da li je svijet pogrijesio sto je zaustavio rat u BiH

_BosanaC

Post by _BosanaC »

karabaja-x wrote:koja arogancija, koje prazne fraze, koji pokusaji...gledaju sa visine...toliko su visoko, da i ne vide bas dobro...povrsinski i brzo ocjenjuju...neka uzivaju u svojim iluzijama
Koji pokusaj da se rekne nesto pametno... Na zalost uzaludan.
Heli Kopter

Post by Heli Kopter »

test01 wrote:zasto je aljo uopce isao na suverenu bih 1992. kad je u hrvatskoj bjesnio rat i kad je sds prijetio ratom cak i javno.trebali smo izbjeci rat po svaku cijenu,pa cak i ostankom u yugoslaviji kao crna gora,pa poslije proglasiti drzavu.ovako,ova bih ne lici ni na sta.
svako normalan bi ostao u yu. ali aljo nije bio normalan.

a zamisli tek koliko su glupi bili oni koji su izasli na referendum.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

_BosanaC wrote:
karabaja-x wrote:koja arogancija, koje prazne fraze, koji pokusaji...gledaju sa visine...toliko su visoko, da i ne vide bas dobro...povrsinski i brzo ocjenjuju...neka uzivaju u svojim iluzijama
Koji pokusaj da se rekne nesto pametno... Na zalost uzaludan.
makondo

Post by makondo »

najbolji mi je ovaj koji kaze da bi bilo super da su armija bih i hvo zgazili rs jer bi onda bih bila jednonacionalna. molim da mi kaze sta bi u tom slucaju bilo sa hrvatima? zajedno sa hvo je oslobadjana bih, a onda odjednom hrvati nestaju i bih je jednonacionalno bosnjacka. kako je on to zamislio?
artzy

Post by artzy »

makondo wrote:najbolji mi je ovaj koji kaze da bi bilo super da su armija bih i hvo zgazili rs jer bi onda bih bila jednonacionalna. molim da mi kaze sta bi u tom slucaju bilo sa hrvatima? zajedno sa hvo je oslobadjana bih, a onda odjednom hrvati nestaju i bih je jednonacionalno bosnjacka. kako je on to zamislio?
To je lapsus... trebali su sacekati bar deset dana pa onda zaustaviti Armiju.
artzy

Post by artzy »

Heli Kopter wrote:
test01 wrote:zasto je aljo uopce isao na suverenu bih 1992. kad je u hrvatskoj bjesnio rat i kad je sds prijetio ratom cak i javno.trebali smo izbjeci rat po svaku cijenu,pa cak i ostankom u yugoslaviji kao crna gora,pa poslije proglasiti drzavu.ovako,ova bih ne lici ni na sta.

Dobro je sa tom pricom. U YU BiH ostaje jedino ako si i Hrvatska i Srbija u njoj. Principi se ne gaze kako ti naumpane. Vazi li to i za Srbe?

"Svako normalan" bi pokleknuo pred silom oruzja koje ste imali. E pa mi nismo normalni.

Nikad Robom!
spreca

Post by spreca »

oslobad wrote:
i sam sam ponekad razmisljao tako i pravio kombinacije moguce i nemoguce.

meni je jasno,ne znam da li je jasno bas svakom Bosnjaku i onima koji sebe ne nazivaju tako,da je Evropa protezirala Srbiju u tom nesretnom ratu.Svijet je drzao do BiH ko do Alajbegove slame(svacija i nicija) iako su je priznali kao nezavisnu drzavu.priznali i tako je ostavili na milost i nemilost kasapina.

da je BiH ostala u sastavu sa Srbijom i Crnom Gorom poslije osamostaljenja Slovenije i Hrvatske nikad vise BiH ne bi dobila sansu za svoju nezavisnost.to bi bila Srbija za sljedecih sto godina. ni Crna Gora nebi smjela ni pomisliti o svojoj nezavisnosti.

povlaciti neku paralelu sa Crnom Gorom nema smisla,jer u Crnoj gori nema Bosnjaka kao vecinskog stanovnistva.osim toga Crnogorci su pravoslavci.kad je Crna Gora najavila da se rastaje sa Srbijom,nije bilo barikada i balvana po cestama.nije bilo poruka da ko podigne (turski barjak)da ce mu biti ruka odsjecena i da moze ici za Malu Aziju.

