da li je moguce voljeti dvije osobe...ili
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Lafo Sarajka
#51 Re: da li je moguce voljeti dvije osobe...ili
---
Last edited by Lafo Sarajka on 07/07/2009 09:44, edited 1 time in total.
-
zzzzz
#52 Re: da li je moguce voljeti dvije osobe...ili
Ma ovo nidje veze, to nije nikakav dokaz ljubavi ili neljubavi, zablude ili preranog udavanja. Istinska ljubav ne iskljucuje izlete ovakve vrste.Lafo Sarajka wrote: Ali pokusaj razum da ukljucis u ovoj nezgodnoj situaciji,ne razmisljaj srcem.Kontam da si se mlada udala i mislila da si zaljubljena,al opet vrijeme pokazuje da to mozda nije tako.Mozda grijesim?U svakom slucaju sretno i samo pametne poteze povlaci,da ti se ne dogodi to da ti sreca okrene ledja.
Ona je to najbolje opisala u onoj recenici o egu, paznji sa dvije strane a ja bih jos dodao i "prodrmavanje" svakodnevnice. Ne sumnjam da ga voli ali kao sto rekoh, ako se vec desilo, bila je duzna da to odradi suptilnije i da ga postedi ovih bliskih susreta. Egoizam je nadvladao nad lojalnoscu
- legionarka
...prvo da razjasnim...nije se on nametao da postane prisniji prijatelj s mojim muzem...vec su okolnosti takve da jako puno vremena provodimo skupa...
ovom drugom "hairliji" nije bas ni jednostavno, a meni jos manje, pa smo cak i ta druzenja sveli na neki minimum...ali to izgleda tek nenormalno...jer smo skoro svaki dan izlazili..sad je mom muzu cudno sto odjednom ne nalazimo puno vremena da se srecemo s njim....moj muz nas vidi kao jako dobre prijatelje koji se super slazu...(posto sam inace otvorena i druzeljubiva osoba, pa nase prijateljstvo i druzenje nije nista drugacije od ostalih)...problem je u onome sto on ne zna...
ja i ovaj "prijatelj", ako ga uopste tako mogu nazvat, smo sve to gledali kao neku zezanciju, glupi flert.. medjutim to je kulminiralo nasim susretom (koji je nekako bio i zadnji) kad smo jednom drugom priznali kako se osjecamo...nije bilo nimalo jednostavno...( on kojeg smatram za najveceg zenskarosa nesposobnog zabilo kakvu vrstu emotivnog problizavanja....pokazao mi je stranu koja me iskreno receno prestrasila) ...umjesto hladnog, proracunatog "zajebanta" vidjela sam djecaka koji se nalazi na pragu iste emotivne boli kao i ja..razgovor je zavrsio na tome da se ne trebamo vidjati, bar ne na nacin na koji jesmo...i da to ne vodi nikuda...
sve o zvuci zrelo i odraslo...ali zadnjih par dana silom prilika morali smo se sresti..
oboje nespretni..bez rijeci skoro....i nekom tezinom koja je bila prevelika za ne primjetiti...naravno moj muz je to primjetio i nasmijao se misleci da smo se posvadjali oko neke gluposti i nazvao nas djecom...on nas vidi kao "brata i sestru" koji imaju neki svoj odnos i u koji se ne petlja...sad mu je cudno da se ne vidjamo na neobaveznim kafama, da ne izlazimo, da nas ne zove million puta, da ne salje poruke.....
Uh, a zasto iznosim ovdje...ne znam ni sama...nikom u svojoj blizoj okolini ne mogu i ne zelim reci, iz razloga jer ne mogu slusati pridike, za nesto sto i sama znam da je pogresno..znam jer bih mozda isto rekla i drugima da su me pitali za savjet...a previse je delikatno da bih si dopustila luksuz da neki zlik jezik to rasiri dalje...tu sam jer mi je zaista potreban iskren savjet, iako znam sta je najpametnije...ali puno mi je lakse kad vidim kako neko ko nije u mom polozaju vidi sve to..
