Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked
insomnia78

#626 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by insomnia78 »

Vidi, ako imas pare normalno da je ljepse zivjeti u BiH, tad te zaboli za sve.
Vecina ovdje na forumu radi na budzetu i kojekakvim dzabahljebaroskim organizacijama za prodaju magle (kako drugacije objasniti cinjenicu da ste svaki radni dan u toku radnog vremena na forumu).
Nije Bosna samo budzet, i nije Bosna samo Sarajevo.
Predstavljate situaciju iz perspektive dobre plate i dobrog posla.
Pogledajte oko sebe koliko ljudi radi mjesecno za 600 km i jos ih satrase na poslu.
Ja nema kakve poslove nisam radio, od intelektualnih do fizickih, nosio poso kuci, dolazio u 10 navece ponovo na poso iako sam u 7 zavrsio, radio subotom, nekad nedeljom, praznicima za jebenih 600 maraka koje bi mi opet ostali duzni koji mjesec i to budi sretan ako imas poso
Evo malo jace od dvije godine sam vani, imam ugovor na neodredjeno i preporodio sam se.
Svaki minut prekovremeno se pise, uzmi pare il slobodno vrjeme.
Jbt prosle godine se potrefio drzavni praznik dok sam bio na godisnjem ljudi mi produzili godisnji jos dan.
U BiH na jednom poslu sam moro deset dana prije najaviti ako mi treba subota slobodna, pa ako odobre

Da se razumijemo, nisam nikakav bogatas al imam sve sto mi treba o cemu sam u Bosni mogo samo mastati.
Od patriotizma, merhameta, mahale, rjeka i planina se ne zivi.
Sta sam trebo ostati tamo, furati neki patriotizam, zivjeti sa starcima, od danas do sutra jer za drugo jednostavno nema para? A godine odose
Ovdje jesam stranac al sam vise svoj na svome nego sto sam bio u BiH.
Nisam do sada osjetio sekundu diskriminaciju, na poslu sam jedini stranac, u komsiluku isto, pricam sa jakim akcentom i zamisli niko mi se ne smije (mozda sto izgledam opasno:mrgreen:) a citava Bosna se smijala onoj curi "kisla mi je glava".
Imam sva prava isto kao i domaci, osim glasanja, vise mi i ne treba.
Znaci, jednostavno imam normalan zivot koji u Bosni i pored svog mog truda nisam uspjevao ostvariti

s' moje sokocalo
Keiko

#627 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by Keiko »

KatarinaKosaca wrote:
Ovo je primjer iz moje vlastite porodice i licno nemam ni jedan razlog da ne vjerujem da mladi bracni par sa dvoje male djece ovako zive. I ne kukaju meni njih dvoje, vise meni moja mama kaze sta se desava i da klincima nesto treba a ja skontam pa posaljem 'poklon'. Najgore mi je sto znam da i jedno i drugo mogu i hoce al' nema prilike.
Pa, umjesto što pomažeš po forumu kako kažeš, pomozi bratu jer si kao sređena, imaš firmu, a Irska super zemlja.. Ne znam u čemu je problem. Riješiće se tako ovdašnje mizerije i svima lijepo :)

