Da li je svijet poludio?
-
mali jomu
#26 Re: Da li je svijet poludio?
Mi smo poludili cim smo od majmuna presli u covjeka, e sad skontaj kako cemo odsarafit ako kako smo krenuli od covjeka predjemo u kurac... svi smo nejeb ako se ne curiknemo nazad u majmune... 
-
90minut
#27 Re: Da li je svijet poludio?
Pojma ti nemaš šta je diktatura edukuj se na radnju u pojedinim dijelovima svijeta pa se vrati komentarisati.lajkujMe wrote:Drugim rijecima svijet je vazda ovakav bio samo sto se ranije filtriralo sta ko zna.
Ahh lijepa diktatura zivis u govnima ali ne znas to
- Dope_Man
#28 Re: Da li je svijet poludio?
Svijet nikad nije bio bolji nego danas a bice i bolji.
Ti nikad nisi bio stariji nego danas.
Tvoj je problem sto ces nastaviti da staris i da gledas sve crnje i crnje, jer realno vrhunac srece dozivimo u djetinjstvu kada smo neupuceni u svijet oko nas. Danas u moru informacija uglavnom vidis crne, jer psiha ljudska voli crno pa im je i mediji serviraju i tako spirala do smrti. Ti ces umrijeti, svijet ce ostati i neki novi klinci ce zivjeti.
Tvoj je problem sto ces nastaviti da staris i da gledas sve crnje i crnje, jer realno vrhunac srece dozivimo u djetinjstvu kada smo neupuceni u svijet oko nas. Danas u moru informacija uglavnom vidis crne, jer psiha ljudska voli crno pa im je i mediji serviraju i tako spirala do smrti. Ti ces umrijeti, svijet ce ostati i neki novi klinci ce zivjeti.
-
90minut
#29 Re: Da li je svijet poludio?
Dope_Man wrote:Svijet nikad nije bio bolji nego danas a bice i bolji.
Al' još 100 godina maksimalno ce živjeti bezbrižno kao mi poslije toga dolaze sranja u velikom obliku u vidu svega i svacega šta se sprema planeti kao planeti.
-
zrakomlat
#30 Re: Da li je svijet poludio?
dadoka84 wrote:Pristup informacijama nije isti kao prije. Bilo je i prije ratova i kriza, samo se sad sve lakše sazna.
- tranquil
#31 Re: Da li je svijet poludio?
Ovaj post bolje zvuči ako ga u glavi pročitate glasom Ciganke gatare.90minut wrote:Dope_Man wrote:Svijet nikad nije bio bolji nego danas a bice i bolji.
Al' još 100 godina maksimalno ce živjeti bezbrižno kao mi poslije toga dolaze sranja u velikom obliku u vidu svega i svacega šta se sprema planeti kao planeti.
-
90minut
#32 Re: Da li je svijet poludio?
Zvuci ako nisi edukovan i ne znas sta se sprema.
- Boemica
#33 Re: Da li je svijet poludio?
Ne znam za svijet, al' meni malo fali 
- cLo
#34 Re: Da li je svijet poludio?
mali jomu wrote:Mi smo poludili cim smo od majmuna presli u covjeka, e sad skontaj kako cemo odsarafit ako kako smo krenuli od covjeka predjemo u kurac... svi smo nejeb ako se ne curiknemo nazad u majmune...
- Henry Chinaski
#35 Re: Da li je svijet poludio?
Sve što je nabrojano u uvodnom postu je prije bilo mnogo gore.
Jedino konstantno je da se sve mijenja i promjene moramo prihvatati.
Ali ljudi su skloni da misle da je u njihovo vrijeme sve bilo bolje, a da je sad sranje. Svi zaboravljaju kako su stariji i prije govorili da je u njihovo vrijeme bilo bolje.
Jedino konstantno je da se sve mijenja i promjene moramo prihvatati.
Ali ljudi su skloni da misle da je u njihovo vrijeme sve bilo bolje, a da je sad sranje. Svi zaboravljaju kako su stariji i prije govorili da je u njihovo vrijeme bilo bolje.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#36 Re: Da li je svijet poludio?
Joj što barem po još jedan album ne snime Floydi, Uriah Heep, Purple, Atomci, Dugme, Indexi,.. ili neko novi nešta ne snimi dobro ko prije što se pravilo?_BataZiv_0809 wrote:Svijet je isti, ali ti nisi.
Ja sam isti, ali Svijet nije.
- fortaleza
#37 Re: Da li je svijet poludio?
Ima i ona teorija da su majmuni nastali od nas, samo se autor baš i nije proslaviomali jomu wrote:Mi smo poludili cim smo od majmuna presli u covjeka, e sad skontaj kako cemo odsarafit ako kako smo krenuli od covjeka predjemo u kurac... svi smo nejeb ako se ne curiknemo nazad u majmune...
