da li je moguce voljeti dvije osobe...ili

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

van Basten

Post by van Basten »

legionarka wrote:da rascistimo...to nije bio prijatelj mog muza...vec zajednicki prijatelj kojeg smo upoznali u isto vrijeme...
@zzzzz: milsim da covjek ne bira za koga ce poceti nesto osjecati...tako nisam ni ja, iako bih voljela da sam jedna od onih osoba koje mogu to rsclaniti..valjd sam previse emotivna...i k tomu jos impulsivna..i eto problema
@harrys: nisam prevarila muza s prijateljem...i nisam to nigdje rekla...rekla sam da sam pocela gajiti osjecaje prema nekom drugom u isto vrijeme...i vjeruj mi nije nimalo lijep osjecaj ...jebeno je sjesti sam sa sobom i skontati da si neiskren prvo prema sebi pa onda i prema ljudima do kojih ti je stalo...

najradije bih da se sve to tako i nije desilo...ali valjda te zgodi kad se najmanje nadas...hemija je cudna stvar kad se desi izmedju dvoje ljudi...a medju nama je ima na pretek....

znam sta mi je ciniti...samo me zanima kako cu nacisto sa sobom...nije bas jednostavno...
U nekom ranijem postu si napisala kako ste jedno drugom priznali osjećaje... uzevši u obzir ovo boldirano, sad se može potegnuti (također prežvakana već) diskusija o definiciji prevare... jeli to samo fizički kontakt sa penetracijom, samo poljubac ili postoji i emocionalna prevara. Zadnja stvar koju bih ovdje htio jeste da morališem, svako svoj teret nosi. Uglavnom, po tvojim postovima sam zaključio kako si ti već odlučila da to sve prekineš samo se pitaš kako. Nema jednostavnog načina... možda da obavite još jedan razgovor i da mu tu staviš do znanja kako voliš svog muža i ne misliš ga ostavljati i kako bi da vas dvoje budete samo prijatelji... (bar takvi razgovori tipa "mi smo samo prijatelji" idu ženama od ruke :D )
Lafo Sarajka

Post by Lafo Sarajka »

legionarka wrote:i meni je neizmjerno zao mog supruga i stid me je sto je sve ov ako...ali ja ne mogu kontrolisati kako se osjecam...
Ama ne osudjujem ja tebe nikako.To se svakome od nas moze desiti.Najzalosnije je sto svojim postupcima povrijedimo drage nam ljude.
legionarka

Post by legionarka »

...upravo smo imali koverzaciju ja i moj "prijatelj" ...mucan razgovor od dva sata...
razgovor koji nicemu nije vodio niti je zavrsio...
nasli smo se, sjeli...sutili sat vremena...sat vremena jedno drugom pokusali reci da sve ovo nicemu ne vodi i da jedno i drugo zajedno nemamo nikakve buducnosti...oboje smo svjesni toga...ali u isto vrijeme...sad me prozima grc u stomaku kad pomislim da bol koju sam vidjela u njegovim ocima i onu koja je meni razdirala stomak...
pricali smo o tome kako je uopste doslo da se pocnemo tako osjecati...
nekad ne biramo ni mjesto ni vrijeme ni ljude prema kojima cemo poceti osjecati nesto...a oboma nam je tesko...i oboje ne zelimo povrijediti moga muza...i opet naglasavam da ja svog muza volim vise od icega...i svjesni smo koliko je sve to pogresno... jedina utjeha mi je sto jai muz zivimo u drugoj drzavi a igrom slucaja smo tu vec duze vrijeme...uskoro idemo nazad kuci...medjutim bojim se da ni ta udaljenost nece uspjeti da mi izbije ove bubice iz glave....
vrijeme ce valjda pokazati....
Harrys

Post by Harrys »

:D sto ne kazes da je i on ozenjen. :D Sta mislis da se njegova zena upozna sa tvojim muzom. :lol: .
legionarka

Post by legionarka »

nije ozenjen...niti ima djevojku
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

legionarka wrote:nije ozenjen...niti ima djevojku
a da nije peder? :-D
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:
legionarka wrote:nije ozenjen...niti ima djevojku
a da nije peder? :-D
mescini da nije :oops: :D
Harrys

Post by Harrys »

:D @ legionarka.Trazis od nas savjet ali nam presucujes neke stvari,kao npr.da zivite u drugoj zemlji. :D
:D Sex je veoma vazna komponenta za beautiful life.Ima li tu falinke sa muzem,da mozda porobas sa prijateljem pa se neke stvari iskristaliziraju. :lol: :lol:
legionarka

Post by legionarka »

harrys...
vec sam stetu pocinila upustajuci se u emotivne sejtanije....
bojim se sta bi bilo da se nesto drugo desilo.....
Zhaba

Post by Zhaba »

ma joj hormone te uhvatili pusti ba, proce to, jos malo pa ces kuci
posvijeti se sebi i muzu i proce te ;-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

legionarka wrote:harrys...
vec sam stetu pocinila upustajuci se u emotivne sejtanije....
okani se corava posla :-?
hari_be