Primjer je jako ličan, pa neću da budem nepristojna da dalje komentiram. :wink:
Ti ili ne citas citav post ili imas selektivnu memoriju.
On bi nazad gdje je bio, ona nece daleko od mame i tate. On se nada da ce i njoj nekad doc' iz zadnjice u glavu, ona optimista i sve misli bit' ce bolje. I tako oni...
Ja nakon svega ovoga mislim da je tvoj jedini cilj u ovoj diskusiji da trolas. Tebi je veci je problem sta bilo ko kaze nego (pogledaj boldirano):
Posao krenuo, zaposlilo se 2-3 ljudi, sve ok nekih 6 mjeseci. Onda, eto jedne, pa druge, pa trece, pa onda opet prve inspekcije. Svaki put nadju 'dlaku u jajetu' za koju bi normalnija bila opomena nego kazna ali eto. Onda opet dodje druga inspekcija i inspektori mu otvoreno i u lice kazu da mu je bolje da im plati da ne dolaze, nego da mu oni traze 'dlake u jajetu' jer ce uvijek naci. I tu njemu pukne film i zatvori to sto je radio jer kako kaze, dok plati radnike, dobavljace, drzavu i pogotovu neke bezveze kazne, uveliko je u gubitku. Kaze da je kazne placao za svakakve budalastine tipa da mu na pecatu ne pise sta treba, da mu neki papir treba u 4 kopije, 2 koje on mora zadrzati a on ima samo 3 odnosno 1 zadrzanu kopiju kao da ne postoje kopir masine,...
i
Ona svako malo nadje posao u ovoj ili onoj prodavnici, radi mjesec-dva dok joj gazda ne pocne odbijat' od plate ili ne-isplaciveti platu. Od jednog je otisla jer joj je odbio za nesto sto je ukradeno iz radnje i sto on dobro zna da je trece lice ukralo ali to nije njegov problem jer je ona bila u smjeni.
Ali naravno, tebi je divno i krasno i bilo ko u ili van BiH ko kaze da nesto ne stima je lazov. Bilo bi i njima divno da mu je 'negdje' ostala navodno otplacena kuca i naslijedjen stan od kojih sad ubire Europsku kiriju i od nje zivi u Bosni. O ostalim stvarima da ne pricamo.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#628 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by KatarinaKosaca »

Pa čekaj, kad netko kaže da ima posao vani onda je sposoban i dobar. (Da skrenem temu sa tvoje obitelji, kako rekoh, suviše je lično, ne volim tako), kad netko kaže da ovdje ima posao i da je zadovoljan odmah je ili budžetlija stranački lopov ili džabalebaroš. Baš onako zanimljivo :D
A ti niti znaš od čega živim, niti te se tiče. Ako je nešto nelegalno, dokaze pod ruku pa na dežurni sud za prekršaje, do tad, jednostavno te se ne tiče. Insinuacije, pretpostavke i tiha dobacivanja nisu odlike intelektualnih puritanaca kakvom se želiš predstaviti. :wink:

A primjerima nikad kraja. Netko se vratio i prezadovoljan, netko se vratio i nezadovoljan, netko se vratio pa se opet vani vratio.. pravila nema.
iamia

#629 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

irishgirl wrote:[
Ona svako malo nadje posao u ovoj ili onoj prodavnici, radi mjesec-dva dok joj gazda ne pocne odbijat' od plate ili ne-isplaciveti platu. Od jednog je otisla jer joj je odbio za nesto sto je ukradeno iz radnje i sto on dobro zna da je trece lice ukralo ali to nije njegov problem jer je ona bila u smjeni.

nije joj gazda puno odbio..
jer da jeste, ona bi htjela izaci vani. cim nece,, znaci da joj nije toliko lose.
meni se sve cini da oni tebe loze. svi!! od roditelja do brata i supruge mu.
samo traze sadaku i tebi bacaju price.
vjeruj mi./ da je njima toliko lose oni bi izasli. jednostavno!
jutarnja zvijezda

#630 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by jutarnja zvijezda »

irishgirl wrote:Pitala sam brata (koji je isto emigrant povratnik) da napise svoje iskustvo medjutim kaze da mu je dosta sr@nja svakodnevno i nece jos i da pise o njemu.

E sad, ...

