Boli mene milokliz za stari most. Daddy je rat proveo u Sarajevu na Hrasnom Brdu, Otesu, Trebeviæu, Brezi i da dalje ne nabrajam. I daddy pu¹ke vi¹e nikad i nizakoga vi¹e nebi uzeo. A hoæe li se ili neæe dijeliti ne pita¹ se ni ti a ni ja nego big "babo".Oceania wrote:
upravo zato sto nije krava nece se dijeliti . uzmi opet pusku ako smijes big daddy , pa probaj dijeliti .....zasvrbi li te obarac na tenku kada vidis da opet Stari Most stoji , hajde ako smijes![]()
Da li ste za podijeljenu BiH ?
-
Big Daddy
-
zavrzlama
Ovakve teme se samo pokrecu..da se odrzavaju separatisticki elementi u BIH u stanju pripravnosti jer da nebi neko slucajno priupitao pa zasto smo se borili a BIH ostade u svojim granicama...
Ovo je tema o lijecenju frustracija onih koji jos nemogu da vjeruju da onako lose organizovani i vojno opremljeni Bosanci i Hercegovci odbranise zemlju...
E sad oni koji bi pokusali da opet ucine isto..samo bi ucinili veliku uslugu ,onim koji osjecaju BIH kao svoju sa svim njenim narodima,obicajima i razlicitostima....sve mi se cini da djavo dolazi po svoje tj. konacan slom fasisticke i nacionalisticke politike u BIH..
Ovo je tema o lijecenju frustracija onih koji jos nemogu da vjeruju da onako lose organizovani i vojno opremljeni Bosanci i Hercegovci odbranise zemlju...
E sad oni koji bi pokusali da opet ucine isto..samo bi ucinili veliku uslugu ,onim koji osjecaju BIH kao svoju sa svim njenim narodima,obicajima i razlicitostima....sve mi se cini da djavo dolazi po svoje tj. konacan slom fasisticke i nacionalisticke politike u BIH..
-
Big Daddy
Za¹to??? Pa milijun je razloga od kojih mene samo zanima ravnopravnost Hrvata u BiH. Jedino treæim entitetom bi se za¹titila sva prava i interesi Hrvata i to je razlog zbog kojeg sam ja za podjelu iako bih ja ostao izvan tog hrvatskog entiteta. Sve prièe o tome kako su prava Hrvata zagarantirana u ovoj nakaradnoj pederaciji su samo obièna prdimahovina i ni¹ta vi¹e. Uostalom ako mo¾e jedna ©vicarska biti podijaljena na 3 nacionalna kantona za¹to bi to bio problem za BiH?debela wrote:ja bih zamolila makar jednu osobu koja je glasala da zeli podjeljenu bih da mi objasni zasto to zeli. kratko i jasno, samo toliko. hvala.
-
revolutia
ne znam da li na mene aludiras, ali mislim da o ovoj temi treba razmisljati.zavrzlama wrote:Ovakve teme se samo pokrecu..da se odrzavaju separatisticki elementi u BIH u stanju pripravnosti jer da nebi neko slucajno priupitao pa zasto smo se borili a BIH ostade u svojim granicama...
isto tako pozdravljam kad seseljevi redikali dodju na nase TV stanice i govore o velikoj srbiji, JER nas na taj nacin podjecaju da san o velikoj srbiji nije umro.
dakle, ako ima snaga u ovoj BiH koje zele podijeljenu bosnu, to treba javno reci, da bi mi koji ne zelimo podjelu bili svjesni toga i da (koliko toliko) ne budemo zbunjeni kad hoce neko da nas dijeli i da poduzimamo kontramjere (koliko mozemo).
-
mirness
Big Daddy wrote:Zašto??? Pa milijun je razloga od kojih mene samo zanima ravnopravnost Hrvata u BiH. Jedino trećim entitetom bi se zaštitila sva prava i interesi Hrvata i to je razlog zbog kojeg sam ja za podjelu iako bih ja ostao izvan tog hrvatskog entiteta. Sve priče o tome kako su prava Hrvata zagarantirana u ovoj nakaradnoj pederaciji su samo obična prdimahovina i ništa više. Uostalom ako može jedna Švicarska biti podijaljena na 3 nacionalna kantona zašto bi to bio problem za BiH?debela wrote:ja bih zamolila makar jednu osobu koja je glasala da zeli podjeljenu bih da mi objasni zasto to zeli. kratko i jasno, samo toliko. hvala.
