Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
hadzinicasa

#101 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by hadzinicasa »

Officer Crabtree wrote:Pa engleske dame i engleska gospoda, dakako.
njih je BiH oduvijek imala na izvoz - silly me.

autentični bosanski proizvod :D
tavustavus

#102 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by tavustavus »

ma koja dama i koji gentlmen,to je odavno otislo u dimenziju x...oni samo glume iste,to ti je isto kao ono: nisi ti gej ti si obicna pedercina!!!! imas samo kulturne i ne kulturne ljude,a za damu i gospodina potrebno je mnogo vise... najgori su ''glumci''(oni koji se bave svakodnevnom glumom),kad ih onako gledas,isto ko da nikada nisu imali fizioloskih potreba kao mi,ko da su pripadnici nebeskog naroda....a nisu,to su samo seljaci uvuceni u kozu primitivnog jet seta.... eto to je danasnji vakat...tesko je naci dobra covjeka i zenu...a ovakve gospode puna Bosna,narucito na TV-u... pozzz raji :dance: :sax:
Miss RX

#103 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by Miss RX »

Mislim da su ta vremena prosla ....gentlmena i dama zaista ima rijetko....danas je tesko naci iskrenog i dobrog covjeka a ne damu i gentlmena.Interesantno kad citam starije knjige ili gledam filmove gdje se dame i gospoda setaju,primjecujem da oni ne samo da se znaju ponasati vec i lijepo i sta vise bogatstvo svoje i pokazuju.
Danas takvih ljudi i nema......valjda nova vremena ,a zene sve manje slice na dame.....a i muskarci ih vise i ne tretiraju kao dame..... vremena su se totalno promjenila......
tavustavus

#104 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by tavustavus »

Miss RX wrote:Mislim da su ta vremena prosla ....gentlmena i dama zaista ima rijetko....danas je tesko naci iskrenog i dobrog covjeka a ne damu i gentlmena.Interesantno kad citam starije knjige ili gledam filmove gdje se dame i gospoda setaju,primjecujem da oni ne samo da se znaju ponasati vec i lijepo i sta vise bogatstvo svoje i pokazuju.
Danas takvih ljudi i nema......valjda nova vremena ,a zene sve manje slice na dame.....a i muskarci ih vise i ne tretiraju kao dame..... vremena su se totalno promjenila......

apsolutno potpisujem.... :thumbup: :sax:
Ljubicasta27

#105 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by Ljubicasta27 »

Miss RX wrote:Mislim da su ta vremena prosla ....gentlmena i dama zaista ima rijetko....danas je tesko naci iskrenog i dobrog covjeka a ne damu i gentlmena.Interesantno kad citam starije knjige ili gledam filmove gdje se dame i gospoda setaju,primjecujem da oni ne samo da se znaju ponasati vec i lijepo i sta vise bogatstvo svoje i pokazuju.
Ma danas je dobro jos ako ste onaj na pjesackom ne pregazi a ne nesto drugo... :-?

Biti dama ne znaci i biti peka neka, znaci iznad svega biti kulturna i kulturno se ponasati prema ostalima, a ne derati se, psovati na svakom koraku i sl....

A sto se gentlemana tice, imam srecu pa sam takvima uglavnom okruzena ali ih je dosta vise u odnosu na "dame"! :)
Miss RX

#106 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by Miss RX »

I ja bi se slozila da gentlmena ima vise,muskarci su jos i zadrzali neka fina ponasanja,i stil odjevanja,dok zene gube te osobine.Da li je to uzrok velika opterecenost zena ili su se i hormoni u zena poremetili pa sve vise slice muskarcima.Zaista je ruzno cuti zenu da psuje ili se nevaspitano ponasa,a tek ako se zanemari fizicki.
Prava dama treba prije svega lijepo i dotjerano da izgleda,ali kulturno ponasanje je cini jos vise damom.Mislim da nije toliko stvar ni obrazovanja.nego u onim finim manirima,profinjenoscu,paznjom za okolinu.Priznat cete ,takvih zena je sve rijedje......
tavustavus

#107 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by tavustavus »

Ljubicasta27 wrote:
Miss RX wrote:
Ma danas je dobro jos ako ste onaj na pjesackom ne pregazi a ne nesto drugo... :-?