- Sanjarko
#38 Re: Da li je svijet poludio?
@Henri
Pa bilo je bolje. Hajde sad od drzave i preduzeca dobij stan primjerice. Moji su tako dobili stan. Sad plati pa se klati, digni kredit i zavali se i otplacuj ako mozes. A u privatizaciji popljackalo sto sta, i dan danas pljackaju i krcme ono sto je prethodni sistem podigao i izgradio.
U toj privatizaciji je ostetilo mnoge ukljucujuci i moju porodicu.
A na pitanje se meni cini da je svijet uvijek lud ili polulud bio. Ratova ko zna koliko, zla zbog toga isto tako.
Ima jedno veoma dobro pitanje: How to stay sane in insane World.
Pa bilo je bolje. Hajde sad od drzave i preduzeca dobij stan primjerice. Moji su tako dobili stan. Sad plati pa se klati, digni kredit i zavali se i otplacuj ako mozes. A u privatizaciji popljackalo sto sta, i dan danas pljackaju i krcme ono sto je prethodni sistem podigao i izgradio.
U toj privatizaciji je ostetilo mnoge ukljucujuci i moju porodicu.
A na pitanje se meni cini da je svijet uvijek lud ili polulud bio. Ratova ko zna koliko, zla zbog toga isto tako.
Ima jedno veoma dobro pitanje: How to stay sane in insane World.
- tranquil
#39 Re: Da li je svijet poludio?
Pošto sam, kako izgleda, needukovan, a nikada ne odbijam priliku da se edukujem, možeš li mi objasniti, barem u kratkim crtama, šta se to tačno sprema za 100 godina, i kako si saznao za to? Hvala unaprijed.90minut wrote:Zvuci ako nisi edukovan i ne znas sta se sprema.
-
90minut
#40 Re: Da li je svijet poludio?
Ma koga briga svakako cemo biti mrtvi i crvi ce nas pojesti.
-
mali jomu
#41 Re: Da li je svijet poludio?
tranquil wrote:Pošto sam, kako izgleda, needukovan, a nikada ne odbijam priliku da se edukujem, možeš li mi objasniti, barem u kratkim crtama, šta se to tačno sprema za 100 godina, i kako si saznao za to? Hvala unaprijed.90minut wrote: Zvuci ako nisi edukovan i ne znas sta se sprema.
Ja najvise volim sto mene niko nista za ista ne pita... a jos vise od toga volim da kad bi me neko slucano i upitao je, da od toga sta god da je, je da ja nista od toga nemogu, milina, rahat
neko gore napisa da se svijet promijenio a da je on ostao isti... svidja mi se to pravo
- Dope_Man
#42 Re: Da li je svijet poludio?
Ne, ti nisi isti. Ako mislis da jesi, lazes samog sebe.Hame_ wrote:Joj što barem po još jedan album ne snime Floydi, Uriah Heep, Purple, Atomci, Dugme, Indexi,.. ili neko novi nešta ne snimi dobro ko prije što se pravilo?_BataZiv_0809 wrote:Svijet je isti, ali ti nisi.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#43 Re: Da li je svijet poludio?
Dope_Man wrote:Ne, ti nisi isti. Ako mislis da jesi, lazes samog sebe.Hame_ wrote:Joj što barem po još jedan album ne snime Floydi, Uriah Heep, Purple, Atomci, Dugme, Indexi,.. ili neko novi nešta ne snimi dobro ko prije što se pravilo?_BataZiv_0809 wrote:Svijet je isti, ali ti nisi.
Jesam ba, nemoj me zajebavat. Ali svijet se promijenio.
Mlađi si garant
- Dope_Man
#44 Re: Da li je svijet poludio?
Ako si godinama, ili cak decenijama, zaista ostao isti onda to samo govori lose o tebi. Covjek se s godinama i iskustvom mijenja, prilagodjava, otkriva nove stvari. Drzati se jednog mogu samo tinejdzeri i to onih 4-5 godina kada su najpametniji na svijetu, prije nego polako kroz 20te pocnu shvatati da nisu i uciti o svijetu izvan njihovog namjerno ogranicenog vidokruga.
-
mali jomu
#45 Re: Da li je svijet poludio?
Dope_Man wrote: Ako si godinama, ili cak decenijama, zaista ostao isti onda to samo govori lose o tebi. Covjek se s godinama i iskustvom mijenja, prilagodjava, otkriva nove stvari. Drzati se jednog mogu samo tinejdzeri i to onih 4-5 godina kada su najpametniji na svijetu, prije nego polako kroz 20te pocnu shvatati da nisu i uciti o svijetu izvan njihovog namjerno ogranicenog vidokruga.