imate na federalnoj TV svoj jezik, nekad treba rjecnik da se razumije sta voditelj zeli reci, imate katolicke skolske centre diljem BiH, imate dvije skole pod jednim krovom ( na vasu inicijativu)... ima toga jos gdje su prava "hrvata" u BiH "ugrozena"
e sad mi jos reci zasto bi ti ostao izvan?
da budes petokolonas
-
debela
dobro, sad moram dalje da pitam.Big Daddy wrote:Zašto??? Pa milijun je razloga od kojih mene samo zanima ravnopravnost Hrvata u BiH. Jedino trećim entitetom bi se zaštitila sva prava i interesi Hrvata i to je razlog zbog kojeg sam ja za podjelu iako bih ja ostao izvan tog hrvatskog entiteta. Sve priče o tome kako su prava Hrvata zagarantirana u ovoj nakaradnoj pederaciji su samo obična prdimahovina i ništa više. Uostalom ako može jedna Švicarska biti podijaljena na 3 nacionalna kantona zašto bi to bio problem za BiH?debela wrote:ja bih zamolila makar jednu osobu koja je glasala da zeli podjeljenu bih da mi objasni zasto to zeli. kratko i jasno, samo toliko. hvala.
koja su ti prava kao hrvatu ugrozena, a nisu kao covjeku, drzavljaninu ove zemlje?
zelis treci entitet, a ne bi otisao zivjeti u njemu? zasto ga onda zelis?
-
Grom iz vedra neba
Daddy, ono pitam te fakat ljudski, ko Sarajlija Sarajliju ako si Sarajlija. Kako se jos uvijek mozes lozit na tu pricu o ugrozbi, zar to silno preseravanje nije dovoljno ofucano da se svakom normalno gadi?! Gadi se nama koji slusamo to svaki dan, gadi se i mnogim Hrvatima koji ne zele da tako gaze svoj ponos, da se spustaju na tako niske grane, gadi se Muji i Sulji koji se zajebavaju na racun ugrozbe u vicevima. Pa sta bi rekli Indijanci na ovu vasu pricu?!Big Daddy wrote:Zašto??? Pa milijun je razloga od kojih mene samo zanima ravnopravnost Hrvata u BiH. Jedino trećim entitetom bi se zaštitila sva prava i interesi Hrvata i to je razlog zbog kojeg sam ja za podjelu iako bih ja ostao izvan tog hrvatskog entiteta. Sve priče o tome kako su prava Hrvata zagarantirana u ovoj nakaradnoj pederaciji su samo obična prdimahovina i ništa više. Uostalom ako može jedna Švicarska biti podijaljena na 3 nacionalna kantona zašto bi to bio problem za BiH?debela wrote:ja bih zamolila makar jednu osobu koja je glasala da zeli podjeljenu bih da mi objasni zasto to zeli. kratko i jasno, samo toliko. hvala.
icarska nije ni blizu ispravna analogija. Jer su HVO i HV na teritoriji od koje zele napraviti treci entitet, a to su pokusali stvaranjem Hrvatske Republike HB, sistematski izvrsili etnicko ciscenje koje se nimalo ne razlikuje od cetnickog etnickog ciscenja. A druga stvar je sto je vrijeme feudalizma davno proslo. Mi zivimo u 21. vijeku, pa su te anticivilizacijske aparthejdske ideje valjda za normalnog covjeka neprihvatljive.
-
Big Daddy
Za njih bi vjerojatno bio petokolona¹ jer sam rat proveo kao pripadnik abih ali to nije razlog ¹to bi ostao izvan. Ako jo¹ nisi skontao ja sam sarajlija.mirness wrote: imate na federalnoj TV svoj jezik, nekad treba rjecnik da se razumije sta voditelj zeli reci, imate katolicke skolske centre diljem BiH, imate dvije skole pod jednim krovom ( na vasu inicijativu)... ima toga jos gdje su prava "hrvata" u BiH "ugrozena"
da budes petokolonas
Probudi se. Hrvati sa federalnom televizijom imaju zajednièkog koliko i ja sa Jaserom Arafatom.