Post by hari_be »

imao sam sličan slučaj,ali u to vrijeme sam jako volio svoju suprugu (bivšu)tako da nije moglo doći nidokakvog flerta (mada sam u dubini duše to želio).
razmisliš sabereš 2 i 2 vidiš da to nevodi ničemu.i danas sam u kontaktu sa tom osobom, viđamo se vrlo rijetko udala se ima dobrog muža . još uvjek postoji nešto među nama malo hemije ,ali se ništa nije desilo.zaboravljamo,neviđamo se, ponekad pomislimo jedno na drugo i to je sve.život ide dalje -DALEKO OD OČIJU DALEKO OD SRCA-
muha_sa

Post by muha_sa »

hari_be wrote:imao sam sličan slučaj,ali u to vrijeme sam jako volio svoju suprugu (bivšu)tako da nije moglo doći nidokakvog flerta (mada sam u dubini duše to želio).
razmisliš sabereš 2 i 2 vidiš da to nevodi ničemu.i danas sam u kontaktu sa tom osobom, viđamo se vrlo rijetko udala se ima dobrog muža . još uvjek postoji nešto među nama malo hemije ,ali se ništa nije desilo.zaboravljamo,neviđamo se, ponekad pomislimo jedno na drugo i to je sve.život ide dalje -DALEKO OD OČIJU DALEKO OD SRCA-
ko ti je kriv kad si levat :-D
harka

Post by harka »

legionarka wrote:mozda sam malo sludjena trenutnim stanjem uma pogresno formulisala....i rekla voljeti....ipak je to daleko od ljubavi....ali je osjecaj poprilicno intenzivan...
Ogromna je razlika izmedju voljeti i biti zaljubljen.Kad volite iskreno i duboko, volite samo jednu osobu, zbog nje kakva je u cjelini sa svim svojim manama i vrlinama.Zaljubljena osoba medjutim, moze biti zaljubljena u vise razlicitih osoba.

"Duboko vjeruj u ono sto zelis
i zapamti izgubljeno je samo ono
cega smo se odrekli!
U zivotu pozeli samo jedno
-da nikada ne volis izgubljeno i izgubis voljeno!"
mrgud@

Post by mrgud@ »

legionarka wrote:potrudicu se....ali ne znam kako...svaki dan je sve gore...
precesto se vidjamo...jer moj muz i on su odjednom ultra super prijatelji...i da prostis to mi ide na zivce...jer samim tim sam ukljucena u njihova druzenja...prije par sedmica smo zajdno isli na put (kraci odmor) i sad zamisli kako mi je bilo....
cak mi je padalo na pamet da bi bilo super da zena moze imati dva muza:):) bas bi mi odgovorali ..ufff....
vidis kakve meni nebuloze padaju na pamet...

Uspaljenice :-D :-D :P
mrgud@

Post by mrgud@ »

legionarka wrote:da rascistimo...to nije bio prijatelj mog muza...vec zajednicki prijatelj kojeg smo upoznali u isto vrijeme...
@zzzzz: milsim da covjek ne bira za koga ce poceti nesto osjecati...tako nisam ni ja, iako bih voljela da sam jedna od onih osoba koje mogu to rsclaniti..valjd sam previse emotivna...i k tomu jos impulsivna..i eto problema
@harrys: nisam prevarila muza s prijateljem...i nisam to nigdje rekla...rekla sam da sam pocela gajiti osjecaje prema nekom drugom u isto vrijeme...i vjeruj mi nije nimalo lijep osjecaj ...jebeno je sjesti sam sa sobom i skontati da si neiskren prvo prema sebi pa onda i prema ljudima do kojih ti je stalo...

najradije bih da se sve to tako i nije desilo...ali valjda te zgodi kad se najmanje nadas...hemija je cudna stvar kad se desi izmedju dvoje ljudi...a medju nama je ima na pretek....

znam sta mi je ciniti...samo me zanima kako cu nacisto sa sobom...nije bas jednostavno...
Draga moja... kao zena suosjecam s tobom i sa osjecanjima se nije nimalo lahko boriti. Medjutim, ti si svoga muza prevarila samim tim sto osjecas prema nekom drugom ono sto treba biti usmjereno samo prema njemu. Taj "prijatelj" vam nece dugo biti prijatelj jer tvoj muz ce kao svaki muskarac "skontati" da se nesto desava, kad-tad. Do tebe je, jos imas vremena, jednostavno povuci crtu i napravi dubok ali bolan rez. Proci ce. "Prijatelj" nema djevojku i nije jos naisao na pravu pa je zeljan avanture koja mu je pred nosom, po cijenu da unisti tvoj brak. Jel ti to PRIJATELJ? Ako ti ljubav prema muzu ne daje dovoljno snage i volje da stavis tacku na tu komediju koja ce se pretvoriti u tragi-komediju onda se nisi trebala ni udavati, jer nisi sazrela u smislu da mozes kontrolisati osjecanja i samu sebe. Ko sjedi da dvije ili vise stolica jednom guzicom obicno se sve izmaknu i onda samo cujes bolan TUPPP... Ode obraz a bogami i guzica!
Nego, sjedi malo u lavor hladne vode, ohladi dupinger i bice sve ok. Zena si i znam da si jaka, jer svaka zena ima ono nesto u sebi sto je cini takvom, jakom, ponosnom. Drzim ti fige! 8-)
legionarka

