animals wrote:To ti je ono kad te roda nosi za Bosnu, a ti joj pocnes
jebavat familiju..
za Bec, za Bec, picka ti materina..
DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
- piupiu
#276 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
-
Ammaar
#277 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Jeli neko mozda imao izbor dali da se rodi u Kamerunu, Dzibutiju, Dominikanskoj Republici, Bosni ili bilo gdje drugo na zemaljskoj kugli?????? Jeli ko birao dali dali da bude bijelac, crn, zut, crven ili pak albino????
Mozes biti ponosan na neki svoj licni uspjeh bilo da je financijski, obrazovni, familijarni, humanitarni itd. Biti ponosan na to kojem korpusu pripadas eh to je vec vid rasizma i idiotluka.
https://www.youtube.com/watch?v=4FDUPcR5CmA
Mozes biti ponosan na neki svoj licni uspjeh bilo da je financijski, obrazovni, familijarni, humanitarni itd. Biti ponosan na to kojem korpusu pripadas eh to je vec vid rasizma i idiotluka.
https://www.youtube.com/watch?v=4FDUPcR5CmA
-
Ammaar
#278 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Iz svih tih razloga koje si nabrojao i jos par moje oci Bosne nisu vidjele evo skoro 21 godinu.drugi profil wrote:Ja sam u ratu govorio kakve sam kurate srece, bas da sam iz Bosne. Tad sam smatrao da me sreca toliko pazi, da sam rodjen u sred Pariza, zapao bi me nekako Unprofor na Bjelasnici.
Da dodam na pitanje iz naslova: kako se mogu ponositi necim sto niti je uspjeh, niti je postignuce? Ponosio sam se Jugoslavijom, najboljom drzavom koja je ikada postojala na planeti. Sta god vam danasnji revizionisti govorili, dzaba im, ona je bila neponovljiva. Bio sam ponosan na svoje pretke koji su je stvorili i na pasos sa kojim si mogao bez vize skoro svuda. Mislim cak u vise zemalja nego sa US pasosem.
Danas se samo sugavo osjecam na granicama kad moram stati u odvojen red sa afrikancima, azijatima, arapima na svakom aerodromu.
Da, ponosim se i svojim ratnim drugovima, i time da smo ostali cistih ruku i cista obraza u pogana vremena.
Ovo ostalo sve, od zastave, do dejtonskog ustava, konstitutivnih naroda i demokratije - popišam se na to sve.
-
moonca
#279 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Zasto imas problem biti sa njima drustvu? Strsis po boji koze-to ti smeta?Danas se samo sugavo osjecam na granicama kad moram stati u odvojen red sa afrikancima, azijatima, arapima na svakom aerodromu.
-
moonca
#280 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Ammaar wrote: Iz svih tih razloga koje si nabrojao i jos par moje oci Bosne nisu vidjele evo skoro 21 godinu.
A koji je razlog tvog prisustva na ovom forumu?Posts: 312
- skupljac_zeljeza
#281 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
I pored toga što svako selo ima Univerzitet? Imamo na hiljade i hiljade doktora nauka. Danas više nisi normalan u BiH ako:realna do boli wrote: Na obrazovni sistem..nisam.
1. nisi doktor ili magistar
2. ako ne muljaš u nekoj stranci nekakve šeme oko lične karijere, namještanja poslova ili zapošljavanja djece
3. ako ne varaš i 'ne snađeš' se da uzmeš što više para iz budžeta ili ostaviš ih sebi, a pripadaju budžetu
4. ako i ti kao sav normalan svijet nisi prešao na grijanje na pelet iako te na Hifi zavrću 440 KM po toni (gdje'š mimosvijet)
5. ako ostvariš cilj na pošten način onda nije više to to jer je to nesnalažljivost
Moglo bi se naredati poprilično.
- Ludzak
#282 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Bosanci ne postoje.moonca wrote:![]()
Drago mi je da sam Bosanka.