-
mirness
Big Daddy wrote:Za njih bi vjerojatno bio petokolonaš jer sam rat proveo kao pripadnik abih ali to nije razlog što bi ostao izvan. Ako još nisi skontao ja sam sarajlija.mirness wrote: imate na federalnoj TV svoj jezik, nekad treba rjecnik da se razumije sta voditelj zeli reci, imate katolicke skolske centre diljem BiH, imate dvije skole pod jednim krovom ( na vasu inicijativu)... ima toga jos gdje su prava "hrvata" u BiH "ugrozena"
da budes petokolonas
Probudi se. Hrvati sa federalnom televizijom imaju zajedničkog koliko i ja sa Jaserom Arafatom.
de se ti malo probudi i poslusaj dnevnik na FTV, evo sad je u toku, sve "novohrvatski" pricaju
-
Big Daddy
Pa gdje je onda problem? Gadi vam se slu¹ati jel tako. Hajde onda lijepo da se razgranièimo i garantiram ti da vi¹e nikada neæete èuti od Hrvata kako su ugro¾eni. Jel fakat kroz ¾ivot hodate zatvorenih oèiju pa nevidite ¹to se dogaða?Grom iz vedra neba wrote:
Daddy, ono pitam te fakat ljudski, ko Sarajlija Sarajliju ako si Sarajlija. Kako se jos uvijek mozes lozit na tu pricu o ugrozbi, zar to silno preseravanje nije dovoljno ofucano da se svakom normalno gadi?! Gadi se nama koji slusamo to svaki dan, gadi se i mnogim Hrvatima koji ne zele da tako gaze svoj ponos, da se spustaju na tako niske grane, gadi se Muji i Sulji koji se zajebavaju na racun ugrozbe u vicevima. Pa sta bi rekli Indijanci na ovu vasu pricu?!
icarska nije ni blizu ispravna analogija. Jer su HVO i HV na teritoriji od koje zele napraviti treci entitet, a to su pokusali stvaranjem Hrvatske Republike HB, sistematski izvrsili etnicko ciscenje koje se nimalo ne razlikuje od cetnickog etnickog ciscenja. A druga stvar je sto je vrijeme feudalizma davno proslo. Mi zivimo u 21. vijeku, pa su te anticivilizacijske aparthejdske ideje valjda za normalnog covjeka neprihvatljive.
U èemu je problem? Prihvatili ste RS kao ne¹to najnormalnije samo vam se oèi zakrvave kad se pomene treæi entitet. Za¹to? Kad svi energiju koju koriastite u "tihom ratu" protiv Hrvat usmjerili prema srbima mo¾da bi svima bilo bolje i lak¹e.
-
Grom iz vedra neba
Meni fakat ne bi smetalo da oni pricaju hrvatski kao na dnevniku npr. Nove TV, sa originalnim njihovim naglaskom. Ali kako su to morali preko noci naucit, onda si dobio valcer u gumenim cizmama. Hem sto se oni jadni voditelji izlomise. Hem sto se uvijek zbune kada imaju gosta: "Da li smatrate da je komisi...povjerenstvo za demobi...razvojacene vojnik...vojake uradila dovoljno...". Pravo djeluje robotski, jos ovaj nas naglasak bosanski sa hrvatskim rijecnikom, bljak...Onaj mladi Bilic sto komentarise sport je kriza. Meni ga je fakat zao, koliko se on samo puta izlevati, na kraju se zbuni pa ne zna da li je teniser ili tenisac, stativa ili vratnica...poenta:pravi se cirkus od ove zemlje...a akteri su samo marionete...mirness wrote:Big Daddy wrote:Za njih bi vjerojatno bio petokolonaš jer sam rat proveo kao pripadnik abih ali to nije razlog što bi ostao izvan. Ako još nisi skontao ja sam sarajlija.mirness wrote: imate na federalnoj TV svoj jezik, nekad treba rjecnik da se razumije sta voditelj zeli reci, imate katolicke skolske centre diljem BiH, imate dvije skole pod jednim krovom ( na vasu inicijativu)... ima toga jos gdje su prava "hrvata" u BiH "ugrozena"
da budes petokolonas
Probudi se. Hrvati sa federalnom televizijom imaju zajedničkog koliko i ja sa Jaserom Arafatom.