Momak, 23 godine, otisao na 'zapad' sa svjezom diplomom. Nasao posao 'u struci' ali na poziciji ispod one koju bi trebao imati sa svojom diplomom ali tu je da se dokaze, pokaze i onda vidi dokle ce dogurat'. Sve to tako nekih 4-5 godina, konstantna uzlazna putanja, njemu fino. Prilikom posjeta starcima, upozna finu djevojku iz skromne, radnicke familije. Cijela familija usko vezana, ljudi da ne mogu biti bolji i posteniji. Ljubav ovih dvoje mladih uveliko cvjeta, momak svako malo nazad da je vidi, po citavu noc na Skype-u, 500 sms-ova se razmijeni u toku dana i tako to. Nakon nekih 6-7 mjeseci, djevojka (rane 20-te) je trudna i momak odluci da je ozeni, kako i dolikuje. Vjencali se, ona izganjala turisticku vizu da bude s' njim i da vide kako ce i sta ce. Mlada ne govori jezik, fino i posteno 'dijete' ali malo izgubljeno u ogromnom gradu gdje ljudi govore drugim jezikom, nikoga ne poznaje, mama, tata, braca, sestre, drugarice,... svi daleko a ona u panici sta ce i kako ce s' bebom bez njihove pomoci,... Sve opravdani strahovi i osjecaji. Uglavnom, nije proslo ni dva mjeseca, mlada ocajna - ne moze ona tu zivjet' i hoce da se vrati kuci. Momak sta ce, posalje je starcima a on se pocne spremat' za put nazad za njom. Prodao sto nije mogao nosit' sa sobom, raskucio se, skupio sto je imao ustedjeno, u to dodje i recesija i 'srecom' ostane bez posla ali dobije 'redundancy pay-off' (otpremninu) od par hiljada Eura sto mu je dobro doslo. Po povratku se prvobitno 'skrase' kod njegovih roditelja dok ne nadju neki stan. Kupe i polovan auto za male pare, da mogu njene posjecivat' a i trebace im jer beba samo sto nije. Ostatak ustedjevine i otpremnine se ulozi u posao, pod pretpostavkom da ce se naci i stan, i bolji auto kupit', i sve ostalo kad posao krene. Posao krenuo, zaposlilo se 2-3 ljudi, sve ok nekih 6 mjeseci. Onda, eto jedne, pa druge, pa trece, pa onda opet prve inspekcije. Svaki put nadju 'dlaku u jajetu' za koju bi normalnija bila opomena nego kazna ali eto. Onda opet dodje druga inspekcija i inspektori mu otvoreno i u lice kazu da mu je bolje da im plati da ne dolaze, nego da mu oni traze 'dlake u jajetu' jer ce uvijek naci. I tu njemu pukne film i zatvori to sto je radio jer kako kaze, dok plati radnike, dobavljace, drzavu i pogotovu neke bezveze kazne, uveliko je u gubitku. Kaze da je kazne placao za svakakve budalastine tipa da mu na pecatu ne pise sta treba, da mu neki papir treba u 4 kopije, 2 koje on mora zadrzati a on ima samo 3 odnosno 1 zadrzanu kopiju kao da ne postoje kopir masine,... Ustedjevina i otpremnina vec odavno otisle a beba dosla i prohodala. Kaze, mislio je da ce naci neki pristojan posao da od njega moze izdrzavat' zenu i dijete. Posao je nasao, malo radi, malo ne radi. Nekad primi platu, nekad ne primi. Kaze kad primi, odnese je drito u Mercator i da onoj kasirki. Ili u EP, Grijanje,... Za bolji posao je poslao stotine aplikacija ali mu ne vrijede ni diploma, ni strani jezik, ni iskustvo u uglednoj, svjetski poznatoj zapadno-Europskoj firmi, jer niti je 'neciji' sin, niti iciji clan. Ona svako malo nadje posao u ovoj ili onoj prodavnici, radi mjesec-dva dok joj gazda ne pocne odbijat' od plate ili ne-isplaciveti platu. Od jednog je otisla jer joj je odbio za nesto sto je ukradeno iz radnje i sto on dobro zna da je trece lice ukralo ali to nije njegov problem jer je ona bila u smjeni. I tako to, vec nekih tri godine. Stigla i druga beba. On bi nazad gdje je bio, ona nece daleko od mame i tate. On se nada da ce i njoj nekad doc' iz zadnjice u glavu, ona optimista i sve misli bit' ce bolje. I tako oni...

