da li je moguce voljeti dvije osobe...ili
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
jugoistocnjak
E brate, ti se napati pravo. A i nas si poprilicno izmucila sa dilemama.
Ja ti savjetujem da nikom vise nista ne priznas, nastavis ziviti srecno sa muzem, nadjes kakvog posla cim ces se zanimati (imam brate utisak da si neuposlena), a od prijatelja se distanciras dok sve nije otislo u vraga.
Priajtelj ce mozda kratkorocno i profitirati, ali dugorocno sa surogatom od veze sigurno ce biti poprilican gubitnik.
Ja ti savjetujem da nikom vise nista ne priznas, nastavis ziviti srecno sa muzem, nadjes kakvog posla cim ces se zanimati (imam brate utisak da si neuposlena), a od prijatelja se distanciras dok sve nije otislo u vraga.
Priajtelj ce mozda kratkorocno i profitirati, ali dugorocno sa surogatom od veze sigurno ce biti poprilican gubitnik.
- legionarka
sto se tice nelogicnosti...tih deset dana nevidjanja se odnosilo na nasa druzenja i stalno provodjenje vremena zajedno....
prije dva dana smo se vidjeli da bismo razgovarali...
oboje smo rekli sto smo imali...i na tome se zavrsilo...
a sto se tice moje besposlenosti...
radim ali ne od 9-5....vise sam selfemployed tako da sam vremenski fleksibilna...
ali to nije bitno....
vidim nekom ovo dodje ko razonoda...mozda bi i meni da me nije po mojim ledjima...ali sam pao sam se ubio....
prije dva dana smo se vidjeli da bismo razgovarali...
oboje smo rekli sto smo imali...i na tome se zavrsilo...
a sto se tice moje besposlenosti...
radim ali ne od 9-5....vise sam selfemployed tako da sam vremenski fleksibilna...
ali to nije bitno....
vidim nekom ovo dodje ko razonoda...mozda bi i meni da me nije po mojim ledjima...ali sam pao sam se ubio....
-
jugoistocnjak
Ja otis'o sa Politike... Ne mogu vise... Problemi... Sekiram se...
Evo ovdje se jos vise sekiram. Sto kaze kolega prije mene "Sav se osafunjah.."
Znas mislim da ti nisi zrela za braka. Samo onaj ko nije zreo za braka reaguje u ovakvim situacijama onako kako mu emocije sugerisu.
Tvoj muz isto tako vjerovatno nije zreo za braka, jer da jeste, do sada bi primjetio da pomalo vuces za nos. Ali, to ce biti rijeseno. Naci ce se neko ko ce mu sve ispricati. Uvijek se nadje.
Vas "prijatelj" nije prijatelj tvom muzu sigurno. Ali eto nema cure, hoce da umoci, pam kud puklo-da puklo.
Ako je tvoja prica istinita, batali to draga moja dok jos nije prekasno.
Nista licno u svemu ovome.
Evo ovdje se jos vise sekiram. Sto kaze kolega prije mene "Sav se osafunjah.."
Znas mislim da ti nisi zrela za braka. Samo onaj ko nije zreo za braka reaguje u ovakvim situacijama onako kako mu emocije sugerisu.
Tvoj muz isto tako vjerovatno nije zreo za braka, jer da jeste, do sada bi primjetio da pomalo vuces za nos. Ali, to ce biti rijeseno. Naci ce se neko ko ce mu sve ispricati. Uvijek se nadje.
Vas "prijatelj" nije prijatelj tvom muzu sigurno. Ali eto nema cure, hoce da umoci, pam kud puklo-da puklo.
Ako je tvoja prica istinita, batali to draga moja dok jos nije prekasno.
Nista licno u svemu ovome.
