Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#176 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by JThomas »

Muhamed Đakmić wrote:Ja ne vjerujem šta čitam ovdje. Ne znam je l' to doza ljubomore, prezira ili čega već, ali smiješno mi je generalizovati i kritikovati sektor prosvjete kao lezihljeboviće i neradnike.
mislim da niko nikoga ne tjera puškom u prosvjetu, obratno je, traže se štele za prosvjetu. tako da onaj kome su djeca balavci ili derišta, nerviraju ga djeca, ne voli rad sa djecom...može lijepo da pokuša s drugim poslom ili prekvalifikacijom.
mali_balon

#177 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by mali_balon »

JThomas wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ja ne vjerujem šta čitam ovdje. Ne znam je l' to doza ljubomore, prezira ili čega već, ali smiješno mi je generalizovati i kritikovati sektor prosvjete kao lezihljeboviće i neradnike.
mislim da niko nikoga ne tjera puškom u prosvjetu, obratno je, traže se štele za prosvjetu. tako da onaj kome su djeca balavci ili derišta, nerviraju ga djeca, ne voli rad sa djecom...može lijepo da pokuša s drugim poslom ili prekvalifikacijom.
Bas hocu da kazem, aman toliko je to tezak posao i djeca su derista i balavci a opet svi lete u prosvjetu (citaj budzet).
Muhamed Đakmić

#178 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Muhamed Đakmić »

Ma jasno mi je to JThomas, međutim konstantno se povlači ovdje priča o budžetlijama kao najvećim lezihljebovićima, a siguran sam da bi dobar dio kritičara rado ušao na njihovu poziciju, samo da može.

I ponavljam da nisam na budžetu i nadam se da nikad neću biti jer takve poslove niti volim niti želim da radim, ali smatram da ipak nije ni izbliza sve tako crno - bijelo kako se ovdje predstavlja.
x_lecter

#179 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by x_lecter »

jos ce ispasti sramota biti na budzetu :lol: :lol: :lol:

velika ljubomora od strane ovih sto dobiju pola svake trece plate i ne ide im zdravstveno, penziono ...
Šveđanin

#180 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Šveđanin »

Sigurno, al Tomase mislim da ipak nebi. :wink: Ono.. važno je reći da je i njima teško, ali neka stanje bar ostane postojeće..

Bio sam u nekim školama u Bosni i mogu reći da predmete tipa historija/geografija/biologija i sl može svako predavati. Dođe tip, otvori knjigu, iščita im šta treba, oni zapišu malo u svesku, taman zvoni i hajmo kući. Kao metoda smirivanja učenika se uzima telefon, tj nije da se uzima, već im on dopusti da koriste telefone, da bi bili mirni, jer onda neće pričati..

I zbilja bude tišina tih 45 minuta. Mali broj sluša, veći broj učenika bleji kroz prozor ili na telefon..

Mislim da ipak ima razlike između ovih predmeta i onih gdje nedostaje kadra (matematika, fizika, hemija).. a što? Pa zato što su ovi predmeti teži za raditi. Aktivan si svih 45 minuta, stalno objašnjavaš, pa ne znaju.. pa uvijek imaš ove što će pasti na godinu, pa se izbori sa njima, pa pripremaj kontrolne da nebi prepisivali, pa te mole za prolaz itd itd..
Muhamed Đakmić

#181 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Muhamed Đakmić »

Nije sramota biti na budžetu, sramota je raditi to što ti radiš :D
Gojeni H

#182 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Gojeni H »

Šveđanin wrote:Istina.

Pogledajte samo koliko se postova napiše ujutro..i to radnim danima na forumu.
Dobro onaj veli da je Svedska pred kolapsom. Vidi tebe ... i tebe na forumu. :D
phillie

#183 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by phillie »

madridist wrote:A tebi se smisao za humor svodi na nulu kako vidim.
To što se profesori slomiše štampajući vlastita promišljanja o onome što zakonski moraju naučiti učenike i studente pa onda to prodaju istima te oni silni privatni dodatni časovi koji se naplaćuju su što se mene tiče puno prljavija rabota od privatne ordinacije.
hahahahaha evo ti mi ovim postom vrati smisao za humor hahahahaha

Slazem se, sve ovo treba privatizovati, dovesti privatnike u obrazovanje, nastavni kadar placati po ucinku i prolaznosti, a izbaciti ljetni i zimski raspust a ekskurzije organizovati samo kao ORA-e.
"Djeco, stig'o cumur" :D :D :D :D
Šveđanin

#184 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Šveđanin »

Gojeni H wrote:

Polako, tek je početak mjeseca, nije se još novogodišnja socijala potrošila.. :oops: :razz:

Doprinosim ja društvu, nego pišem u prolazu.. :)
madridist

#185 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by madridist »

phillie wrote:
To što se profesori slomiše štampajući vlastita promišljanja o onome što zakonski moraju naučiti učenike i studente pa onda to prodaju istima te oni silni privatni dodatni časovi koji se naplaćuju su što se mene tiče puno prljavija rabota od privatne ordinacije.