Bilo bi barikada odnosno bi bi isti scenario kao u hrvatskoj i bosni ali nisu imali muda posle ocitane lekcije 99 jer evropa i MZ su imdali do znanja da se vise tako ne smiju ponasati sto su oni ishvatili inace ......
spreca

Post by spreca »

Heli Kopter wrote:

Vertaljot kad si toliko" pametan"zasto debatiras sa ovom "glupom"rajom ovdje na forumu
cyprus

Post by cyprus »

E ovo je tema sa najvećim procentualnim udjelom besmislenih postova. Bez konkurencije.

P.S. Ovaj Helikopter mi je najluđi. Čitam njegove postove zadnjih dana i sve mi se čini da je on ovdje samo da podjebava, al ono ko fol ozbiljno. :D
Vrbaslija-BL

Post by Vrbaslija-BL »

Mislim, tj. duboko sam uvjeren, a politiku kod nas pratim od 1989. godine, kad mi je postalo jasno da ce biti sranja, a u ljeto te godine je odrzana proslava 600 godina Kosovske Bitke, u kojoj je rat indirektno najavljen svima koji se pokusaju suprostaviti sprovodenju Srboslavije po Milosevicevoj zamisli.

Eh znaci dosta sam dugo prisutan, za razliku od nekih ovdje koji se ne sjecaju cak ni potpisivanja Daytonskog sporazuma, i zbog cega, i u kakvim okolnostima je podpisan.

Uglavnom kad je Daytonski Sporazum potpisan, gledali smo vijest na dnevniku, i ja sam odmah rekao ono sto sam dugo i sumnjao, a to je da SVIJET tj. Medjunarodna Zajednica kojom upravlja masonski pokret i americki illuminati NAMJERNO stvara nefunkcionalnu drzavu u BiH.

Zasto su je namjerno stvorili nefunkcionalnom? Pa iz slicnog razloga sto nisu htjeli sprijeciti ni rat. Sjecam se jako dobro da su starom Bushu predlagali da JNA izda naredbu po kojoj se zabranjuje izlazak bilo kakvih jedinica i vojske izvan kasarni na cijelom podrucju Jugoslavije tadasnje. U protivnom americka vojska intervenira i ravna kako je ravnala 1999. godine Srbiju. Mogli su to bez ikakvih problema napraviti i Slovenija, i Hrvatska i BiH bi se odcijepile uz minimalne ratne sukobe. Mogli su ali nisu htjeli namjerno. Htjeli su da se desi haos.

Masonima odgovara stanje haosa. Na stanju haosa oni i grade Novi Svjetski Poredak.

Onog momenta kad je Armija BiH u ljeto 1995 godine bila u punom zamahu oslobadjanja zemlje od velikosrpskog agresora, kad je Vojska RS bila u potpunom rasulu, RAT JE ZAUSTAVLJEN i ponudjen je Daytonski mirovni sporazum da bi se haos nastavio.

Svakome je jasno da u jednoj kuci nemogu biti dvojica gazda. Zato je Daytonski sporazum tako i kreiran da bi danas vise od 11 godina od njegovog podpisivanja se BiH i drustvo vrtilo u magicnom krugu iz kojeg nemoze izaci dok god je takva vrsta politickog uredjenja u praksi.

Ljudi nemojte se zanositi. BiH je zrtva medjunarodne zajednice. Velikosrpska i velikohrvatska ideja je bila samo njihov instrument. Te ideje su i danas njihov instrument pomocu kojeg se odrzava politicka nestabilnost.

Medjunarodnoj zajednici i svjetskoj masoneriji da je u interesu da se u BiH stvori funkcionalna i stabilna drzava, bila bi davno napravljena. Nazalost tako je. Zalosno, ali istinito
MarcoPolo

Post by MarcoPolo »

pascal_hens wrote:DA, SVIJET JE POGRIJESIO!!!