Biti dama ne znaci i biti peka neka, znaci iznad svega biti kulturna i kulturno se ponasati prema ostalima, a ne derati se, psovati na svakom koraku i sl....

A sto se gentlemana tice, imam srecu pa sam takvima uglavnom okruzena ali ih je dosta vise u odnosu na "dame"! :)

mislim da su ove dvije dame sve rekle..to je to uglavnom...negdje sam procitao neko istrazivanje koje otprilike ovako kaze da bi vecina zena voljela da im sef bude muskarac a ne zena,isto ktako i muskarci.... ali ja volim vidjeti uspjesnu,kulturnu,obrazovanu zenu ali da je na nivou...sto bi rekao umjetnik Zika... :thumbup: :sax:
azrasarajevo

#108 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by azrasarajevo »

Postoje, naravno.... :)
silent_BoB

#109 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by silent_BoB »

Miss RX wrote:I ja bi se slozila da gentlmena ima vise,muskarci su jos i zadrzali neka fina ponasanja,i stil odjevanja,dok zene gube te osobine.Da li je to uzrok velika opterecenost zena ili su se i hormoni u zena poremetili pa sve vise slice muskarcima.Zaista je ruzno cuti zenu da psuje ili se nevaspitano ponasa,a tek ako se zanemari fizicki.
Prava dama treba prije svega lijepo i dotjerano da izgleda,ali kulturno ponasanje je cini jos vise damom.Mislim da nije toliko stvar ni obrazovanja.nego u onim finim manirima,profinjenoscu,paznjom za okolinu.Priznat cete ,takvih zena je sve rijedje......
mislim da jeste stvar obrazovanja,al ono...mic po mic..ne moze preko noci.valjd abi se trebali edukovati u svim smjerovima,kulturoloski drustveno-socijoloski itd a ne samo daj da sklepam fax
kad kazes odjevanje....prestanite gledati grand show :D
Suzie Q

#110 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by Suzie Q »

postoje džentlmeni svakako ali meni ne smeta ni kad sama oblačim jaknu, kad sama otvaram vrata, kada sama sipam piće itd.

mi žene se godinama borimo za emancipaciju, ravnopravnost i nekakva prava. e pa onda prema tome trebamo i mi plaćati račune ili dio računa, ne trebamo očekivati otvaranje vrata, nekakvu prednost i šta sve ne.

a što se dama tiče, jednom sam sjedila u bašti kafića, za susjednim stolom je neki muškarac izveo svoju dosta mlađu djevojku i rekao konobaru: "Dama će lozu". Toliko o današnjim damama.
dr.Gonzo

#111 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by dr.Gonzo »

Znaci nema loze ako si dama? :)
hocunecu

#112 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by hocunecu »

jel problem sto pije lozu ili sto to radi na javnom mjestu,ili sto pije alkohohol uopste
*mima*

#113 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by *mima* »

Suzie Q wrote:postoje džentlmeni svakako ali meni ne smeta ni kad sama oblačim jaknu, kad sama otvaram vrata, kada sama sipam piće itd.

mi žene se godinama borimo za emancipaciju, ravnopravnost i nekakva prava. e pa onda prema tome trebamo i mi plaćati račune ili dio računa, ne trebamo očekivati otvaranje vrata, nekakvu prednost i šta sve ne.

a što se dama tiče, jednom sam sjedila u bašti kafića, za susjednim stolom je neki muškarac izveo svoju dosta mlađu djevojku i rekao konobaru: "Dama će lozu". Toliko o današnjim damama.

Ja pijem viljamovku.....Jesam li dama?
Loulou

#115 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by Loulou »

*mima* wrote:
Suzie Q wrote:postoje džentlmeni svakako ali meni ne smeta ni kad sama oblačim jaknu, kad sama otvaram vrata, kada sama sipam piće itd.