Slazem se, sve ovo treba privatizovati, dovesti privatnike u obrazovanje, nastavni kadar placati po ucinku i prolaznosti, a izbaciti ljetni i zimski raspust a ekskurzije organizovati samo kao ORA-e.
Jesam ja nešto slagao gore?
Il spadaš u ove što štampaju brošure pa te pogodilo.
mg

#186 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by mg »

Šuti i trpi.

Budžetlije su generalno seljadija koja je sljegla i "upala" na budžet kao glasačko tijelo SDA. Čime su ovi osigurali da su uvijek u vlasti. Što je SDP takođe pokušao da kopira uhljebljenjem kao osnovnim principom vladanja. Jer i poslije njih, opet oni.

Koliko je unosno danas budžetlija je stvar rezona i ambicije.

Neko je stranicu ranije napisao kako mu je playstation i da "sipa auto" pojam dobrog zivota. I hvali se kao njih je 4 na budžetu.

Može seljo iz provincije, al ne može provincija iz selje.

Prosvjetari su modus operandi kopirali od budžetlija, pa ništa ne rade. Djecu generalno zlostavljaju, što preobimnim i preglupim gradivom, što vlastitim frustracijama. Prosvjeta je prije bila ugledno i gospodsko zanimanje, sad tu rade ljudi koji ne znaju gdje je Narodno pozorište. O državnim fakultetima je bespotrebno trošiti riječi. A privatni su tu radi budžetlija.

Elem, prijava na minimalac, u kesu uzmem maximum. Vozim po ograničenjima, parkiram gdje se ne plaća. Pokušavam da nađem što više načina kako bi parazitima dao što manje.

Odvratni su mi! Stoka seljačka.
Di Canio

#187 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Di Canio »

Koliko gluposti i primitizma na jednom mjestu.
phillie

#188 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by phillie »

madridist wrote:
phillie wrote:

Jesam ja nešto slagao gore?
Il spadaš u ove što štampaju brošure pa te pogodilo.
Da, ho'sh kupiti koju, treba li ti? Dajem i instrukcije povoljno, jbg valja granat' pos'o :P :P :P
madridist

#189 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by madridist »

Ma nije to,ja imam kopirnicu pa reko da se uvežemo.Povoljno.
SSemir

#190 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by SSemir »

cyprus wrote:Samo nešto da provjerim... Kada se govori o budžetlijama u negativnom kontekstu (a u kojem drugom bi se moglo), jel se misli i na nas radnike u obrazovanju? Čisto da znam da li trebam osjećati neki stid dok ide ta priča :oops:
prema pojedinim genijalcima sa ove teme, da! i ti, i doktori, i cistacice, i poreznici...svi ste neradnici i na budzetu ste samo zato sto ste lezihljebovici!
nema veze sto je tvoje usmjerenje i posao koji radis direktno vezan za drzavu i budzet (obrazovanje) treba i dalje da se stidis pred ovim forumskim pametolozima..

zaboravih: za lose uslove u skoli, to sto djeca sve manje pohadjaju nastavu, sto nema pismenih ucionica, dobre opreme, mogucnosti za vannastavne aktivnosti, sto vama plate kasne, sto su male plate....i zato ste vi krivi, nije drzava koja je to trebala da obezbijedi!

pojedini sa ove teme ce ti ovo potvrditi! vecinom oni sto se pojavljuju na svakoj temi, i sto su najpametniji u svemu. od sporta preko politike, ekonomije, pa do sexa..
Last edited by SSemir on 13/01/2014 13:28, edited 1 time in total.
phillie

#191 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by phillie »

madridist wrote:Ma nije to,ja imam kopirnicu pa reko da se uvežemo.Povoljno.
Pa i jest, uvezivanje privatnog i javnog sektora, pa nek crknu dusmani :D :D :D :D :D
Last edited by phillie on 13/01/2014 13:31, edited 1 time in total.
x_lecter

#192 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by x_lecter »

mg wrote:Šuti i trpi.

Budžetlije su generalno seljadija koja je sljegla i "upala" na budžet kao glasačko tijelo SDA. Čime su ovi osigurali da su uvijek u vlasti. Što je SDP takođe pokušao da kopira uhljebljenjem kao osnovnim principom vladanja. Jer i poslije njih, opet oni.

Koliko je unosno danas budžetlija je stvar rezona i ambicije.

Neko je stranicu ranije napisao kako mu je playstation i da "sipa auto" pojam dobrog zivota. I hvali se kao njih je 4 na budžetu.

Može seljo iz provincije, al ne može provincija iz selje.

