da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Mis mekinjas

#451 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Mis mekinjas »

A mene ko šiša znači. :cry: :lol:
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#452 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by anoush »

Mis mekinjas wrote:A mene ko šiša znači. :cry: :lol:
pa ja te šišam, i za to sam zadužena u ovom filmu :lol:

Mis mekinjas wrote:
anoush wrote:
Mis mekinjas wrote:Svima koji ne vjeruju. MOŽE. I te kako može. :razz: :razz: :D

naravno da može :D kad su obje strane spremne na ulaganje u takvu vezu :)
ma treba u svaku ulagati, to nema veze sa daljinom, već sa ljudima u vezi.
Da sam nekad znala ovo što danas znam. :)

Za početak, da me neko može voljeti takvu kakva jesam. :D
I da se može voljeti obostrano jednakoooooooooo..... :)
potpisujem!
duplanula

#453 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by duplanula »

I, kada je svadba? :D
Perdita_Durango

#454 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Perdita_Durango »

Ako je zaista ljubav u pitanju uvjerena sam da može, na kraju ipak ona pobjeđuje.
Ray

#455 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Ray »

Moze,samo je rizicno,jer se puno vise vezes,i puno je jaci odnos,nego odnos u normalnoj vezi,gdje se moze vidjeti svaki dan...
bboypatron

#456 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by bboypatron »

Bio sam pristalica jedne takve (Zenica-Tuzla). Daljina nije predstavljala problem, te tako i mislim da daljina nije grč.
Sve propade jedne ljetne noći :-D :-D
Miro1986

#457 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Miro1986 »

Ljubav na daljinu ne može opstati.
Bio sam u jednoj takvoj "nazovi" vezi ,i jednostavno nije to to.
Kada postoji onaj prvi ljubavni zanos ,onda čovjek misli ,da je sve moguće i da sve može...onda vremenom ,jednostavno kada se dvoje "zaljubljenih" ne viđaju baš često ,priroda odradi svoje i dođe do neminovnog zahlađenja odnosa i eventualno se nađe neko "treći"...

Za ljubav na daljinu potrebno je mnogo odricanja i žrtvovanja da bi se doslovno uživalo u vrlo kratkim trenutcima ,tako da ,takva ljubav se ne isplati ni kratkoročno a kamoli dugoročno.

Naravno uvijek ima izuzetaka ,ali oni ne mijenjaju pravilo ,da veze na daljinu uglavnom ne uspijevaju.
MachineGunJane

#458 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by MachineGunJane »

Oni kojima veza na daljinu nije uspjela, reći će da ne može, onima kojima jeste, reći će da može. Simple as that.
Ja sam imala par veza na daljinu, pukle su, ali ne bih rekla da je daljina direktan uzrok, iako je možda bila jedan od njih. Bila sam, uostalom, i vrlo mlada i lako sam padala pod uticaj drugih ljudi, zaljubljiva i luckasta, pa se i nisam trudila previše da ih održim. Uz slične karakteristike i druge strane, to jednostavno nije bilo to. Čak se više i ne sjećam što su prvobitno pucale.

Sad ponovo počinjem jednu, s tim što smo oboje ušli u vezu znajući šta nas čeka, a isto tako oboje smo htjeli vezu koja će biti to u pravom smislu riječi, a ne "nek bude šta bude". Znači, želimo se potruditi oko ovoga. On je rekao: "Imamo auta, vozove, autobuse, avione...", a ja se slažem s njim. Gdje ima volje, ima i načina. Daljina je, što se mene tiče, više prepreka nego olakšavajuća okolnost, jer volim da imam osobu do koje mi je stalo uz sebe kad god to poželim, ali sam se sada toliko zaljubila da imam osjećaj da sve možemo. :D

Dakle, pomalo je bezveze govoriti može li uspjeti ili ne. O tome odlučuje mnogo više faktora nego što je sama daljina. Treba izvući najbolje iz svega.
vesela_sveska

#459 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by vesela_sveska »

Perdita_Durango wrote:Ako je zaista ljubav u pitanju uvjerena sam da može, na kraju ipak ona pobjeđuje.
:thumbup:
Gingerlady

#460 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Gingerlady »

Oni koji kažu da su bili i nije im uspjela il se nisu dovoljno voljeli ili nisu bili spremni za odricanje, nisu imali strpljenja i razumjevanja u vezi na daljinu. Oni su, vrlo vjerovatno, vezi na daljinu pristupali kao običnoj vezi, a ona je sve osim obične veze. Ko istinski želi da mu uspije potrudit će se, dat će i više nego što može da bi ona opstala, naučit će uživati u onim kratkim trenutcima zajedno i svemu ostalom.