-
-direktor-
a pojebi se još koji put snjim šta te jkošta život je kratak. a ni nekužiš da netko ko vas zna i čita ovo a da poznaje situaciju ? ma daj malena il sereš il si stvarno glupa jebote. ak ti se jebe s njim jebi se. ako ne nemoj. ti sad na nekom forumu tražiš rješenje. možda se samo hvališ??? čuj ako dobro izgledaš ako imaš dobre sise i guzu šta se čudiš da te neko želi??? pa i ja bi te želio. de pošalji sliku da te vidim.
- otherside
King-direktor- wrote:a pojebi se još koji put snjim šta te jkošta život je kratak. a ni nekužiš da netko ko vas zna i čita ovo a da poznaje situaciju ? ma daj malena il sereš il si stvarno glupa jebote. ak ti se jebe s njim jebi se. ako ne nemoj. ti sad na nekom forumu tražiš rješenje. možda se samo hvališ??? čuj ako dobro izgledaš ako imaš dobre sise i guzu šta se čudiš da te neko želi??? pa i ja bi te želio. de pošalji sliku da te vidim.
- legionarka
direktore...a da malo smanjis frustraciju svog malog polnog organa koji je iskreno nadam se veci od tvog mozga, ako nista...i ne javljas se ako nemas sta pametno reci...
da sam mislila da postoji neko ko me zna ne bih postavljala temu ovde niti bih pitala za savjet...uostalom...ako malo pazljivije procitas vidjeces da grijesisi u svojim glupim konstatacijama...
u svakom slucaju zanimljivo je procitati tvoj komentar i shvatiti da ima ljudi sa puno vecim problemima...koji se nazalost vezu za njihov karakter, a to se tesko popravlja...
da sam mislila da postoji neko ko me zna ne bih postavljala temu ovde niti bih pitala za savjet...uostalom...ako malo pazljivije procitas vidjeces da grijesisi u svojim glupim konstatacijama...
u svakom slucaju zanimljivo je procitati tvoj komentar i shvatiti da ima ljudi sa puno vecim problemima...koji se nazalost vezu za njihov karakter, a to se tesko popravlja...
-
TebiNesudjena
Ne moze se takva vrsta ljubavi dijeliti. Vjerovatno (moje misljenje) ih ne volis ni jednog, ali ti je muz stub, podrska i navika, a taj drugi izazov i novost.
Jedno se srce se ima i daje, i kompletno, ne u djelovima
Jedno se srce se ima i daje, i kompletno, ne u djelovima
-
Suzdrzana
Ja sam bila u sličnoj situaciji...Ustvari, ni nalik jer nismo imali taj "papir", ali hajde...I, tako, poslije 3,5 godine veze shvatim da me ludo privlači momak kojeg sam igrom slučaja u tom periodu stalno viđala. Tadašnji dragi nikad nije pokazao da nešto zna, ali ... možda sam u snu pričala? Znam da sam do tada prezirala ikakvu pomisao na prevaru, ali da je ovaj drugi mrdnuo prstom, dva puta bih razmislila.
I tako, raskine dragi poslije nekih pola godine. Kaže, nemamo mi budućnosti. Stvarno je nismo imali, ali to nije tema
I na kraju...ja sam još uvijek zaljubljena u tog drugog, ali nikad mu to ne bih rekla, jer je on vezi, a bubice su preopasne.
I tako, raskine dragi poslije nekih pola godine. Kaže, nemamo mi budućnosti. Stvarno je nismo imali, ali to nije tema
I na kraju...ja sam još uvijek zaljubljena u tog drugog, ali nikad mu to ne bih rekla, jer je on vezi, a bubice su preopasne.
- Prozor
Helem odgovara ti ova pjesma
[Avant - Verse 1]
Baby i know when we started out there were things you didn't know, but babygirl we got a lotta things we
Need to discuss i know i'm asking for allot, but just trust. you say that things gettin old sneakin'
Round creepin' and love on the low but babygurl i can't wait till' it's officially us, i can't wait to
Let them know about us.
[Nicole]
First i tought that i could take you boy but i don't know, you told me you were gonna leave her for me
Long ago.
[Avant]
Eventually i will but i just gotta take it slow don't wanna break her heart, altough i gotta let her go
So baby ..