-
realna do boli
#283 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
I ti sada budi ponosan....na nas...kao ljude.Ludzak wrote:Bosanci ne postoje.moonca wrote:![]()
- drug_profi
#284 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
???moonca wrote:Zasto imas problem biti sa njima drustvu? Strsis po boji koze-to ti smeta?Danas se samo sugavo osjecam na granicama kad moram stati u odvojen red sa afrikancima, azijatima, arapima na svakom aerodromu.
A kako bih trebao reći da bude politički korektno?
- drug_profi
#285 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Postojimo, samo nas Ustav ne priznaje.Ludzak wrote:Bosanci ne postoje.moonca wrote:![]()
- Bullet Tooth Tony
#286 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Zasto bi to uopste govorio ... da se sugavo osjecas u prisustvu drugih nacija i kultura ?drugi profil wrote:???moonca wrote:Zasto imas problem biti sa njima drustvu? Strsis po boji koze-to ti smeta?Danas se samo sugavo osjecam na granicama kad moram stati u odvojen red sa afrikancima, azijatima, arapima na svakom aerodromu.
A kako bih trebao reći da bude politički korektno?
Ti bi malo u evropu a da ne prihvatis drugo i drugacije ili si vec u evropi ( ili gdje vec ) pa nista nisi naucio
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#287 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Ali Svicarci i ostali sa fensi pasosima to ne moraju
kako majku mu?
- drug_profi
#288 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Dakle fulate poentu. Akcentirate rase koje su meni apsolutno nebitne.Bullet Tooth Tony wrote:Zasto bi to uopste govorio ... da se sugavo osjecas u prisustvu drugih nacija i kultura ?drugi profil wrote: ???
A kako bih trebao reći da bude politički korektno?![]()
Ti bi malo u evropu a da ne prihvatis drugo i drugacije ili si vec u evropi ( ili gdje vec ) pa nista nisi naucio![]()
Bosanski pasoš ide u red sa trećim zemljama i najčešće si jedini europljanin, da ne kazem bijelac (jer se primate na boje), u tom redu.
E to je meni nasa Bosna dala....
mene ovo podsjeca na one kampanje protiv "rasistickih" reklama. Gdje je rasisticko samo oko gledaoca, dok su reklame potpuno benigne.
- amidzazeher
#289 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Kako li je tek Turcima kad ulaze u EUdrugi profil wrote:Dakle fulate poentu. Akcentirate rase koje su meni apsolutno nebitne.Bullet Tooth Tony wrote:Zasto bi to uopste govorio ... da se sugavo osjecas u prisustvu drugih nacija i kultura ?drugi profil wrote: ???
Ti bi malo u evropu a da ne prihvatis drugo i drugacije ili si vec u evropi ( ili gdje vec ) pa nista nisi naucio![]()
Bosanski pasoš ide u red sa trećim zemljama i najčešće si jedini europljanin, da ne kazem bijelac (jer se primate na boje), u tom redu.
mene ovo podsjeca na one kampanje protiv "rasistickih" reklama. Gdje je rasisticko samo oko gledaoca, dok su reklame potpuno benigne.
- Bullet Tooth Tony
#290 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
A zamisli tek jednog stanovnika Bahreina ... najbogatija zemlja azije ... ili Singapura... mora u drugi red sa nama Bosancimaamidzazeher wrote: Kako li je tek Turcima kad ulaze u EU
- tranquil
#291 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Fulaš ti poentu... Nisi ništa bolji od tih ljudi s kojima stojiš u redu tako da se ne bi trebao osjećati šugavo što si sa njima.drugi profil wrote:Dakle fulate poentu. Akcentirate rase koje su meni apsolutno nebitne.Bullet Tooth Tony wrote:Zasto bi to uopste govorio ... da se sugavo osjecas u prisustvu drugih nacija i kultura ?drugi profil wrote: ???