U vezi na daljinu može biti neko ko se voli, to nešto ljetna morska avantura pa svako svojoj kući, 99% piši propalo, apsurd je nastavljati nešto tako uopšte :-D
slavonka.bosanka

#461 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by slavonka.bosanka »

ljubav uvijek opstaje ako je ljubav
samo treba gledat da ne bude predugo na daljinu; ako je to to onda nek se pretvori u "ljubav na blizinu"
Miro1986

#462 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Miro1986 »

slavonka.bosanka wrote:ljubav uvijek opstaje ako je ljubav
samo treba gledat da ne bude predugo na daljinu; ako je to to onda nek se pretvori u "ljubav na blizinu"
Uh oh ... zvuči tako jednostavno i lako :-D :-D ,kamo sreće da je tako...
slavonka.bosanka

#463 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Miro1986 wrote:
niti jednostavno niti lako, al je moguce... :)
nisam romantik al ljubav moze sve
Miro1986

#464 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Miro1986 »

slavonka.bosanka wrote:
Miro1986 wrote:
niti jednostavno niti lako, al je moguce... :)
nisam romantik al ljubav moze sve
I ja sam tako nekada mislio hehe :-)
slavonka.bosanka

#465 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

mlad si ti, mislit ces ti jos svasta, sacekaj samo :wink:
Miro1986

#466 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Miro1986 »

slavonka.bosanka wrote:mlad si ti, mislit ces ti jos svasta, sacekaj samo :wink:
Pa i nisam toliko mlad ,a na zalost sam imao lose iskustvo sa vezom na daljinu tako da ... Ja to baš i ne preporučujem :zzzz:
slavonka.bosanka

#467 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Miro1986 wrote:
slavonka.bosanka wrote:mlad si ti, mislit ces ti jos svasta, sacekaj samo :wink:
Pa i nisam toliko mlad ,a na zalost sam imao lose iskustvo sa vezom na daljinu tako da ... Ja to baš i ne preporučujem :zzzz:

kazem ti, kod nekih moze i cvjeta sve, kod nekih ne... kao i u "normalnim" vezama, losa iskustva se desavaju i tu, kao i dobra... ne bih ni ja preporucila ljubav na daljinu jer zaista nekad nije lako ali ako je ljubav to onda je to ljubav i nemos ti birat gdje da se doticna/doticni nalazi.

recimo, mos bit u super vezi hajmo rec 2 godine i sad zamisli jedno mora zbog posla na 6 mjeseci ili godinu dana nekud daleko otic...ili koliko njih ode na vise godina....ono, ima mali milion primjera..al sta sad...ako se radi o pravoj ljubavi onda se sve moze prezivit.

a varanje itd... to se desava svaki dan i u "normalnim" vezama...
amphora

#468 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by amphora »

slavonka.bosanka wrote: recimo, mos bit u super vezi hajmo rec 2 godine i sad zamisli jedno mora zbog posla na 6 mjeseci ili godinu dana nekud daleko otic...ili koliko njih ode na vise godina....ono, ima mali milion primjera..al sta sad...ako se radi o pravoj ljubavi onda se sve moze prezivit.
To je druga situacija. Stvorila se solidna baza u stvarnom životu pa imaš na osnovu čega čekati, a znaš da nije vječno.

Upoznati nekog na netu, dopisivati se u nedogled, stvarati idealiziranu sliku neke osobe koju i ne znaš i sve to godinama bez plana da se prenese u stvarni život (osim posjeta za vrijeme praznika)? Ne hvala, život je kratak.
Miro1986

#469 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Miro1986 »

slavonka.bosanka wrote:
Miro1986 wrote:

kazem ti, kod nekih moze i cvjeta sve, kod nekih ne... kao i u "normalnim" vezama, losa iskustva se desavaju i tu, kao i dobra... ne bih ni ja preporucila ljubav na daljinu jer zaista nekad nije lako ali ako je ljubav to onda je to ljubav i nemos ti birat gdje da se doticna/doticni nalazi.

recimo, mos bit u super vezi hajmo rec 2 godine i sad zamisli jedno mora zbog posla na 6 mjeseci ili godinu dana nekud daleko otic...ili koliko njih ode na vise godina....ono, ima mali milion primjera..al sta sad...ako se radi o pravoj ljubavi onda se sve moze prezivit.

a varanje itd... to se desava svaki dan i u "normalnim" vezama...
Mislim da si u pravu ,ali opet ,ljubav na daljinu zahtjeva velika odricanja i žrtvovanja da bi se samo na trenutak uživalo. Po mom skromnom mišljenju ,onaj prvi ljubavni zalet svakako kroz neko vrijeme oslabi i na kraju sve se raspadne u tiftike. Svakako ,ima i onih individualaca koji to znaju održati itd..
Ali uglavnom ,kao i ti ,ni ja je ne preporučujem.. To je sve :wink: pozz :)
slavonka.bosanka

#470 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

amphora wrote:
slavonka.bosanka wrote: recimo, mos bit u super vezi hajmo rec 2 godine i sad zamisli jedno mora zbog posla na 6 mjeseci ili godinu dana nekud daleko otic...ili koliko njih ode na vise godina....ono, ima mali milion primjera..al sta sad...ako se radi o pravoj ljubavi onda se sve moze prezivit.
To je druga situacija. Stvorila se solidna baza u stvarnom životu pa imaš na osnovu čega čekati, a znaš da nije vječno.