Ovo je primjer iz moje vlastite porodice i licno nemam ni jedan razlog da ne vjerujem da mladi bracni par sa dvoje male djece ovako zive. I ne kukaju meni njih dvoje, vise meni moja mama kaze sta se desava i da klincima nesto treba a ja skontam pa posaljem 'poklon'. Najgore mi je sto znam da i jedno i drugo mogu i hoce al' nema prilike.
:thumbup: :twisted: :twisted: :twisted: bas tako,jako dobro poznato svima koji stvarno zive ovdje,a ne onima koji izmisljaju neke biografije i provociraju ovdje na forumu,udobno sakriveni iza svog nika.naravno svi su lijenstine,prosijaci,lezihljebovici itd.a to za inspekciju znam vrlo dobro,jer mi je sam trzni inspektor (komsija) jednom rekao:"nema te radnje u sa. koju ja ne mogu zatvoriti,ako mu se naklatim na kosti i za mjesec dana mu dodjem 5 puta).zato,ljudi odustaju i hvataju se :run:
pearlica

#631 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by pearlica »

irishgirl wrote: Momak, 23 godine, otisao na 'zapad' sa svjezom diplomom. Nasao posao 'u struci' ali na poziciji ispod one koju bi trebao imati sa svojom diplomom ali tu je da se dokaze, pokaze i onda vidi dokle ce dogurat'. Sve to tako nekih 4-5 godina, konstantna uzlazna putanja, njemu fino. Prilikom posjeta starcima, upozna finu djevojku iz skromne, radnicke familije. Cijela familija usko vezana, ljudi da ne mogu biti bolji i posteniji. Ljubav ovih dvoje mladih uveliko cvjeta, momak svako malo nazad da je vidi, po citavu noc na Skype-u, 500 sms-ova se razmijeni u toku dana i tako to. Nakon nekih 6-7 mjeseci, djevojka (rane 20-te) je trudna i momak odluci da je ozeni, kako i dolikuje. Vjencali se, ona izganjala turisticku vizu da bude s' njim i da vide kako ce i sta ce. Mlada ne govori jezik, fino i posteno 'dijete' ali malo izgubljeno u ogromnom gradu gdje ljudi govore drugim jezikom, nikoga ne poznaje, mama, tata, braca, sestre, drugarice,... svi daleko a ona u panici sta ce i kako ce s' bebom bez njihove pomoci,... Sve opravdani strahovi i osjecaji. Uglavnom, nije proslo ni dva mjeseca, mlada ocajna - ne moze ona tu zivjet' i hoce da se vrati kuci. Momak sta ce, posalje je starcima a on se pocne spremat' za put nazad za njom. Prodao sto nije mogao nosit' sa sobom, raskucio se, skupio sto je imao ustedjeno, u to dodje i recesija i 'srecom' ostane bez posla ali dobije 'redundancy pay-off' (otpremninu) od par hiljada Eura sto mu je dobro doslo. Po povratku se prvobitno 'skrase' kod njegovih roditelja dok ne nadju neki stan. Kupe i polovan auto za male pare, da mogu njene posjecivat' a i trebace im jer beba samo sto nije. Ostatak ustedjevine i otpremnine se ulozi u posao, pod pretpostavkom da ce se naci i stan, i bolji auto kupit', i sve ostalo kad posao krene. Posao krenuo, zaposlilo se 2-3 ljudi, sve ok nekih 6 mjeseci. Onda, eto jedne, pa druge, pa trece, pa onda opet prve inspekcije. Svaki put nadju 'dlaku u jajetu' za koju bi normalnija bila opomena nego kazna ali eto. Onda opet dodje druga inspekcija i inspektori mu otvoreno i u lice kazu da mu je bolje da im plati da ne dolaze, nego da mu oni traze 'dlake u jajetu' jer ce uvijek naci. I tu njemu pukne film i zatvori to sto je radio jer kako kaze, dok plati radnike, dobavljace, drzavu i pogotovu neke bezveze kazne, uveliko je u gubitku. Kaze da je kazne placao za svakakve budalastine tipa da mu na pecatu ne pise sta treba, da mu neki papir treba u 4 kopije, 2 koje on mora zadrzati a on ima samo 3 odnosno 1 zadrzanu kopiju kao da ne postoje kopir masine,... Ustedjevina i otpremnina vec odavno otisle a beba dosla i prohodala. Kaze, mislio je da ce naci neki pristojan posao da od njega moze izdrzavat' zenu i dijete. Posao je nasao, malo radi, malo ne radi. Nekad primi platu, nekad ne primi. Kaze kad primi, odnese je drito u Mercator i da onoj kasirki. Ili u EP, Grijanje,... Za bolji posao je poslao stotine aplikacija ali mu ne vrijede ni diploma, ni strani jezik, ni iskustvo u uglednoj, svjetski poznatoj zapadno-Europskoj firmi, jer niti je 'neciji' sin, niti iciji clan. Ona svako malo nadje posao u ovoj ili onoj prodavnici, radi mjesec-dva dok joj gazda ne pocne odbijat' od plate ili ne-isplaciveti platu. Od jednog je otisla jer joj je odbio za nesto sto je ukradeno iz radnje i sto on dobro zna da je trece lice ukralo ali to nije njegov problem jer je ona bila u smjeni. I tako to, vec nekih tri godine. Stigla i druga beba. On bi nazad gdje je bio, ona nece daleko od mame i tate. On se nada da ce i njoj nekad doc' iz zadnjice u glavu, ona optimista i sve misli bit' ce bolje. I tako oni...