[Avant - Chorus]
So please don't say you wanna give up.
How do i tell her that i'm fallin' in love,
And i know your waiting paciently for that day,
When we no longer have to lie about us.
When i walk around all i want is your touch,
And when you call me i don't wanna hang up,
And i know i say it often but i can't wait
Till' we no longer have to lie about us.
[Avant - Verse 2]
Baby i know situation don't seem fair to us both.
But babygirl, she's an issue that i'm bout to adjust.
Don't mistake the love we made for just lust
You are my soul, mind, body, spirit all that i know.
But babygirl i can't wait till' it's officially us, i can't
Wait to tell the world about us.
[Nicole]
First i tought that i could take you boy but i don't know, you told you were gonna leave her for me long ago.
[Avant]
Eventually i will but i just gotta take it slow don't wanna break her heart altough, i gotta let her go
So baby ..
So babyyyyyyyy
[Avant - Chorus]
So please don't say you wanna give up (please don't say).
How do i tell her that i'm fallin' in love (oeehhh oohh).
When we no longer have to lie about us (no longer have to lie).
When i walk around all i want is your touch (oeehhh oohh),
And when you call me i don't wanna hang up (baby you don't),
And i know i said it often but i can't wait
[Avant - Bridge]
Baby won't you wait just a litlle bit, just a litlle bit, just a litlle bit longer, longer (oehh yeahh)
Just a litlle bit just a litlle bit just a litlle bit longer longer (won't you wait) just a litlle bit
Just a litlle bit just a litlle bit longer longer just a litlle bit just a litlle bit just a litlle bit
Longer longer
[Avant - Chorus 2x]
Baby so please don't say you wanna give up,
How do i tell her that i'm fallin' in love (how do i tell my baby).
When we no longer have to lie about us (no longer have to lie about us).
When i walk around, all i want is your touch
And when you call me i don't wanna hang up (oeehh oohh oo).
And i know i said it often but i can't wait till' we no longer have to lie about us.
So please don't say you wanna give up ,
When we no longer have to lie about us (whoa ooooo).
And when you call me i don't wanna hang up.
And i know i say it often but i can't wait till' we no longer have to lie about us.
[Avant & Nicole - Bridge]
Baby won't you wait just a litlle bit, just a litlle bit, (baby) just a litlle bit longer (baby), longer
Just a litlle bit, just a litlle bit, just a litlle bit, (baby i'mma wait for you) longer, longer
(won't you wait) just a litlle bit, just a litlle bit, just a litlle bit, longer, longer (if you wait)
Just a litlle bit, just a litlle bit, just a litlle bit, longer.
[Avant - End Fading Away]
Just a litlle bit
Just a litlle bit
Just a litlle bit
Just a litlle bit
Just a litlle bit
Just a litlle bit (more)

Sto se vise opires sto vise jacaju ta osjecanja, sto im vise popustas sto vise jacaju. Meni izgleda da ti i muz odavno niste nesto promjenili i da ti treba neka promjena, otidjite na neko putovanje il se sexajte vise sa novim pozama. Seksualna frustracija cuda cini, tako dobro se izsexajte. Ovo nije neka uvreda nego ozbiljno mislim, sex stisava nervoze i frustracije... Prijatelja nemoj vise vidjat i zaboravi na njega, ako pomislis odmah se sjeti sta bi bilo da te muz ostavi? Tek bi tad vidjela kolko ga volis. Prijatelj da je prijatelj davno bi sve pustio, nego nek i on nadje sebi curu i nek malo popusti tu sexualnu frustraciju jer izgleda da samo rucno obradjuje.
On bi jednom s´tobom spavao i odmah se pokajao vjeruj mi jer cim popusti cuna on bi skonto da mu je jaran vazniji a prema tebi bi izgubio svaki respekt cim si mogla da spavas sa njim.