U slucaju da rat nije prekinut, 1995, cijela danasnja RS bi pala, pa bi mi tako kao i Hrvati u Hrvatskoj dobili jednonacionalnu drzavu, i ne bi se ovoliko patili s "ovim" i "onim"....ovako nam preostaje samo da vidimo kako ce DODI I SILI se dogovoriti, a svima je jasno da je to apsolutno ne moguce.
Ovo za rat ne pisem jer sam nacionalista, nisam...nikad to nisam ni bio, niti cu kad biti, ali da je ovdje jednonacionalna drzava, s hrvtaskim i srpskim manjinama, mi bi davno bili u evropi, imali bolje standarde, plaće, bilo bi vise sigurnosti....a ovako, samo predjes stari most u mostaru, NAJEBES....predjes most u Doboju, NAJEBES.....
nemas mira nigdje...e zbog toga bi bilo bolje da je ovo jednonacionalna drzava kao uostalom i Hrvatska, a dobro se zna da i u Hrvatskoj, ima i Srba i Bosanaca i ostalih...ali njih ko jebe!!!!
Sta se varkas, ti koji nisi nacionalista? Sta bi bilo da stvar postavimo drugacije; citiram i malo menjam tvije reci "... ali da je ovdje jednonacionalna drzava, s hrvtaskim i muslimanskim manjinama, mi bi davno bili u evropi, imali bolje standarde, plaće, bilo bi vise sigurnosti...".
Ma ne, samo mi se ucunilo, nisi ti nacionalista, nisi majke mi...
Aj, aj, Aliija i Cericu, kad bi snovi postali stvarnost...
Jednonacionalnu drzavu vec imas, a Sarajevo ti je etnicki najcistiji grad u Evropi, pa se otcepite od Republike Srpske i snovi postajustvarnost! Ziveli!
SaraLe

Post by SaraLe »

MarcoPolo wrote:

U slucaju da rat nije prekinut, 1995, cijela danasnja RS bi pala, pa bi mi tako kao i Hrvati u Hrvatskoj dobili jednonacionalnu drzavu, i ne bi se ovoliko patili s "ovim" i "onim"....ovako nam preostaje samo da vidimo kako ce DODI I SILI se dogovoriti, a svima je jasno da je to apsolutno ne moguce.
Ovo za rat ne pisem jer sam nacionalista, nisam...nikad to nisam ni bio, niti cu kad biti, ali da je ovdje jednonacionalna drzava, s hrvtaskim i srpskim manjinama, mi bi davno bili u evropi, imali bolje standarde, plaće, bilo bi vise sigurnosti....a ovako, samo predjes stari most u mostaru, NAJEBES....predjes most u Doboju, NAJEBES.....
nemas mira nigdje...e zbog toga bi bilo bolje da je ovo jednonacionalna drzava kao uostalom i Hrvatska, a dobro se zna da i u Hrvatskoj, ima i Srba i Bosanaca i ostalih...ali njih ko jebe!!!!
Sta se varkas, ti koji nisi nacionalista? Sta bi bilo da stvar postavimo drugacije; citiram i malo menjam tvije reci "... ali da je ovdje jednonacionalna drzava, s hrvtaskim i muslimanskim manjinama, mi bi davno bili u evropi, imali bolje standarde, plaće, bilo bi vise sigurnosti...".
Jednonacionalnu drzavu vec imas, a Sarajevo ti je etnicki najcistiji grad u Evropi, pa se otcepite od Republike Srpske i snovi postajustvarnost! Ziveli!
Banja Luka, Bijeljina, Trebinje, Foca :?
Hodate po kostima ubijenih i zaklanih ljudi, i jos imate pravo da drugima nesto serete :x
oslobad

Post by oslobad »

Objavljeno prije 3 sata 52 minute
Deklaracija Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira

Politički direktori Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) sastali su se u Sarajevu 18. i 19. juna a sastanku su prisustvovali i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Vijeća ministara.

Trenutna politička situacija u BiH razlog je ozbiljne zabrinutosti Upravnog odbora. Također je došlo do ozbiljnog pogoršanja političke atmosfere, kao i prijetnji nekih vaninstitucionalnih učesnika da će rješavanje pitanja sigurnosti uzeti u svoje ruke, navodi se u saopćenju PIC-a nakon sastanka u Sarajevu.

Odgovornost leži na onim političkim liderima koji su blokirali napredak i ugrozili političku situaciju svojom agresivnom retorikom. Međunarodna zajednica je jedinstvena - ona neće tolerirati bilo kakve pokušaje ugrožavanja Dejtonskoga mirovnog sporazuma i neće imati pasivan stav prema provokativnim izjavama i radnjama.