de se ti malo probudi i poslusaj dnevnik na FTV, evo sad je u toku, sve "novohrvatski" pricaju
-
Big Daddy
Eto vidi¹ da sam u pravu. Hrvati imaju jako malo zajednièkog sa novohrvatskim. Hrvatski jezik u svojoj osnovi je lijep jezik i nisu mu potrebne "tuðmanov¹tine".mirness wrote:
-
Grom iz vedra neba
Ti imas veze sa Sarajevom, ko ja sa Zagrebom, aferim care! Raja za takve ima terminologiju...Big Daddy wrote:Pa gdje je onda problem? Gadi vam se slušati jel tako. Hajde onda lijepo da se razgraničimo i garantiram ti da više nikada nećete čuti od Hrvata kako su ugroženi. Jel fakat kroz život hodate zatvorenih očiju pa nevidite što se događa?Grom iz vedra neba wrote:
Daddy, ono pitam te fakat ljudski, ko Sarajlija Sarajliju ako si Sarajlija. Kako se jos uvijek mozes lozit na tu pricu o ugrozbi, zar to silno preseravanje nije dovoljno ofucano da se svakom normalno gadi?! Gadi se nama koji slusamo to svaki dan, gadi se i mnogim Hrvatima koji ne zele da tako gaze svoj ponos, da se spustaju na tako niske grane, gadi se Muji i Sulji koji se zajebavaju na racun ugrozbe u vicevima. Pa sta bi rekli Indijanci na ovu vasu pricu?!
U čemu je problem? Prihvatili ste RS kao nešto najnormalnije samo vam se oči zakrvave kad se pomene treći entitet. Zašto? Kad svi energiju koju koriastite u "tihom ratu" protiv Hrvat usmjerili prema srbima možda bi svima bilo bolje i lakše.
-
Big Daddy
Eto ubo si sr¾ problema. Sramota je da ja pod stare dane uèim hrvatski jezik kao ti novinari na TVeu. Da je bilo sreæe uèio bi ga u osnovnoj ¹koli. Zbog toga i takvih stvari je treæi entitet neophodan.Grom iz vedra neba wrote:
Meni fakat ne bi smetalo da oni pricaju hrvatski kao na dnevniku npr. Nove TV, sa originalnim njihovim naglaskom. Ali kako su to morali preko noci naucit, onda si dobio valcer u gumenim cizmama. Hem sto se oni jadni voditelji izlomise. Hem sto se uvijek zbune kada imaju gosta: "Da li smatrate da je komisi...povjerenstvo za demobi...razvojacene vojnik...vojake uradila dovoljno...". Pravo djeluje robotski, jos ovaj nas naglasak bosanski sa hrvatskim rijecnikom, bljak...Onaj mladi Bilic sto komentarise sport je kriza. Meni ga je fakat zao, koliko se on samo puta izlevati, na kraju se zbuni pa ne zna da li je teniser ili tenisac, stativa ili vratnica...poenta:pravi se cirkus od ove zemlje...a akteri su samo marionete...
-
mirness
bolesnik, cisto psihijatrijski slucaj traume iz djetinjstva, imao je keca iz srpsko-hrvatskog kako se tad nazivaoBig Daddy wrote:Eto ubo si srž problema. Sramota je da ja pod stare dane učim hrvatski jezik kao ti novinari na TVeu. Da je bilo sreće učio bi ga u osnovnoj školi. Zbog toga i takvih stvari je treći entitet neophodan.Grom iz vedra neba wrote:
Meni fakat ne bi smetalo da oni pricaju hrvatski kao na dnevniku npr. Nove TV, sa originalnim njihovim naglaskom. Ali kako su to morali preko noci naucit, onda si dobio valcer u gumenim cizmama. Hem sto se oni jadni voditelji izlomise. Hem sto se uvijek zbune kada imaju gosta: "Da li smatrate da je komisi...povjerenstvo za demobi...razvojacene vojnik...vojake uradila dovoljno...". Pravo djeluje robotski, jos ovaj nas naglasak bosanski sa hrvatskim rijecnikom, bljak...Onaj mladi Bilic sto komentarise sport je kriza. Meni ga je fakat zao, koliko se on samo puta izlevati, na kraju se zbuni pa ne zna da li je teniser ili tenisac, stativa ili vratnica...poenta:pravi se cirkus od ove zemlje...a akteri su samo marionete...
-
debela
pa sto preskoci moja pitanja? necu te pljuvatidebela wrote: dobro, sad moram dalje da pitam.
koja su ti prava kao hrvatu ugrozena, a nisu kao covjeku, drzavljaninu ove zemlje?
zelis treci entitet, a ne bi otisao zivjeti u njemu? zasto ga onda zelis?