Ponavljam, drzi se muza, vratite se odakle ste dosli odmah i ovog zaboravi vrijeme ce ti pomoc a on je musko naci ce neku da ga utjesi ne brini se...
Samo misli sta bi bilo da ti muz sazna, naljuti se i ode sa nekom drugom.... A prijatelj te nebi gotivio vise od jedno 5+ dana...
[Avant - Verse 1]
Baby i know when we started out there were things you didn't know, but babygirl we got a lotta things we
Need to discuss i know i'm asking for allot, but just trust. you say that things gettin old sneakin'
Round creepin' and love on the low but babygurl i can't wait till' it's officially us, i can't wait to
Let them know about us.
[Nicole]
First i tought that i could take you boy but i don't know, you told me you were gonna leave her for me
Long ago.
[Avant]
Eventually i will but i just gotta take it slow don't wanna break her heart, altough i gotta let her go
So baby ..
[Avant - Chorus]
So please don't say you wanna give up.
How do i tell her that i'm fallin' in love,
When we no longer have to lie about us.
And when you call me i don't wanna hang up,
And i know i say it often but i can't wait
[Avant - Verse 2]
Baby i know situation don't seem fair to us both.
But babygirl, she's an issue that i'm bout to adjust.
Don't mistake the love we made for just lust
You are my soul, mind, body, spirit all that i know.
But babygirl i can't wait till' it's officially us, i can't
Wait to tell the world about us.
[Nicole]
First i tought that i could take you boy but i don't know, you told you were gonna leave her for me long ago.
[Avant]
Eventually i will but i just gotta take it slow don't wanna break her heart altough, i gotta let her go
So baby ..
So babyyyyyyyy
[Avant - Chorus]
So please don't say you wanna give up (please don't say).
How do i tell her that i'm fallin' in love (oeehhh oohh).
When we no longer have to lie about us (no longer have to lie).
When i walk around all i want is your touch (oeehhh oohh),
And when you call me i don't wanna hang up (baby you don't),
And i know i said it often but i can't wait
[Avant - Bridge]
Baby won't you wait just a litlle bit, just a litlle bit, just a litlle bit longer, longer (oehh yeahh)
Just a litlle bit just a litlle bit just a litlle bit longer longer (won't you wait) just a litlle bit
Just a litlle bit just a litlle bit longer longer just a litlle bit just a litlle bit just a litlle bit
Longer longer
[Avant - Chorus 2x]
Baby so please don't say you wanna give up,
When we no longer have to lie about us (no longer have to lie about us).
When i walk around, all i want is your touch
And when you call me i don't wanna hang up (oeehh oohh oo).
And i know i said it often but i can't wait till' we no longer have to lie about us.
So please don't say you wanna give up ,
When we no longer have to lie about us (whoa ooooo).
And when you call me i don't wanna hang up.
And i know i say it often but i can't wait till' we no longer have to lie about us.
[Avant & Nicole - Bridge]
Baby won't you wait just a litlle bit, just a litlle bit, (baby) just a litlle bit longer (baby), longer
Just a litlle bit, just a litlle bit, just a litlle bit, (baby i'mma wait for you) longer, longer
(won't you wait) just a litlle bit, just a litlle bit, just a litlle bit, longer, longer (if you wait)
Just a litlle bit, just a litlle bit, just a litlle bit, longer.
[Avant - End Fading Away]
Just a litlle bit
Just a litlle bit
Just a litlle bit
Just a litlle bit
Just a litlle bit
Just a litlle bit (more)
Sto se vise opires sto vise jacaju ta osjecanja, sto im vise popustas sto vise jacaju. Meni izgleda da ti i muz odavno niste nesto promjenili i da ti treba neka promjena, otidjite na neko putovanje il se sexajte vise sa novim pozama. Seksualna frustracija cuda cini, tako dobro se izsexajte. Ovo nije neka uvreda nego ozbiljno mislim, sex stisava nervoze i frustracije... Prijatelja nemoj vise vidjat i zaboravi na njega, ako pomislis odmah se sjeti sta bi bilo da te muz ostavi? Tek bi tad vidjela kolko ga volis. Prijatelj da je prijatelj davno bi sve pustio, nego nek i on nadje sebi curu i nek malo popusti tu sexualnu frustraciju jer izgleda da samo rucno obradjuje.