Prosvjetari su modus operandi kopirali od budžetlija, pa ništa ne rade. Djecu generalno zlostavljaju, što preobimnim i preglupim gradivom, što vlastitim frustracijama. Prosvjeta je prije bila ugledno i gospodsko zanimanje, sad tu rade ljudi koji ne znaju gdje je Narodno pozorište. O državnim fakultetima je bespotrebno trošiti riječi. A privatni su tu radi budžetlija.

Elem, prijava na minimalac, u kesu uzmem maximum. Vozim po ograničenjima, parkiram gdje se ne plaća. Pokušavam da nađem što više načina kako bi parazitima dao što manje.

Odvratni su mi! Stoka seljačka.
malo smo zavidni :zjev:
madridist

#193 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by madridist »

:lol: ruka ruku mije
phillie

#194 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by phillie »

madridist wrote::lol: ruka ruku mije
Dogovor vrijedi samo ako si se i ti slijego odnekle, jer ne radim ja sa svakim :D :D :D
Gojeni H

#195 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Gojeni H »

Šveđanin wrote:
Gojeni H wrote:

Polako, tek je početak mjeseca, nije se još novogodišnja socijala potrošila.. :oops: :razz:

Doprinosim ja društvu, nego pišem u prolazu.. :)
Salim se, ba. Ne budi skandinavski hladan. :D
cenecimoveocino

#196 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by cenecimoveocino »

Šveđanin wrote:Sigurno, al Tomase mislim da ipak nebi. :wink: Ono.. važno je reći da je i njima teško, ali neka stanje bar ostane postojeće..

Bio sam u nekim školama u Bosni i mogu reći da predmete tipa historija/geografija/biologija i sl može svako predavati. Dođe tip, otvori knjigu, iščita im šta treba, oni zapišu malo u svesku, taman zvoni i hajmo kući. Kao metoda smirivanja učenika se uzima telefon, tj nije da se uzima, već im on dopusti da koriste telefone, da bi bili mirni, jer onda neće pričati..

I zbilja bude tišina tih 45 minuta. Mali broj sluša, veći broj učenika bleji kroz prozor ili na telefon..

Mislim da ipak ima razlike između ovih predmeta i onih gdje nedostaje kadra (matematika, fizika, hemija).. a što? Pa zato što su ovi predmeti teži za raditi. Aktivan si svih 45 minuta, stalno objašnjavaš, pa ne znaju.. pa uvijek imaš ove što će pasti na godinu, pa se izbori sa njima, pa pripremaj kontrolne da nebi prepisivali, pa te mole za prolaz itd itd..
Kod nas profesor matematike napiše zadatak na tablu i ode u kabinetić za računar,proviri svake 2-3 minute da vidi jel iko riješio i tjt. na času.Kad je nova lekcije izdiktira dvije-tri rečenice,napiše par zadataka i ode pit čaj :-)

Za ove na godinu što padaju,pita hoćeš nećeš odgovarat i ćao a kontrolni pripremi za minut na času.
Šveđanin

#197 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Šveđanin »

Pa jel vam išta bude jasno na njegovim časovima?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
cenecimoveocino

#198 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by cenecimoveocino »

Šveđanin wrote:Pa jel vam išta bude jasno na njegovim časovima?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Zavisi kako kome,odlikašima(3-4 ih je,ima nas 28 u raz.) bude sve jasno nakon 2 zadatka a nama ostalima poteško.
Ja skoro uvijek uzimam instrukcije po 1 sat poslije nove lekcije i prevježbam zadataka i izguram 3,meni dosta.To je do mene jer imam rupe od osnovne pa mi je potrebno a ostali se bome pate,neko da bruku para na instrukcije i ne može dobit 2 a neko dobije 5 bez instrukcija.

Možda si me pogrešno shvatio u prvom postu,samo sam htio reći da i nije toliko teško biti profesor matematike. :ljulja:
Big Ang

#199 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Big Ang »

U pravu je dijete. :eh:
salvatore paradise

#200 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by salvatore paradise »

expertx wrote:nije to zivotni motiv, vec je bolje raditi za 700 na budzetu nego kod privatnika. na budzetu imas godisnji, regres, sva moguca prava, dok vecina privatnika PIO uplacuje na minimalna primanja ili uopste ne uplacuje.nema zakona jbg.
niko nije pametniji od nikog, samo sagledas mogucnosti i dodjes do zakljucka.
ja bi radije na budzet za 700 nego kod privatnika za 1000. sad ce reci da sam ovakav-onakav. al ja samo biram bolje i lakse.
i jos nesto, drzava ce zadnja bankrotirati, uvijek ce biti kesha za budzetlije.
Ti si jednostavno neradnik. Zbog ovakvih poput tebe zelim sto prije raspad ove drzave, te gradnja nove na temeljima istinskog kapitalizma. Gdje nema leba bez motike gospodo... nema
Post Reply