Ja pijem viljamovku.....Jesam li dama?
DŽe'š to pitat :shock:
silent_BoB

#116 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by silent_BoB »

smijeli dama jesti janjetinu rukama :D
*mima*

#117 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by *mima* »

Jesam li Loulou ............. :cry:
Loulou

#118 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by Loulou »

*mima* wrote:Jesam li Loulou ............. :cry:
Ja ne smijem ništa reć'... nisam dama. Po drugim osnovama :skoljka:
:run:
*mima*

#119 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by *mima* »

Loulou wrote:
*mima* wrote:Jesam li Loulou ............. :cry:
Ja ne smijem ništa reć'... nisam dama. Po drugim osnovama :skoljka:
:run:

Kojim.....haj reci da ja to vidim.
Loulou

#120 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by Loulou »

Neka BA... ZagOnjat će me...Bolje men' 'vako :skoljka:
Ester

#121 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by Ester »

Postoje, nego sta :)
burek_in_space

#122 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by burek_in_space »

Loulou wrote:Neka BA... ZagOnjat će me...Bolje men' 'vako :skoljka:
:shock: :D
vaca

#123 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by vaca »

Suzie Q wrote:"Dama će lozu".
8-)
sakop

#124 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by sakop »

naravno da ne postoje dame i gentlemeni u klasičnom(književnom,filmskom, umjetničkom...) folu

vremena su se odavno drastično promijenila - to su žene tražile (hoce dame posla :-D )

ne kontam kako neka žena moze sebe ili drugu ženu nazivati damom a radi ko crnac - više od muškaraaaca
po meni je dama ona tamo neka sredovječna zena, koja ne radi po čitav dan,nego brine o porodici,mužu (naravno ne domaćica po bosanski), ali žena koja zna granice kako dobrog ukusa tako granice podjele poslova :)

gentlemeni, drage žene ne postoje hibridni muškarci tipa brus villisa iz umri muški, jonnyja deepa i nekogg tamo papka iz knjiga i filmova, jednostavno i muškarci su se promijenili
gentlemen ti je muškarac koji zaradjuje dovoljno da mu žena ne može nabijati na nos stvari tipa, pokvarila se veš mašina a nemamo para za popravak, čovjek koji ide na odmore svake godine novo mjesto a ne jadnik nema do neuma...

što se tiče ponašanja to je stvar ličnogg bontona,zna se kako se treba obuci i ponašati na utakmici a kako u pozorištu
PalaSa Marsa

#125 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?

Post by PalaSa Marsa »

sakop wrote:naravno da ne postoje dame i gentlemeni u klasičnom(književnom,filmskom, umjetničkom...) folu

vremena su se odavno drastično promijenila - to su žene tražile (hoce dame posla :-D )

ne kontam kako neka žena moze sebe ili drugu ženu nazivati damom a radi ko crnac - više od muškaraaaca
po meni je dama ona tamo neka sredovječna zena, koja ne radi po čitav dan,nego brine o porodici,mužu (naravno ne domaćica po bosanski), ali žena koja zna granice kako dobrog ukusa tako granice podjele poslova :)

gentlemeni, drage žene ne postoje hibridni muškarci tipa brus villisa iz umri muški, jonnyja deepa i nekogg tamo papka iz knjiga i filmova, jednostavno i muškarci su se promijenili
gentlemen ti je muškarac koji zaradjuje dovoljno da mu žena ne može nabijati na nos stvari tipa, pokvarila se veš mašina a nemamo para za popravak, čovjek koji ide na odmore svake godine novo mjesto a ne jadnik nema do neuma...

što se tiče ponašanja to je stvar ličnogg bontona,zna se kako se treba obuci i ponašati na utakmici a kako u pozorištu
Znaci po ovome napisanom, sve se svodi na pare, to'jes' materijalno dobro/a, pa da se ogleda necije damstvo ili gospodstvo/kavalirstvo. E vala ne znam bas, ne bih bas rekla da je 'vako. :zoka:
Post Reply