Post by legionarka »

ma ne znam ni sama koliko sam jaka...ne vidjam se s prijateljem ovim vec 10 dana...i cini mi se da mi je to 10 najtezih dana u zivotu...:(:(
i opet kazem gadim se sama sebi jer se ovako osjecam...ali to ne mogu promjeniti..mogu se pretvarati da je sve u redu ali nije...i ne znam kad ce biti...na svu srecu danas najvjerovatnije odlazimo i nece nas biti duze vrijeme...valjda ce taj faktor vremena uciniti da sve ovo prodje....
Harrys

Post by Harrys »

:lol: :lol: :lol:
Kako sad,nevidjas se vec 10 dana.Zar nisi prije 2 dana imala tezak razgovor.
Vrijeme je za ug put i zaborav. :D

legionarka wrote:...upravo smo imali koverzaciju ja i moj "prijatelj" ...mucan razgovor od dva sata...
razgovor koji nicemu nije vodio niti je zavrsio...
nasli smo se, sjeli...sutili sat vremena...sat vremena jedno drugom pokusali reci da sve ovo nicemu ne vodi i da jedno i drugo zajedno nemamo nikakve buducnosti...oboje smo svjesni toga...ali u isto vrijeme...sad me prozima grc u stomaku kad pomislim da bol koju sam vidjela u njegovim ocima i onu koja je meni razdirala stomak...
pricali smo o tome kako je uopste doslo da se pocnemo tako osjecati...
nekad ne biramo ni mjesto ni vrijeme ni ljude prema kojima cemo poceti osjecati nesto...a oboma nam je tesko...i oboje ne zelimo povrijediti moga muza...i opet naglasavam da ja svog muza volim vise od icega...i svjesni smo koliko je sve to pogresno... jedina utjeha mi je sto jai muz zivimo u drugoj drzavi a igrom slucaja smo tu vec duze vrijeme...uskoro idemo nazad kuci...medjutim bojim se da ni ta udaljenost nece uspjeti da mi izbije ove bubice iz glave....
vrijeme ce valjda pokazati....
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Hare.ba, nemoj nam kvariti saFunicu trazenjem nelogicnosti :lol: :lol: :D
sajra-sa

Post by sajra-sa »

Razumijem kako se osjecas. Hvala Bogu pa se meni nije nesto slicno desilo i molim Boga da mi se nikad ne desi. Tvoja je sreca sto ne zivite u istoj drzavi i kazes da uskoro putujes. Vjerujem da ce daljina ipak uciniti svoje i da ces ga zaboraviti i posvetiti se muzu. Sretno ti!
Harrys

Post by Harrys »

nebojeplavo wrote:Hare.ba, nemoj nam kvariti saFunicu trazenjem nelogicnosti :lol: :lol: :D
:D Ako treba, napravicemo pravu safunicu. :D
otherside

Post by otherside »

A mozda je jaran od muza biseksualac pa je njihovo prijateljstvo "njeznog karaktera" a jaran bi da napravi "njezni trokut" :D :D :D
Eto...moj mali doprinos safunjaci...
EliasVeskot

Post by EliasVeskot »

opet safunica?
Ljudi imamo materijala, pocnite sta raditi konkretno :)

a, sad ozbiljno..
Prva greška koju si uradila je "razgovor" sa prijateljem. Ti njemu priznaješ kako osjećaš, on te gleda onim dubokim psećim očima (mogu biti i plave) i imaš grčeve u stomaku. Osjećaš se ko Julia, a i on bi sve uradio, al' ljubav vam je biva nemoguća.A, da sad možete biti zajedno vjerovatno ne bi islo. Sam osjećaj da je nešto zabranjeno i nedostižno stvara te tvoje bubice.
Sama si sebe dovela u neprijatnu situaciju. Ono sto si tako "hrabro" priznala sebi i njemu je najveća glupost koju si mogla da uradis. ne znam kako možeš mužu pogledati u oči. Mislim,razumijem da se zaljubiš u nekoga, ali priznati to nekome je pridavanje bespotrebne pažnje. Ako ne možemo kontrolisati svoje strasti ( a ocito je to) onda cemu sve?
IstinaBoli

Post by IstinaBoli »

...ama, daj, mu...ne valja musko da gleda... :D :D :lol:
amrino

Post by amrino »

Priznaj muzu sve- e onda kad te on nabije nogom (i u bukvalnom i u prenesenom znacenju) i kad ti jebe sve po spisku- shvatit ces da ipak njega volis najvise na svijetu i da ti niko drugi nije potreban- tako ce sve tvoje dileme biti rijesene. :D
Post Reply