Da se razumijemo, nisu bolji ni oni u drugom redu. Razlika nije u ljudima nego u zemljama, zemlje ljudi iz tog "drugog reda" su međusobno uvezane, i generalno bolje uređene i sigurnije nego BiH ili Somalija. Zato odvojeni redovi.
- amidzazeher
#292 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Ma šuti, ne smijem ni pomisliti!Bullet Tooth Tony wrote:A zamisli tek jednog stanovnika Bahreina ... najbogatija zemlja azije ... ili Singapura... mora u drugi red sa nama Bosancimaamidzazeher wrote: Kako li je tek Turcima kad ulaze u EU![]()
![]()
![]()
A iz drugog reda im se rugaju Rumuni, Madjari i ostala istocnjacka "bagra"
- HardcoreMX
#293 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Vidi John-a sto se Englez praviJohn Cleese wrote: Da je Englez ili da postoji razlog da pomisli kako se, evo, dopisuje s Englezima, vjerujem da bi izabrao "engleski" link... a ovako, dobar je link
A ponos je, vele, rana emocija i za ocekivati je (ili nadati se...) da, kadLi tadLi (kad se i ako se coJek uistinu osamostali), preraste u nesto ozbiljnije, zrelije - samopostovanje, na primjer.
I da je lose - nije. (Ili barem ne u odredjenom uzrastu.)
Ponos prerasta u recimo naduvenost ili nekih slicnih uglavnom negativnih osobina...ili sto bi rekli drzi se definicije
- drug_profi
#294 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Hm opet akcent na ljude iz reda. Nema veze sa njima sto se ja osjecam sugavo, vec sto me carinik tretira kao sugavog, FFS.tranquil wrote:Fulaš ti poentu... Nisi ništa bolji od tih ljudi s kojima stojiš u redu tako da se ne bi trebao osjećati šugavo što si sa njima.drugi profil wrote:Dakle fulate poentu. Akcentirate rase koje su meni apsolutno nebitne.Bullet Tooth Tony wrote:
Zasto bi to uopste govorio ... da se sugavo osjecas u prisustvu drugih nacija i kultura ?![]()
Da se razumijemo, nisu bolji ni oni u drugom redu. Razlika nije u ljudima nego u zemljama, zemlje ljudi iz tog "drugog reda" su međusobno uvezane, i generalno bolje uređene i sigurnije nego BiH ili Somalija. Zato odvojeni redovi.
Odmaknite se od tog rasistickog gledanja na svaku recenicu.
- tranquil
#295 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
drugi profil wrote:Hm opet akcent na ljude iz reda. Nema veze sa njima sto se ja osjecam sugavo, vec sto me carinik tretira kao sugavog, FFS.tranquil wrote:Fulaš ti poentu... Nisi ništa bolji od tih ljudi s kojima stojiš u redu tako da se ne bi trebao osjećati šugavo što si sa njima.drugi profil wrote:Dakle fulate poentu. Akcentirate rase koje su meni apsolutno nebitne.
Odmaknite se od tog rasistickog gledanja na svaku recenicu.
drugi profil wrote:Danas se samo sugavo osjecam na granicama kad moram stati u odvojen red sa afrikancima, azijatima, arapima na svakom aerodromu.
- drug_profi
#296 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Pa hajd ti sroči rečenicu politički korektnu da opišeš tu situaciju, pa jebo vas rasizam, u svemu vidite rasizam.tranquil wrote:drugi profil wrote:Hm opet akcent na ljude iz reda. Nema veze sa njima sto se ja osjecam sugavo, vec sto me carinik tretira kao sugavog, FFS.tranquil wrote:
Fulaš ti poentu... Nisi ništa bolji od tih ljudi s kojima stojiš u redu tako da se ne bi trebao osjećati šugavo što si sa njima.
Odmaknite se od tog rasistickog gledanja na svaku recenicu.drugi profil wrote:Danas se samo sugavo osjecam na granicama kad moram stati u odvojen red sa afrikancima, azijatima, arapima na svakom aerodromu.