Odgovornost lokalnih organa vlasti i dalje ostaje osnovni princip

Upravni odbor je još jednom naglasio da odgovornost lokalnih organa vlasti i dalje ostaje osnovni princip. Politički lideri nisu ispunili svoju odgovornost. Upravni odbor poziva umjerene snage da prezentiraju svoje stavove kako bi promovirali pomirenje, kao i politiku vođenja pregovora i postizanja kompromisa.

Istovremeno, Upravni odbor naglašava da će međunarodna zajednica zadržati instrumente koji su joj potrebni da bi se suprostavila destruktivnim tendencijama.

Od aprila 2006. godine došlo je do gotovo potpunog zastoja u provedbi mira i usvajanju reformi koje su preduvjet za zaključivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP). Ovaj politički zastoj također predstavlja prijetnju ekonomskim prilikama u BiH.

Upravni odbor također očekuje značajan napredak u provođenju brojnih reformi navedenih u komunikeima koje je izdao od izbora održanih u oktobru 2006. godine do danas. Upravni odbor je duboko zabrinut zbog toga što BiH nije ostvarila napredak u zaključivanju SSP-a uprkos činjenici da je tekst tog sporazuma već usaglašen. Parafiranje SSP-a mora biti prvi prioritet za BiH. Međutim, zbog nepostojanja političke volje zemlja se suočava s mogućnošću da u ovom smislu zaostane za svim svojim susjedima.

Za parafiranje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju neophodan je konkretan i nepovratan napredak u reformi policije i saradnji s Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Uvjeti za postizanje dogovora o reformi policije su jasni. Oni uključuju puno poštivanje triju principa Evropske unije i navedeni su u ranijim komunikeima Upravnog odbora. Uz odgovarajuću političku volju, sporazum o reformi policije može biti postignut veoma brzo.

Upravni odbor pozdravlja hapšenje Zdravka Tolimira

Upravni odbor pozdravlja hapšenje Zdravka Tolimira 31. maja i navodi ovo hapšenje kao dokaz da organi Srbije i BiH mogu naći i uhapsiti optuženike za ratne zločine.

Upravni odbor poziva Srbiju, potpisnicu Dejtonskog sporazuma, i organe u BiH, posebno u RS-u, da ispoštuju svoje obaveze koje imaju po međunarodnom pravu tako što će u potpunosti sarađivati s ICTY-em, imati aktivnu ulogu u hapšenju svih preostalih optuženika bez daljeg odgađanja, uključujući Radovana Karadžića i Ratka Mladića, razbijati njihove mreže podrške i osigurati njihov transfer u Haag.

Status Srebrenice može se promijeniti samo u skladu s odgovarajućim ustavima i zakonima

U vezi sa situacijom u području Srebrenice Upravni odbor očekuje da predsjedavajući Vijeća ministara i entitetski premijeri ulože koordinirane napore da se poboljša situacija u Srebrenici, te pozdravlja osnivanje Grupe za koordinaciju rada na pitanjima vezanim za Srebrenicu čiji je cilj implementacija ovih napora.

Upravni odbor također pozdravlja imenovanje ambasadora Clifforda Bonda za izaslanika visokog predstavnika te izražava podršku stavu izaslanika da se naglasak stavi na unapređenje javne sigurnosti, krivično gonjenje ratnih zločinaca, poboljšanje socijalnih usluga, i efikasnije otvaranje radnih mjesta, kao ključne korake.

Upravni odbor također pozdravlja opredjeljenje organa BiH i RS-a da se više angažuju na rješavanju pitanja vezanih za osobe na takozvanoj “Srebreničkoj listi”. Ne bi se smjelo dešavati da preživjele žrtve susreću počinioce ratnih zločina na pozicijama u organima vlasti.

U tome kontekstu Upravni odbor se slaže da postoji potreba za jačanje kapaciteta bh. organa za provođenje istraga protiv osumnjičenih za ratne zločine i njihovo krivično gonjenje, te poziva međunarodnu zajednicu da razmotri na koji način može pružiti finansijsku podršku u tom smislu. Upravni odbor također naglašava značaj pružanja daljnje pomoći u identifikaciji žrtava ratnih zločina.

Odbor još jednom ističe da se BiH, u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom, saglasila da će u potpunosti ispoštovati i promovirati ispunjenje obaveza iz Ustava BiH, odnosno Aneksa IV tog sporazuma, te podsjeća da je Vijeće sigurnosti, u skladu s Poglavljem VII Povelje Ujedinjenih nacija, pozvalo strane da striktno poštuju svoje obaveze.