Hvala jos jednom
Pozz
ovom drugom "hairliji" nije bas ni jednostavno, a meni jos manje, pa smo cak i ta druzenja sveli na neki minimum...ali to izgleda tek nenormalno...jer smo skoro svaki dan izlazili..sad je mom muzu cudno sto odjednom ne nalazimo puno vremena da se srecemo s njim....moj muz nas vidi kao jako dobre prijatelje koji se super slazu...(posto sam inace otvorena i druzeljubiva osoba, pa nase prijateljstvo i druzenje nije nista drugacije od ostalih)...problem je u onome sto on ne zna...
ja i ovaj "prijatelj", ako ga uopste tako mogu nazvat, smo sve to gledali kao neku zezanciju, glupi flert.. medjutim to je kulminiralo nasim susretom (koji je nekako bio i zadnji) kad smo jednom drugom priznali kako se osjecamo...nije bilo nimalo jednostavno...( on kojeg smatram za najveceg zenskarosa nesposobnog zabilo kakvu vrstu emotivnog problizavanja....pokazao mi je stranu koja me iskreno receno prestrasila) ...umjesto hladnog, proracunatog "zajebanta" vidjela sam djecaka koji se nalazi na pragu iste emotivne boli kao i ja..razgovor je zavrsio na tome da se ne trebamo vidjati, bar ne na nacin na koji jesmo...i da to ne vodi nikuda...
sve o zvuci zrelo i odraslo...ali zadnjih par dana silom prilika morali smo se sresti..
oboje nespretni..bez rijeci skoro....i nekom tezinom koja je bila prevelika za ne primjetiti...naravno moj muz je to primjetio i nasmijao se misleci da smo se posvadjali oko neke gluposti i nazvao nas djecom...on nas vidi kao "brata i sestru" koji imaju neki svoj odnos i u koji se ne petlja...sad mu je cudno da se ne vidjamo na neobaveznim kafama, da ne izlazimo, da nas ne zove million puta, da ne salje poruke.....
Uh, a zasto iznosim ovdje...ne znam ni sama...nikom u svojoj blizoj okolini ne mogu i ne zelim reci, iz razloga jer ne mogu slusati pridike, za nesto sto i sama znam da je pogresno..znam jer bih mozda isto rekla i drugima da su me pitali za savjet...a previse je delikatno da bih si dopustila luksuz da neki zlik jezik to rasiri dalje...tu sam jer mi je zaista potreban iskren savjet, iako znam sta je najpametnije...ali puno mi je lakse kad vidim kako neko ko nije u mom polozaju vidi sve to..
Hvala jos jednom
Pozz
- Bosanac sa dna kace
a vidi Boga ti niko je od ovih dezurnih moralista sto su protiv poliandrije i poligamije ne hraknu.... 
-
mamica papucarka
meni nije jasno kako tvoj muz to nije skuzio. Izlazite na kafice, zivkate se mobilnim... I on vas jos zove "djeco"
Sve mi to govori da je tvoj muz malo stariji od tebe
Sve mi to govori da je tvoj muz malo stariji od tebe
- amalka
E, moja prijateljica je prosla kroz slicnu stvar. Naime, bila je istovremeno u vezi s dva decka. S jednim je bila oko 2 godine, a ovim drugim negdje oko godinu dana. Nije se mogla odluciti ni za jednog od njih
I onda, naidje treci i ostavi ih obojicu zbog njega
I svi (ne)sretni, osim nje 
-
spijun_KA
pozz
-
Harrys
#59 Re: da li je moguce voljeti dvije osobe...ili
Kako si fina na prvi pogled,trazis savjet.O kakvom prijatelju pricas.Evidentno je da on nije pravi prijatelj tvoga muza,jer spava sa njegovom zenom.Iz tvog pisanja je evidentno da si vec prevarila svoga muza,i da se sad nalazis u govnima jer tako ne moze vjecno trajati.legionarka wrote:je to sebican momenat moga ega...kojem imponuje paznja i emocije sa dvije razlicite stranei...Ili je prolazan momenat... (sto se najiskrenije nadam)...