Ista prica sa jednim prijateljem. :( :( Zao mi je ovakvo nesto procitati. Nadam se da ce se okrenuti nekako na bolje :thumbup:
Keiko

#632 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by Keiko »

iamia wrote: meni se sve cini da oni tebe loze. svi!! od roditelja do brata i supruge mu.
vjeruj mi.
Pa 'dragi' iamia, iskreno se nadam da ti je mati ziva i zdrava i da te barem ona voli i cijeni zato sto ti je mati a ne iz interesa. Ti svu svoju familiju i dalju i blizu prikaza kao dzabahljebarose i lijenstine sto samo nesto traze a ja nesto cisto sumnjam da je to moguce tako. Jedan-dva, pa i nekako, ali svi??? I ako jesu, to nije pokazatelj i dokaz da su i preostalih 4 milijuna ljudi u BiH. Odredjeni procenat, mozda, ali sa sigurnoscu tvrdim da NE svi.

Ili su te ljudi zamijenili za Warren Buffett-a ili George Soros-a pa sta ce drugo nego pitat'. :D

Moja porodica nikad nije funkcionisala na nacin na koji ti pretpostavljas i nemam ja razloga za 'takvu' brigu.
jefferson

#633 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by jefferson »

iamia wrote:
irishgirl wrote:[

nije joj gazda puno odbio..
jer da jeste, ona bi htjela izaci vani. cim nece,, znaci da joj nije toliko lose.
meni se sve cini da oni tebe loze. svi!! od roditelja do brata i supruge mu.
vjeruj mi./ da je njima toliko lose oni bi izasli. jednostavno!
Koji kretenizam pa nemos vjerovat.
Mene ne bi cudlo da su tebe protjerali iz raznih drzava a ne da si se vratio nazad svojom voljom.
iamia

#634 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

.
Last edited by iamia on 06/03/2013 09:41, edited 1 time in total.
iamia

#635 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

irishgirl wrote:
iamia wrote: meni se sve cini da oni tebe loze. svi!! od roditelja do brata i supruge mu.
vjeruj mi.
Pa 'dragi' iamia, iskreno se nadam da ti je mati ziva i zdrava i da te barem ona voli i cijeni zato sto ti je mati a ne iz interesa. Ti svu svoju familiju i dalju i blizu prikaza kao dzabahljebarose i lijenstine sto samo nesto traze a ja nesto cisto sumnjam da je to moguce tako. Jedan-dva, pa i nekako, ali svi??? I ako jesu, to nije pokazatelj i dokaz da su i preostalih 4 milijuna ljudi u BiH. Odredjeni procenat, mozda, ali sa sigurnoscu tvrdim da NE svi.