Bosna i Hercegovina i dalje je dužna poštovati ove obaveze, na koje presuda Međunarodnog suda pravde od 26. februara nema nikakvog uticaja. Pitanja na koja se odnosi presuda su jasna: ona se odnosi na spor između dvije države, a prije svega na odgovornost Srbije prema “Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida”. Ona ni na koji način ne nameće BiH zakonsku obavezu da donese izmjene i dopune na Ustav BiH.

Status Srebrenice i status svake druge organizacijske jedinice u BiH može se promijeniti samo u skladu s odgovarajućim ustavima i zakonima. Upravni odbor naglašava da neće prihvatiti nikakve promjene ni pozive na donošenje promjena koje bi bile u suprotnosti s tim zakonima.

Konsolidacija državnih institucija mora biti nastavljena

Upravni odbor izražava svoje razočarenje činjenicom da nije došlo do postizanja napretka u pitanju ustavne reforme i naglašava da političke stranke nisu uspjele postići dogovor o načinu na koji bi se moglo rješavati pitanje prvog paketa ustavnih amandmana, kao i da vladajuće stranke nisu uspjele predložiti bilo kakvu usaglašenu alternativu.

Upravni odbor pozdravlja pomoć koju su pružili EU i SAD u nedavnim razgovorima političkih lidera u vezi s ponovnim otpočinjanjem razgovora o ustavnoj reformi i uspostavljanjem procesa ustavnih reformi. Pohvalno se izrazio povodom ponude EU-a i SAD-a stranačkim liderima da ovom procesu daju političku, tehničku i finansijsku podršku.

Upravni odbor još jednom poziva stranačke lidere da što hitnije pokrenu ovaj proces i poduzmu konkretne korake u cilju rješavanja pitanja prvog paketa amandmana dogovorenih u martu 2006. godine.

Konsolidacija državnih institucija mora biti nastavljena. U vezi s tim Upravni odbor je sa zabrinutošću primio informaciju o nedavnim tvrdnjama da neke reforme mogu biti poništene putem vraćanja nadležnosti s državnog nivoa na nivo entiteta.

No, da bi se okončali reformski procesi, biti će potrebno izvršiti neke dodatne prijenose nadležnosti u skladu s Ustavom BiH i relevantnim zakonima. Upravni odbor još jednom ponavlja svoje dosadašnje pozive na usvajanje kvalitetnog zakona o fiskalnom vijeću, zakona o obligacijama i na objedinjavanje supervizije banaka.

Također izražava veliko nezadovoljstvo činjenicom da državni i entitetski organi u tri godine nisu uspjeli postići sporazum o raspolaganju državnom imovinom, zbog čega je visoki predstavnik još jednom morao da produži zabranu raspolaganja tom imovinom. Odbor poziva predsjedavajućeg Vijeća ministara i entitetske premijere da konačno postignu međuresorni dogovor i zahtijeva od visokog predstavnika da poduzme napore da se ovo pitanje okonča prije kraja septembra.

Upravni odbor pozdravlja napredak ostvaren u okviru implementacije Zakona o odbrani BiH i Zakona o službi. Međutim, sve je više zabrinut zbog kašnjenja u procesu prijenosa prava vlasništva na državu BiH, koji se odnosi na imovinu u okviru odbrambenog sektora.

Upravni odbor poziva predsjedavajućeg Vijeća ministara i premijere entiteta da što hitnije usaglase uvjete za prijenos prava vlasništva na osnovu plana o prijenosu prava vlasništva koji je predložio ministar odbrane BiH.

Zahvalnost Schillingu, podrška Lajčáku

Upravni odbor izražava zahvalnost Christianu Schwarz-Schillingu na doprinosu koji je tokom svog mandata dao implementaciji mira u BiH, kao i višem zamjeniku visokog predstavnika Peteru Bas-Backeru na njegovim naporima.

Upravni odbor pozdravlja imenovanje Miroslava Lajčáka na funkciju novog visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU-a te očekuje uspješnu saradnju s ambasadorom Lajčákom nakon njegovog stupanja na dužnost 2. jula 2007. godine.

Upravni odbor potvrđuje da će OHR ostati u BiH i nastaviti s provođenjem svog mandata u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom, a posebno njegovim Aneksom 10, osiguravajući puno poštivanje Sporazuma.