On bi jednom s´tobom spavao i odmah se pokajao vjeruj mi jer cim popusti cuna on bi skonto da mu je jaran vazniji a prema tebi bi izgubio svaki respekt cim si mogla da spavas sa njim.
Ponavljam, drzi se muza, vratite se odakle ste dosli odmah i ovog zaboravi vrijeme ce ti pomoc a on je musko naci ce neku da ga utjesi ne brini se...
Samo misli sta bi bilo da ti muz sazna, naljuti se i ode sa nekom drugom.... A prijatelj te nebi gotivio vise od jedno 5+ dana...
- legionarka
hvala vam na misljenjima..savjetima...
puno mi znaci kad vidim kako ljudi to sve vide iz druge perspektive...
u pravu ste u velikom broju...ja sam bla sludjena ovih dana i nisma vidjela dalje od svog nosa i naravno kakoda svoj ego zanemarim...
s "drugom" nije bilo nekih pretjeranih kontakata osim telefonskih, koji su bili potpuno bezazleni...vise vezani za nas neke druge stvari...
shvatila sam iz jednog kratkog razgovora da je njegov ego vise povrjednjen nego moj...i da sam pravilno postupila s tim sto sam se prestali vidjati....
poceo mi je pricati sve sto sam ja njemu vec rekla s ciljem da njegov muski ponos ne ostane povrijedjen...i saslusala samsve to...u nadi da je to to...
dok se jutros nisam probudila i u telefonu nasla par poruka (koje su izostajale adnje dvije sedmice) i koje su bile toliko kontradiktorne s onim sto mi je rekao i nasim dogovorom...
ili pokusavam da me psihicki totalno slomi...ili ne znam sta,...
nego dobro vam jutro zelim...
puno mi znaci kad vidim kako ljudi to sve vide iz druge perspektive...
u pravu ste u velikom broju...ja sam bla sludjena ovih dana i nisma vidjela dalje od svog nosa i naravno kakoda svoj ego zanemarim...
s "drugom" nije bilo nekih pretjeranih kontakata osim telefonskih, koji su bili potpuno bezazleni...vise vezani za nas neke druge stvari...
shvatila sam iz jednog kratkog razgovora da je njegov ego vise povrjednjen nego moj...i da sam pravilno postupila s tim sto sam se prestali vidjati....
poceo mi je pricati sve sto sam ja njemu vec rekla s ciljem da njegov muski ponos ne ostane povrijedjen...i saslusala samsve to...u nadi da je to to...
dok se jutros nisam probudila i u telefonu nasla par poruka (koje su izostajale adnje dvije sedmice) i koje su bile toliko kontradiktorne s onim sto mi je rekao i nasim dogovorom...
ili pokusavam da me psihicki totalno slomi...ili ne znam sta,...
nego dobro vam jutro zelim...
-
EliasVeskot
Dobro jutro,
Uh, sudeci po porukama, sad se stvari pocinju komplicirati.
Muski ego je cudo prirode
nemoj se zacuditi kada te ucjeni..
zato sam rekla da je "priznanje" greska .
Uh, sudeci po porukama, sad se stvari pocinju komplicirati.
Muski ego je cudo prirode
nemoj se zacuditi kada te ucjeni..
zato sam rekla da je "priznanje" greska .
-
jugoistocnjak
Reko' ja tebi da ti to batalis. Nemoj ti razbijati glavu o tome sta tvoj prijatelj misli. Kazem opet ako je cijela tvoja prica tacna, to je vec postalo opasno jer ti on salje poruke, a to je samo jedan korak do toga da vas tvoj muz "ufati".