Ili su te ljudi zamijenili za Warren Buffett-a ili George Soros-a pa sta ce drugo nego pitat'. :D

Moja porodica nikad nije funkcionisala na nacin na koji ti pretpostavljas i nemam ja razloga za 'takvu' brigu.

svi smo mi buffeti koji zivimo/zivjeli vani.
dobro, tvoji roditelji te ne loze vjerovatno. roditelj je nesto posebno. ali penzioneri uvijek kukaju. i sve je crnje nego sto jeste. i moji roditelji su u penziji. i oni kukaju na sve i svasta.
sve im je krivo. jednostavno, jer su stari.
ali tvom burazu i snahi ne bih vjerovao. malo mi je fishy da oni tako lose zive u BiH a ne zele izaci vani. pogotovo sto ti buraz ima iskustva i kontakte u dijaspori.
sumnjivo mi.. ebiga.
ploglamelka

#636 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by ploglamelka »

Stvarno moram reci da ovakvu osobu kao sto je iamia nisam nikad nigdje srela, a svakakvog sam svijeta srela...

Mozda je on zapravo psiholog koji radi temu za doktorat pa ispituje reakcije na neku vrstu psihoticnog tipa ili nesto tako, jer tesko mi je vjerovati da u tako malo rijeci stigne ponizavati i penzionere i neciju familiju i svakog ko nema posao ili malo zaradjuje i dijasporu i koga sve ne. Da koristi ovaj svoj talenat za prave stvari mogao je postati veoma uspjesan pisac, inzinjer... steta odbacenog talenta
ploglamelka

#637 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by ploglamelka »

@KatarinaKosaca, mogu reci da te sve vise shvatam kako malo vise pratim forum. Da svi mi malo manje branimo svoj stav a samo iznosimo cinjenice, mogli bismo puno bolje realno sagledati situaciju.

Cuj, svugdje se desavaju i dobre i lose stvari i to sto je neko u nekoj zemlji ne znaci da ce biti postedjen ni bolesti ni da ga udari auto, ni pljacke...

Ali bolna je istina da u AT, CH, FR u prosjeku na 1000 djece umre 4, u BiH ako se dobro sjecam 17. Ovaj odnos se odrazava i na broj bolesne djece i ostale stvari. I sad kad s kcerkom idem doktorima u CH i FR, a prije sam isla u BiH, jasno mi je i zasto je tako. I zelim biti konstruktivna, iako nije tema, ali hadje da nadjemo jednu stvar na kojoj mozemo raditi da je popravimo. Hadje npr da skupimo novac da poklonimo kvalitetan frizider u djeciju bolnicu da mogu skladistiti vakcine kako treba. Znam da je to bio problem u jednoj bolnici u BiH da temperatura u BEKO frizideru oscilira previse, pa mi je pedijatrica rekla da, posto se vec selim u CH, bolje da kcerka u CH primi vakcinu.

Jedino ljudi koji su na neki nacin vezani za BiH mogu osmisliti zivot u njoj i unaprijediti ga. Nije dobra situacija, to svi znamo, ali ovakvim svadjama samo svi pravimo jos gore.
jutarnja zvijezda

#638 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by jutarnja zvijezda »

ploglamelka wrote:Stvarno moram reci da ovakvu osobu kao sto je iamia nisam nikad nigdje srela, a svakakvog sam svijeta srela...