U situaciji sam kad sam sa osobom koju volim vise od icega...i nisam ni posmilila da ce se desiti nesto slicno...pojavio se neko ko mi zaokuplja misli previse...i ko na isti nacin nije ravnodusan....
ne zelim unistiti nesto u svom zivotu sto mi znaci...a opet cijela me situacija zbunjuje...
Najbolje rjesenje je da te obojica nogiraju.
Last edited by Harrys on 26/05/2007 12:21, edited 1 time in total.
-
zmijaIzmaj
harry ne pricaj gluposti, legionarka uopste nije rekla da je spavala s tim likom...joj, vi decki mislite da je u fizickom kontaktu sve, pa i prevara...zena se osjeca lose, zato sto su joj se javili osjecaji prema nekom drugom, i ne moze ih se rijesiti...i ovdje nema mjesta moralisanju, legionarka govori iskreno, i mislim da nije "kriva" jer nema namjere u njenim postupcima...jednostavno se uvuklo pod kozu...ja ne znam rjesenje...a zbog ovoh stvari mrzim "bezazlene flertove" 
- cHupjahalic@
... i svaki dan sve vise i vise.danas wrote:naravno da je moguce, evo mostarac voli i mene i choopku isto![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
obrni malo pricu, kako bi tebi bilo, kako bi se osjecala da tvoj muz se zaljubi u tvoju prijateljicu a i tebe voli istovremeno? 
-
in medias res
to je grozno....uuuuuuuuuuuu......kako boli kad se saznaju te stvari
iskusila na svojoj kozi-FUJ
trebas pod hitno sjesti i popricati sama sa sobom, skontati sta hoces!
sama si rekla da ne zelis izgubiti muza, a s tim "prijateljem" nema perpektive jer ste skroz razliciti!
eh pa ako je bas tako, onda lagano tog prijatelja otkaciti
ako ti muz sazna, izgubit ces na obje strane
i stvarno skontaj, koliko je sve to nefer prema tvom muzu
iskusila na svojoj kozi-FUJ
trebas pod hitno sjesti i popricati sama sa sobom, skontati sta hoces!
sama si rekla da ne zelis izgubiti muza, a s tim "prijateljem" nema perpektive jer ste skroz razliciti!
eh pa ako je bas tako, onda lagano tog prijatelja otkaciti
ako ti muz sazna, izgubit ces na obje strane
i stvarno skontaj, koliko je sve to nefer prema tvom muzu
-
zzzzz
"Ljubav udari cesto, tamo gdje ne treba" rece jedan shupak
Situacija je bas ono bezveze, mislim na to sto je taj drugi neko iz vaseg kruga poznanika i prijatelja. I ti vala, zar se nisi mogla zaljubiti u nekog tatrane
Jasno mi je i da si imala potrebu da kazes nekom i bolje je ovdje, nego ljudima s kojim dijelis svakodnevnicu jer pretpostavljam da ti oni poznaju i muza a i prijatelja.
Vidim nekima je najinteresantnije je li se mlada zajmila s prijateljem ili nije, po meni je to u ovoj prici najmanji problem. Ne znam vala, vi zene u sve morate unositi osjecanja, puno bi bezbolnije bilo da funkcionisete ko vecina muskaraca, provod, pijanka i onda u kakvu kucu za muske kurave (kad bi toga bilo), uprete prstom u levata, poigrate se s njim i mirna Bosna, sutra ga se i ne sjecate.
Situacija je bas ono bezveze, mislim na to sto je taj drugi neko iz vaseg kruga poznanika i prijatelja. I ti vala, zar se nisi mogla zaljubiti u nekog tatrane
Vidim nekima je najinteresantnije je li se mlada zajmila s prijateljem ili nije, po meni je to u ovoj prici najmanji problem. Ne znam vala, vi zene u sve morate unositi osjecanja, puno bi bezbolnije bilo da funkcionisete ko vecina muskaraca, provod, pijanka i onda u kakvu kucu za muske kurave (kad bi toga bilo), uprete prstom u levata, poigrate se s njim i mirna Bosna, sutra ga se i ne sjecate.