Po meni... jok ba, ako nisam fulno mislim da znam zasto se nije promijenio, da je ostao isti bez obzira na godine, nisam ni ja, znam dosta raje koja se nisu promijenila, ostali su isti bez obzira na sve promjene koje su se izdesavale kod svakog, promjene koje se kod svakog desavaju...
godine prolaze, sve se mijenja... (sta se to mijenja???) samo tehnologija i nacin zivljenja... ali konta je ostala ista, svrha koristenja bilo koje tehnologije je ostala ista, nije se promijenila...
mene nikakva tehnologija nije promjenila, samo je koristim na nacine kako sve vazda koristim i prije i sad, a i sutra cu isto, svrha i konta mi je nepromjenjena bez obzira cime se koristio
zajebancija mi je ostala ista jer mi je konta ne promjenjena, samo se koristim drugim stvarima da se zajebajem...
ja sam se sa cetama iza zida zajebavo, i oni sa mnom... i rokamo se, bacali smo cigare jedno drugom, u mene rinfuza bila svakakvih cigara u kesicama, kazem im da mi bace kutiju cigara da ne drzim svoje u kesicama, prelome se... onda bezveze cigare, onda neko baci kutiju cigara, ja stavim kamen u kesu scigarama i bacim njima svoje, i onda prica... dobre su ove, kutija dobra, taman... od tamo neko dobre su i ove, ja njima e super onda, ovde sam, ne pokusavjta nista, jebiga morat cu pucat, od tamo neko necemo, ispusi dobre su... i onda se zajebajemo o svemu i svacemu, raja pitaj ih ovo pitaj ih ono... i oni pitaju nas, onda se svi zajebajemo i tako je to islo
u neka doba kad krene.... jebiga onda krene to, krene tako kako krene, ne mozes tu nista, hocu da kazem da se konta ne mijenja bez obzira u cemu si trenutno, bilo to dobro ili lose ne mijenjas se, samo reagujes kako najbolje znas sa ne promjenjenom kontom... bez obzira koliko godina imas
hodao sam i u Evropi svukud, tehnoloski su daleko odmakli, sreo svakakvih ljudi... svasta nesto ali konta mi je ista, nista se nije promijenila, slusam istu muziku... isto se ponasam kao sto sam se vazda ponasao, promijenio sa samo nacin kako to nesto radim, nije vise lopatanje cijeli dan vec bager iskopa, ne nosim svasta na krov vec dizalica to ponese, ne trosim dopunu na bezveze pricu vec viber to sredi... ne moram u po noci trazit djecu vec ga telefon pronadje... i onda me muljaju kao sto sam ja svoje muljo, ali nema veze vazno je da je sve u redu
i sad je isto... sve se mijenja ali konta je ista, ne mijenja se
- Stari_Jarac
#46 Re: Da li je svijet poludio?
Možda na papiru, u stvarnosti je situacija ipak malo drugačija, nažalost!cyprus wrote:Zaista, hajmo realno, svijet nikada nije bio bolji nego što je sada... Naravno, govoreći iz čovjekove perspektive... Životni standard u skoro svim dijelovima svijeta je bolji nego što je ikada prije bio... Mi živimo u zlatno doba ljudske civilizacije... Činjenica!
- tranquil
#47 Re: Da li je svijet poludio?
Ne.Stari_Jarac wrote:Možda na papiru, u stvarnosti je situacija ipak malo drugačija, nažalost!cyprus wrote:Zaista, hajmo realno, svijet nikada nije bio bolji nego što je sada... Naravno, govoreći iz čovjekove perspektive... Životni standard u skoro svim dijelovima svijeta je bolji nego što je ikada prije bio... Mi živimo u zlatno doba ljudske civilizacije... Činjenica!
- Stari_Jarac
#48 Re: Da li je svijet poludio?
Da!tranquil wrote:Ne.Stari_Jarac wrote:Možda na papiru, u stvarnosti je situacija ipak malo drugačija, nažalost!cyprus wrote:Zaista, hajmo realno, svijet nikada nije bio bolji nego što je sada... Naravno, govoreći iz čovjekove perspektive... Životni standard u skoro svim dijelovima svijeta je bolji nego što je ikada prije bio... Mi živimo u zlatno doba ljudske civilizacije... Činjenica!
-
broj dva
#49 Re: Da li je svijet poludio?
Jedina realna opasnost su klimatske promjene, ostalo je još u našim rukama.
Da parafraziram Bil Hicksa, nakon što gledam CNN cjeli dan pomislim da će me.silovat pit bul sa sidom čim izađem vani a kad otvorim prozor ono ptice cvrkuću...
Da parafraziram Bil Hicksa, nakon što gledam CNN cjeli dan pomislim da će me.silovat pit bul sa sidom čim izađem vani a kad otvorim prozor ono ptice cvrkuću...
- Santic_Aleksa
#50 Re: Da li je svijet poludio?
Problem i jest što je u 'našim' rukama sve.