Cilj je da zatvaranje OHR-a bude izvršeno do 30. juna 2008. godine. Upravni odbor PIC-a će ponovo razmotriti situaciju na svojim sjednicima u oktobru 2007. godine i februaru 2008. godine.

Upravni odbor će svoju narednu sjednicu održati u Sarajevu, 30. i 31. oktobra 2007. godine, navodi se na kraju njegovog saopćenja.

(FENA)
--------------------------------------------------------
dakle,ni rijeci o odgovornosti ratnih institucija srpske republike i pocinjenom genocidu nad bosnjackim narodom.

jos jedan dokaz da je je rs cedo fasistickih snaga Evrope i ostalog dijela medjunarodne zajednice.
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

odgovor na pitanje dali je svjet pogrješijo što je zaustavijo rat.
svjet je definitivno pogriješijo jer da je rat trajo imali bi i mi svoju oluju i nebi imali ovaj problem koji se zove RS. ko bi želijo da živi u bosni živijo bi. ko bi želijo da živi u velikoj srbiji živijo bi u malo manjoj. svak sretan svak na svome.
Prozor

Post by Prozor »

Ovo zvuci grubo, ali bolje je da su pustili rat do kraja kada su ga vec pustili toliko. Da su ga htjeli zaustavljati, mogli su to uraditi odmah, kad vec nisu trebali su nas pustiti...

U krajini su cetnici padali k´o kula karata, u akcijama deblokade Sarajeva je oslobodjeno 8 km teritorije a iz Gorazda su probijene linije prema Han Pijesku, medju probijasima su bili stotine Focaka koji definitivno nebi stali do Drine pa makar svi izginuli, to znam iz prve ruke.... A ni Vlasenica nije bila daleko...

Rs bi dozivjela sto i rsk, jedini razlog sto su pustili Hrvatskoj a ne nama, iako zvuci prejednostavno, je sto smo muslimani.... Bosna nakon toga bi imala 80% muslimanskog zivlja... sto oni nisu htjeli.... A i nasi su se mogli pametnije ponasati, npr. ne stvarati islamske brigade sa arapskim nosnjama koji su samo mogli prepasti zapad.... i to jos snimat i slati u svijet i dati cetnicima jos propagande municije... ali opet, glavni krivac je mz, definitivno...

Bojim se da postoji mogucnost da sada hoce da isprave gresku, pustanjem rata u kom ce rs nestati, da li je to pozitivno ili negativno? Ne kazem da je tako, ali imam svojih sumnji...
zzzzz

Post by zzzzz »

Ti kad mozes postavljati takva pitanja onda si dobro mlad i naivan ili si dobro chetnik.

Da je Srbima bilo stalo do Jugoslavije oni je ne bi rusili.

Da je Milosevicu bila cilj Jugoslavija, on bi prihvatio plan Izedbegovic - Gligorov, po kojem su BiH, Srbija, Makedonija, Crna Gora + Vojvodina i Kosovo, trebale ostati u postojecoj federaciji dok bi Hrvatska i Slovenija dobile konfederalni status.

MILOSEVIC JE ODBIO TAJ PLAN za ocuvanje Jugoslavije, jer je njegov krajnji cilj bila velika Srbija. Izgovor je bio da ne pristaje zbog hrvatskih Srba a u proljece 95' smo se mogli uvjeriti koliko je u tome bilo istine i koliko mu je stalo do njih.

Da BiH, kojim slucajem, nije izasla na referendum za nezavisnost, tek tad bi se dijelila izmedju Milosevica i Tudjmana s tom razlikom da treceg ne bi bilo za tim stolom jer je taj treci svoj legitimitet prepisao Milosevicu.

Srbija bi Hrvatskoj dala sve teritorije u BiH za koje licno nisu zainteresovani, tako da bi dolina Neretve i sve zapadno od Neretve, teritorije zapadno od Lasve te Cazinska Krajina bile prepustene Hrvatskoj a Slobo bi za svoju "popustljivost" u Bosni vjerovatno dobio jos neke teritorije u Hrvatskoj, Istocnu Slavoniju npr.