Mozda je on zapravo psiholog koji radi temu za doktorat pa ispituje reakcije na neku vrstu psihoticnog tipa ili nesto tako, jer tesko mi je vjerovati da u tako malo rijeci stigne ponizavati i penzionere i neciju familiju i svakog ko nema posao ili malo zaradjuje i dijasporu i koga sve ne. Da koristi ovaj svoj talenat za prave stvari mogao je postati veoma uspjesan pisac, inzinjer... steta odbacenog talenta
draga moja @ploglamelka nikoga on ne ponizava ,doli samoga sebe.on samo izaziva,a ima ga i na drugim podforumima,samo pod drugim nikom.nije on nikakav psiholog,nego psihopata.ubacuje se svugdje i provocira ,a ocigledno zivi u svijetu maste.tako da s njim ne treba diskutovati,po mom misljenju,jer se ocigledno hrani uvredama na svaciji racun.i mene su upozorili na njega pa me ipak uspio isprovocirati,ali sada je to zavrsena prica.ne trosimo uzalud "tastaturu". :) svako dobro ti zelim,svidjaju mi se tvoji postovi. :) :thumbup:
KatarinaKosaca

#639 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by KatarinaKosaca »

jutarnja zvijezda wrote: draga moja @ploglamelka nikoga on ne ponizava ,doli samoga sebe.on samo izaziva,a ima ga i na drugim podforumima,samo pod drugim nikom.nije on nikakav psiholog,nego psihopata.ubacuje se svugdje i provocira
Da se sa istom repugnacijom reagiralo i na slične ili gore postove drugih forumaša koji vrijeđaju članove obitelji, pokušavaju poniziti i udaraju samo na forumaša, možda bih i povjerovala da zaista tako mislite. Ovako.. :zzzz:

A što se tiče prikupljanja, ja nemam ništa protiv, mada mjesečno izdvajam za zdravstvo.. ali, hajd, da ne bude neću (iako mi je javno objelodanjivanje i hvalisanje dobrim djelima vomitantno), učestvovaću, ali ipak ostaje utisak licemjerja sa jedne strane da se ovdje stranice i stranice na dvije teme pojašnjava, prejašnjava i objašnjava kako mi ovdje živimo od sadake, kako nemamo, kako dijaspora kupuje kuće u "najotmenijem dijelu grada" :-) :-) , kako se ima, kako se može, a onda "Hajmo raja svi ravnopravno" :lol: :lol: Pa na čemu smo? Dakle, ovi koji umiru od gladi i žive od sadake i ne primaju plaće svaki mjesec odvajaju za zdravstvo i onda im se to duplira tako da zajedno sa bogatim i uspješnim prave akciju. Izvini, ali ne mogu se oteti ovom utisku... ali da ne bude da miniram, osobno hoću učestvovati, mada ponavljam, nije odlika istinskih humanitarista da sa tim mašu toliko... :roll:
bosan

#640 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by bosan »

Ja se stvarno pitam na cemu si ti :D :D
AleSa

#641 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by AleSa »

insomnia78 wrote:Vecina ovdje na forumu radi na budzetu i kojekakvim dzabahljebaroskim organizacijama za prodaju magle (kako drugacije objasniti cinjenicu da ste svaki radni dan u toku radnog vremena na forumu).
hahaha sto me nasmija.....Grohotom se smijem :D :-D :) :-) kakav bolan pos'o...... pa jos na budzetu??!
Vidis da 80% ljudi zivi za kompijuterom. Da rade izasli bi ponekad iz kuce, a ne bih imali kad nakucati po 10 000/ 20 000 komentara za par mjeseci.
AleSa

#642 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by AleSa »

.
Last edited by AleSa on 06/03/2013 18:46, edited 1 time in total.
Micaha

#643 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by Micaha »

KatarinaKosaca wrote:
jutarnja zvijezda wrote: draga moja @ploglamelka nikoga on ne ponizava ,doli samoga sebe.on samo izaziva,a ima ga i na drugim podforumima,samo pod drugim nikom.nije on nikakav psiholog,nego psihopata.ubacuje se svugdje i provocira
Da se sa istom repugnacijom reagiralo i na slične ili gore postove drugih forumaša koji vrijeđaju članove obitelji, pokušavaju poniziti i udaraju samo na forumaša, možda bih i povjerovala da zaista tako mislite. Ovako.. :zzzz:

A što se tiče prikupljanja, ja nemam ništa protiv, mada mjesečno izdvajam za zdravstvo.. ali, hajd, da ne bude neću (iako mi je javno objelodanjivanje i hvalisanje dobrim djelima vomitantno), učestvovaću, ali ipak ostaje utisak licemjerja sa jedne strane da se ovdje stranice i stranice na dvije teme pojašnjava, prejašnjava i objašnjava kako mi ovdje živimo od sadake, kako nemamo, kako dijaspora kupuje kuće u "najotmenijem dijelu grada" :-) :-) , kako se ima, kako se može, a onda "Hajmo raja svi ravnopravno" :lol: :lol: Pa na čemu smo? Dakle, ovi koji umiru od gladi i žive od sadake i ne primaju plaće svaki mjesec odvajaju za zdravstvo i onda im se to duplira tako da zajedno sa bogatim i uspješnim prave akciju. Izvini, ali ne mogu se oteti ovom utisku... ali da ne bude da miniram, osobno hoću učestvovati, mada ponavljam, nije odlika istinskih humanitarista da sa tim mašu toliko... :roll:
:D
Vazda sabire... Oduzmi nekad brate mili... Neces ih tolike u grob nosit
KatarinaKosaca

#644 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by KatarinaKosaca »

Micaha wrote:Vazda sabire... Oduzmi nekad brate mili... Neces ih tolike u grob nosit
bosan wrote:Ja se stvarno pitam na cemu si ti :D :D

:roll: Ubiste se pišući o kulturi, obrazovanju i napretku. Onda ni pismenog posta naći, a ovakih 90%.
iamia

#645 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

AleSa wrote:
insomnia78 wrote:Vecina ovdje na forumu radi na budzetu i kojekakvim dzabahljebaroskim organizacijama za prodaju magle (kako drugacije objasniti cinjenicu da ste svaki radni dan u toku radnog vremena na forumu).
hahaha sto me nasmija.....Grohotom se smijem :D :-D :) :-) kakav bolan pos'o...... pa jos na budzetu??!
Vidis da 80% ljudi zivi za kompijuterom. Da rade izasli bi ponekad iz kuce, a ne bih imali kad nakucati po 10 000/ 20 000 komentara za par mjeseci.
pa ne radimo svi sa krampom u ruci.

ima nas koji radimo na laptopu i telefonu.
KatarinaKosaca

#646 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by KatarinaKosaca »

iamia wrote:pa ne radimo svi sa krampom u ruci.

ima nas koji radimo na laptopu i telefonu.
Nemoj, laptop je pojam standarda i rezerviran samo za dijasporu :D
Kontam nešto, da već uvodim meterijalne kriterijume uspjeha, krenula bih od kuće na moru, jahte, a ne laptopa i mobitela :lol: :lol:
iamia

#647 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

daj ba,, pusti pacenike.
to su isti probisveti koji su govorili kako se kod nas u tramvaju ubijaju ljudi zbog iphona ili ipada. :lol:
bosan

#648 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by bosan »

iamia wrote:daj ba,, pusti pacenike.
to su isti probisveti koji su govorili kako se kod nas u tramvaju ubijaju ljudi zbog iphona ili ipada. :lol:
kod vas u ameriKi ? :D ili banja luKi ? :lol:
bosan

#649 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by bosan »

KatarinaKosaca wrote:
Micaha wrote:Vazda sabire... Oduzmi nekad brate mili... Neces ih tolike u grob nosit
bosan wrote:Ja se stvarno pitam na cemu si ti :D :D

:roll: Ubiste se pišući o kulturi, obrazovanju i napretku. Onda ni pismenog posta naći, a ovakih 90%.
Ovo ti je bilo suvisno. Jer vec smo konstatovali da su nepismeni otisli :D
KatarinaKosaca

#650 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by KatarinaKosaca »

bosan wrote: Ovo ti je bilo suvisno. Jer vec smo konstatovali da su nepismeni otisli :D
Gledajući tebe, jako tačno :roll:
Locked