako se logo pravi i hajd sve bi bilo ok da ne rece strancu da raja ovde nema posla i da rade i za 5 dolara po danu. ja se izgubila kontam bil prevela strancu (u pitanju je svabo koji ne zna engleski) i odlucim da necu prevodit. pa jebote nas nasi ukopaju. Krava jedna daboga joj logo od 5 dolara na guzici bio :x
Sensei

Post by Sensei »

2007. Bugarska i Rumunija ulaze u clanstvo EU
Avgust 2015. U EU ulaze Hrvatska, Izrael, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Turska, Albanija, Kosovo i Srbija i Crna Gora

Januar 2017. Zaposljava se prvi nas covjek u Administraciju EU
Proljece 2018. Prvi nas covjek covjek u Administraciju EU zaposljava cijelu svoju, zeninu i kumovu svojtu kao i clanove porodica najblizih komsija kao i neke ljude iz svog zavicaja.

Oktobar 2019. Nasi vec cine 10% administracije.
Oktobar 2022. Udio nasih u Administraciji je 51%. Evropska Administracija povecava plate tri puta, uvodi fleksibilno radno vrijeme i BHS kao treci sluzbeni jezik.

Juli 2024. Zbog stresa, 90% clanova Evropske Administracije je na bolovanju. Procentualno, najvise bolovanja se uzima izmedju 1. juna i septembra, i od 15. decembra do 15. januara. Bolesnike vidjaju po Mediteranu, na Baliju i Alpima, gdje se o trosku EU lijece od stresa.

9. Zakonom se uredjuje da EU snosi troskove lijecenja bolesnih. Do njihovog povratka na posao zaposljevaju se novi radnici, "na neodredjeno".

Novembar 2025. Udio nasih u Administraciji doseze 90%. Makedonci na referendumu ponovo odbacuju euro.

Decembar 2026. U naporu da se suzbije nekontrolisani rast troskova Administracije, otpustaju se cistacice, kuvari i jedan deo vozaca, svi do jednog belgijski drzavljani. Udio Balkanaca u EU Administraciji doseze 99.6%.

Maj 2027. Hrvatska od EU dobija kredit za uzgoj dudovog svilca i novi
kredit za suzbijanje proliferacije cubastog gnjurca. U listopadu Hrvatsko predsjednistvo uspjesno okoncava sestomjesecni mandat. Crna Gora uspijesno okoncava proces privatizacije.

Januar 2028. predsjedavanje Unijom preuzimamo mi .
Februar 2028. Nemacka i Belgija istupaju iz EU.
Mart 2028. Iz EU istupaju Francuska, Izrael i Finska, a do kraja
godine, za vrijeme albanskog predsjedavanja i Velika Britanija, Letonija, Danska, Svedska, Holandija, Estonija, Luksemburg, Italija, Spanija, Portugalija, Austrija, Ceska, Litvanija, Grcka i Slovenija.

Maj 2028. Bivse clanice EU uvode rigorozan vizni rezim za drzavljane
zemalja EU.
obuca

Post by obuca »

sensei :-D to sam i ja mislila kad rekoh da je nas narod u stanju razje.at i eU.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

E jebi ga, po ovome ispade da je sad U bosni lijepo, imamo finu vladu, ustav i sve sto s tim dodje, i buduca perspektiva nam je na velikoj razini. Ma jasta ko jebe EU. Inace $5 onome ko nema nista je puno.
mr.nice

Post by mr.nice »

Sensei wrote:Based on World Bank Development Indicators published in July 2006, here are the 10 richest countries in the world. GNP per capita for each country is shown in US dollars.

Ten World Richest Countries (based on 2004 GNP per capita in US$)

Luxembourg ... $56,380
Norway ... $51,810
Switzerland ... $49,600
United States ... $41,440
Denmark ... $40,750
Iceland ... $37,920
Japan ... $37,050
Sweden ... $35,840
Ireland ... $34,310
United Kingdom ... $33,630
Razlika izmedju njih i nas ovi crvenih je u tome sto su oni RZ, a mi ZUR. Ekonomisti znaju dobro sta je to...
obuca

Post by obuca »

halo ba sve i da rade ljudi za 5 dolara ta kucka treba da zna da se to pred mogucim investorima´tj. potencijalnim direktorima firmi u BiH koji ce trazit radnike, ne govori. Nije ni ovde fino al iako vecina BiH gradana hoce u eu ta ista eu nas nece. prema tome bezze raspravljamo
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

jedini spas BiH je u EU. jeste da nas oni ne traze da bi nama pomogli nego da bi se oni obogatili, ali sve se to da fino regulisati zakonima. npr koliko posto se moze neka firma privatizirati, koliko godisnje se mora ulagati u svoju kcerku firmu isl, pitanje je samo da li cemo mi u tom trenutku na celu drzave imati ljude spremne i sposobne da tako pregovaraju. divni primjeri za to su slovenija i latvija.

a svako ko ima i malo dvojbi u ulazak u eu, nek zamisli kako bi bilo da moze putovati po cijelom svijetu, da moze npr otici malo u london da radi da stekne iskustva a ako ga ne prihvate da se zali na krsenje eu zakona o jednakosti zaposljavanja. a da tek ne spominjem socijalno i zdravstveno.

ma dovoljno da znamo da imamo sigurnost od bilo kakvih buducih komsijskih apetita.

a to kada cemo u eu- mozda skoro a mozda i nikada
cyprus

Post by cyprus »

Ovima koji su protiv EU-a predlažem da se udruže sa srpskim radikalima i da se po uzoru na njih okrenu prema Rusiji, Kini, arapskim zemljama, te Latinskoj Americi :) .
Post Reply