Rasizam u ovome vidi samo opterećen um.
Kako se zovu ljudi iz Azije, Afrike, iz arapskih zemalja?
E pa sa tim ljudima stojiš kao jedini evropljanin (caucasian), i carinik te tretira kao da si šugav, pa se tako i osjećaš.
-
John Cleese
#297 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Dobro, "recimo" sa ljudima sa engleskog govornog podrucja - da budete zadovoljni i vi Skoti i svi ostali koji tu spadajuHardcoreMX wrote:Vidi John-a sto se Englez praviJohn Cleese wrote: Da je Englez ili da postoji razlog da pomisli kako se, evo, dopisuje s Englezima, vjerujem da bi izabrao "engleski" link... a ovako, dobar je link
A ponos je, vele, rana emocija i za ocekivati je (ili nadati se...) da, kadLi tadLi (kad se i ako se coJek uistinu osamostali), preraste u nesto ozbiljnije, zrelije - samopostovanje, na primjer.
I da je lose - nije. (Ili barem ne u odredjenom uzrastu.)..a sta recimo Skotima fali, kad nisi pomislio da bi se sa njima mogao dopisivati?
![]()
Ponos prerasta u recimo naduvenost ili nekih slicnih uglavnom negativnih osobina...ili sto bi rekli drzi se definicije![]()
Iako mi je posve jasno da pojma nemas o cemu sam tu pisao, "recimo" da si u pravu - ne moze ponos (jer ponos je suprotnost poniznosti i nije nista osim toga, a drugo sto o ponosu kazu su redom dijabolicne opsjene) biti dobar ni pozeljan, ali nikako i ni u kom uzrastu... kad je coJek toliko ambiciozan da zeli, ni manje ni vise nego - ugoditi bogu... u svojstvu bozjeg sluge, bozjeg roba...
Je l' to - to? (Retoricko pitanje - nemoj se truditi, ziv bio i veliki poras'o.)
- tranquil
#298 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Baš fulaš poentu. Nije u pitanju termin. U pitanju je tvoj "šugavi osjećaj" kada moraš stati u odvojen red s tim ljudima. U pitanju je to da si jedini evropljanin, i carinik te tretira kao nekog azijata ili afrikanca, ili kako ti drugačije kažeš, "kao da si šugav".drugi profil wrote:Pa hajd ti sroči rečenicu politički korektnu da opišeš tu situaciju, pa jebo vas rasizam, u svemu vidite rasizam.tranquil wrote:drugi profil wrote:Hm opet akcent na ljude iz reda. Nema veze sa njima sto se ja osjecam sugavo, vec sto me carinik tretira kao sugavog, FFS.
Odmaknite se od tog rasistickog gledanja na svaku recenicu.drugi profil wrote:Danas se samo sugavo osjecam na granicama kad moram stati u odvojen red sa afrikancima, azijatima, arapima na svakom aerodromu.
E pa sa tim ljudima stojiš kao jedini evropljanin (caucasian), i carinik te tretira kao da si šugav, pa se tako i osjećaš.
- drug_profi
#299 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
E super, nek si mi pojasnila. Sad ću da se osjećam super kad sam u redu za građane treće klase. Da se ne bi slučajno neko uvrijedio.tranquil wrote:Baš fulaš poentu. Nije u pitanju termin. U pitanju je tvoj "šugavi osjećaj" kada moraš stati u odvojen red s tim ljudima. U pitanju je to da si jedini evropljanin, i carinik te tretira kao nekog azijata ili afrikanca, ili kako ti drugačije kažeš, "kao da si šugav".drugi profil wrote:
Pa hajd ti sroči rečenicu politički korektnu da opišeš tu situaciju, pa jebo vas rasizam, u svemu vidite rasizam.
- edo_79
#300 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Postoje Bosanci i HercegovciLudzak wrote:Bosanci ne postoje.moonca wrote:![]()