ma ne bi valjalo da su istacallmethebreeeze wrote:vidim da su misljenja na temu razlicita.
![]()
laku noc i fino se igrajte.
i od mene laku noć
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
ma ne bi valjalo da su istacallmethebreeeze wrote:vidim da su misljenja na temu razlicita.
![]()
laku noc i fino se igrajte.
lolita_xx wrote:jesamsto ne umanjuje moju ljubav
mislim samo sam presutjela neke stvari. jel i to prevara?
da, ako gledas povrsnozoom66 wrote:kako se uzme sta si presutjela. no, kako god, u neku ruku si prevarila time i sebe.lolita_xx wrote:jesamsto ne umanjuje moju ljubav
mislim samo sam presutjela neke stvari. jel i to prevara?
ovdje si, mislim, u krivu. ja fakat znam primjera njeznih i briznih supruga i oceva, koji ga pristave sa strane. podjakad. nikada nista planirano, niti su u pitanju duze afere, nego se s vremena na vrijeme desi, bez da previse ljudi zna i sve to funkcionise.[/quote]callmethebreeeze wrote: znaci ako ti neko svaki dan govori da te voli, ako te pazi i mazi, potpuno je nebitno da li on to zaista misli i osjeca, bitno je samo da ti vjerujes u to, pa makar to bila i iluzija?sad je meni jasno gdje se mi razmimoilazimo...meni je izuzetno bitna objektivna stvarnost, ne samo moja subjektivna
ali dozvoljavam da drugima nije tako...da im je najbitnije ono sto oni znaju/vjeruju i da ne zele da brinu o drugim mogucnostima....naravno da je to ok
![]()
ako cijela mahala zna, a ja ne znam i vjerujem da je to sto zivim istina, za mene je to vala pravo tuznonaravno da se svima nama to moze desiti...da nas neko strucno i momacki salta
ali ja biram da vjerujem da je broj tih strucnih glumaca i lazova ipak vrlo ogranicen...prosjecan covjek kad tad zapne pa se oda
gledam jata divljih pticazoom66 wrote: btw, imam jednu finu pjesmicu iz moje arhive za ovu temu:
Narcis Vucina - Prevare
enjoy![]()
![]()
nije ni bitnozoom66 wrote:ja ne znam i nije moje da znam.lolita_xx wrote:ne skontah jos da sam prevarila sebebit ce da drugi bolje znaju
![]()
ali znam na sta sam mislio kad to rekoh.a izvrsno je jednostavno.
![]()
odoh sad malo u kafanu po jednu cvrchalicu..
Lesli Eldridž wrote:Ma jašta na brzinu po Bolonji (sve brzo k'o i današnje obrazovanje/fakultet).Alkos wrote:Ja i kada sam najsigurniji i kada najvise volim, prevarim za svaki slucaj, da se osiguram...
kvaka u tome da to zna jako mali broj ljudi, mozda u nekim slucajevima i po jedan covjek. ali stoji ovo sto ti kazes, pogotovo sto ja znam da bi u pojedinim slucajevima nastao krah, dok u drugim i nisam bas siguran, mislim da kod oboje postoji presutni dogovor, da se ne prica ono o cemu se ne zna. i jos vise se slazem za "jadne" zene. to je jedan u nizu razloga koji mene sprijecavaju da opet to uradim. ne bih volio da mi mahala prstom upire u zenu, jer koliko god covjek misli da je diskretan uvijek postoji, ali.anais_nin wrote:
i mozemo mi pricati do amena kako nije bitno sta drugi misle, ali nije ni tako nebitno...moguce je da ce mnogi za takve muzeve reci ah lafac, ovo ono...ali ce isto tako mnogo nas pomisliti ili reci za te pazene i mazene supruge - "jadna"...i ne kazem da je to ok i da su te zene stvarno "jadne", ali najiskrenije da mi neko da mogucnost izbora radije bih ostatak zivota provela "sama" u smislu da se ne udam niti da budem u vezi, nego da budem s nekim ko ce me na taj nacin paziti, maziti i biti brizan
hehehe. ja mislim da se mi svi moramo sloziti da se te stvari dozivljavaju na drugaciji nacin. mislim, da svi isto dozivljavamo prevaru valjda bi je bilo lakse izlijeciti.zoom66 wrote:previdjeh ovololita_xx wrote: nije ni bitnosamo rekoh da to nije umanjilo ljubav s moje strane, a mi o tome i pricamo
bitno je, bitno. presutimo li sta, presutimo i onaj djelic sebe koji nam drzi unutarnju vagu. kakvu vagu? o tome drugom prigodom
![]()
meni nije bitnozoom66 wrote:previdjeh ovololita_xx wrote: nije ni bitnosamo rekoh da to nije umanjilo ljubav s moje strane, a mi o tome i pricamo
bitno je, bitno. presutimo li sta, presutimo i onaj djelic sebe koji nam drzi unutarnju vagu. kakvu vagu? o tome drugom prigodom
![]()
kao i obicno polazimo svi od vlastitih iskustava. onaj ko se o mlijeko opekao i u jogurt duva, a neki vole i da kisele vlastito mlijeko.zoom66 wrote: ah te gradacije komparativne prirode
zoom66 wrote:ah sto se nekad dobro jelocallmethebreeeze wrote:kao i obicno polazimo svi od vlastitih iskustava. onaj ko se o mlijeko opekao i u jogurt duva, a neki vole i da kisele vlastito mlijeko.zoom66 wrote: ah te gradacije komparativne prirode
rek'o bi djole
ali opet, dobri povjetarce, cire ti meni onako iskreno, kad bi ti neko dragu skalufacioa to saznas
a ona ti i dalje pruza svu srecu ljubavnih blagodeti und paznje, da li bi je gledao istim ocima kao prije brez obzira sto ju je neko dobro preveo und obradio? nesto sumnjam da bi bilo k'o u onoj "when I am 64:
nisi ni ti nas, pa ni nama ni iz dzepa ni u dzep.zoom66 wrote:nisi me ubjedio kao ni lolitacallmethebreeeze wrote: ovo ti kazem, najozbiljnije bez imalo zajebancije i sa ogradom da nisam bio u toj situaciji, da ne vjerujem da bi mi to smetalo. ako bi to bilo za jednu noc. ozbiljno.
jos ako bi mene zovnuli da im se pridruzim.![]()
![]()
no, meni ni u dzep ni iz dzepa
callmethebreeeze wrote: nisi ni ti nas, pa ni nama ni iz dzepa ni u dzep.
ja nisam, ja sam teoreticar. inace skroz bezopasan.zoom66 wrote:p.s. povjetarac, lolita a bogumi i mostarac su san partner za mnoge sarala-varala partnere
nije ba.lolita_xx wrote:fakat je najveca glupost pisati na ljis