Iz cijele tvoje price se vidi da ti nisi uopste naivna, ali vjeruj mi i oni koji misle za sebe da su veoma mudri i prefigani (ili to u stvari i jesu) budu na kraju demaskirani. "Lonac ide na vodu dok se ne razbije."
Ne rece ti nista (ili ja nisam vidio), koliko ste dugo u braku? Sta je sa djecom?
Imovno stanje (ne trazim detalje)?
Pitam sve ovo jer mi se, kazem opet, cini da si ti prilicno neuposlena i da nemas nekih vecih egzistencijalnih problema pa probleme pravis tamo gdje ih ne treba ni biti.
Iz cijele tvoje price se vidi da ti nisi uopste naivna, ali vjeruj mi i oni koji misle za sebe da su veoma mudri i prefigani (ili to u stvari i jesu) budu na kraju demaskirani. "Lonac ide na vodu dok se ne razbije."
Ne rece ti nista (ili ja nisam vidio), koliko ste dugo u braku? Sta je sa djecom?
Imovno stanje (ne trazim detalje)?
Pitam sve ovo jer mi se, kazem opet, cini da si ti prilicno neuposlena i da nemas nekih vecih egzistencijalnih problema pa probleme pravis tamo gdje ih ne treba ni biti.
- legionarka
Dobro si mi i rekao...i ja se trudim to sve ostaviti iza sebe...
Sto se tice poruka uvijek ih je slao....i meni i muzu (vez`ano za nasa druzenja) i to je uvijek bilo normalno...
daleko od toga da mislim da sam mudra jer da jesam ne bih bila u situaciji u kojoj se nalazim...
u braku nisam dugo godinu i pol....i djece nemamo...
grijesis kad kazes da sam neuposlena...radim jako puno ali sam trenutno, sto je mozda i najveca greska na odmoru, zato smo ovdje...
imovno stanje( dobro imamo dva stana od kojih je jedan moj znaci nisam sponzorirana mlada...i to je to...) jeb ga, moracu ja dobro glavom da promuckam i kazem stop svim svojim glupostima...
Sto se tice poruka uvijek ih je slao....i meni i muzu (vez`ano za nasa druzenja) i to je uvijek bilo normalno...
daleko od toga da mislim da sam mudra jer da jesam ne bih bila u situaciji u kojoj se nalazim...
u braku nisam dugo godinu i pol....i djece nemamo...
grijesis kad kazes da sam neuposlena...radim jako puno ali sam trenutno, sto je mozda i najveca greska na odmoru, zato smo ovdje...
imovno stanje( dobro imamo dva stana od kojih je jedan moj znaci nisam sponzorirana mlada...i to je to...) jeb ga, moracu ja dobro glavom da promuckam i kazem stop svim svojim glupostima...
-
jugoistocnjak
Kazem ti opet batali to sto prije. Imao sam priliku vidjeti 10-godisnje brakove sa dvoje djece kako se raspadnu u pola sata. Bili su mi oboje bliski prijatelji, a sad nije nijedno jer obadvoje mjeze od starih poznanika. Jedan supruznik je mislio da moze pored bracnog druga imati jos nekog, sa strane. Sve ono sto je tom koji je varao izgledalo romanticno 1,5 godinu, drugom bracnom drugu je izgledalo kao cisto varanje, sto i jeste. A prevara je slucajno otkrivena pregledajuci Sent Items u racunaru. Oni se razisli, imovine se dijeli, dusmani likuju, djeca trpe i tako dalje..
Uzgred, kad vec pricamo i dijelimo ove intimnosti, do koje faze si ti dogurala?
Samo priznanje o uzajamnom svidjanju...
Flertovanje...
Pokoji poljubac...
Vodjenje ljubavi...
Pravljenje planova o zajednickom zivotu...
Uzgred, kad vec pricamo i dijelimo ove intimnosti, do koje faze si ti dogurala?
Samo priznanje o uzajamnom svidjanju...
Flertovanje...
Pokoji poljubac...
Vodjenje ljubavi...
Pravljenje planova o zajednickom zivotu...