-
in medias res
#69 Re: da li je moguce voljeti dvije osobe...ili
legionarka wrote:je to sebican momenat moga ega...kojem imponuje paznja i emocije sa dvije razlicite stranei...Ili je prolazan momenat... (sto se najiskrenije nadam)...
U situaciji sam kad sam sa osobom koju volim vise od icega...i nisam ni posmilila da ce se desiti nesto slicno...pojavio se neko ko mi zaokuplja misli previse...i ko na isti nacin nije ravnodusan....
ne zelim unistiti nesto u svom zivotu sto mi znaci...a opet cijela me situacija zbunjuje...
ili ti fali nesto u tom braku, jer se takve stvari obicno desavaju u nedostatku necega sto zelimo i sto nam je potrebno
- BHG
#70 Re: da li je moguce voljeti dvije osobe...ili
pametno mojein medias res wrote:legionarka wrote:je to sebican momenat moga ega...kojem imponuje paznja i emocije sa dvije razlicite stranei...Ili je prolazan momenat... (sto se najiskrenije nadam)...
ili ti fali nesto u tom braku, jer se takve stvari obicno desavaju u nedostatku necega sto zelimo i sto nam je potrebno
-
in medias res
#71 Re: da li je moguce voljeti dvije osobe...ili
BHG wrote:pametno mojein medias res wrote:legionarka wrote:je to sebican momenat moga ega...kojem imponuje paznja i emocije sa dvije razlicite stranei...Ili je prolazan momenat... (sto se najiskrenije nadam)...
-
krkan
#72 Re: da li je moguce voljeti dvije osobe...ili
ma jok , ona je samo zbunjenain medias res wrote:legionarka wrote:je to sebican momenat moga ega...kojem imponuje paznja i emocije sa dvije razlicite stranei...Ili je prolazan momenat... (sto se najiskrenije nadam)...
- legionarka
da rascistimo...to nije bio prijatelj mog muza...vec zajednicki prijatelj kojeg smo upoznali u isto vrijeme...
@zzzzz: milsim da covjek ne bira za koga ce poceti nesto osjecati...tako nisam ni ja, iako bih voljela da sam jedna od onih osoba koje mogu to rsclaniti..valjd sam previse emotivna...i k tomu jos impulsivna..i eto problema
@harrys: nisam prevarila muza s prijateljem...i nisam to nigdje rekla...rekla sam da sam pocela gajiti osjecaje prema nekom drugom u isto vrijeme...i vjeruj mi nije nimalo lijep osjecaj ...jebeno je sjesti sam sa sobom i skontati da si neiskren prvo prema sebi pa onda i prema ljudima do kojih ti je stalo...
najradije bih da se sve to tako i nije desilo...ali valjda te zgodi kad se najmanje nadas...hemija je cudna stvar kad se desi izmedju dvoje ljudi...a medju nama je ima na pretek....
znam sta mi je ciniti...samo me zanima kako cu nacisto sa sobom...nije bas jednostavno...
@zzzzz: milsim da covjek ne bira za koga ce poceti nesto osjecati...tako nisam ni ja, iako bih voljela da sam jedna od onih osoba koje mogu to rsclaniti..valjd sam previse emotivna...i k tomu jos impulsivna..i eto problema
@harrys: nisam prevarila muza s prijateljem...i nisam to nigdje rekla...rekla sam da sam pocela gajiti osjecaje prema nekom drugom u isto vrijeme...i vjeruj mi nije nimalo lijep osjecaj ...jebeno je sjesti sam sa sobom i skontati da si neiskren prvo prema sebi pa onda i prema ljudima do kojih ti je stalo...
najradije bih da se sve to tako i nije desilo...ali valjda te zgodi kad se najmanje nadas...hemija je cudna stvar kad se desi izmedju dvoje ljudi...a medju nama je ima na pretek....
znam sta mi je ciniti...samo me zanima kako cu nacisto sa sobom...nije bas jednostavno...
- Lafo Sarajka
- legionarka
i meni je neizmjerno zao mog supruga i stid me je sto je sve ov ako...ali ja ne mogu kontrolisati kako se osjecam...