Upoznati nekog na netu, dopisivati se u nedogled, stvarati idealiziranu sliku neke osobe koju i ne znaš i sve to godinama bez plana da se prenese u stvarni život (osim posjeta za vrijeme praznika)? Ne hvala, život je kratak.

to sa netom, slazem se u potpunosti, to je katastrofa!

i naravno, bez plana zajednickog zivota nema ni veze na daljinu, ne ozbiljne.
i ljudi koji vole i kojima nije dato da im je dragi/draga u istom gradu, ulici, drzavi, sigurno nisu birali da tako bude. osjecaji su jaci od pameti ako su pravi, ljubav pobjedjuje sve. i naravno da takvi parovi nece vjecno vozat/letat tamo vamo, potrudit ce se da budu sto prije zajedno uvijek. nekad ide brzo, nekad neki faktori ne dopustaju to odmah kad bi se htjelo, potrebni su onda zivci i snaga, odricanja i cekanja, to je definitivno tako, ali svako sebi bira srecu, tako da ako se neko odlucio na to, onda valjda ima i snagu za to sve.
duplanula

#471 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by duplanula »

Nisam citao sve, mrsko mi bilo :).

Ako zanemarimo da se radi o dvoje ljudi koji imaju "filmski" primjer njihove ljubavi onda mozda i podrzavam.

Za sve nas ostale, :D. Zasto se izlagati nepotrebnoj patnji? Zar nasa druga polovica ne bi trebala da bude za nas uvijek tu, ako se nesto ruzno desi (cak i los dan u firmi) a on/ona hiljadama kilometara daleko, bez nemogucnosti da se cujete i telefonom. Pa da se jadamo jedno drugom preko skypea? Da kada zelis da vidis i zagrlis svoju djevojku/momka moras slati neke EMO smajlije preko sms i opek skypea? Zasto se ograniciti time sto mozes imati, toplinu necijed tijela pored sebe, djeciji osmijeh na svom licu kada vidis nju/njega, pa makar samo sjedili i sutjeli? Ne nesmatram da smo postali slabi pa da nam treba neko drugi da mi budemo dobro, samo ne zelim da prihvatim svjesno bilo sta manje od onoga sto mislim da sam zasluzio a i koliko mogu da pruzim :D
alchak.ba

#472 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by alchak.ba »

moze, a i ne mora
filozofija

#473 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by filozofija »

blues_woman wrote:smatrate li da ljubav "na daljinu" moze prezivjeti? dvoje ljudi se npr upoznalo na moru ili na netu, zive u 2 razlicita grada, drzave ili kontinenta? da li je ljubav moze biti dovoljno jaka da izdrzi tu razdvojenost? i da li se to uopste moze nazvati ljubavju? ili je bitno samo vjerovanje u drugu osobu u smislu da nece doci do prevare kad se ta osoba nadje u "teskoj"situaciji( potreba da u odredjenom trenutku ima nekog pored sebe)?
Naravno da moze. Ja sam se sa svojom sadasnjom suprugom upoznao preko interneta. Zivjeli smo u dvije razlicite drzave razdvojeno vise od godinu dana. Nikada nisam, a vjerujem ni ona, pomislio na prevaru. Jednostavno sam znao da je to to i tacka. Danas smo skupa, imamo preljepog malog klinca i uzivamo u svakom danku - skupa :-D
vesela_sveska

#474 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by vesela_sveska »

filozofija wrote:
blues_woman wrote:smatrate li da ljubav "na daljinu" moze prezivjeti? dvoje ljudi se npr upoznalo na moru ili na netu, zive u 2 razlicita grada, drzave ili kontinenta? da li je ljubav moze biti dovoljno jaka da izdrzi tu razdvojenost? i da li se to uopste moze nazvati ljubavju? ili je bitno samo vjerovanje u drugu osobu u smislu da nece doci do prevare kad se ta osoba nadje u "teskoj"situaciji( potreba da u odredjenom trenutku ima nekog pored sebe)?
Naravno da moze. Ja sam se sa svojom sadasnjom suprugom upoznao preko interneta. Zivjeli smo u dvije razlicite drzave razdvojeno vise od godinu dana. Nikada nisam, a vjerujem ni ona, pomislio na prevaru. Jednostavno sam znao da je to to i tacka. Danas smo skupa, imamo preljepog malog klinca i uzivamo u svakom danku - skupa :-D
:thumbup: :thumbup:
mikogoago

#475 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by mikogoago »

Ima ona narodna:Daleko od ociju daleko od srca.Sto je tacno.Vremenom to slabi,pogotovo, ukoliko je odvojenost duza,a izazovi su tu iza ugla. Sdruge strane,ako se radi o pravoj i istinskoj LJubavi ima sanse da opstane,ali ti slucajevi su jako rijetki.Ja u cjelom svom zivotu koji je prosao pola vijeka znam slucajeve koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Dakle sretno i probajte.Stavite se na sveti oganj LJubavi i kusnju. Znacete uskoro odgovor.
Post Reply