Ako tebi treba ovo crtati, onda si kao sto rekoh, ili dobro naivan ili dobro chetnik. Ovi deklarisani chetnici znaju ovo i bez mene.
Vrbaslija-BL

Post by Vrbaslija-BL »

Ja sebi vec nekih 16 godina postavljam pitanja... Pa zasto su ovo dozvilili, zasto su ono dozvolili, nece oni sigurno ovaj put to dozvoliti da se desi... Medjutim desava se. I nemoguce je da se radi o koincidenciji svaki put.

Kad su na Plitvicama pobili hrvatske policajce u onom autobusu, mislio sam nece svijet dozvoliti ovo.

Kad su napali Sloveniju mislio sam nece svijet dozvoliti. Kad su Vukovar drzali u opsadi mislio sam nece svijet dozvoliti da udju u grad i pobiju komplet sve. Kad su otkrili logore na Manjaci i u Omarskoj mislio sam nece svijet dozvoliti. Kad su djecu po Sarajevu ubijali isto sam mislio nece svijet to dozvoliti. Kad su Srebrenicu proglasili zasticenom zonom, mislio eh sad nece vise svijet dozvoliti, nema sanse sad ih cuvaju UN vojnici. I da ne nabrajam dalje slijed dogadjaja na Kosovu.

Uglavnom shvatio sam da nekome odgovara haos. Nemoze biti koincidencija nikako tako dugo. Sadama Huseina gadjaju u lijevo jaje ako hoce, a lafo nemogu zaustaviti rat na balkanu. Ne znaju lafo sta se tamo zbiva, jel' gradjanski rat ili nije.

Ljudi shvatite da oni sve znaju. Medjunarodna Zajednica, UN, americka vlada, engleska vlada svi su pod kontrolom Iluminatija. Iluminati je masonska organizacija koja upravlja svijetom iz sjene. To je grupa medjunarodnih bankara koji u svojim rukama drze sve konce. Cilj im je NOVI SVJETSKI POREDAK i nista se ne desava slucajno na politickoj mapi svijeta.

Zemlje poput SSSR nekada, i nekadasnje Jugoslavije su im u svakom slucaju bile prepreka. Smetale su im takve zemlje. I te zemlje su uklonjene sa politicke mape svijeta. Uvodjenje trajnog politickog haosa u novonastalim zemljama poput BiH je takodjer u njihovom interesu. Nisu se toliko trudili da uklone jednu stabilnu drzavu poput Jugoslavije da bi na njenim temeljima nikle nove stabilne drzave. Njima trebaju nestabilna politicka drustva da bi sa njima lakse upravljali i uskladjivali ih u svoj globalni projekat koji se zove NOVI SVJETSKI POREDAK.

Jedan od drzava koje im trenutno smetaju, je Iran. Iran je jedna od najstabilnijih zemalja na bliskom istoku i zato im najvise i smetaju. Irak je u politickom smislu bio izuzetno stabilan pod diktaturom Sadama, zato su ih i napali i danas imamo haos u toj zemlji. Sve po planu.

Nista se ne desava slucajno. Ocekivati od UN-a i Medjunarodne Zajednice da ti pomognu je isto kao otici da se zalis na ubicu onome ko je ubistvo narucio.

Iluminati kroji i prekraja svijet, Kosovo ce isto dobiti nezavisnost ne zbog toga sto su Albanci neka posebna civija na ovom svijetu, nego zato sto Iluminatiju odgovara da se taj dio Srbije odvoji. Ja ne znam tacno zbog cega im to odgovara, ali im iz odredjenih razloga to treba i to ce se desiti.
Klodovik

Post by Klodovik »

... "Don't, don't, don't live under this dream that the west is going to come and sort this problem out," Lord Owen said. The Bosnians were not dreaming. They were living a nightmare. ...
brdo

Post by brdo »

pa znas da crnu goru nebih niko ni dirao da je radila neznam ti sta jer vrana vrani oci ne kopa , ciljje bio unistiti muslimane Bosne a razlog se uvijek nadje ,terorist ,djamahirija ,islamska drzava itd...a Harisa sam podrzavao i uvijek cu za njegovu ideju o cjelovitoj BiH na sve nacine pa ako treba i onaj najgori
brdo

Post by brdo »

Klodovik wrote:... "Don't, don't, don't live under this dream that the west is going to come and sort this problem out," Lord Owen said. The Bosnians were not dreaming. They were living a nightmare. ...
GOVORI PO BOSANSKI DA TE CITAV SVIET RAZUMI :lol: :lol:
brdo