-
Big Daddy
Sinko daj se probudi. Uèio sam srpski jezik u osnovnoj a koliko vidim i ti si. Hrvatski jezik je u BIH bio izopæen. I da u pravu si imao sam ne "keca" nego dvojku iz srpskog jezika.mirness wrote:
bolesnik, cisto psihijatrijski slucaj traume iz djetinjstva, imao je keca iz srpsko-hrvatskog kako se tad nazivao
Last edited by Big Daddy on 26/12/2006 20:10, edited 1 time in total.
-
mirness
zvao se srpsko-hrvatski jezik al smo ga mi svi iz ljenosti zvali srpskiBig Daddy wrote:Sinko daj se probudi. Učio sam srpski jezik u osnovnoj a koliko vidim i ti si. Hrvatski jezik je u BIH bio izopćen. I da u pravu si imao sam je "keca" nego dvojku iz srpskog jezika.mirness wrote:
bolesnik, cisto psihijatrijski slucaj traume iz djetinjstva, imao je keca iz srpsko-hrvatskog kako se tad nazivao
cudi me da si s takvim mozdanim sklopom mogao i dvicu da imas
-
Big Daddy
Mogao se zvati i pakistanski ali je èinjenica da je u osnovi bio srpski jezik. Koliko se hrvatskih rijeèi koristilo u BiH u tom "srpsko-hrvatskom" jeziku?mirness wrote:
zvao se srpsko-hrvatski jezik al smo ga mi svi iz ljenosti zvali srpski
-
mirness
koliko se bosanskih rijeci koristilo ili koristi u Hrvatskoj u skolamaBig Daddy wrote:Mogao se zvati i pakistanski ali je činjenica da je u osnovi bio srpski jezik. Koliko se hrvatskih riječi koristilo u BiH u tom "srpsko-hrvatskom" jeziku?mirness wrote:
zvao se srpsko-hrvatski jezik al smo ga mi svi iz ljenosti zvali srpski
i da zavrsim na ovu temu
ja sam arap iako su svi moji preci bosanci, jer ako se vi koji ste rodjeni bosanci mozete zvati hrvati mogu i ja arap
ovo je moj zadnji post na ovoj temi jer se s takvima ko ti ne vrijedi raspravljat
- rajvosa^
Stavio sam NE, ali ne cini mi se da ce tako i opstati. Vise vidim poteza koji aludiraju na podjelu nego poteza na cjelovitost; i to nakon 10-11 godina. Tuga. Kako sve ide prostori BiH ce se laganice kolko tolko etnicki ocistiti - i za jedno 10-15 god. hajmo na podjelu - sad smo cisti.
Sve se vice cjelovitost, a ljudi se sele, ili zele da se sele medju "svoje". Postotci polako dolaze na svoje mjesto - nazalost.
Sve se vice cjelovitost, a ljudi se sele, ili zele da se sele medju "svoje". Postotci polako dolaze na svoje mjesto - nazalost.
-
Big Daddy
Ovo je veæ elementarno nepoznavanje povijest. Hrvati su koliko se sjeæamn autohtoni narod u BiH dok bosanci ( koga smatra¹ za bosanca) u Hrvatskoj nisu.mirness wrote:
koliko se bosanskih rijeci koristilo ili koristi u Hrvatskoj u skolama
i da zavrsim na ovu temu
ja sam arap iako su svi moji preci bosanci, jer ako se vi koji ste rodjeni bosanci mozete zvati hrvati mogu i ja arap
ovo je moj zadnji post na ovoj temi jer se s takvima ko ti ne vrijedi raspravljat
A jel ti ja branim da bude¹ arap? Ni sluèajno, budi ono kako se osjeæa¹ pa bilo to i arap.
BTW
Ja sam roðen kao Hrvat i kao takav æu i umrijeti.
-
Sogan
Jel' to prijetnja smrcu?Big Daddy wrote:Ovo je već elementarno nepoznavanje povijest. Hrvati su koliko se sjećamn autohtoni narod u BiH dok bosanci ( koga smatraš za bosanca) u Hrvatskoj nisu.mirness wrote:
koliko se bosanskih rijeci koristilo ili koristi u Hrvatskoj u skolama
i da zavrsim na ovu temu
A jel ti ja branim da budeš arap? Ni slučajno, budi ono kako se osjećaš pa bilo to i arap.
BTW
Ja sam rođen kao Hrvat i kao takav ću i umrijeti.