Post by brdo »

IZVANZEMALJAC wrote:odgovor na pitanje dali je svjet pogrješijo što je zaustavijo rat.
svjet je definitivno pogriješijo jer da je rat trajo imali bi i mi svoju oluju i nebi imali ovaj problem koji se zove RS. ko bi želijo da živi u bosni živijo bi. ko bi želijo da živi u velikoj srbiji živijo bi u malo manjoj. svak sretan svak na svome.
SVAKA TI CAST POTPUNO PODRZAVAM
hejter

Post by hejter »

artzy wrote:
Tada bi cijela Bosna bila Republika Srpska. Hercegovina bi vjerovatno bila izmasakrirana a bila bi tu i R Srpska Krajina.

Ljepota.

Doduse mozda bi nas pustili da ostanemu u Srpskom Zvorniku, Srpskom Ovom Srpskon Onom...... Isto tako bi nam dopustili da svi uzmemo neka lijepa imena poput Nemanja... Nele karajlic bi dosao i imali bi jedno Srpsko Zabranjeno Pusenje..... pravooo mraaak... sve Srbin do Srbina... pokrstavanje bi bilo 50-tak Srpskih dinara... kasnije bi morali i Crnu Goru nagovoriti da ostane u toj drzavi... mozda bi i Makedonci dobili pravo da se tako izjasnjavaju a svi skupa bi navalili da pobijemo Siptare...

Znas sta? Cini mi se da je ipak bolje ovako...

Nikad robom.
:faraon1: :bih:
hejter

Post by hejter »

SaraLe wrote:
MarcoPolo wrote:

Banja Luka, Bijeljina, Trebinje, Foca :?
Hodate po kostima ubijenih i zaklanih ljudi, i jos imate pravo da drugima nesto serete :x
E cuj ti nepismenog i slijepog tenkrea!
Tacno, hodaju po kostima svojih sugradjana nesrba, i njima je to OK! :? pa ne mogu da vjerujem!!!
darius_maximus

Post by darius_maximus »

MarcoPolo wrote:

Ne znam cega da se stidim, ja jesam nacionalista, vjerujem u jednu naciju a to je BiH, dokle su mi granice, dotle hocu slobodno da se krecem i zivim svojim zivotom! Ja znam da ste vi (velikosrbi) htjeli da postignete to da su Bosnjaci i Hrvati manjina u BiH, nije to nikakva tajna, a ti ako se time ponosis, neka te sram i stid bude...

Joj, da mogu kako, hodao bih od kuce do kuce, pa sve koji nisu za jedinstvenu BiH, u kojoj svi mozemo da za zovemo Bosancima, da ih jednostavno ispalim iz katapulta na zeljenu destinaciju... Velikosrbi pravo u Srbiju, pa nek se tamo k*rce, a velikohrvate drito u Zagreb, pa nek ih oni trpe...

Dobro su ti ljudi rekli, hodate po kostima, zemljom natopljenom krvi i busate se u prsa, k'o majmuni, i solite drugima pamet... :x :x :x
oslobad

Post by oslobad »

darius_maximus wrote:
MarcoPolo wrote:

Ne znam cega da se stidim, ja jesam nacionalista, vjerujem u jednu naciju a to je BiH, dokle su mi granice, dotle hocu slobodno da se krecem i zivim svojim zivotom! Ja znam da ste vi (velikosrbi) htjeli da postignete to da su Bosnjaci i Hrvati manjina u BiH, nije to nikakva tajna, a ti ako se time ponosis, neka te sram i stid bude...

Joj, da mogu kako, hodao bih od kuce do kuce, pa sve koji nisu za jedinstvenu BiH, u kojoj svi mozemo da za zovemo Bosancima, da ih jednostavno ispalim iz katapulta na zeljenu destinaciju... Velikosrbi pravo u Srbiju, pa nek se tamo k*rce, a velikohrvate drito u Zagreb, pa nek ih oni trpe...

Dobro su ti ljudi rekli, hodate po kostima, zemljom natopljenom krvi i busate se u prsa, k'o majmuni, i solite drugima pamet... :x :x :x
nemoj tako, napustice forum,i Dodo kaze da ce napustiti sve sjednice ako Hare bude spominjao genocidnu republiku srpsku.
Post Reply